Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: autó értéke

lagwagoner Előzmény: #600311

Igen. Én nem vagyok ingatlanfétista, hogy ha van lakásra való, akkor szaladok venni, majd kiadni. De akkor máshonnan közelítem meg. Ha 5 M-ért veszek autót, akkor a fennmaradt 5-7 M kamatából eltaxizgatok, amikor szükség van erre (nem naponta, de ha bp-i belvárosban kell valamit intézni vagy alkoholt fogyasztottam), ami szerintem jobb ár/érték aránnyal kecsegtet mint ha lenne egy új X3-om. Szóval 13 M-ból veszek 2 (ha nem 3) autót (5-9 év garival) és még taxizgathatok csak a kamatból (nincs többletamortizáció, csak némi reálveszteség).

"Ugyanakkor vegyünk egy valódi vállalkozót, valódi céges tulajdonost. Esetében ugye nem szükséges az, hogy a járművet saját maga vegye meg az adózott jövedelméből, hiszen megveheti számára a cég is. "

Igen ezt írtam is, hogy a céges megoldásoktól tekintsünk el, de persze érdekel az a rész is.

"Azaz egy prémium auto valójában adómegtakarítás bizonyos jövedelemszint felett, ha valaki nagyon precízen végigviszi az egész történetet ;) Ezért nem érdemes tehát úgy szemlélni a dolgot, hogy egy lakás árát költi el rá, hiszen ebben az esetben ez nem lesz igaz, valójában nem kerül sokkal többe az új, mint egy használt megvásárlása. Ez persze csak nagy jövedelemnél játszik, de talán ebből is látható az, hogy miért más abban a világban a gondolkodásmód. Egyszerűen a más lehetőségek mást tesznek lehetővé."

Ahha. Szóval a sok prémium nagyautós (10-30M) mind ilyen céges, lízinges sztory (90%-ban)?

Mondjuk így érthető...