Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: HUF "gyengülés"

#583971 Dr. ursi Előzmény: #583963

abszolút nem értjük egymást.

neked semmi képzelőerőd.

hát hogyan találták fel a villanyt meg minden egyebet ?

vagy keynes előtt mi volt ?

amikor előjött a farbájával mindenki lehülyézte.

aztán meg most ő a sláger.

a történelem ilyen.

ismétli önmagát :o) pl.

a mai történések semmiben sem különböznek a 2. vh utáni németország esetétől, lásd. romokban lévő gazd. hatalmas eladósodotsággal és munkanélk.

mindez ma egész európára igaz, egykét kiv-ben németekre pont nem most.

ezért alkalmazza tolcsy popnt azt amit adenauerék.

ennyi az egész.

ilyen alapon tényleg nem zseni :o)

viszont meglátta az összefüggéseket.

és ezért az.

de más.

nem aggódnék néhány 100 lumpendiák utcára vonulássától.

egyelőre a kormány politikája mellett legutóbb is tízszerte többen mozdultak meg mint ellene.

az h néhány 100 diákocska butus feje még azt se tudja miért vonul ki de menjünk mert jó buli ... ismerem :o) nem aggaszt.

az már igen hogy az emberi sötét métely az ostobaság nem a butaság ! az ostobaság okosnak hitt fejekbe is befészkelte magát ...

#583963 JP Előzmény: #583882

Ursim, ez a sok kérdés ne nekem szóljon.

Én valamivel pesszimistábban látom ebből a szempontból a jövőt:

-Az államadóság (szerintem) nem fog tudni sokáig csökkenni,és újból emelkedésnek indúl: ehhez csak egy példa az e heti diákmegmozdulások. Majd ha 70% alá kerül, akkor lehet már a takarítónők is utcára mennek, vagy a top menedzserek. Nem arról van szó, hogy nem értékelendő az államadóság csökkentése az elmúlt két év időszakában! De én szerintem a jelenlegi állam-működtetés pazarló, de legalábbis veszteséges - ez csak a makro számoknak szólt. Mindenki optimista, hogy majd, ha beindul a gazdaság, és lesz húzóerő, főleg kűlső, amire ténylegesen is szükség volna..... széjjel van(nak) adóztatva a gazdaság(ok)... könnyíteni pedig legfeljebb áfá(k)-ban látok esélyt, és talán egy két jelentéktelen adónem-ben. A gyeplő egyre szorosabbra húzása továbbra is tartani fog. Nagyon sokat kell ahhoz pocsékolni, tékozolni, hogy újabb, tartós gazdasági fellendülést éljünk.... sokkal többet mint amennyit jelenleg is elpocsékolunk. Arról (én sem) nem tehetek, hogy a társadalom a jelenlegit is létminimumnak érzi.

#583882 Dr. ursi Előzmény: #583633

JéPém én leírtam mindent hufról.

a reálgazdaság most van kilövés előtt.

a gyenge forint lenne a katalizátor.

mivel a várakozás pozitív minden szinten ezért nem fog magától gyengülni, sőt.

azért leírtam hogyan lehet és kell gyengíteni.

és aztán egy feljebb kerülő sávban be fog állni magától és már felpörgő gazdaság mellett.

-

kérdezek:

a kapitalizmus fellegvárában lehet államosítani ? ott nem szól be senki ha ez megtörténik bankokban (fanny freddie) biztosítókban (aig) világelső autógyárban (gm) ?

a kapitalizmus fellegvárában lehet számolatlanul nyomtatni a virtuális dodót inflációt gerjesztve fedezet nélkül ? jelzálogpapírokat visszavásárolni számolatlanul ? nem szól be senki hogy nem független a jegybanK ?

vajon japánban független a jegybank ?

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gyozott_a_miniszterelnok_engedett_a_jegybank.540535.html

úgy tudom ott is független(nek kéne lennie) ... vagy mit is nevezünk függetlennek ?

mi egy jegybank feladata válságos időkben ?

talán az amit fed, ekb, boe, boj csinált/csinál ?

de akkor - mivel ez egyértelműen nem függetlenség - miért nem szól be nekik senki hogy ejnyebejnye ?

és miért nem értitek meg, hogy egy ekkora recessziós környezetben a 1,5% mínusz semmi, mert mások csak azért teljesítenek jobban mert tolják számolatlanul a pénzt vagy épp egy mélyebb kiindulópontról indultak vagy épp nemhogy jobban nem hanem épp zúgnak lefelé ?

nekünk meg csak azért mínusz mert betartottak mindenhol ahol lehetett, hiszen kapásból ha a hiányt 2010-ben hagyják 6-7 %-n akkor már rég pörögne a gazdaság mert lett volna mozgástér . de nem hagyták. ezért tolódik minden.

mit nem lehet ezen érteni ?

hogy nem látjátok meg hogy 3% alatti a hiány 2011-2012-2013 hogy az infláció jövőre simoros mnb szerint 3,5-re csökken holott ők még 3 hónapja nagyon aggódtak és jbk-t akartak emelni, hogy az államadósság nagyon szép ütemben csökken szinte sehol másutt, hogy volt időszak h 55ről 88-ra tornázták fel ... hogy most meg lefelé jön miért nem értékelitek ? tudjátok micsoda képességek készségek stratégia taktika és együttlátás előrelátás kell ehhez, mindezt megcsinálni ?

fingotok nincs.

kritizáló banda.

#583861 Előzmény: #583820

Úgy tűnik, tényleg nem érzitek a gyengÉBB, de stabil forint lényeget.

A gyenge forint a BEVÁSÁRLÓTÚRIZMUST és a MAGYAR SZOLGÁLTATÁSOKRA való igényt növeli meg drasztikusan, ebbe különösen beleértve a szálloda és vendéglátás ágazatát, vagy akár a falusi túrizmust is, de itt megemlíteném a magyar mezőgazdaság összes termékének előnybe hozását is a külföldi termékekkel szemben, illetve az exportálás bővülésének a lehetőségével.

Ezen túlmenően a multik magyar beszállítói TÖBBNYIRE devizában szoktak beszállítani, mert az igazán nagy multik devizában budgetolnak.

MINDKETTŐ esetben igaz tehát, hogy több pénz jut úgy a zemberekhez, hogy az a multinak egy fillérrel sem kerül többe, tehát nem is zavarja. Hasonlóképpen nem mindegy, hogy Szlovákiába járnak át a magyarok bevásárolni, vagy a szlovákok vesznek meg errefelé mindent.

Ezek éves szinten száz milliárdokban mérhető HUF többletet jelentenek, jelentenének, és meg is kellene csinálni, hogy a magyar SZOLGÁLTATÁSOK versenyképesek legyenek a környező országok szemében. Ez egy versenyelőny lenne.

Re: nincs cím

#583844 rbbj11 Előzmény: #583836

én visszateszt szintemtől még 1 ft-ra vagyunk, de úgyis megvárom a pattanást, tehát végülis nem sokat számít, honnan indul újra felfelé.

#583836 ikszf Előzmény: #583830

Simán lehet igazuk, csak hogy megerősítést lelj, pont a 200 naposon zárt ker.időn túl ma éjszaka.

És ez a 286,4 az augusztus óta tartó sávnak a teteje. Azt is visszatesztelhette most. Sok minden lehet.

#583830 Sumér harcos Előzmény: #583823

nem lovagolok rajta,ha elbukik-elbukott-akkor változtatok az elképzelésen,abban a pillanatban ,ahogyan holnap bekapcsolom a gépeim.

amiért egyedül jelenleg néhány hsz-ben beszéltem róla,az-az,hogy szinte minden elemzés emliti ,mint lehetséges támasz-ellenállást,és ugye itt toporgunk-toporogtunk a szájában:)de ha nem -hát nem....

én nem ragaszkodom hozzá....elfelejtem fél nap alatt,ha úgy adódik.

igen azt hittem,esetleg fordithat rajta,de még egyszer mondom,ha nem-akkor nem.

múltban?mit tett?az jelen helyzetben számomra mind1.

#583823 ikszf Előzmény: #583681

Nem tudok, de te is tudod, hogy az egész tele van forgatókönyvekkel, és/vagy/ha feltételekkel.

Inkább longolnám ez eurhuf-ot. Ennek ellenére 80%-ban huf-on ülök (a maradék pedig eur és usd), mert nem látom a trendet. Így egy nem swapmentes számlán, vagy fizikai eur vétellel a kamatkülönbözet miatt nem jó a huf short, amíg nincs trend.

Mutatsz pár pontot a charton, ahol működött a 200 naposa?

#583820 Boby. Előzmény: #583806

Az hogy a forint túlértékelt, az számomra nem kérdéses, de szerintem túlfetisizált a gyengébb forint és az export kapcsolata. A multik nem az árfolyam miatt választották az országot, hanem a bazi nagy adókedvezmények miatt.Tevékenységükhöz az alapanyagok pedig jórészt nem hazai előállításúak. A késztermékekhez a legnagyobb saját erőforrású hozzáadott értékünk a munkabér, ami a forint leértékelődésével olcsóbbá teheti a termelést. Ugyanakkor ettől nem az export teljesítménye fog nőni, hanem a multik haszna, mert a hazánkban tevékenykedő exportőrök volumenének legnagyobb mozgatórugója a nemzetközi kereslet és nem az, hogy 290 vagy 310 az euró.

#583806 rbbj11 Előzmény: #583571

"ezek közül sok be lesz vetve, mivel az exportot mindenekfelett támogatni kell mindenféle szempontból és érdekből.

ezért terelik a devizahiteleseket az árfolyamgátba."

így látom én is

#583805 rbbj11 Előzmény: #583514

kinek mi a trendszerű. Nekem egy havi mozgás is az. Mivel nekem továbbra se mindegy, sőt, lényegi kérdés, hogy eurhuf 280 vagy épp 288. Pláne, ha ez egy hónapon belül megjárt mozgás.

Azt én sem tartom elképzelhetőnek, hogy tartósan 300 ft-on vagy felette legyen a kurzus.

Ami képes lehet pár hónapos időszakon át gyengén tartani a forintot, az a nemzetközi pénzvilágnak beszólogatás a kormány részéről, megfejelve egy kis hibás kommunikációval (ami lehet akár szándékos is, ahogy ursi is írta), levinni alapkamatunkat olyan mélyre, ahol már inkább zlotyt, randot vagy mexikói pesot vesznek a nagykutyák. Meg lehet csinálni, ha akarják, pláne Orbániumban.

#583652 ikszf Előzmény: #583628

ezek a 200 naposok és háromszögek semmit se érnek, szvsz

mint kés a vajon úgy kéne neki átmenni szignifikánsan.

Nem így, hogy fölé néz, aztán csinál egy hosszú kanócos fordított kalapácsot....

szvsz annyi történt, hogy valami őrült all in-t mondott és tesztelni akart és erre a mostani illikvid időszak tökéletes volt a kamatdöntés előtt

#583633 JP Előzmény: #583621

Hííjjj Ursibaba, te már ilyen árfolyamról jövendölgetel ?

Én sem mondom, hogy jó volna, mert még énrám törnek, de én nem vagyok ennyire árfolyamoptimista.

És ha igaz a reálgazdasági folyamatról szóló mese :-), akkor mitől kéne ennyinek lennie?.... bár ez a kérdés, már nem téged érint :-)