Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #593624

"Nincs értelme 2050-el dobálózni"

Szíves elnézésedet kérem, de nem én kezdtem, sőt mi több, éppen én mondtam azt, hogy teljesen felesleges ezzel dobálózni, mert nem lehet úgy tekinteni a manyupra, mint ami addig nem halmozott volna fel hatalmas államadósságot.

"mert a nyögdíjrendszerrel most kellene csinálni valamit,mielőtt az összes leendő járulékfizető külföldre távozik tanulni,dolgozni(ránézek a fészbúkra és az ismerőseim negyede már kintről posztol---katasztrófa)..."

Én ránézek és egy emberről tudok, aki elment, igaz, ő nem sokkal a rendszerváltás után. Egyebekben pedig úgy volt, hogy pár évre megy ki, aztán kinn ragadt. Ugyanakkor a nyugdíjrendszer jelenleg egyensúlyban van, munkahely pedig pontosan annyi lesz, amennyi akkor lenne, ha az illető személyek itthon lennének, ugyanis nem attól lesz több munkalehetőség, hogy itt maradnak, hanem attól, hogy elmennek és ezáltal is csökkentik a nyomást az álláspiacra. Aki nem tud elhelyezkedni és elmegy, az is fog hazajárni, az is támogatja a szüleit, vagyis nemhogy nem arról van szó, hogy ez rosszabb lenne, hanem ez a jó, mert csökkenti a nyomást. Ezt egyébként Lengyelországtól a Balti államokig mindenki tudja és senki sem csinál ebből problémát, tulajdonképpen ahhoz képest, hogy mennyire disszidálni akart innen mindenki az átkosban, ahhoz képest alig mentek el emberek a rendszerváltás óta. Félmillióan pedig bizonyosan nem azóta mentek el, hanem már korábban is és még ma is.

Egyebekben pedig tényleg nem értem, hogy aki menni akar, az miért nem megy? Miért kell ez a hangulatkeltés, meg önhergelés, ez egy szabad világ, szabad külföldön munkavállalni, mondhatni többek között éppen ezért váltottunk rendszert, DE BIZONYOSAN EZÉRT léptünk be az Unióba, azaz azért, hogy mehessenek oda a magyarok dolgozni.

Most akkor miért kell azon drámázni, hogy "elhagyom a szeretett hazát", ami ellen általában agitálni szoktam, hogy itt mennyire pocsék az élet. Én ezt nem értem. Felüti az ember az állásajánlatokat, megkérdezi az ismerőseit és ha ez az élete vágya, akkor egyszerűen kimegy és ott fog dolgozni. Nem értem, hogy ebben mi olyan "fenyegetnivaló", vagy egyáltalán téma. Elmegy egy csomó ember itthon pont ugyanannyi állás marad ettől, tehát pont ugyanannyi lesz az adóbevétel.

Ha csökken a munkaerő létszáma, és igény lesz rá, akkor meg emelkedni fognak a fizetések és vagy visszajönnek az emberek, vagy jönnek mások ide dolgozni, amig a magyarok haza nem térnek.

"Hidd el hogy én is szívesen maradnék,csak nem látom az akaratot egyik kormányban sem hogy rendbe tegye az országot.."

Pedig most az történik, legalábbis az előző időszakhoz képest. Az az igazság, hogy ez elég későn történik meg, mert igazság szerint így kellett volna nekikezdeni 1990-ben az országépítésnek. Akkor mára már minden sallang kikopott volna, de legalább elkezdtük. Én egyáltalán nem hiszem, hogy ami most van az jó, vagy belátható időn belül jó lenne, csak most nem látok az út végén szakadékot, mint korábban. Nekem már ennyi elég ahhoz, hogy bizakodó legyek, mert végre nem mi vagyunk a legrosszabbak, nem nálunk a legrosszabb és nem mi vagyunk az elrettentő példa. Azért ez szerintem nem semmi alig három év alatt.

"Biztos qurva jó irányba haladunk,csak valahogy én nem veszem észre,bennem lehet a hiba :/"

Mert nem nézed az elfogulatlan híreket, mert nem nézed meg, hogy máshol mi a helyzet. Angliában már recseg-ropog a rendszer és ugye ott van egy csomó magyar, a másik csomó Magyar meg leginkább Németországban van. Node, nem gondolod, hogy nem fair Magyarország lehetőségeit, képességeit, életmódját, életszínvonalát Németországhoz hasonlítani?

Tudom, hogy rengeteg ember sokként éli meg azt, hogy mi történt 2006-tól ebben az országban, mert addig elhitte, hogy lehet évente jobban élni mint korábban, de nem lehet. Viszont tényleg nézzed meg, és gondolj bele, hogy ha figyelembevesszük, hogy mekkora munkanélküliség van (-Anglia -Németország) és hogy mekkorát növekedett annak a mértéke, akkor mennyivel rosszabb most mint 2010-ben? Ki az, aki Európában 2010 óta számottevően jobban tud élni? Ki csinálta jobban nálunk ezt az időszakot?