Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #573927

"sületlenséget írsz..írtam már te sztem nem vagy vállalkozó az tuti.."

Ahogy annó levezettem, abban a kispályás-ügyeskedő értelemben, amit Magyarországon például te is vállalkozónak nevezel, abban az értelemben tényleg közöm nincs a vállalkozáshoz. Én üzletember vagyok, aki sikítófrászt kap attól, amit és ahogy Magyarországon a vállalkozást értik, nevezik és művelik.

"TCO egyáltalán nem az ingatlanra használatos..eszközökre használják.."

Ebből látszik, hogy lövésed sincs egy komoly vállalkozáshoz sem. Egy ügyeskedőnek a TCO=megvétel-eladás. Ennyi. Nem hajlandó sem az idejét, sem az egyéb költségeket felszámítani, és pontosan ezért szoktak sorban becsődölni, mert csak a "nyereségmaximálásra törekszenek", aztán meg pofára esnek. A TCO az ingatlannál az egyik legfontosabb kérdés, akár bérlésről, akár építkezésről szól az egész (kivéve az ügyeskedést). Az a marhabarom, aki egy ingatlan bérlésénél nem néz TCO-t, az biztosan baromira arcul fog esni, mert csak a "nyerészkedést" nézi, a teljes költséget meg nem.

"elárulom..ingatlan beruházó megtérülést számol..és fedezeti pontokat..."

ROTFLMAO. Egy komoly hosszú távú és nagy összegű ingatlan beruházó pont TCO-t számol, mert az érdekli - a fedezeti pontok és a megtérülés ugyanis pont ebből adódnak, abból számolhatóak vissza.

"ha készen vesz akkor jelen- és jövőértéket számol..(meg azt mennyiből lehetne azon a napon újraépíteni-amortizáció) ezt veti össze a cucc jövedelemtermelő képességével.."

Álmodozol, de a közelében sem vagy annak, ahogy számolni kell. Kispályás ingatlanos, vagy egy-két házas ingatlanos gondolkodásmódja, és semmi köze egy nagyvállalati, vállalati gondolkodásmódhoz, vagy egy befektető gondolatmenetéhez. Rövidtávú ügyeskedés, belátható távolságú haszonrealizálás az, aminél a TCO mellőzhető, minden egyébnél mondjuk úgy, hogy ez az alap. Az, hogy a TCO-t adott esetben egyes cégek, vállalkozások, pénzügyi rendszerek másképpen nevezik, az lényegtelen, a lényeg az, hogy ennek hiányában csak fantáziálni és ötletelgetni lehet és az vagy bejön, vagy sem.

De ehhez persze tudni kellene, hogy mit jelent a TCO, de mivel lövésed sincs róla, hogy mire való és hogy miről beszélek, így egyszerűbb elmondani ugyanazt, amit már régen tettem: magyarországi posztkádárista ""vállalkozó"" vagy, aki nem akar alkalmazott lenni és ez a fő motivációja - és így is fogsz maradni és ennyi, mert nem tudsz feljebb lépni gondolkodásmódban.

Ez van :) Szerintem ezt kár többször kitárgyalni, önmagában az, hogy mennyire fogalmad sincs arról, amit beszélek mutatja azt, hogy ki a VALÓDI értelemben vett üzletember és ki a magyar értelemben vett vállalkozó. Ez egy nagyon alacsony szint. És tényleg nem ott vagyok és ezért nem is szeretnék lemenni oda, hogy neked bizonygassam, hogy ki a vállalkozó és ki nem az :)