Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #582143

Namármost, jelenleg EU hitelről szó sincs, ezt azért vegyed légyszives észre - az IMF-fel meg már meg is állapodtunk volna (emlékezz!), csak terrorisztán intett be, hogy azt nem lehet. Tehát az EU nemhogy nem ad semmit, hanem azt se engedte, hogy felvegyünk. Emlékezz! Eredetileg az IMF-nek megfeleltünk, erre az EU intett be, hogy nyazsgem nekünk, mert neki nem tetszik ahogy meg akartunk állapodni, erre megcsináltuk amit az EU kért, mire beint az IMF, hogy az meg neki nem tetszik.

Ez nem tűnik fel? Egyszerre LEHETETLEN mindkét intézménynek megfelelni, mert amit az IMF kér (- bankadó, + növekedés) az totálisan ellentmond terrorisztán követeléseinek (3% hiánynál több nem lehet, adósságnak csökkenie KELL).

Nem megy banyaiz, ebben a feltételrendszerben senkinek sem menne a megállapodás. Csak gondold te is végig.

Egyebekben, éppen arról van szó, hogy lejár az IMF+EU+WB hitel is jövőre, és ki kell váltanunk, mert ez nem kívánságműsor, vagyis MUSZÁJ a piacról megfinanszíroznunk magukat, hiszen ha felveszünk még egy adag hitelt, akkor MEGNŐ az államadósság, ami automatikusan azt jelentené, hogy meg kell húzni a költségvetést és újabb megszorításokat kell kivetni. AZT sem lehet. Innentől mit lehet tenni? Csak annyit, hogy mondogatod, hogy tárgyalsz, de hát nincs sem kivel, sem miről, csak annyi lesz a vége, hogy hát magyarnyuszika, nincs rajtad a sapka. Azzal meg mit csinálsz? Semmit.

És mint írtam, az IMF-fel nem lehetett tárgyalni, amig az EU azt nem mondta, hogy lehet, most meg az IMF sértődik be. De ha nem sértődne be, akkor sem tudnánk 5-10 milliárdnál többet onnan lehívni, mert nincs gazdasági szükséghelyzet és semmiféle indok nincs, amivel messze a kvótánk fölé mehetnénk. Az meg messze nem akkora tétel, avagy segítség, avagy megtakarítás, mint amekkorának be szeretnéd mutatni.

Ha meg még feltételei is vannak, akkor tipikusan az az eset, amikor tárgyalgatni érdemes, de komolyan venni nem. És pont ez történik és pont ezt láthatod.