Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

törölve

#582276 banyaiz Előzmény: #582266

Mondtam már neked Viktor a legnagyobb liberálkommunista, liberális volt ifjú korában , veterán korára pedig kommunista lett. Úgy beszél már mint Lenin elvtárs.

Húzzon el, azt mondom elegem van a hülyeségeiből. Vagy tartson nemzeti konzultációt a rigók takarmányozásáról, vagy vmi hasonló nemzeti sorskérdésről. :)

Re: nincs cím

#582269 prospero Előzmény: #582259

Bajnait és Gyurcsányt devizahiteles témában felmented a felelősség alól, mivel politikai túlélésre játszottak és mint mondtad, devizahitel nélkül összeomlott volna az ország. Sokkal súlyosabb károkat okozva, mint Orbán bármely intézkedése amit viszonylag könnyen ki lehet javítani, mindössze meg kell szüntetni a bankadót, tranzakciós illetéket és ezt az 1000 milliárdos terhet valamilyen formában ráterhelni közvetlenül a lakosságra. Hogy ez hogyan fog növekedést okozni azt már mindenki eldönti maga. Az ő politikai túlélésük rendben van, Orbáné nincs rendben? És ezt így hogy?

Re: nincs cím

#582268 banyaiz Előzmény: #582252

Persze 3% alatti hiányt vár az EU csak az baromira nem mindegy milyen eszközökkel érjük ezt el. Mennyire fenntartható, és értelmes módon.

Mekk mester 3. program nem menő hitelfelvételnél. IMF nem IMF lenne, hanem egy normál piaci alapokon működő bank, és ezek a gyogyósok így akartak volna hitelt felvenni ebben stílusban, hozzáállással 2. nap elküldték volna őket oda ahová valók. :) Csak hát az IMF nem erről szól így muszáj asszisztálniuk a hülyeségfesztiválhoz. Bár ahogy nézem elfogyott a türelmük már nekik is, bármennyire birkatürelemmel nézték ezt a komédiát.

Re: nincs cím

#582266 Előzmény: #582259

Te körülnéztél a világban amugy? Csak azért kérdem, mert ha nálunk vége lesz a tündérmesének, akkor következik az, amikor a liberálkommunistákat és a szimpatiznásokat a nép lámpavasra húzza az összes elmebeteg ideológiájával együtt. És akkor nem lesz ott Orbán, hogy a Parlament előtt lehűtse a tömeget, mielőtt szétveri azt. Egyszerűen olyan szinten bigottba mentél át, hogy még a határon túlra sem látsz át, ahol szinte kizárólag rosszabb helyzetekkel találkozhatnál.

Most nem 2008-2009-et írunk, amikor KIZÁRÓLAG nálunk volt baj és minket lehetett betámadni, amikor mindenfelé "bezzegországok" voltak, akiknek könnyű dolga van, hanem mindenhol tragédiák vannak és sehol sem jobb, talán csak a három fő gyarmattartónál van még jobb helyzet. De azért már ott sem annyira.

Mondhatni, ha valami kizárható, az az, hogy 2014-re arrafelé rendbetegyék a dolgokat, miközben - ellentétben 2008-al - errefelé pont rendben vannak.

Próbáld meg felfogni, és beleélni magad, mert muszáj lesz, hogy a bankuralomnak vége van. Mindenhol.

Re: nincs cím

#582260 Előzmény: #582250

"EU tagország IMF finanszírozása esetén az EU mindig ott van tárgyalópartnerként."

Mint írtam, kápóként van jelen, nem pedig finanszírozási partnerként. Azaz, az EU nem azért pofázik bele a magyar-IMF megállapodásba mert pénzt akar ő is adni, hanem azért pofázik bele hogy az IMF se adjon. Tényleg nem emlékszel arra, amikor majdnem megállapodtunk az IMF-fel, erre megjelent a kápóküldöttség, hogy szó sem lehet róla?

"Az, hogy egyik ezt kéri másik azt kéri ez egy mese."

Próbáljad meg megoldani, hogy csökkenő államadósság és lakossági eladósodottság kötelező előírása mellett, valamint az 3% túl nem lépésének kőbe vésése esetén hogyan kívánod növekedő pályára állítani a gazdaságot egy nemzetközi recesszióban, amikor mindenki a felesleges kapacitással küzd? Impossible mission. Azt lehet kérni, hogy 3% alatti hiány legyen és csökkenő adósodás, DE akkor nem lehet azt kérni, hogy növeljük a gazdaságot. Lehet azt kérni, hogy növeljük a gazdaságot, DE akkor nem lehet ragaszkodni a 3% hiányhoz.

"15-20 milliárd-os csomagokról volt szó."

Bocsánat, de még egyszer megkérdezem, mert nem olyan bonyolult a kérdés: KI mondott ilyet akár az IMF, akár az EU részéről? Ezt kérlek alássan a liberálkommunista média nyomta bele a fejekbe, hogy erről KELLENE SZÓNAK LENNIE, azonban ismételten jelzem, hogy SENKI hivatalosan nem beszélt ilyesmiről. Olyanról pedig, hogy az IMF ennyit ígért volna, arról soha és semmikor sem olvashattál.

"Diákügyben persze, hogy nem avatkoztak be a rendőrök, Orbánra rájött a szapora fosás, még csak az hiányozna neki , hogy rendőrök verjék szét a diáktüntetést. Így is egy szög a koporsójába az ügy."

Hiszed te. Éppen az ellenkezője történik: semmi. Csak nem gondolod, hogy pár ezer ingyenélő és ingyenélni vágyótól bármely kormány meghátrálna? Lejáratják saját magukat, hogy még tárgyalódelegációjuk sincs, nincs koncepciójuk, és az egész csak arról szól, hogy éljen a kommunizmus, amiben nekik osztanak pénzt. Több százezer diák tanul a felsőoktatásban, több százezer készül oda éveken belül, ehhez képest a pár száz-pár ezer diák semmiség.

Egyebekben, végtelen undor tud attól elfogni, hogy ha valaki él a demokráciával és egy demokrácia szellemében válaszol rá az állam, akkor azt fosásnak nevezed, mert ez undorító. Valami iszonyat baj van a fejekben akkor, amikor a normális tűntetések normális levezetését fosásnak állítják be HA EZ A RENDSZER VAN, de bezzeg keménykező f*sza gyerekeknek mutatják be a rendőröket, akik azonosító nélkül verik szét a tömeget és lövik ki a szemeket HA AZ A RENDSZER VAN.

Ez már nem normális, ez közveszélyesen szélsőséges gondolkodásmód.

Re: nincs cím

#582259 banyaiz Előzmény: #582252

Szerintem azt kellene észrevenni, hogy Viktor a politikai túlélése miatt játszik. Gazdasági károk másodlagos szempontok. Ezt elnevezte szabadságharcnak, nem leszünk gyarmat stb, szervezzünk békemenetet. Mindenkit idiótának néz ez az ember.

Van még erre a játékra bő 1 éve. Aztán vége lesz a tündérmesének.

Re: nincs cím

#582252 prospero Előzmény: #582250

Azt kellene észrevenni, hogy IMF/EU jó zsarut rossz zsarut játszik Magyarországgal. És mint a filmekben, itt is az áldozat megtörése a cél. Ennyi. Igaza van AT-nek. A 3%-os hiány és a növekedésbarát intézkedések együtt nem mennek. Sorrendiség van. Először kell jönnie a 3%-os hiánynak, utána lehet növekedést ösztönözni az esetleges többlet forrásokból, mivel az EU más sorrendiséget nem fogad el. IMF elfogadta volna nyilatkozata szerint az eredeti ajánlatot, mint mondta: nem vár el többet Magyarországtól, mint amennyit eddig is tett, amiután EU közölte, hogy addig, amíg nincs 3% alatt a hiány Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit eljárás alól.

Re: nincs cím

#582250 banyaiz Előzmény: #582225

EU tagország IMF finanszírozása esetén az EU mindig ott van tárgyalópartnerként, azt , hogy pénzt is ad e a buliba megegyezés kérdése, szituáció kérdése. Egyik nélkül nem lép a másik. Ezer példát láthatsz rá. Mi odáig, hogy Eu is résztvenne e finanszírozásban el sem jutottunk 1 év alatt. Ennyi ésszel nem csodálom nem sikerült.

Az, hogy egyik ezt kéri másik azt kéri ez egy mese. Normális elmeállapotot kérnének alapjáraton, ezt belátom nehéz teljesíteni ilyen agybeteg hülyegyerekekkel.

15-20 milliárd-os csomagokról volt szó. Varga már lejáratta magát a szememben, pedig még őt tartottam vmire ebből a bagázsból Martonyival együtt. De hát szénné égette magát szerencsétlen.

Diákügyben persze, hogy nem avatkoztak be a rendőrök, Orbánra rájött a szapora fosás, még csak az hiányozna neki , hogy rendőrök verjék szét a diáktüntetést. Így is egy szög a koporsójába az ügy.

Re: nincs cím

#582225 Előzmény: #582203

Mondom, hogy engem nem érdekel a néphülyítő média, éppen eléggé zavar, hogy nincs normális médium - egy sem. Ami működik, azt szoktam vala olvasgatni és időnként belenézek a szélsőségesekbe is (zsindex,kuruc), hogy kontrollálljam az elhangzottakat.

Mindezt azért teszem, mert ha ezek után benyomok BÁRMILYEN televíziót, akkor rosszul leszek a néphülyítéstől - ezért tartom magam ezektől távol. Ez sem tökéletes, de legalább nem engedem az agymosást :)

Egyebekben, már többször javasoltam, hogy nézzed vissza pár évre azt, hogy te mit mondtál akkoriban és azt, hogy mit én, és nézzed meg, hogy melyikünknek lett igaza, avagy, melyikünk véleménye állt közelebb a valósághoz. Most is csak ugyanezt tudom mondani.

És tudod mi az érdekes? Sem a Portfolion, sem az Inforádión nincs SEMMI sem abból, amire te hivatkozol. A kampányból, politizálásból, liberálkommunizmus éltetésből az előbbin persze van, de ahogy írtam, elég mérsékelten, érződik, hogy rövid pórázra vannak fogva a munkatársak.

Szóval, légyszives, próbálj olyan ELFOGULATLAN hírforrást szerezni, amely arról értekezik, hogy az EU akar nekünk új hitelkeretet adni, avagy folytatni a régit, esetleg, hogy megajánlottak bármiféle keretet.

És meg fogsz döbbenni. SEHOL nem fogsz ilyet találni, csak olyat, ahol a liberálkommunista médiumok USZÍTANAK, hogy kapunk ilyet. MINDEN ALAP NÉLKÜL. Mintegy tényként adják ezt elő (a'la 2012 tavaszára fizetésképtelen lesz Magyarország), de soha és sehol nem fogod megtalálni ennek a hírnek az alapját.

Namármost, pont ez a bajom veled: Elkezded ezeket a hazugságokat felmondani, anélkül hogy BÁRMIVEL alá tudnád támasztani azt, hogy egyáltalán VALAHA ÉS VALAKI azt ígérte volna, hogy ha úgy táncolunk, hogy ők fügyülnek, akkor kapunk 10-15 milliárd EUR-t. Mert meg fogsz döbbenni majd ha utánézel, időnként CSAK VARGA szokta mondogatni hogy egy ilyen csomagról lehetne szó. Nem az IMF, nem az EU, a KORMÁNY beszélt ekkora csomagról.

Mindenki más csak arról, hogy "tárgyalnának, ha lefekszünk nekik és kiélhetik perverzitásukat rajtunk".

Csak vedd észre. Te kezeled kész tényként azt, hogy megígértek ekkora összeget és csak a kormány bénasága miatt nincs még itt a pénz. Egyebekben sehol sem fogsz olyat találni, hogy bármit ígértek volna, csak olyat, hogy mit követelnek.

A diákokról meg annyit, hogy mindig és mindenhol tűntetnek, amikor az ingyenélésüket megnyirbálják, Londontól Párizsig lehetne a közelmúltból igen dúrva tűntetéseket hozni, ha akarsz valami érdekeset ez ügyben, az az, hogy ott se engedtek nekik és itt sem fognak. Különösen azok után, hogy meghívják őket tárgyalni, mire az a válasz, hogy azt nem tudnak, mert nem tudnak miről tárgyalni, nincs vezető, nincs irányítás, nincs semmi, csak követelés. Követelésnek nem lehet engedni. Ja igen, és olyan példamutató rendőri felvezetés, kifogástalan biztosítás még sehol sem volt, mint Magyarországon, mert mindenhol máshol - ahogy a demokráciákban szokás - szépen szétverik ezeket a tűntetéseket, ahogy arrafelé illik.

Errefelé meg segítik is őket, és semmiféle rossz szó nem hangzott el rajtuk. Aki szerint ez nem fejlődés a szemkilövetéshez képest, az közveszélyes demokráciatévedő és az alapokat sem érti.

Re: nincs cím

#582203 banyaiz Előzmény: #582144

? Komolyan nem értem melyik csatornán látsz ilyeneket? Guatemala, vagy kambodzsai műholdon hol van ilyen amit írsz? Teljesen más műsort nézek. Nem tudom összhangba hozni a valósággal azt amit mondasz :)

Nem akarok belemenni megint ebbe mert parttalan vita lenne, és úgysem tudlak meggyőzni .

Nézegettem diáktüntetést NGM előtt kiabálták , hogy gyújtsuk fel , gyújtsuk fel, aztán valaki elordította magát "égetik ezek magukat nem kell felgyújtani". Talált süllyedt :)

Na kb ennyi a véleményem nekem is, ha ezt lefordítod imf témára akár de van még pár terület ahová passzol.

Re: nincs cím

#582144 Előzmény: #582143

Namármost, jelenleg EU hitelről szó sincs, ezt azért vegyed légyszives észre - az IMF-fel meg már meg is állapodtunk volna (emlékezz!), csak terrorisztán intett be, hogy azt nem lehet. Tehát az EU nemhogy nem ad semmit, hanem azt se engedte, hogy felvegyünk. Emlékezz! Eredetileg az IMF-nek megfeleltünk, erre az EU intett be, hogy nyazsgem nekünk, mert neki nem tetszik ahogy meg akartunk állapodni, erre megcsináltuk amit az EU kért, mire beint az IMF, hogy az meg neki nem tetszik.

Ez nem tűnik fel? Egyszerre LEHETETLEN mindkét intézménynek megfelelni, mert amit az IMF kér (- bankadó, + növekedés) az totálisan ellentmond terrorisztán követeléseinek (3% hiánynál több nem lehet, adósságnak csökkenie KELL).

Nem megy banyaiz, ebben a feltételrendszerben senkinek sem menne a megállapodás. Csak gondold te is végig.

Egyebekben, éppen arról van szó, hogy lejár az IMF+EU+WB hitel is jövőre, és ki kell váltanunk, mert ez nem kívánságműsor, vagyis MUSZÁJ a piacról megfinanszíroznunk magukat, hiszen ha felveszünk még egy adag hitelt, akkor MEGNŐ az államadósság, ami automatikusan azt jelentené, hogy meg kell húzni a költségvetést és újabb megszorításokat kell kivetni. AZT sem lehet. Innentől mit lehet tenni? Csak annyit, hogy mondogatod, hogy tárgyalsz, de hát nincs sem kivel, sem miről, csak annyi lesz a vége, hogy hát magyarnyuszika, nincs rajtad a sapka. Azzal meg mit csinálsz? Semmit.

És mint írtam, az IMF-fel nem lehetett tárgyalni, amig az EU azt nem mondta, hogy lehet, most meg az IMF sértődik be. De ha nem sértődne be, akkor sem tudnánk 5-10 milliárdnál többet onnan lehívni, mert nincs gazdasági szükséghelyzet és semmiféle indok nincs, amivel messze a kvótánk fölé mehetnénk. Az meg messze nem akkora tétel, avagy segítség, avagy megtakarítás, mint amekkorának be szeretnéd mutatni.

Ha meg még feltételei is vannak, akkor tipikusan az az eset, amikor tárgyalgatni érdemes, de komolyan venni nem. És pont ez történik és pont ezt láthatod.

Re: nincs cím

#582143 banyaiz Előzmény: #582139

De ez nem egyszerre jár le, törlesztjük már egy ideje, 3-4 év alatt jár le apránként.

Nem csak az imf, hanem eu is , és Világbank is adott. De amiről most tárgyaltunk az is EU imf-es téma volt. Illetve aminél úgy csináltunk mintha tárgyalnánk.

Re: nincs cím

#582139 Előzmény: #582135

"20 milliárd eur volt a Bajnai keret is."

Aminek a nagy részét NEM az IMF adta. Állandóan elfelejtkezel erről. Arról meg főleg, hogy ez Gyurcsány-Veress féle keret volt, hol volt akkor még Lúdmilla, amikor ez a szerződés megköttetett...

"Az utolsó mondat, hogy 1200 milliárd usd külföld felé fennálló adósságot nehezebb refinanszírozni japcsiknak mint nekünk a 20 milliárdot, határeset. :)"

Egy elapadó tőkepiacon egyiket sem egyszerűbb, de EGYSZERRE lejáró 20 milliárdot (pld jelenlegi keret) sehogy sem lehetne. Ezért nem szabad ekkora kitettséget egyetlen határidőre egyetlen szervezet kezébe sem adni. Ez alól mondjuk egy EKB-s hitelkeret kivétel lehetne, de arról meg ugye szó sincs az EU részéről. Pedig annak még értelme is lenne, mert az valóban komoly megtakarítást hozhatna.

Re: nincs cím

#582135 banyaiz Előzmény: #582035

20 milliárd eur volt a Bajnai keret is. Amit mondasz utána IMF jegybank ügyben azzal nem értek egyet.

Az utolsó mondat, hogy 1200 milliárd usd külföld felé fennálló adósságot nehezebb refinanszírozni japcsiknak mint nekünk a 20 milliárdot, határeset. :)

Ha jól emlékszem, olyan 1% körül tudják refinanszírozni , mi talán 6% körül ha minden összejön. Szóval határeset ez a dolog is, a nagyságrendi különbség ellenére. De hát minket egyelőre nem velük kell összemérni , sajnos.

Re: http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

#582062 Előzmény: #582058

Ti említettétek azt, hogy ez a rendszer a gazdagoknak kedvez én vitattam ezt, ti említettétek hogy ez adócsökkentést én meg azt, hogy ez adóemelés (2013).

Ahogy most írtad, ez egy másik rendszer, olyan amilyen, de bizonyosan nem olyan, ami a gazdagok számára lenne előnyös a szegények rovására.

A korábbi adórendszer olyan volt, amilyen, ez olyan, amilyen, ez pont nem libárálkommunizmus kérdése egyik esetben sem. Tökéletes adórendszer nincs és nem is lehet :)

Re: http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

#582058 Margaretta Előzmény: #582047

Az egyik ilyen volt, a másik olyan.

Mit jössz mindig ezzel az igazságtalansággal?

Különösen úgy, hogy mindig a régebbi igazságtalanságát akarod sulykolni.

Különösen úgy, hogy az előbb még arról beszéltél, hogy a magasabb jövedelműeknek még mindig progresszív az adó. Közben meg nem az.

Mit szeretnél még ebből kihozni?

Jussunk el rögvest a liberálkommunisták bunkóságáig és ugorjunk egy másik témára:)

Re: http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

#582047 Előzmény: #582044

Node akkor most lett rend, nemde, illetve mégiscsak adóemelés az egy kulcsos adó ebben a formában a magasabb jövedelműek számára is, amely kvázi orvosolja a régebbi rendszer igazságtalanságát is? :)

Re: http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

#582044 Margaretta Előzmény: #582004

Azzal, hogy eltörölték a járulékplafont, lett lineáris a közteher. Ez is épp azt támasztja alá, hogy a nagyobb jövedelműek nemhogy nem proresszívan, hanem még csak lineárisan sem fizettek járulékot.

Re: nincs cím

#582035 Előzmény: #582034

"Az imf 15-20 milliárd eur 4,5k-6k milliárd huf."

Az IMF nem ad ennyit, eddig sem adott ennyit. Ráadásul a legnagyobb baj az IMF hitelkerettel, hogy egyszerre jár le belátható időn belül, ez tehát nem hosszútávú finanszírozásra való - vagy rövid távra, vagy biztonsági hálóként le sem hívva. Az utóbbi nekem is tetszene, ezt már sokszor írtam, de ezt meg az IMF nem akarja, nyilván nem véletlenü, hiszen ezzel 15 milliárddal csökkenthető lenne a tartalékunk és az az után fizetendő uzsora. Nem üzlet a számukra.

Namármost, ha tegyük fel mégis adnának ennyit, amit le kell hívnunk, DE NEM csökkenthető a tartalékunk, akkor az annyit tesz, hogy a továbbiakban az MNB tartalékot az IMF finanszírozza "olcsón", mig egyébként a teljes államadósságot (mínusz ez a tétel) továbbra is piaci alapon kellene finanszírozni, vagyis semmit sem nyernénk vele.

Namármost, ahogy már kiszámoltuk, a fentiek mindösszesen úgy 120 milliárd kamatkedvezményt jelentenének maximum, amire én is azt mondtam, hogy ha FELTÉTELEK NÉLKÜL ideadják ennyiért a pénzt, akkor jöhet, de ugye erről meg szó sincs, az elvárások ezt jóval meghaladják. Innentől olcsó pénzről értekezni szerintem nincs értelme.

"Ráadásul normális gazd pollal jár aminek a hozadéka felbecsülhetetlen."

Az általad "normálisnak" nevezett gazdaságpolitika megbukott és sorban vezetik ki az országok, egyre másra jelentve be azokat az intézkedéseket, amiket mi már meghoztunk. Az a világ, amit te "normálisnak" tartasz, az már soha nem fog visszatérni. Nem csak errefelé, másfelé sem. Nem tudják újrafúni az adósságpiramislufit.

"Azért erre még ne kezdjük el örömtüzeket gyújtani."

Erre pont lehet örömtüzeket gyújtani, mert ez az öröm nagyon fontos, de abban egyetértünk, nem szabad túlmisztifikálni. Ugyanakkor én nem is látom azt, hogy túl lenne a kérdéskör misztifikálva.

"Ezért hoztam fel Japánt ahol a nagyságrendileg 12.000 milliárd usd-s államadósság komoly részaránya belföldi kézben van 90%-os nagyságrendben, nagyon magas lakossági aránnyal. Hát az komoly."

A 90% rendkívül komoly, de ha jobban belegondolsz, még komolyabb az, hogy ~1.200 milliárd külföldi kézben van. Gondolom egyetérthetünk abban, hogy annak az 1.200 milliárdnak a refinanszírozása kissé nagyobb problémával járhat, mint errefelé annak a 10-20 milliárdnak, amiről éppen értekezünk :)

Szintén az AT.hírekből i…

#582034

Szintén az AT.hírekből ide áthozva:

http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/582029

"420 12:34 banyaiz (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @[__AT__]

Az imf 15-20 milliárd eur 4,5k-6k milliárd huf. Olcsó pénz. Olcsóbb mint a piaci forrás. Ráadásul normális gazd pollal jár aminek a hozadéka felbecsülhetetlen.

Azt én pozitívnak tartom, hogy nő a magyar kézben lévő államadósság részarány. Ez jó, csak kezeljük a helyén jelenleg nem érte el az 5%-ot a lakossági részarány. Azért erre még ne kezdjük el örömtüzeket gyújtani. Ezért hoztam fel Japánt ahol a nagyságrendileg 12.000 milliárd usd-s államadósság komoly részaránya belföldi kézben van 90%-os nagyságrendben, nagyon magas lakossági aránnyal. Hát az komoly.

Mondjuk az adósság mértéke is komoly. :)"