Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: HUF "gyengülés"

Dr. ursi Előzmény: #583633

JéPém én leírtam mindent hufról.

a reálgazdaság most van kilövés előtt.

a gyenge forint lenne a katalizátor.

mivel a várakozás pozitív minden szinten ezért nem fog magától gyengülni, sőt.

azért leírtam hogyan lehet és kell gyengíteni.

és aztán egy feljebb kerülő sávban be fog állni magától és már felpörgő gazdaság mellett.

-

kérdezek:

a kapitalizmus fellegvárában lehet államosítani ? ott nem szól be senki ha ez megtörténik bankokban (fanny freddie) biztosítókban (aig) világelső autógyárban (gm) ?

a kapitalizmus fellegvárában lehet számolatlanul nyomtatni a virtuális dodót inflációt gerjesztve fedezet nélkül ? jelzálogpapírokat visszavásárolni számolatlanul ? nem szól be senki hogy nem független a jegybanK ?

vajon japánban független a jegybank ?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gyozott_a_miniszterelnok_engedett_a_jegybank.540535.html

úgy tudom ott is független(nek kéne lennie) ... vagy mit is nevezünk függetlennek ?

mi egy jegybank feladata válságos időkben ?

talán az amit fed, ekb, boe, boj csinált/csinál ?

de akkor - mivel ez egyértelműen nem függetlenség - miért nem szól be nekik senki hogy ejnyebejnye ?

és miért nem értitek meg, hogy egy ekkora recessziós környezetben a 1,5% mínusz semmi, mert mások csak azért teljesítenek jobban mert tolják számolatlanul a pénzt vagy épp egy mélyebb kiindulópontról indultak vagy épp nemhogy jobban nem hanem épp zúgnak lefelé ?

nekünk meg csak azért mínusz mert betartottak mindenhol ahol lehetett, hiszen kapásból ha a hiányt 2010-ben hagyják 6-7 %-n akkor már rég pörögne a gazdaság mert lett volna mozgástér . de nem hagyták. ezért tolódik minden.

mit nem lehet ezen érteni ?

hogy nem látjátok meg hogy 3% alatti a hiány 2011-2012-2013 hogy az infláció jövőre simoros mnb szerint 3,5-re csökken holott ők még 3 hónapja nagyon aggódtak és jbk-t akartak emelni, hogy az államadósság nagyon szép ütemben csökken szinte sehol másutt, hogy volt időszak h 55ről 88-ra tornázták fel ... hogy most meg lefelé jön miért nem értékelitek ? tudjátok micsoda képességek készségek stratégia taktika és együttlátás előrelátás kell ehhez, mindezt megcsinálni ?

fingotok nincs.

kritizáló banda.