Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#573962 Ricsi Előzmény: #573938

Nem, én könyvelő és raktárkészlet, meg számlázó, meg ilyen programokat csinálok. Nem értek a grafikákhoz, az más tészta.

Nagyon szétvált a programozás, van aki adatbázist kezel, van aki netet, van aki grafikonokat, van aki grafikát, van aki zenét.

Pont mint az autót, régen volt a szerelő, aztán lett karosszériás, meg villamossági, meg motorszerelő, gumis, futóműves, fényező.

#573942 Ibiza Előzmény: #573936

ne ügyeskedj..

http://www.expanda.hu/mimicsoda/mimicsoda.html

kerestem neked egy kisokost :)

sületlenségeket beszélsz..

amit én vállalkozónak nevezek az vállalkozó.. van mikro közép és nagyvállalkozó..

ezek fejlődési folyamatok..minden szinten másképp kell felépíteni a rendszert..

vannak ügyeskedők..nepperek..ezek valóban nem azok..

barátomnak van pár 10000nm-es ingatlan beruházása..tudom mit számol..

én mással foglalkozom de járulékosan volt már pár ingatlanunk..kellő haszonnal eladtuk kiadtuk..értelmes ingatlanossal együtt dolgoztunk..a hüjét meg használtuk..

minden vállalkozás generátora a működési cash flow..amíg ez nem indul be nincs vérkeringése.

#573938 Hathor Előzmény: #573932

Elliott kirajzoló programot tudsz nekem csinálni, ami előre fibozza az értékeket?

Grafikonrajzolót? csak úgy mellékesen megkérdezem, ha már beszélünk..

#573936 Előzmény: #573927

"sületlenséget írsz..írtam már te sztem nem vagy vállalkozó az tuti.."

Ahogy annó levezettem, abban a kispályás-ügyeskedő értelemben, amit Magyarországon például te is vállalkozónak nevezel, abban az értelemben tényleg közöm nincs a vállalkozáshoz. Én üzletember vagyok, aki sikítófrászt kap attól, amit és ahogy Magyarországon a vállalkozást értik, nevezik és művelik.

"TCO egyáltalán nem az ingatlanra használatos..eszközökre használják.."

Ebből látszik, hogy lövésed sincs egy komoly vállalkozáshoz sem. Egy ügyeskedőnek a TCO=megvétel-eladás. Ennyi. Nem hajlandó sem az idejét, sem az egyéb költségeket felszámítani, és pontosan ezért szoktak sorban becsődölni, mert csak a "nyereségmaximálásra törekszenek", aztán meg pofára esnek. A TCO az ingatlannál az egyik legfontosabb kérdés, akár bérlésről, akár építkezésről szól az egész (kivéve az ügyeskedést). Az a marhabarom, aki egy ingatlan bérlésénél nem néz TCO-t, az biztosan baromira arcul fog esni, mert csak a "nyerészkedést" nézi, a teljes költséget meg nem.

"elárulom..ingatlan beruházó megtérülést számol..és fedezeti pontokat..."

ROTFLMAO. Egy komoly hosszú távú és nagy összegű ingatlan beruházó pont TCO-t számol, mert az érdekli - a fedezeti pontok és a megtérülés ugyanis pont ebből adódnak, abból számolhatóak vissza.

"ha készen vesz akkor jelen- és jövőértéket számol..(meg azt mennyiből lehetne azon a napon újraépíteni-amortizáció) ezt veti össze a cucc jövedelemtermelő képességével.."

Álmodozol, de a közelében sem vagy annak, ahogy számolni kell. Kispályás ingatlanos, vagy egy-két házas ingatlanos gondolkodásmódja, és semmi köze egy nagyvállalati, vállalati gondolkodásmódhoz, vagy egy befektető gondolatmenetéhez. Rövidtávú ügyeskedés, belátható távolságú haszonrealizálás az, aminél a TCO mellőzhető, minden egyébnél mondjuk úgy, hogy ez az alap. Az, hogy a TCO-t adott esetben egyes cégek, vállalkozások, pénzügyi rendszerek másképpen nevezik, az lényegtelen, a lényeg az, hogy ennek hiányában csak fantáziálni és ötletelgetni lehet és az vagy bejön, vagy sem.

De ehhez persze tudni kellene, hogy mit jelent a TCO, de mivel lövésed sincs róla, hogy mire való és hogy miről beszélek, így egyszerűbb elmondani ugyanazt, amit már régen tettem: magyarországi posztkádárista ""vállalkozó"" vagy, aki nem akar alkalmazott lenni és ez a fő motivációja - és így is fogsz maradni és ennyi, mert nem tudsz feljebb lépni gondolkodásmódban.

Ez van :) Szerintem ezt kár többször kitárgyalni, önmagában az, hogy mennyire fogalmad sincs arról, amit beszélek mutatja azt, hogy ki a VALÓDI értelemben vett üzletember és ki a magyar értelemben vett vállalkozó. Ez egy nagyon alacsony szint. És tényleg nem ott vagyok és ezért nem is szeretnék lemenni oda, hogy neked bizonygassam, hogy ki a vállalkozó és ki nem az :)

#573934 Ibiza Előzmény: #573932

:) szoktam nézni..az alkudozás szörnyen gyenge.. mehetnének a soroksári autópiacra tanulni..

#573933 Ibiza Előzmény: #573863

a havi bérleti díjas dolog rendben..ezt én is kifizettem..

az ingatlannál 1-2%-ot is elfogadok mint közvetítői jutalékot..de ne "segítsen" ingatlanos 6-8%ért..főleg úgy hogy azt mondja ingatlan nem 100 hanem 70....

#573932 Ricsi Előzmény: #573915

Van a tv-ben egy műsor, autókereskedők a címe. Vesznek romot, felújítják (hol így, hol úgy), és végül haszonnal eladják.

Be merik mutatni a tv-ben, így a polgár is látja, mondjuk 1500 fontot kerestek rajta, mégsem sír senki.

Szeretem Józsit, meg ismerem is eléggé, én megértem őt, de ez magyar hozzáállás. Ezért is akarok elmenni ebből az országból. Nekem is mondják sokszor, a programozáshoz nem kell semmi, miért ilyen drága egy program?

Annyira mások itt a felfogások, nem is értem, komolyan...

#573928 Előzmény: #573914

A legjobb üzlet a megkötött, hasznot hozó szerződés. A többi mese habbal.

Ez az az eset meg az, amikor bekopognak valakihez, hogy "hoztam egy üzletet", erre kizavarják azzal az illetőt, hogy "az anyádért akarsz az én üzletemen keresni? Dögölj meg bazmeg! Inkább én se keresek pénzt, DE RAJTAM TE KÖCSÖG NE KERESS, a **** anyját az ilyen lehúzós ****parasztoknak, ezért tart itt az ország, mert mindenki csak lehúzni akara a másikat, meg azon nyerészkedni ahelyett, hogy dolgozna!"

És ezen nincs mit védeni, vagy szépíteni, pláne azok után, hogy azt, hogy kirúgta az üzlethozót, azt még büszkeséggel is adja elő, hogy mennyire ****a csávó, hogy nem engedte, hogy lehúzza az a kis rabló ****.

Elnézést a vulgaritásért, de remélem, így már érthető, hogy mi akasztott ki. Ez egyszerűen nem normális, ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy ma, 2012-ben egy recesszió közepén valaki kirúg valakit, aki üzletet hozna, mert inkább nem risztel valakivel, minthogy pénzt keresne.

Tényleg az eszem ****om megáll.

Basszus, leültetni, megkávéztatni, Micikével kiszolgálni, seggét kinyalni mert minden látszat ellenére valójában Ő A VEVŐ, akit meg kell becsülni basszus. EZT nem észrevenni, az valami hihetetlen.

#573927 Ibiza Előzmény: #573819

sületlenséget írsz..írtam már te sztem nem vagy vállalkozó az tuti.. talán egy vállalkozásnál vagy besúvasztva de ezzel a gondolkodással max egy részfeladatot tudsz megoldani..ezt nem bántásból de ez a megérzésem..

TCO egyáltalán nem az ingatlanra használatos..eszközökre használják..

elárulom..ingatlan beruházó megtérülést számol..és fedezeti pontokat...

ha készen vesz akkor jelen- és jövőértéket számol..(meg azt mennyiből lehetne azon a napon újraépíteni-amortizáció) ezt veti össze a cucc jövedelemtermelő képességével..

#573914 KawaBazsy Előzmény: #573898

Nincs igazad. Mindenki a legjobb üzletet akarja kötni, neki ez most nem sikerült. Abban van igazatok, h ezt én sem tenném szóvá, h milyen dögök vannak, megpróbáltam, nem jött be, ennyi. Pont u.a, mint egy részvényre spekizés alacsonyabb áron..

#573913 Hathor Előzmény: #573910

Szerintem másról beszélsz.

Egy számítógép alkatrész 1000-5000Ft kb. és nagy mennyiségben fogy, mint írtad.

A jó lakás és annak vevői, bérlői nagyon korlátozottak, és nem mindenapi eseménynek minősülnek.

nem az van, ha engedek a díjból akkor 100x annyi alkatrészt adok el, jelen esetben ingatlant.

#573912 KawaBazsy Előzmény: #573907

Izé.. én nem. De ügyfélként én is bepróbálkoztam volna, max emeltem volna az összeget, h megköttessen az üzlet. :-)

A városban ahol lakom eg…

#573910 lagwagoner

A városban ahol lakom egy olyan informatikai bolt üzemel már 5 éve, amely árban a legolcsóbbak közé tartozik. Régen mindig el kellett menni Bp-re, mert 30%-al olcsóbbak voltak az árak.

Kérdeztem az ottani alkalmazottól, hogy tudják olcsóbban adni az árukat, mint a városban a többi üzlet. Mondta, úgy hogy pörög a pénz, olcsó minden ezért sok a vevő>>gyorsan tudnak fizetni a nagykernek, emiatt mennek felfele a bonuszrendszerben a nagykernél>> még nagyobb kedvezmény a vevőknek>>spirál. Az eladó korábban egy olyan boltban (amit én is ismertem) dolgozott, ahol kötötte a tulaj az ebet a karóhoz az árakban is, plusz kiköltözött egy lakótelepre az üzlet. Be is zárt, pláne, hogy az áruszállítói is átmentek ide (bejelentési gondok voltak :-)).

Tehát most a skalpolás megy, morzsákat gyorsan, pörgősen. Aki a nagy fogást várja...hát lehet, csak lehet hogy idővel már nem bírja fizetni a fix költségeket sem.

#573907 Hathor Előzmény: #573889

Na..

ha kollega vagy, akkor megkérdezem jelen esetben, Te engedtél volna Jocinak 250ezer helyett 100ra, mert amit Ő látott egy perces meló volt?

Joci jó gyerek egyébként.. csak ez a fránya makacs alku, meg nem csinál érte a másik semmit gondolat.. :D

#573898 Előzmény: #573829

"Tehát fizetni kifelé a lehető legkevesebbet, viszont bevételt a lehető legtöbbet"

Ez pontosan a zöldségesmercis magyarisztán ügyeskedőjének a logikája, aki még vállalkozónak is nevezi magát, pedig lövése sincs róla, hogy mi az üzletemberség. Valamikor régebben volt vállalkozása, ami megélt abból, hogy nem volt valódi verseny, vagy csinált valamit, ami akkor nagy üzlet volt, aztán a mai napig abból akar megélni. Ennek ellenére a kisded üzletekkel, ügyeskedéssel, csak megél belőle valahogy, ami azért jobb, mint egy orvos fizetése, és ez kielégíti. Egy bizonyos szinten és ezért ügyesnek érzi magát.

Pedig ez valójában pontosan a kiskádárista, kicsinyes, piti és a legfontosabb antimagyar dögöljön meg a szomszéd tehene gondolkodás, aminek a lényege az, hogy MÁS NE NYERJEN azon, amin ő nyerhet. Nincs kompromisszum, valódi ÜZLETEMBERI gondolkodás, pláne hosszú távú építkezés, mert mindig a rövid távú nyerészkedés a cél. NEM LÁTJA AZ ÜZLETET SEM.

Bocs, de kikívánkozott belőlem, mert annyiszor hallom, hogy ez a "vállalkozás, meg a nyereségmaximálás". Nem, ez a hülyeség magasiskolája, amikor valaki azt hiszi, attól nyer, hogy nem ad másnak. A nyereségmaximálást ennek hívni totális dilettantizmus.

Ez nem a vállalkozás és a vállalkozó, hanem az ügyeskedés és az ügyeskedő mentalitása. Nekik megy egyébként mostanában a legrosszabbul, mert akinek van pénze, az nem hozzájuk megy és már a zavaros is kezd kiszáradni, amiben könnyű volt eddig halászni.

#573891 Előzmény: #573824

No, ezt pont nem olvastam eddig, köszönöm!

Ezt a blogot én most kötelező olvasmánnyá tenném, ahogy a benne linkelt cikkeket is. Félelmetes, hogy szinte szó szerint én is így látom a helyzetet és ezt is szoktam szóvá tenni, ezek szerint, mégsem vagyok ezzel annyira egyedül, mint ahogy ezt sokan (kis...) láttatni szeretnék.