Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

törölve

#530577 banyaiz Előzmény: #530433

"Ha a válság elhúzódik, akkor NAGYON JÓ ÁLLAPOTBAN LESZÜNK, és hatalmasat fogunk belőle profitálni."

Ez egy nagyon mélyenszántó gondolat. K. jó állapotban leszünk, olyan mad maxes állapotban ismered azt a filmet?

De nehéz így kommunikálni ha kitörlöd az írásaimat.

Értem egyébként amit mondasz, hogy rátértünk a fényes ösvényre szerinted. Nem vagyok ennyire derülátó azért, vannak jó kezdeményezések is.

törölve

#530481 banyaiz Előzmény: #530433

Igen és ha Tolcsy anyja csilingelt volna most ő lenne a sárga villamos. :)

Kb ez jutott eszembe arról amit írtál.

Re: nincs cím

#530433 Előzmény: #530403

"Az a baj, hogy harapófogóban van a legnemesebb szervünk. :)"

Pont kiszabadultunk belőle. A PIIGS összes nemi szerve van harapófogóban, de már Merkelnek sem kellemes, ahogy szorongatják.

"A devizatartalék érdemi megpiszkálása ráhozná a sikitófrászt a Ft és egyéb módon magyar eszközökben befektetőkre."

Ha felélnénk amúgy liberálbolsevik módon, de természetesen az, ha visszafizetnénk, az pont nem hozna senkire sikítófrászt, hanem éppen a frász kitörné őket, hogy "ezt is hogyan csináltuk". Hiszen ha 20 milliárdot visszautalunk, akkor a GDP arányos adósságunk 50% alá megy(!) azonnal, a kamatszolálat brutális lecsökkenése pedig önmagában szufficitbe fordítja a költségvetést. Ettől sikítófrászt kapni? Legfeljebb annyi ezzel a probléma, hogy nem biztos, hogy a hirtelen támadó biztonsági papírhiány miatt tudunk majd elég forintot nyomtatni az erősödés megakadályozására.

"Nem kellene mesterségesen gyengíteni Ft-ot gyengülne magától."

Az egyáltalán nem olyan egyszerű egy fenntartható költségvetés mellett, csak nézzed meg, hogy mennyire erősödni vágyik most is a forint, és most már hiába mondanak akármit, az sem érdekli a pénzügyi köröket, akkor is erősítik a forintot. Mondhatni, pont az történt, amit prejudikáltam: Minél későbbre tolódnak az Imperial Monetary Forces tárgyalások, annál jobban kezdik értékelni a forintot és az országot.

"Kamatcsökkentés önmagában nem sokat ér, most is levihetnénk 0,1%-ra , csak sajnos a piac ezt nem követné inkább egy hozamemelkedéssel reagálna."

Azért arra lassan igazán adhatnál magyarázatot, hogy az hogyan lehetséges, hogy a jegybanki 1 napos kamat 7%, de az állampapírpiacon már 6,04%-os ajánlatok is születnek?

"Ft gyengítés jó lenne bizonyos keretek között, csak háztartások, vállalatok , állam deviza adósságának a kérdése behatárolja."

Ezért KELL megszabadulni ezektől a liberálbolsevik csökevényektől, mert megdöglünk, ha azokra szabjuk a szabályokat, akik eladósodtak. Ugyanis ha azokra szabjuk a szabályokat, akkor mindenki feldobja a talpát, mig ha a többségi bevételekre, akkor abból meg lehet segíteni a kisebbséget is. Azaz, ha erősítjük a gazdaságot, akkor abból jut majd a devizások megsegítésére is.

"Infláció kérdése is."

Jó nagyot kérek.

"Franciák meglátták a zsenit Tolcsyban másolják már. :)"

Szlovákok is... többiek is. Hát nem érdekes? :)

"Vsz minden azon áll vagy bukik milyen lesz 2013-ban a külső környezet, ha ez a válság fokozódik Eu-ban, vagy világban akkor nagyon komoly gondban leszünk."

Ha a válság elhúzódik, akkor NAGYON JÓ ÁLLAPOTBAN LESZÜNK, és hatalmasat fogunk belőle profitálni. Ugyanis akkor a fenntartható költségvetés, a csökkenő adósság lesz szinte a kizárólagos szempont karöltve a saját devizával. Óriási helyzeti előnyünk lesz.

"Ha végre enyhül még bejöhet ez a 19-re lapot téma."

Akkor pont bebukjuk, mert akkor úgy fog tűnni, hogy lehet újra a liberálbolsevik utat járni, azaz lehet tovább építeni mammon adósságpiramisát.

Re: nincs cím

#530428 Előzmény: #530396

"Ahhoz képest, hogy kb a kétszereséről indultak 2 éve, az ellenzék pedig sehol nem volt."

Na ne mulattass már, választási ciklus közepén MÉG SOHA nem mértek olyat, hogya kormánypárt vezet, ilyenkor mindig és mindenhol az a szokás, hogy az ellenzék vezet toronymagasan és nagy kormányváltó hangulat van. Ehhez kell ezt mérni, nem ahhoz, amikor a "győzteshez húzás" elve érvényesül, azaz még azok is azt mondják, hogy rájuk szavaztak, akik nem is.

"Nem hiába olyan gyűrött Viktor feje mostanánban, sok a gond és a probléma."

Igen, a világban, nem itthon.

"Ebből még akármi is lehet 2013-ban, főleg, hogy a jegybankban is átveszik a hatalmat."

Például visszautalnak 20 milliárd EUR uzsorát, ami 6% kamattal számolva is 336 milliárd megtakarítást jelentene (vajon véletlen a támogatásra fordított összeg ezek után?). Nem lenne rossz, főleg úgy, hogy még így is nagyjából 17 milliárd EUR fog az MNB-ben állni... ez pedig minimum 5%, de lehet hogy 4% MNB alapkamatot jelentene, ami a maradék uzsorahozam megfelezését is jelentené, ami még egyszer ennyi. Nem rossz.

"Ez engem aggaszt mert eddigiek alapján képesnek látom őket ha nagyon megszorul a hurok kétségbeesésükben vmi végzetes dolgot művelnek."

Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem műveltek semmi rosszat, akkor most sem fognak. Mindezen túlmenően szép csendben megfeledkeztél arról, hogy van még ~800 milliárd tartalékban a manyupból visszavett állami javakban, szóval semmiféle kockázat nincs 2013-2014-ben, még a legrosszabb nemzetközi scenariók esetében sem.

"2013-ban jönne vmi enyhülés a világban, egyszerűbb lenne a helyzet."

Nem fog jönni, mert nem jöhet. Azért kell gyorsan meglépni ezeket a lépéseket, hogy ide vonzzuk a mardék szabad pénzt, mert később már egyáltalán nem lesz a piacon pénz - ma Olaszország csendben bejelentette, hogy nekik is kell majd pénz... igaz, ezt úgy mondták, hogy "nem szeretnék", de már nem úgy fogalmazták, hogy "kizárt", hanem úgy, hogy "lehetséges".

Nem tudom érzed-e ebben a környezetben azt, hogy a magyar költségvetés és az állam refinanszírzása tökéletesen megoldott... és saját pénzünk van hozzá!

törölve

#530409 banyaiz Előzmény: #530407

Csak azt nem értem amikor ilyen egyszerre szent, és bölcs emberek vezetik az országot akik puritán és minden tekintetben példamutató életüket arra tették fel , hogy minket tudatlan csürhét jobb és magasztosabb életre vezessenek. Hiszen ők látják a világ jövőjét 20 évre előre és ezt a tudást maguk önös érdekeit nem kímélve átadják.

Szóval mikor ekkora pozitív energiák szabadulnak fel akkor minek van még szükség lámpákra, hiszen ez a hatalmas tudás világíthatna az éjszakában . :)

törölve

#530407 banyaiz Előzmény: #530404

Még jó, hogy az országunk vezetői ezt felismerték és eszerint cselekszenek, saját népszerűségüket és egyéb evilági hívságokat, és egyéb szükségtelen sallangokat félretéve, akárcsak egy szerzetes akinek küldetéstudata van. :)

Nem is tudom mi lenne velem ha ezek a bölcs vezetők nem ébresztenének rá tudatlanságban tengődöm, és nem mutatnák az irányt, még a végén éhen halnék, szörnyű dolgok lennének. Nagy köszönet és soha el nem múló hála, hogy szívükön viselik a sorsomat. :D

Neked is köszönöm sötétségben bolyongó szellememnek fényt mutatsz. :)

Re: nincs cím

#530404 Dr. ursi Előzmény: #530403

feladom.

te nem érted az egészet.

valszeg azért mert ragaszkodsz egy letűnt eszméhez, dogmához, amit majd csak kb. 20 év múlva fogsz könyvekben olvasni meg cikkekben, hogy na ez volt az az időszak amikor megbukott a liberálbolsevizmus, a kapitalizmus mai (már volt) épp lecsengőben lévő formája.

akkor talán majd ráeszmélsz, hogy ja tényleg.

Re: nincs cím

#530403 banyaiz Előzmény: #530399

Az a baj, hogy harapófogóban van a legnemesebb szervünk. :)

A devizatartalék érdemi megpiszkálása ráhozná a sikitófrászt a Ft és egyéb módon magyar eszközökben befektetőkre.

Nem kellene mesterségesen gyengíteni Ft-ot gyengülne magától. Kamatcsökkentés önmagában nem sokat ér, most is levihetnénk 0,1%-ra , csak sajnos a piac ezt nem követné inkább egy hozamemelkedéssel reagálna.

Ft gyengítés jó lenne bizonyos keretek között, csak háztartások, vállalatok , állam deviza adósságának a kérdése behatárolja.

Infláció kérdése is.

Franciák meglátták a zsenit Tolcsyban másolják már. :)

Vsz minden azon áll vagy bukik milyen lesz 2013-ban a külső környezet, ha ez a válság fokozódik Eu-ban, vagy világban akkor nagyon komoly gondban leszünk.

Ha végre enyhül még bejöhet ez a 19-re lapot téma.

Re: nincs cím

#530400 Dr. ursi Előzmény: #530396

a közvéleménykutatásra ne nagyon adj.

hány embert is kérdeztek meg ?

ha itt a cégnél kérdeznék meg a dolgozókat, akkor egész más eredményt kapnánk, mint ha egy lyukkal odébb megyek és másik cégnél teszem ugyanezt.

sztem ha keleti megyékben kérdeziik na az már érdekes képet mutatna :o) ezért nem is kérdezik :o)))

Re: nincs cím

#530399 Dr. ursi Előzmény: #530396

én nagyon remélem, hogy az fog következni, ami teljesen logikus.

a devizatartalékból rendezni kell a teljes devizában denominált államadósságot.

kamatot kell csökkenteni 3,5%-ra legalább.

és le kell rétékelni a forintot.

kb. ebben a sorrendben :o)

időtáv a nemzetközi helyzet fokozódásától függ :o) lehet 1-3 év.

függetleníteni magunkat az uzsorakamatoktól és az árf.mozgásoktól.

ahhoz mit szólsz egyébiránt hogy a franciák is egyre több mindent átvesznek ?

vajon miért ?

nem értem :o)

Re: nincs cím

#530396 banyaiz Előzmény: #530391

A legutóbbi közvéleménykutatás amit láttam kb azt mutatta teljes népesség 1x%, biztos pártválasztók 3x%, kb mint mondjuk mszp lmp együtt. Ahhoz képest, hogy kb a kétszereséről indultak 2 éve, az ellenzék pedig sehol nem volt. Nem hiába olyan gyűrött Viktor feje mostanánban, sok a gond és a probléma.

Megpróbálkoznak most ezzel a 300 milliárdos csomaggal nem rossz gondolatokat tartalmaz, csak a forrásokat rá összeszedni eléggé bűvészmutatványos. Többre nagyon nincs lehetőség kényszerítő körülmények között. 2014 pedig közeledik. Ebből még akármi is lehet 2013-ban, főleg, hogy a jegybankban is átveszik a hatalmat. Ez engem aggaszt mert eddigiek alapján képesnek látom őket ha nagyon megszorul a hurok kétségbeesésükben vmi végzetes dolgot művelnek.

2013-ban jönne vmi enyhülés a világban, egyszerűbb lenne a helyzet.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530393 Előzmény: #530376

Nem akarlak elkeseríteni, de a Tungstramtól a Tauruson át a MOM-on keresztül az Ikaruson át a Transelektroig nekünk igen komoly multijaink voltak, akik a nyugati versenypiacon voltak PIACVEZETŐK.

EZT tették tönkre és EZ nem múlt el még nyomtatlanul, hiszen ezeket nem tudtuk sem visszavenni, sem ilyen méretű cégekkel pótolni a veszteséget.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530392 Előzmény: #530390

Namármost, ha van valami, ami teljességgel világos, az az, hogy ha 1990-ben NEM engednek """szabadon""" választani, hanem hatalmon marad a régi elit, akkor ma SOKKAL jobban állnánk. Ezt a Horn-Bokros-Surányi hármas bebizonyította.

Nekünk azért kellett "szabad választás", hogy a weimari szintre züllesztéssel szabadon lehessen kifosztani és tönkretenni az országot a liberálbolsevik "szabadság" ideológiával és az állam démonizálásával.

Re: nincs cím

#530391 Előzmény: #530372

"Nem olyan egyszerű az a Ft-ra konvertálás a gyakorlatban, mint itt leírni."

Én nem azt mondtam, hogy egyszerű, hanem azt, hogy meg kell tenni.

"Egyébként pedig ha jól tudom egyszer (ami hol közeli, hol távoli jövő épp mit dob ki a gép a politikusoknál) Eurt szeretnénk hivatalos pénznemnek."

Mint nyilván feltűnt, egyre kevesebben szeretnék az EUR-t pénznemnek. Nagyot változott a világ, de te úgy beszélsz, mintha semmi sem változott volna. Még az is lehet, hogy pár éven belül EUR sem lesz.

"Azért engem nyugtalanít ez a 2014 közeledés zuhan a népszerűsége a forradalmároknak , és tudod a vadállat is akkor a legveszélyesebb amikor sebet kapott. :)"

Mire gondolsz zuhanó népszerűség címszóval? Arra, hogy már csak 50% körüli a támogatottságuk a pártválasztók körében, vagy arra, hogy a Jobbikkal együtt masszívan 2/3 felett lennének továbbra is? Csak azért kérdem, mert a liberálboslevikok összesen 1/3-ot sem tudnak felmutatni és az általad említett "zuhanásból" példátlan módon SEMMIT sem tudtak profitálni.

"Ez újabb kétségbeesett ötlet cunamit is indíthat akár, hacsak a külső környezet nem siet a segítségünkre."

A liberálbolsevikoknál pontosan ezt művelik, állandóan uszítanak az ország ellenében és minden külföldi szervezetet felkérnek, hogy támadja meg az országot, hogy gyengítve a hatalmat, hazugságokkal újra hatalomra kerülhessenek.

"A kétségbeesett, átgondolatlan ötlet cunamiból pedig ez is bőven elég volt."

Ezért kell a liberálbolsevizmussal leszámolni, egyetértek.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530390 banyaiz Előzmény: #530383

89-ben hirtelen a kis szűkös szegényes, viszonylag biztonságos kalitkánkból szabadon engedtek minket a vadonba. Elfelejtettek figyelmeztetni, hogy jó ez csak sok a ragadozó. :)

Mondjuk alkalmatlan vezetőinknek is köszönhetjük ide kerültünk elmúlt 20 évben, de végülis mi választottuk őket.

Re: nincs cím

#530387 Dr. ursi Előzmény: #530364

ezért kell előbb valahogy kihozni a devizásokat ...

hiszen nem akar itt senki se eurót :o) még jó darabig vagy ki tudja talán örökre :o) viszont nekünk van saját jegybankunk még ha mnb néha tiltakozik is az ellen hogy ő magyar jegybank lenne, szóval ott vannak az eszközök a kezében de még egyet sem használt.

és ez is mutatja az intézkedések erejét, hogy ennek ellenére hogy a mi jegybankunk nem vetett be semmi eszközt (direkt megjegyzem) sikerült talpon maradni.

ki az a hülye aki devizakötvényt akar kibocsátani ? mert a magyar állam sztem nem :o)

én bedobnám az imf-nek hogy jó adj kölcsön ha már annyira akarsz, de forintban :o)))

szóval vannak itt eszközök amivel gazdaságot brutál fel lehetne pörgetni és addigra már a szerk átalakítások bejáratódnak

mire gondolok: nemcsak a kamatvágásra hanem forintleértékelésre.

Re: nincs cím

#530386 banyaiz Előzmény: #530378

Ahhoz képest 8 évük volt rá elég esetleges sok esetben a ténykedés vsz. Olyan kinézete van mintha egy hétvégén tákolták volna össze.

Ha ez átgondolt én nem is szeretném megtudni milyen az mikor nem gondolnak át vmit. :)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530383 Dr. ursi Előzmény: #530380

és nemcsak hazailag láttuk el magunkat de még keményvalutás térségekbe is exportáltunk, mielőtt írod h kgst :o)