Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#593706 prospero Előzmény: #593705

98-ban 2,5 millió MSZP szavazó volt, akik mindent elhittek az MSZP-nek, már meg is van a 2 millió új belépő.

98-ban az volt a sláger, hogy az állam rossz gazda és majd a piac mindent megold.

Ezzel a szlogennel szervezték ki a munkahelyeket az emberek feneke alól, és a nyugdíjukat is egy kis kezelési költségért cserébe! :-)

#593705 Margaretta Előzmény: #593693

"Ahogy megnyilt a lehetőség a visszalépésre, szinte kivétel nélkül mindenki visszalépett, mert szinte senki sem lépett volna be ebbe a rendszerbe, ha ezzel kapcsolatban megkérdezték volna."

Ez, ugye, vicc volt?:)

A kötelezővé tétel előtt is sokan önként beléptek a manyupba.

#593703 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #593700

Mivel olvasni nem szeretek, majd megnézem filmen, mikor legközelebb mutatják a zsebretett kézzel járó (ráadásul arra is képes, hogy közben kezet fogjon akárkivel is, a következő lépés a vizenjárás) fényességest.

#593700 Előzmény: #593699

Van erről vagy öt blogom, olvassad el, tudni fogod a választ.

#593699 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #593692

Elnézést, de mivel ideologialiag sem vagyok túl képzett ugye...szóval elmondanád nékem kik azok a liberálkommunisták? Mondjuk erre a Vitya gyerekre erősen gyanakszom, hogy ő közülük való lehet, mert ő volt liberális ugye, most meg kommenista. (oszt nem kicsit)

#593697 Palimadár Előzmény: #593693

na, már megint a nagypofájú bolsi szöveg, mi a fenének reagálok rád, tényleg nem értem magam!:-D

Re: Gondolkozzunk !

#593695 Előzmény: #593685

Ühüm, ez így igaz. És tudod felebarátom, ennek ellenére 2,6% körüli hiány lett úgy, hogy még több száz milliárdnyi uzsoramaffia pénzt is visszafizettünk és az adósság is csökkent.

Innentől bármennyire nem tetszik neked, de a kérdés az, hogy milyen évünk lett volna, ha nem alakul jópár dolog szerencsétlenül (pl mezőgazdaság) az év során és bejönnek a bevételek? Mikor volt olyan utoljára, hogy ennyi bevételkiesés ellenére nemhogy tartva lett a hiány, hanem számottevően jobb lett annak ellenére, hogy elképesztő méretű adósságot vállalt fel az állam és jelenítette meg a költségvetésben ennek adósságszolgálatát?

Tulajdonképpen mi is a baj Európa egyik legjobban teljesítő költségvetésével?

#593694 Palimadár Előzmény: #593692

akkor a youtube is rosszul emlékszik, és persze ez mentesíti a te hsz-odba leírt gyurcsányi ****séget.

#593693 Előzmény: #593686

Tessék mondani, ki akarja most elvenni azoktól akik maradtak? Senki.

Tessék mondani, kit kényszerítettek arra, hogy átadja a vagyonát? Senkit.

Ahogy megnyilt a lehetőség a visszalépésre, szinte kivétel nélkül mindenki visszalépett, mert szinte senki sem lépett volna be ebbe a rendszerbe, ha ezzel kapcsolatban megkérdezték volna. Itt kezdődik a bibi. És ott folytatódik, hogy magántulajdon az lehet csak, amivel szabadon rendelkezhetsz.

Te Palimadár? Pontosan mikor és hogyan fogsz tudni rendelkezni a "magántulajdonoddal"? És pontosan mi is lesz a sorsa, ha felveszel egy havi részletet és utána kileheled a lelkedet? Meddig akarod még azzal áltatni magad, hogy ez a "te magántulajdonod volt", avagy "lett volna"?

Tudod milyen extrém esetben lehetett volna a "te tulajdonod" ez a pénz? Akkor és csak akkor, ha olyan jellegű kifizetést kérsz, amiben a pénzedet teljes mértékben lehívod, azaz nulla marad belőle a manyupban miközben még élsz. Ezen kívül SOHA nem lett volna a TIÉD, amivel MAGÁNTULAJDONKÉNT SZABADON rendelkezhetsz.

Ha szerinted ez magántulajdon, akkor nálad valami igen súlyos fogalmi zavarok vannak.

#593692 Előzmény: #593682

Rosszul emlékszel, cégekre is és személyekre is.

Méghozzá azzal a felkiáltással, hogy akinek nem tetszik a liberálkommunista terror, annak el lehet innen takarodni. Az, hogy van munkalehetőség a határon túl, azt meg igazán nehéz gyalázatnak felfogni azok után, hogy a liberálkommunisták nyitották meg a határokat azzal, hogy "lehet Bécsben cukrászdát nyitni".

#593689 Előzmény: #593674

Te mégis miről beszélsz?

ÉN NEM AKARTAM EZT. ÉN NEM AKARTAM LEMONDANI A JÁRADÉKRÓL, DE ERŐSZAKKAL ELLOPTÁK A JÁRADÉKAIM 25%-át mocskos liberálkommunista uzsorások, hogy azzal manipulálják a magyar piacot és tartsák hatalmon a liberálkommunista rezsimet.

Engem terrorral, fenyegetéssel kényszerítettek bele ebbe a rendszerbe a liberálkommunistákat, mint annak idején a TSZ-esítésbe a parasztembereket, mert nem lehet kimaradni! Én ellenálltam, megtettem mindent, de nem lehetett, a liberálkommunista terrorszervezetekkel szemben nincs ellenállásnak helye.

SEM ÉN, SEM TE NEM MONDTÁL LE NETTÓ JÖVEDELMRŐL SOHASEM, vagyis semmi olyasmi alkut nem kötöttél az állammal, ami a TÉNYLEGES jövedelmedről szólt volna. SOHA a visszalépés lehetőségének megnyitásáig.

Az alkukötésre ugyanis akkor volt lehetőség, amikor az állam megnyitotta a visszalépés lehetőségét, és bárki dönthetett, hogy megy, vagy marad. AKKOR volt szabad választás. Csakhogy ettől a pillanattól kezdve arról, hogy az állam bármit ellopott volna, SZÓ SEM LEHET, mert a liberálkommunisták agymenése és torz gondolkodásával szemben, a TSZ-esítés ment terrorral, a kilépés pedig szabad akarat alapján.

Szó sincs lopásról, mert szó sem lehet lopásról, hiszen csak visszakerült az ÁLLAMHOZ ami az ÁLLAMÉ és ennyi a történet. A lopás pont addig volt fenntartva, amig számolatlanul ömlött a pénz ebbe a liberálkommunista országdúlásba. És ezért is távozott onnan az emberek többsége, mert SOHA nem is akart oda belépni és ezért nem lehet szó semmiféle lopásról, jelen esetben ugyanis az állam nemhogy el nem vett semmit, hanem még vissza is adott valamicskét a kifosztott embereknek.

A visszalépésben semmiféle erőszak nem volt. De persze ezt egy liberálkommunista úgysem fogja érteni (xmann), csak mondogatni fogja, hogy kifosztották a népet, mert így lehet forradalmi hangulatot csinálni.

#593686 Palimadár Előzmény: #593683

Sajnálatos, hogy a magánnyugdíjas törvényben explicite benne volt és maradt is, hogy az biza magántulajdon. Pech!

Re: Gondolkozzunk !

#593685 Papus_stock Előzmény: #593671

Ó, az a pompás 2012-es költségvetés :)

Ez mindent megmagyaráz hiszen alig volt benne egy kis "kreativitás". Nézzük csak meg :

A főbb adóbevételek esetében az előirányzathoz képest elmaradtak:

- társasági adó

- az egyszerűsített vállalkozói adó

- a pénzügyi szervezetek különadói -

- az általános forgalmi adó

- a személyi jövedelemadó bevételek

Magasabb összegben teljesültek:

- a jövedéki adó

- illetékbevételek

- egyes ágazatokat terhelő különadók

Köszönjük meg M.Gy.-nek !

God save the package King !

Egyébként meg a 2013-as ktgv-t kellett volna hozni mert idén 0 forint lesz a hiány hiszen pont annyit fognak beletenni amennyit kifizetnek.

P.

#593683 Előzmény: #593673

"Én ezért KÖTELEZLEK arra, hogy a kereseted 6%-át megtakarítsd"

Én meg is tettem volna, de soha nem adták a kezembe. Ellopták. Mindezen túlmenően, az állam is félretehette volna a 6%-omat, de nem tette, mert kellett a haveri körhöz a pénz juttatása. EZ SOHA nem volt az én vagyonom és SOHA nem lett volna az én vagyonom. Ez színtiszta szabadrablás volt, a magyar állam kifosztása.

Semmiféle magáncél nem volt, mert nem a NETTÓ jövedelemből lett félretéve, amit össze akarsz hazudni, hanem az ÁLLAM részéből keletkezett ez a pénz, vagyis a legjobb esetben is AZ ÁLLAM PÉNZÉRŐL BESZÉLÜNK és nem a sajátomról, ez a pénz ugyanis SOHA nem volt és SOHA nem is lehetett volna az enyém, mert ezt MINDENKÉPPEN elvonták volna tőlem.

EZÉRT nem lehet erre saját pénzként tekinteni, mert ez nem volt a tiéd. Ez az ÁLLAMÉ volt és az ÁLLAM helyezte ki szabad rablásra, és most az ÁLLAM vette vissza azzal, hogy elég volt a kuplerájból.

ÉS ezek szerint neked pontosan az a kommunista logikád van, hogy az államtól lopás a liberalizmus, az a szabadság, amikor az államot szabadon lehet fosztogatni, mert az mindenkié és ha már egyszer elloptad, az a tiéd!

#593682 Palimadár Előzmény: #593672

Ráadásul Fletó azt a kijelentését nem személyekre, hanem cégekre tette, ha jól emlékszem.

#593675 Láma Előzmény: #593673

"Hiába hívják magukat nemzeti polgári pártnak, valójában kommunisták."

A gusztustalanabbik fajtából.

#593674 Papus_stock Előzmény: #593610

>> Én már annak idején is megjegyeztem, hogy élből pofátlannak tartom azt a nagyvonalú gesztust, hogy aki >>megtartja a manyupját, annak nem terhelik a nevére az ebből fakadó államadósságot.

Én meg ezt tartom végtelenül pofátlannak. Milyen gesztusról beszélsz ? Kötöttünk egy üzletet, az állam lemondott a járulék negyedéről, én lemondtam a nyugdíjam negyedéről, deal !

Egyébként meg nagyon jól tudod, hogy - példaként - egy 500-ra bejelentett alkalmazott 140-et fizetett a TB-be és 40-et a manyupba. A jövadóval most ne is foglalkozzunk. És ezek után akarsz rám terhelni bármilyen adósságot ?

Inkább söprögess a "saját" portádon és pl. kérdezd már meg Viktort miért keres az állami mobil szolgáltató főnöke havi 2 milló forintot. Mert a produkció idáig roppant siralmas.

P.

#593673 xmann Előzmény: #593610

A manyup elkobzása LOPÁS. Nagybetűs. A manyup ugyanaz, mint USA-ban a 401k mondjuk.

Az állam azt mondta, hogy "emberek, ti nem tudtom megtakarítani, és ezért öregkorotokban nem lesz nyugdíjatok. Én ezért KÖTELEZLEK arra, hogy a kereseted 6%-át megtakarítsd, és mivel semmiféle befektetési kultúrád nincs, ezért ez speckó erre a célra létrehozott magánpénztárakban tegyed. És mivel jó magyar módjára elmismásolná a fele ennek a befizetését, így közvetlenül énhozzám kell befizetned ezt én meg továbbutalom apénztárnak, ahol a TE SZEMÉLYES VAGYONOD gyűlik, a TE MEGTAKARÍTÁSAIDBÓL.

Alávaló, hazug, kommunista duma azt állítani, hogy ez a megtakarítás nem magántulajdon volt, és alávaló bolesevik módszer ennek az államosítása, pont ugyanaz, mint amit Rákosi csinált a magántulajdonnal az 50es évek elején.

Az én őseimnek számos vagyontárgyát lopták el a kommunisták az ötvenes években, és most ezek az új kommunisták ugyanazt tették a magánpénztárakkal, és láthatóan egyre több magáncéget akarnak államosítani. Hiába hívják magukat nemzeti polgári pártnak, valójában kommunisták. tetteik alapján ítélem meg őket, nem szavaik alapján. nekem ne vegyék el semmimet, ami az enyém, mert az LOPÁS

#593672 Láma Előzmény: #593649

"Egyebekben pedig tényleg nem értem, hogy aki menni akar, az miért nem megy? Miért kell ez a hangulatkeltés, meg önhergelés, ez egy szabad világ, szabad külföldön munkavállalni, mondhatni többek között éppen ezért váltottunk rendszert, DE BIZONYOSAN EZÉRT léptünk be az Unióba, azaz azért, hogy mehessenek oda a magyarok dolgozni"

Milyen szépen változik a világ és a fideszes mentalitás. Néhány éve az akkori kedves vezető ezért a kijelentésért hazaárulóvá lett minősítve.Persze a hazaárulózók akkor nem hőzöngők, hanem a haza nevében felszólaló lánglelkű nemzetvédők voltak.

Kérlek oldd fel nekünk ezt az ellentmondást max. néhány ezer karakter ideöntésével.