Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

shortfolio...reloaded

#584285 lagwagoner

"Egyre jobban szenved a forint 2012.12.21 11:05

Tovább gyengült a forint a délelőtt során, ahogy külföldön is fokozódik a lejtmenet a tőzsdéken. Az euró jegyzése 286,5-ig emelkedett.

http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/12/huf2865121221.png"

Na most a grafikonon azt látom, hogy a forint 288,5 ről 286,5-re (!!) "gyengült" :-)

Miről is beszélünk :-)

Re: nincs cím

#584283 JP Előzmény: #584272

"sajnos JéPé nem emlékszel jól, mert itt januárban bankpánikot akartak csinálni a szocik ui a médiájuk hemzsegett attól hogy mennyien viszik ki a lét és közel a Mo csőd "

Lehet,hogy csak hozzám nem jutottak el a hírek, és ez mind megötrénhetett, végül is egy ellenzékből kitelik egy ilyen hisztériakeltés, és akkor elhiszem, hogy Matolcsy nem csak az árfolyamgörbétől izzadt, hanem a munkától is,hogy a szocis hisztériakeltést elcsendesítse, csendesítsék.... és akkor csak többékevésbé helytálló a kérdés amit írtam lentébb. Annyira azért tartom érvényességét ,hogy ez győzelem nem jött volna létre, ha nincsenek azok akik bíztak az ország gazdaságában, vezetésében , (és akik nem ülnek fel a szocisták pánikkeltésének). Ha így áll a dolog, engem is megemlíthetett volna, én szarva , de bíztam! A következő HUF-pániknál is ott leszek!

#584272 Dr. ursi Előzmény: #584253

háát itt tiporták egymást a pánikolós ügyfelek mindegyik eurót akart és kivinni a pénzét bécsi bankszámlára mert itt jön az ősszeómlás :o))) sok hülye.

hiába mondtam hogy legalább ne egyaz egyben váltson 320-n hanem várjon egy picit mert kedvezőbben is megveheti azt az eurót ha már ennyire pénikol, de szteük csőd és kész és világvége volt 11dec 12 jan szóval tudtam h itt a fordulat :o)))

sajnos JéPé nem emlékszel jól, mert itt januárban bankpánikot akartak csinálni a szocik ui a médiájuk hemzsegett attól hogy mennyien viszik ki a lét és közel a Mo csőd

http://index.hu/gazdasa…

#584253 JP

http://index.hu/gazdasag/2012/12/20/matolcsy_legyoztuk_az_egyesult_balliberalis_hadakat/

Ha ez bankpániktól mentette meg az országot , és a gazdaságot -mióta második miniszteri ciklusát vezeti - , akkor én megmentek mindekit a világvégétől , ami ma lesz! Ne féljen senki!

Csak egy kérdés: milyen bankpánik?? Mitől? Attól , hogy az EUR/HUF felszökik 320-ig?

2008 öszén beszélhettünk lehetséges bankpánikról!

Re: HUF "gyengülés"

#584122 ikszf Előzmény: #583882

Nagyon jó kérdéseket tettél fel. A válaszokat is tudod?

A népek, nemzeti gazdaságok fejlődése mindig csak a többiekhez képest érdekes, önmagában semmit se ér. És nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy nemzet felemelkedése egy másik lesüllyedését jelenti és fordítva.

Meg is van az összes válasz a kérdéseidre:

Valakinek alul is állni kell, hogy a hátára állva egy másik átmászhasson a téglafalon.

Tehát szerinted nekünk lehet, amit a nagyoknak lehet? Naiv vagy.

Vagy szerinted a háttérben lepaktált a kormány a nagyokkal?

Két verzió lehetséges:

1. A kisegér elefántokkal harcol. Tele vagyunk ellenséggel és a kormány igazat beszél a népnek. Ez mind szép és jó, de ebből nem jövünk ki győztesen.

2. A kisegér lepaktált az elefántokkal. De továbbra is azt beszéli, hogy az elefántok ellenségek, védekezzetek ellenük (árfolyamgát). Ebből a nép megint nem jön ki győztesen.

#584032 Előzmény: #583993

A klónok birodalmában? :)

"Álmomban két macska voltam és játszottam egymással."

#583993 JP Előzmény: #583985

Soha! Ne is ábrándozzon ilyenről, senki, hogy két elszállt egyén - egyik erre, másik arra - meg fogja érteni egymást. Soha!

#583971 Dr. ursi Előzmény: #583963

abszolút nem értjük egymást.

neked semmi képzelőerőd.

hát hogyan találták fel a villanyt meg minden egyebet ?

vagy keynes előtt mi volt ?

amikor előjött a farbájával mindenki lehülyézte.

aztán meg most ő a sláger.

a történelem ilyen.

ismétli önmagát :o) pl.

a mai történések semmiben sem különböznek a 2. vh utáni németország esetétől, lásd. romokban lévő gazd. hatalmas eladósodotsággal és munkanélk.

mindez ma egész európára igaz, egykét kiv-ben németekre pont nem most.

ezért alkalmazza tolcsy popnt azt amit adenauerék.

ennyi az egész.

ilyen alapon tényleg nem zseni :o)

viszont meglátta az összefüggéseket.

és ezért az.

de más.

nem aggódnék néhány 100 lumpendiák utcára vonulássától.

egyelőre a kormány politikája mellett legutóbb is tízszerte többen mozdultak meg mint ellene.

az h néhány 100 diákocska butus feje még azt se tudja miért vonul ki de menjünk mert jó buli ... ismerem :o) nem aggaszt.

az már igen hogy az emberi sötét métely az ostobaság nem a butaság ! az ostobaság okosnak hitt fejekbe is befészkelte magát ...

#583963 JP Előzmény: #583882

Ursim, ez a sok kérdés ne nekem szóljon.

Én valamivel pesszimistábban látom ebből a szempontból a jövőt:

-Az államadóság (szerintem) nem fog tudni sokáig csökkenni,és újból emelkedésnek indúl: ehhez csak egy példa az e heti diákmegmozdulások. Majd ha 70% alá kerül, akkor lehet már a takarítónők is utcára mennek, vagy a top menedzserek. Nem arról van szó, hogy nem értékelendő az államadóság csökkentése az elmúlt két év időszakában! De én szerintem a jelenlegi állam-működtetés pazarló, de legalábbis veszteséges - ez csak a makro számoknak szólt. Mindenki optimista, hogy majd, ha beindul a gazdaság, és lesz húzóerő, főleg kűlső, amire ténylegesen is szükség volna..... széjjel van(nak) adóztatva a gazdaság(ok)... könnyíteni pedig legfeljebb áfá(k)-ban látok esélyt, és talán egy két jelentéktelen adónem-ben. A gyeplő egyre szorosabbra húzása továbbra is tartani fog. Nagyon sokat kell ahhoz pocsékolni, tékozolni, hogy újabb, tartós gazdasági fellendülést éljünk.... sokkal többet mint amennyit jelenleg is elpocsékolunk. Arról (én sem) nem tehetek, hogy a társadalom a jelenlegit is létminimumnak érzi.

#583882 Dr. ursi Előzmény: #583633

JéPém én leírtam mindent hufról.

a reálgazdaság most van kilövés előtt.

a gyenge forint lenne a katalizátor.

mivel a várakozás pozitív minden szinten ezért nem fog magától gyengülni, sőt.

azért leírtam hogyan lehet és kell gyengíteni.

és aztán egy feljebb kerülő sávban be fog állni magától és már felpörgő gazdaság mellett.

-

kérdezek:

a kapitalizmus fellegvárában lehet államosítani ? ott nem szól be senki ha ez megtörténik bankokban (fanny freddie) biztosítókban (aig) világelső autógyárban (gm) ?

a kapitalizmus fellegvárában lehet számolatlanul nyomtatni a virtuális dodót inflációt gerjesztve fedezet nélkül ? jelzálogpapírokat visszavásárolni számolatlanul ? nem szól be senki hogy nem független a jegybanK ?

vajon japánban független a jegybank ?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gyozott_a_miniszterelnok_engedett_a_jegybank.540535.html

úgy tudom ott is független(nek kéne lennie) ... vagy mit is nevezünk függetlennek ?

mi egy jegybank feladata válságos időkben ?

talán az amit fed, ekb, boe, boj csinált/csinál ?

de akkor - mivel ez egyértelműen nem függetlenség - miért nem szól be nekik senki hogy ejnyebejnye ?

és miért nem értitek meg, hogy egy ekkora recessziós környezetben a 1,5% mínusz semmi, mert mások csak azért teljesítenek jobban mert tolják számolatlanul a pénzt vagy épp egy mélyebb kiindulópontról indultak vagy épp nemhogy jobban nem hanem épp zúgnak lefelé ?

nekünk meg csak azért mínusz mert betartottak mindenhol ahol lehetett, hiszen kapásból ha a hiányt 2010-ben hagyják 6-7 %-n akkor már rég pörögne a gazdaság mert lett volna mozgástér . de nem hagyták. ezért tolódik minden.

mit nem lehet ezen érteni ?

hogy nem látjátok meg hogy 3% alatti a hiány 2011-2012-2013 hogy az infláció jövőre simoros mnb szerint 3,5-re csökken holott ők még 3 hónapja nagyon aggódtak és jbk-t akartak emelni, hogy az államadósság nagyon szép ütemben csökken szinte sehol másutt, hogy volt időszak h 55ről 88-ra tornázták fel ... hogy most meg lefelé jön miért nem értékelitek ? tudjátok micsoda képességek készségek stratégia taktika és együttlátás előrelátás kell ehhez, mindezt megcsinálni ?

fingotok nincs.

kritizáló banda.

#583861 Előzmény: #583820

Úgy tűnik, tényleg nem érzitek a gyengÉBB, de stabil forint lényeget.

A gyenge forint a BEVÁSÁRLÓTÚRIZMUST és a MAGYAR SZOLGÁLTATÁSOKRA való igényt növeli meg drasztikusan, ebbe különösen beleértve a szálloda és vendéglátás ágazatát, vagy akár a falusi túrizmust is, de itt megemlíteném a magyar mezőgazdaság összes termékének előnybe hozását is a külföldi termékekkel szemben, illetve az exportálás bővülésének a lehetőségével.

Ezen túlmenően a multik magyar beszállítói TÖBBNYIRE devizában szoktak beszállítani, mert az igazán nagy multik devizában budgetolnak.

MINDKETTŐ esetben igaz tehát, hogy több pénz jut úgy a zemberekhez, hogy az a multinak egy fillérrel sem kerül többe, tehát nem is zavarja. Hasonlóképpen nem mindegy, hogy Szlovákiába járnak át a magyarok bevásárolni, vagy a szlovákok vesznek meg errefelé mindent.

Ezek éves szinten száz milliárdokban mérhető HUF többletet jelentenek, jelentenének, és meg is kellene csinálni, hogy a magyar SZOLGÁLTATÁSOK versenyképesek legyenek a környező országok szemében. Ez egy versenyelőny lenne.

#583844 rbbj11 Előzmény: #583836

én visszateszt szintemtől még 1 ft-ra vagyunk, de úgyis megvárom a pattanást, tehát végülis nem sokat számít, honnan indul újra felfelé.

#583836 ikszf Előzmény: #583830

Simán lehet igazuk, csak hogy megerősítést lelj, pont a 200 naposon zárt ker.időn túl ma éjszaka.

És ez a 286,4 az augusztus óta tartó sávnak a teteje. Azt is visszatesztelhette most. Sok minden lehet.