Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #530403

"Az a baj, hogy harapófogóban van a legnemesebb szervünk. :)"

Pont kiszabadultunk belőle. A PIIGS összes nemi szerve van harapófogóban, de már Merkelnek sem kellemes, ahogy szorongatják.

"A devizatartalék érdemi megpiszkálása ráhozná a sikitófrászt a Ft és egyéb módon magyar eszközökben befektetőkre."

Ha felélnénk amúgy liberálbolsevik módon, de természetesen az, ha visszafizetnénk, az pont nem hozna senkire sikítófrászt, hanem éppen a frász kitörné őket, hogy "ezt is hogyan csináltuk". Hiszen ha 20 milliárdot visszautalunk, akkor a GDP arányos adósságunk 50% alá megy(!) azonnal, a kamatszolálat brutális lecsökkenése pedig önmagában szufficitbe fordítja a költségvetést. Ettől sikítófrászt kapni? Legfeljebb annyi ezzel a probléma, hogy nem biztos, hogy a hirtelen támadó biztonsági papírhiány miatt tudunk majd elég forintot nyomtatni az erősödés megakadályozására.

"Nem kellene mesterségesen gyengíteni Ft-ot gyengülne magától."

Az egyáltalán nem olyan egyszerű egy fenntartható költségvetés mellett, csak nézzed meg, hogy mennyire erősödni vágyik most is a forint, és most már hiába mondanak akármit, az sem érdekli a pénzügyi köröket, akkor is erősítik a forintot. Mondhatni, pont az történt, amit prejudikáltam: Minél későbbre tolódnak az Imperial Monetary Forces tárgyalások, annál jobban kezdik értékelni a forintot és az országot.

"Kamatcsökkentés önmagában nem sokat ér, most is levihetnénk 0,1%-ra , csak sajnos a piac ezt nem követné inkább egy hozamemelkedéssel reagálna."

Azért arra lassan igazán adhatnál magyarázatot, hogy az hogyan lehetséges, hogy a jegybanki 1 napos kamat 7%, de az állampapírpiacon már 6,04%-os ajánlatok is születnek?

"Ft gyengítés jó lenne bizonyos keretek között, csak háztartások, vállalatok , állam deviza adósságának a kérdése behatárolja."

Ezért KELL megszabadulni ezektől a liberálbolsevik csökevényektől, mert megdöglünk, ha azokra szabjuk a szabályokat, akik eladósodtak. Ugyanis ha azokra szabjuk a szabályokat, akkor mindenki feldobja a talpát, mig ha a többségi bevételekre, akkor abból meg lehet segíteni a kisebbséget is. Azaz, ha erősítjük a gazdaságot, akkor abból jut majd a devizások megsegítésére is.

"Infláció kérdése is."

Jó nagyot kérek.

"Franciák meglátták a zsenit Tolcsyban másolják már. :)"

Szlovákok is... többiek is. Hát nem érdekes? :)

"Vsz minden azon áll vagy bukik milyen lesz 2013-ban a külső környezet, ha ez a válság fokozódik Eu-ban, vagy világban akkor nagyon komoly gondban leszünk."

Ha a válság elhúzódik, akkor NAGYON JÓ ÁLLAPOTBAN LESZÜNK, és hatalmasat fogunk belőle profitálni. Ugyanis akkor a fenntartható költségvetés, a csökkenő adósság lesz szinte a kizárólagos szempont karöltve a saját devizával. Óriási helyzeti előnyünk lesz.

"Ha végre enyhül még bejöhet ez a 19-re lapot téma."

Akkor pont bebukjuk, mert akkor úgy fog tűnni, hogy lehet újra a liberálbolsevik utat járni, azaz lehet tovább építeni mammon adósságpiramisát.