Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#583830 Sumér harcos Előzmény: #583823

nem lovagolok rajta,ha elbukik-elbukott-akkor változtatok az elképzelésen,abban a pillanatban ,ahogyan holnap bekapcsolom a gépeim.

amiért egyedül jelenleg néhány hsz-ben beszéltem róla,az-az,hogy szinte minden elemzés emliti ,mint lehetséges támasz-ellenállást,és ugye itt toporgunk-toporogtunk a szájában:)de ha nem -hát nem....

én nem ragaszkodom hozzá....elfelejtem fél nap alatt,ha úgy adódik.

igen azt hittem,esetleg fordithat rajta,de még egyszer mondom,ha nem-akkor nem.

múltban?mit tett?az jelen helyzetben számomra mind1.

#583823 ikszf Előzmény: #583681

Nem tudok, de te is tudod, hogy az egész tele van forgatókönyvekkel, és/vagy/ha feltételekkel.

Inkább longolnám ez eurhuf-ot. Ennek ellenére 80%-ban huf-on ülök (a maradék pedig eur és usd), mert nem látom a trendet. Így egy nem swapmentes számlán, vagy fizikai eur vétellel a kamatkülönbözet miatt nem jó a huf short, amíg nincs trend.

Mutatsz pár pontot a charton, ahol működött a 200 naposa?

Re: HUF "gyengülés"

#583820 Boby. Előzmény: #583806

Az hogy a forint túlértékelt, az számomra nem kérdéses, de szerintem túlfetisizált a gyengébb forint és az export kapcsolata. A multik nem az árfolyam miatt választották az országot, hanem a bazi nagy adókedvezmények miatt.Tevékenységükhöz az alapanyagok pedig jórészt nem hazai előállításúak. A késztermékekhez a legnagyobb saját erőforrású hozzáadott értékünk a munkabér, ami a forint leértékelődésével olcsóbbá teheti a termelést. Ugyanakkor ettől nem az export teljesítménye fog nőni, hanem a multik haszna, mert a hazánkban tevékenykedő exportőrök volumenének legnagyobb mozgatórugója a nemzetközi kereslet és nem az, hogy 290 vagy 310 az euró.

#583806 rbbj11 Előzmény: #583571

"ezek közül sok be lesz vetve, mivel az exportot mindenekfelett támogatni kell mindenféle szempontból és érdekből.

ezért terelik a devizahiteleseket az árfolyamgátba."

így látom én is

#583805 rbbj11 Előzmény: #583514

kinek mi a trendszerű. Nekem egy havi mozgás is az. Mivel nekem továbbra se mindegy, sőt, lényegi kérdés, hogy eurhuf 280 vagy épp 288. Pláne, ha ez egy hónapon belül megjárt mozgás.

Azt én sem tartom elképzelhetőnek, hogy tartósan 300 ft-on vagy felette legyen a kurzus.

Ami képes lehet pár hónapos időszakon át gyengén tartani a forintot, az a nemzetközi pénzvilágnak beszólogatás a kormány részéről, megfejelve egy kis hibás kommunikációval (ami lehet akár szándékos is, ahogy ursi is írta), levinni alapkamatunkat olyan mélyre, ahol már inkább zlotyt, randot vagy mexikói pesot vesznek a nagykutyák. Meg lehet csinálni, ha akarják, pláne Orbániumban.

#583652 ikszf Előzmény: #583628

ezek a 200 naposok és háromszögek semmit se érnek, szvsz

mint kés a vajon úgy kéne neki átmenni szignifikánsan.

Nem így, hogy fölé néz, aztán csinál egy hosszú kanócos fordított kalapácsot....

szvsz annyi történt, hogy valami őrült all in-t mondott és tesztelni akart és erre a mostani illikvid időszak tökéletes volt a kamatdöntés előtt

#583633 JP Előzmény: #583621

Hííjjj Ursibaba, te már ilyen árfolyamról jövendölgetel ?

Én sem mondom, hogy jó volna, mert még énrám törnek, de én nem vagyok ennyire árfolyamoptimista.

És ha igaz a reálgazdasági folyamatról szóló mese :-), akkor mitől kéne ennyinek lennie?.... bár ez a kérdés, már nem téged érint :-)

#583621 Dr. ursi Előzmény: #583579

ja. mielőtt valaki rámront nem holnapra írtam :o)

jelenleg 280-290 sáv van.

a hámhúsz tavasz körül

#583579 Előzmény: #583571

Paradox módon ha 300-340-re elengednék az EUR-t, akkor mindenki belépne az árfolyamgátba, ami viszont azonnal forinterősítő hatást váltana ki, vagyis magától visszamenne az árfolyam :)

#583571 Dr. ursi Előzmény: #583514

a helyzet az h pár hónapja már csak egy megoldáscsokor van a gyengítésre.

mely szerencsére mind magyar kézben összpontosul :o)

a csokorban egy gyakorlati virágszál van: a huf leértékelés; a többi szál kormányzati kommunikáció lehet, és nem utolsó sorban néhány szál ekb-hez hasonlatos mnb-eszköz :o)

ennyi.

ezek közül sok be lesz vetve, mivel az exportot mindenekfelett támogatni kell mindenféle szempontból és érdekből.

ezért terelik a devizahiteleseket az árfolyamgátba.

-

szvsz.

320 körül fog majd beállni és sávozni fog, alja 300, teteje 340; persze lesznek kiszúrások erre is arra is.

#583529 Előzmény: #583517

Én elég demagógnak nevezném az un. gyengítő kockázatokat, ezt csak megszokásból mondják fel, de szerintem már maguk sem hisznek bennük.

#583514 Előzmény: #583422

Már sokszor elmondtam, hogy havonta jelentős összeget váltok át EUR-HUF vonalon, számomra tehát nagyon nem mindegy az árfolyam. Ráadásul FX-en váltom le, hogy ne hízlaljam túlságosan a bankokat :)

Érint tehát nagyon is a mozgás, csak éppen nem DT vonalon, mert az nem érdekel. Engem csak a trendszerű éves változás érdekel, mert az számít a számomra, ott meg azt látom, hogy azért, mert néha NAPOKRA visszatesztel egy kicsit az árfolyam, attól még brutálisan erősödött tavaly óta, ráadásul továbbra is fel van csavarodva nagyjából a 280+/-3,5% árfolyamra, de annak is inkább az alsó részére.

Számomra és szerintem (valamint például a zsidayk számítása alapján) a minimum 300 Ft/EUR lenne normális árfolyam, tehát minden, ami az alatt van, az szerintem túlzottan erős.

Nyilvánvalóan vannak a tőkepiacnak grafikonjai, elemzései, rövid távú változási trendjei, de azok engem nem izgatnak, mivel engem csak a váltáskori árfolyam érdekel, és különösen ennek az évekkel későbbre vetítése. Ezt most visszanéztem, és azt kaptam, hogy idei évben átlagban 286,13 jött ki EUR/HUF FX váltásra. Most őszintén, szinte pontosan ennyi ma is az árfolyam, még 1%(!) sincs az eltérés ezzel a kiugró forgalommal. SEMMI meglepő nincs a számomra és egyáltalán nem látom a "gyengülést".

Az egy teljesen más kérdés, hogy okát sem látom, hiszen elismerten 3% alatti hiány lesz jövőre, 3,5% inflációval(!), csökkenő adósságállománnyal és finanszírozási igénnyel, ami még mindig brutális arbitrázs profitot biztosít a külföldi befektetőknek, akiknek ugye igen komoly mennyiségben kell ehhez forintot venni. Megkaptuk a "stabil" minősítést is.

Tudsz okot mondani arra, hogy mi gyengítené a forintot TARTÓSAN, avagy TRENDSZERŰEN?