Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Re: Feljelentés

#586638 banyaiz Előzmény: #586395

Úgy tudom eddig egyetlen olyan ügy van ahol egy jogerős semmisségi ítélet született. Viszont még a Kúria felülvizsgálatra van lehetősége a banknak amit kértek is. Ha ennek helyt ad a Kúria akkor visszadobják elsőfokra és kezdődik elölről.

Viszont ebben a semmisségi ítéletben sem határozták meg, hogy hogyan kell rendezni az ügyet a feleknek a semmisség után az egy újabb eljárás témája . :)

5-10 év mire ebben rend lesz, és kialakul egy egységes gyakorlat, hogy mi volt jogellenes (ha volt ilyen egyáltalán) stb.

Azt viszont több helyen olvasom ha valaki árfolyamgátba megy elveszti a jogorvoslat lehetőségét. Ez vsz nem igaz, ugyan köt egy új szerződést, de az a régi szerződése alapján teszi (amiről ha egyszer a távoli jövőben )kimondják jogellenes volt akkor csak élhet jogorvoslattal árfolyamgát ide , vagy oda. Addig miért ne venné igénybe az ingyenhitelt (árfolyamgátat)?

Re: nincs cím

#586634 banyaiz Előzmény: #586615

Nem semmi ez a videó. Az ember teljes komolysággal kifejti, hogy 100 Ft-os chf árfolyamnál tartozik 100 k chf-el, de 200 Ft-os chf-nél 50 k-val kellene tartoznia mert különben gáz van. :) 4 évi vizsgálat után. Javaslatom még 4 évig vizsgálódjon tovább mert vsz amiket itt felsorol kb 4 perc alatt fogják lesöpörni a banki jogászok.

Ójaj. Kész aranybánya lesz ez az ügyvédeknek , bíróknak stb 10 évre van melójuk.

Előrajzik az összes holdkóros az ügyben.

Lehet túráztatni a bíróságokat mindenféle "korszakalkotó" ötlettel.

#586611 banyaiz Előzmény: #586605

Letettek az összevonásról. EU nem engedte ha jól emlékszem. Nem tudom Szász alkalmas lenne e, de Tolcsyhoz képest biztos főnyeremény, ezt nem nagy kockázat kijelenteni vsz. :)

Szerintem Viktor szíve szerint Tolcsyt választaná , vagy vmi hasonszerű agymosottat. Csak azon gondolkodhat be merje e vállalni. Ha van egy csöpp esze nem forszírozza.

Ahogy elemzők is mondják egy ilyen személy önmagában csökkenti a jegybanki mozgásteret. Értsd 0 bizalmat ébreszt, nem értem miért? :)

#586609 banyaiz Előzmény: #586603

Nem értettem vele egyet. Vsz aki 180-on tud végtörleszteni az tud 240-en is (legalábbis nagy részük, vagy a hitelének 3/4-ét ki tudta volna ott is fizetni) vagyis nem igényelt "megmentést".

Egy banki pf tisztításra jó volt. Biztos törlesztő 20-25%-ot sikerült kivenni . Bár a célszerű a problémás 20-25% kivétele lenne.:)

#586605 Előzmény: #586595

Egyelőre tartom ezt az elképzelést:

"Én meg rájöttem, hogy ki lesz az MNB elnök és hogyan: Összevonják az MNB-t és a PSZÁF-ot és Szász lesz az elnök."

#586603 Margaretta Előzmény: #586594

Lehetett 180-as CHF-árfolyamon végtörleszteni.

Asszem ez elég szép engedmény egy 240-es aktuális árfolyamhoz képest (ami 2011 augusztusában volt, mert akkor is lehetett végtörleszteni).

#586595 banyaiz Előzmény: #586483

Nem bértollnokoskodom senki mellett.

Csak nem bírom ha néhány ilyen népművészeti agyagedény mint ezek az elvtársak teljesen hülyének akarnak nézni.

Egyébként megnyugtatlak jól alszom, emésztés, étvágy stb rendben. Annyira azért nem szívom mellre ezeknek a szerencsétleneknek a bal****kodásait az ügyben.

Bár az kétségtelen, hogy kihoznak a sodromból néhányszor. Pl arra gondolok ez a Tolcsy lehet az mnb elnöke kiharapnék a monitorból egy darabot "örömömben". :)

#586594 banyaiz Előzmény: #586478

Szerintem a legnagyobb agyrém ahogy ezt a devizahiteles kérdést ez a kormányzat kezeli. Sok devizahiteles van, sok családot érint, sok potenciális szavazót érint. Tehát egy jó politikai terep.

Eddig rendben van.

De számomra érthetetlen oknál fogva levitték egy lepke értelmi színvonalára az ügyet.

Persze ezen már nem is értem miért lepődök meg, látva viselt dolgaikat.

#586586 tozsdenyul Előzmény: #586472

Nagyon szépen és főleg sokat írsz, csak egy rövid válasz hiányzik.

Értem, hogy átverés volt az egész, de akkor te miért választottál magadnak CHF-hitelt?

#586490 Előzmény: #586486

Most erre mit írjak? Leírod, hogy nulla költséggel megoldható lenne az, hogy megszűnjenek a devizahitelek, hogy beinduljon az export és a GDP növekedés, majd ehhez odaírod, hogy ettől a megoldástól rettegni kell. Nekem erről csak egy gondolat jut eszembe: "Maaargit, nooormális?" :)

#586488 Előzmény: #586343

"Nem igazán téged kérdeztelek, hanem aki nagybetűvel írja, hogy milyen hülyeség devizában hitelezni és arra számítani, hogy marad az árfolyam"

Ki az aki ilyen baromságot írt errefelé? :o

#586487 Előzmény: #586254

Most a teljesség igénye nélkül képzeljük el, hogy ez történne.

Mit is jelentene ez? Idézlek:

- eltűnt a devizakockázat

- ugrásszerűen beindul az export

- lesz jótékony infláció,

- a lakosság törlesztési terhei lefeleződnek, az ő fogyasztásuk is beindul. (SZERK: Magyarán az árfolyamnak nemhogy hatása nem lesz a törlesztésre, hanem egyenesen elinflálja a tartozásokat is!)

Ezen kívül:

- egyensúlyi eurhuf árfolyam

- GDP-növekedés beinítva.

És mindennek mennyi is lenne a költsége?

Nulla költség

Tessék mondani, miért is lenne ez rossz nekünk, avagy miért is kellene ettől annyira rettegni? De most komolyan, próbáljad már ezt megindokolni nekem :)

#586486 xmann Előzmény: #586480

Omg!

Ebből a beirasodbol kiderült hogy abszolút fogalmad sincs a banrendszer működéséről úgyhogy nem is állnék neki tételesen cáfolni minden mondatodat mert ennyi ideje a joistennek sincs :)

#586484 xmann Előzmény: #586476

Szerencsére nem kell talalgatnod mert az MNB statisztikában ott van a THM is a kamat is. A forint mindig sokkal drágább volt mint az Euro ez nem kérdés . Minden tény ezt támasztja alá. Ettől persze tőlem hihetesz amiben akarsz

#586483 Előzmény: #586248

Nézd, nekem erről a gondolatmenetről egy dolog ugrik csak be:

Mindenki magából indul ki.

És én ezen azok után, ahogy bértollnokoskodsz az uzsoramaffia mellett, azután már egyáltalán nem csodálkozom. Hamisítás, csalás barmozás, devizatartalék növelés uzsorából, 2%-on forrást adni (vö: devizahitelezés anyabanki irányból), szóval nem csodálom, hogy rosszul alszol mostanában, mert ez a logika az egyetlen, amihez értesz, de engem örömmel tölt el, hogy ennek a logikának pont vége van és már csak azoknak a rémálmaiban jön elő, akik ezzel éltek Magyarország ellenében és most rettegnek attól, hogy visszafordítják az irányukba.

#586480 Előzmény: #586223

Xmann, próbáljad már meg végiggondolni azt, amit írsz.

Hogyan váltaná át az MNB forintra a hiteleket? Erre AKKOR ÉS CSAK AKKOR lehetne lehetőség, ha ezek a hitelek az állam által kibocsájtott hitelek lennének, de erről jelenleg szó sincs. A végtörlesztés egy egészen más dolog volt, egészen más logikával, ugyanis akkor az történt, hogy a felvételkori árfolyamnál magasabb összegen fizethették vissza az adósok a hitelüket, azaz DE FACTO a magyar bankok könyvelésében a hitel NYERESÉGGEL záródott le, azaz NEM TUDTAK veszteséget kimutatni ebben az ügyben.

De kényszerforintosítást az MNB nem rendelhet el, ez ugyanis nem MNB kérdéskör. Ráadásul értelmezhetetlen is az, amit írsz, hogy az MNB vált át pénzt, ugyanis a magyar bankoknak nem kell deviza, mert nincs rá szükségük, hiszen nincs devizatartozásuk még az anyabankok felé sem.

Vagyis jelen esetben, végtelenül paradox módon pont fordítva lehetne eljárni, azaz KÉNYSZERDEVIZÁSÍTÁSRA köteleznék a bankokat első körben, azaz arra, hogy a devizahitelszerződéseket devizában mutassák ki a könyvelésükben, abban tartsák nyilván és annak megfelelően számolják el.

Ez nem tudom kinek a hatásköre lehetne, de gondolom PSZÁF+MNB+KORMÁNY, és ez megint egy olyan húzás lenne, ami ellen nem tiltakozhatnának igazán hangosan, hiszen eleddig arról hazudoztak, hogy devizahitelük van, és satöbbi, satöbbi, satöbbi. Namármost, ha így kellene kimutatniuk a hiteleket, akkor az bizony CHF (+EUR+YEN) megjelenését tenné szükségessé a könyveikben, amely esetben viszont már létrejöhetne az a helyzet, hogy az állam azt mondja, hogy lehet ezeket a devizahiteleket VALÓDI forint alapú hitelre konvertálni, természetesen az aktuális árfolyamon.

Ehhez elég lenne egy rövid távú HUF erősítési periódus, majd gyengítés és kifejezett nyereséggel lehetne megtenni az átváltást minden különösebb gond nélkül ÚGY, hogy az átváltás után az MNB-hez beérkező hatalmas forintmennyiséggel szépen likvidálunk egy baromi nagy adag HUF alapú kötvényt, tudod, pontosan azt, amiből most rengeteget bocsájtunk ki - látszólag feleslegesen.

Szóval, én egyátalán nem látom lefutottnak egy ilyen meccs létrehozását, mert meg lehet csinálni. Nem mellesleg, mivel az IMF+EU hitelkeret jórésze is visszafizetésre kerül és ez is megtörténhet egyszerre, így Magyarország devizaadóssága olyan alacsony szintre kerülhet mind ország, mind lakossági szempontból, hogy az a forint árfolyamára kifejezetten erősítő jelleggel hatna.