Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #530396

"Ahhoz képest, hogy kb a kétszereséről indultak 2 éve, az ellenzék pedig sehol nem volt."

Na ne mulattass már, választási ciklus közepén MÉG SOHA nem mértek olyat, hogya kormánypárt vezet, ilyenkor mindig és mindenhol az a szokás, hogy az ellenzék vezet toronymagasan és nagy kormányváltó hangulat van. Ehhez kell ezt mérni, nem ahhoz, amikor a "győzteshez húzás" elve érvényesül, azaz még azok is azt mondják, hogy rájuk szavaztak, akik nem is.

"Nem hiába olyan gyűrött Viktor feje mostanánban, sok a gond és a probléma."

Igen, a világban, nem itthon.

"Ebből még akármi is lehet 2013-ban, főleg, hogy a jegybankban is átveszik a hatalmat."

Például visszautalnak 20 milliárd EUR uzsorát, ami 6% kamattal számolva is 336 milliárd megtakarítást jelentene (vajon véletlen a támogatásra fordított összeg ezek után?). Nem lenne rossz, főleg úgy, hogy még így is nagyjából 17 milliárd EUR fog az MNB-ben állni... ez pedig minimum 5%, de lehet hogy 4% MNB alapkamatot jelentene, ami a maradék uzsorahozam megfelezését is jelentené, ami még egyszer ennyi. Nem rossz.

"Ez engem aggaszt mert eddigiek alapján képesnek látom őket ha nagyon megszorul a hurok kétségbeesésükben vmi végzetes dolgot művelnek."

Nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nem műveltek semmi rosszat, akkor most sem fognak. Mindezen túlmenően szép csendben megfeledkeztél arról, hogy van még ~800 milliárd tartalékban a manyupból visszavett állami javakban, szóval semmiféle kockázat nincs 2013-2014-ben, még a legrosszabb nemzetközi scenariók esetében sem.

"2013-ban jönne vmi enyhülés a világban, egyszerűbb lenne a helyzet."

Nem fog jönni, mert nem jöhet. Azért kell gyorsan meglépni ezeket a lépéseket, hogy ide vonzzuk a mardék szabad pénzt, mert később már egyáltalán nem lesz a piacon pénz - ma Olaszország csendben bejelentette, hogy nekik is kell majd pénz... igaz, ezt úgy mondták, hogy "nem szeretnék", de már nem úgy fogalmazták, hogy "kizárt", hanem úgy, hogy "lehetséges".

Nem tudom érzed-e ebben a környezetben azt, hogy a magyar költségvetés és az állam refinanszírzása tökéletesen megoldott... és saját pénzünk van hozzá!