Re: HUF "gyengülés"
JP Előzmény: #583882Ursim, ez a sok kérdés ne nekem szóljon.
Én valamivel pesszimistábban látom ebből a szempontból a jövőt:
-Az államadóság (szerintem) nem fog tudni sokáig csökkenni,és újból emelkedésnek indúl: ehhez csak egy példa az e heti diákmegmozdulások. Majd ha 70% alá kerül, akkor lehet már a takarítónők is utcára mennek, vagy a top menedzserek. Nem arról van szó, hogy nem értékelendő az államadóság csökkentése az elmúlt két év időszakában! De én szerintem a jelenlegi állam-működtetés pazarló, de legalábbis veszteséges - ez csak a makro számoknak szólt. Mindenki optimista, hogy majd, ha beindul a gazdaság, és lesz húzóerő, főleg kűlső, amire ténylegesen is szükség volna..... széjjel van(nak) adóztatva a gazdaság(ok)... könnyíteni pedig legfeljebb áfá(k)-ban látok esélyt, és talán egy két jelentéktelen adónem-ben. A gyeplő egyre szorosabbra húzása továbbra is tartani fog. Nagyon sokat kell ahhoz pocsékolni, tékozolni, hogy újabb, tartós gazdasági fellendülést éljünk.... sokkal többet mint amennyit jelenleg is elpocsékolunk. Arról (én sem) nem tehetek, hogy a társadalom a jelenlegit is létminimumnak érzi.