Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Hát igen, vissza kellene…

#530069

Hát igen, vissza kellene térned a realitás talajára a tündérmesékből. Ennek első lépése, hogy rájössz, mi NEM akarunk IMF hitelkeretet. Semmilyet. Ha nagyon erőlködnek, akkor maximum egy olyat, amit NEM hívunk le, de cserébe visszautaljuk a régit az MNB-ből.

Ami a cikkben fel van sorolva, az a hazaárulásra felhívás minősített esete.

A valóság az, hogy amit leírnak, az SEHOL a világon nem működik és SEHOL MÁSHOL nem tartanak rá igényt. Még a PIIGS-en belül sem tartanak rá igényt, tehát a valóság az, hogy ezt csak ránk akarják kényszeríteni, és senki másra - és ránk is csak azért, hogy nehogy fenntartható, normális költségvetésünk legyen, mert akkor az ragadós lesz.

A jelenlegi helyzetben éppen az látható, hogy 2014-re az EUR zóna minimum több országgal kevesebből fog állni, rossz esetben felbomlik, az EU pedig működésképtelen lesz, mert az egyedi érdekek szét fogják feszíteni. A valóság tehát az, amit mi csinálunk, és a rémálom az, amit még mindig máshol erőltetni próbálnak, pedig teljesen világos, hogy a világ értelmesebb része elindult a protekcionizmus irányába (vö: dr.Ursi cikkét), amitől idegrohamot kap az uzsorásklán alkirálya.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a magyar gazdaság köszöni szépen jól van, a költségvetés fenntartható pályán van, az adósságpálya esetében már csak arról értekezünk, hogy MIKOR érjük el a 60%-ot, arról, hogy a növekedés 1-2% között hol lesz, illetve arról, hogy akkor 2,5-3% között hol lesz a hiány - akkor mi a francért is kell minket b*szogatni, amikor ezt az EU országok közül alig néhányan tudják felmutatni?

A valóság az, hogy EZ A LOGIKUS irány, és a valóság az, hogy az az irány bukásra van ítélve, ami ezzel szembemegy. Ennek megfelelően 2014-re az a legvalószínűbb, hogy ez lesz a teljesen általánosan elfogadott gazdaságpolitika, hiszen már most mindenki ebbe az irányba mozdul. Ha pedig megnézed, akkor az összes guru elkezdte már mondogatni, hogy elfogyott az összes "megszokott és kézenfekvő" módszer, már a pénznyomtatás sem segít, az alapkamatok nulla közelében, vagy nullán vannak, mégsem lehet ezzel senkit és semmit kihúzni a bajból, tehát Spanyolország is közel menthetetlen, és ha mégis sikerül megmenteni, azzal pont vegetálásra lesz ítélve az egész EU és EUR zóna.

Nem mi bűvészkedünk banyaiz, hanem azok, akik még mindig azt akarják kibűvészkedni, hogy a régi rendszer működik. Amit itt látsz, az a valóság, az egyetlen működőképes modell, ami fenntartható. Ezért akar ezzel és az országgal leszámolni az uzsorásklán. 2014 után ez pedig méginkább szempont lesz, mert csak így fogunk tudni talpon maradni, egyebekben visszajön a hazaáruló csűrhe és betaszítja az országot a szakadékba, csak még kíméletlenebbül és kegyetlenebbül, mint ahogy abba 2009-ben belekezdtek a hazárulók, ergó ha véletlenül hatalomra kerülnének, akkog garantált, hogy 2015-ben legkésőbb az összeset felkoncolják, mert elsöpri őket a színről a nép.

Szóval, én nem látom miben reménykedsz, az a világ, amiben hiszel, megszűnt létezni és csak a bűvésztrükkök láttatják azt veled, hogy az még létezhet, holott már most sem létezik.

Mellesleg, már rákérdeztem, de SOHA nem válaszolsz. Tegyük fel, hogy megtesszük azt, hogy az uzsorásklán zsírosítása érdekében progresszív adót vezetünk be, az inaktívok és adócsalók számára jövedelmet csoportosítunk át, és bevezetjük ezen célból az ingatlan és vagyonadót is.

Miért lesz ettől jobb az országnak?

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530017 banyaiz Előzmény: #529970

"holland konyha, svéd puncs, angol hidegvér" :)

Nyugalom, vissza kell térnünk a realitások talajára a tündérmesékből, persze ha Imf hitelkeretet akarunk. Amik a cikkben fel vannak sorolva szerintem logikus dolgok jelenlegi helyzetünkben.

Ha nem akkor mehet tovább a bűvészkedés. Így is előbb utóbb szembe kell néznünk a valósággal csak elképzelhető, hogy kitolható 2014 utánra ami ugye nem mellékes politikai szemszögből.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529989 Előzmény: #529980

Én is, ez a legkevesebb, amit erre az arcátlanságra válaszként küldeni kell.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529980 Dr. ursi Előzmény: #529979

bízom benne, hogy csütörtökön megszavazzák a költségvetést.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529979 Dr. ursi Előzmény: #529970

kicsit kiakadtál :o) bár hasonlóképp éreztem, amikor olvasva a híreket konstatáltam, hogy megint itt a kettős mérce ...

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529970 Előzmény: #529840

Avagy, nézzed meg ezt a förmedvényt, ezt az undorító gennybandát:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivarogtak_brusszel_kemeny_feltetelei.169865.html

Basszus, Görögország de facto csődben van mégis kitömik pénzzel, Spanyolország is valószínűleg menthetetlen, de mégis haladékot kap(!), sőt pénzt kap, a többi is inkább csak tetszhalott, erre ideadja ez a tróger hányadék banda ezt az ultimátumot NEKÜNK, akik pont betartják az elvárásokat és minden számadatuk aszerint alakul amit elvárnak?

Ez a mocskos csinovnyik horda, ezek a liberálnácik immár nyiltan az uzsorások kiszolgálására kívánnak kötelezni minket, hiszen az egész elvárásrendszer csak arról szól, hogy ingatlanadóval és vagyonadóval tönkretenni a MAGYAROKAT, hogy az uzsorásklán jobban profitáljon.

És annyi eszük sincs, hogy még pár ilyen ultimátum és érni fog a Jobbik Terrorisztánból kilépési népszavazásának sikere. Egyszerűen félelmetes ez a kettős mérce és ez a teljes benyalás az uzsorás klánnak, amivel azt akarják demonstrálni, hogy bár arrafelé nagy ívben tesznek az összes szabályra, majd errefelé jól betartatják.

Hát én meg elvárom, hogy nekik tartsanak be, mondjuk egy kocsirudat, amire felhúzzuk őket amúgy análisan ingerelve. Elképesztő arrogancia és arcátlanság amit művelnek.

Az EU-nak vége van, csak még tetszhalott állapotban tartják egy kicsit, hogy azok, akik közel vannak a tűzhöz még ki tudják vonni a pénzüket innen. Onnantól megindul az erózió, mert ahogy elkezdenek kilépni az erősebb gazdaságok(!) az EUR zónából, onnantól nincs megállás a lejtőn.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529938 Előzmény: #529840

Az uzsorás klánon kívül :)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529840 banyaiz Előzmény: #529742

"És ezzel már kezd leszámolni a világ értelmesebb része"

az hol van mármint a világnak ez az értelmes része?

Re: romániás ponta diktatúrája

#529784 Dr. ursi Előzmény: #529764

hát illenék egy-két szót szólni, mert ez rágalmazás, félrevezetés, megtévesztés, hitelrontás, jó hírnév megsértése miatt be kéne mindegyik sajtóorgánumot perelni !

Re: romániás ponta diktatúrája

#529764 Előzmény: #529758

Ezeknek már tényleg annyira elment az eszük, hogy a liberálbolsevik kifejezés sem fejezi ki az ideológiát. Ezek már liberálnácik.

Egyszerűen félelmetes az, hogy még ez a legújabb román ámokfutás is inkább "elnézhető" kategória, de "bezzegorbánnal" le kell számolni. És úgy egyátalán, hogy lehet összehasonlítani a két esetet, eseménysorozatot? Ellenünk egész pályás, komplett letámadás indult, itt meg már indul az, hogy "ezt el kell nézni, a lényeg az, hogy a liberálbolsevik rendszert egyelőre nem változtatják meg", mert úgyis maradnak az Imperial Monetary Forces uralma alatt. Ha meg szabadságharc nincs, akkor a diktátor nyugodtan építheti a hatalmát.

Basszus, annyira átlátszó már ez az egész, hogy félelmetes... és mégsem látják át oly sokan, mert nem akarják átlátni. Banyek, hát Magyarországon lejárt az államfő mandátuma, akit mellesleg egyáltalán nem kívántak eltávolítani hivatali idejében - és megválasztottak egy újat egyebekben az akkor még hatályban lévő régi jogszabályok alapján.

Ezt bármiféle formában összehasonlítani, párba állítani azzal, amit ott művelnek, az önmagában maga a hazugság netovábbja, mert ez egyszerű mocskolódás, amivel azt a látszatot akarják kelteni, hogy ugyanaz történt itt is, ami arrafelé. Remélem, a külügy jegyzéket küld tiltakozásul, mert ebből elég volt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529742 Előzmény: #529719

Az a baj, hogy számodra a "józan észérv"==liberálbolsevizmus.

Márpedig a világ bemutatta már, hogy az nem a józan észérv, ahanem egy katasztróflisan rossz adósságpiramsjáték.

Természetesen nem arról rétekeztem, hogy leszámoluk az intézményekkel, hanem arról, hogy a bennük való hitről kell leszokni és azt kell felszámolni. És ezzel már kezd leszámolni a világ értelmesebb része, de persze a pénzügyi maffia és a bennük hívők még próbálják erőltetni, hogy működni fog ez tovább... pedig nyilvánvalóan nem.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529719 banyaiz Előzmény: #529687

A józan észérvek szerinti gazd polt kell bevezetni az jó lenne nekünk ahogy fogalmaztad . :)

Mert ha még sokáig megy ez a kényszer szülte ötletelés és különböző akrobata mutatványok amikkel extra gazdasági kockázatokat vállalunk fel, még a végén fejjel a betonon landolunk 100 méter magasról.

Amit írsz, hogy le kell számolni a Feddel meg Imf-el és nem tudom még mivel, ki fog leszámolni velük? Szerinted amit teszünk azzal bármilyen kicsi mértékben leszámoltunk bármivel?

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529687 Előzmény: #529128

Egyébként - ha gondolod - vezessed le nekem azt, hogy miért lenne jobb az, ha bevezetnék az ingatalan ÉS vagyonadót, majd eközben visszatérne a progresszív adózás úgy, hogy az MINDEN réteg esetében magasabb adóterhelést jelentene a mostaninál KIVÉVE az inaktívokat és megélhetési minimálbéreseket - és mindezt azért, hogy az uzsoramaffia profitja növekedhessen, azaz, hogy kisebb legyen a bank, tranzakciós és egyéb adóterhelés?

Miért lenne ez jó nekünk?

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529670 Előzmény: #529128

A kötéltánc egészen jó megfogalmazás.

Csak szerintem az a nem mindegy, hogy ezt mihez viszonyítjuk.

Mert én ezt ahhoz viszonyítom, ahonnan indultunk, azaz a biztosítókötél és kötélháló nélküli szabadesésétől a porond felé. Valahogy nem akarsz arra visszaemlékezni, hogy nem a földön és nagy biztonságban voltunk korábban, hanem ott tartottunk, hogy kifosztjuk a lakosságot, hogy az uzsorások tovább dorbézolhassanak errefelé. Magyarán, szó sincs "átmeneti" nagyobb summáról, arról van szó, hogy ezentúl ők fizetnek a gennyprofitból többet, egészen addig, amig a tisztességes profitig le nem szorul az extrakirablási profit.

Ez azért nem kicsi találmány, mert eddig ezt SENKI sem merte megcsinálni, senki sem mert belevágni, ugyanakkor azóta, amióta mi erre az útra tévedtünk, azóta nemhogy nem egyedül vagyunk, hanem egyenesen egyre többen, és mindeközben egyre kevesebben azok, akik ez ellen agitálnak.

Más szavakkal, valójában a kényszerítő körülményeket mintegy "ideiglenesként" próbálod beállítani, erről azonban szó sincs, ezek nem ideiglenes körülmények, avagy állapotok, hanem egyenesen ez a KÖVETKEZMÉNYE annak, ami eddig törétnt, ez tehát egy permanens állapot lesz, amely tíz-húsz évig MINIMUM fel fog állni, feltéve, hogy nem lesz közben totális rendszerösszeomlás, avagy háború, ami villámgyorsan """megoldja""" a problémát a felhalmozások és adósságok annulálásával, amely után KIZÁRÓLAG A FED lesz képes a pénz létrehozására és OLYAN pénznyomtatásra, amelyet bármilyen formában valahogy elfogadnak világszerte.

Ha pedig így nézed, akkor megint oda jutsz vissza, hogy igyekezzünk elkerülni ez utóbbi scentariót, vagyis próbáljuk meg ezt a helyzetet kezelni. Ennek részeként MUSZÁJ visszaállni oda, hogy a bankok bankokként és nem multik uzsorakiskereskedelmi boltjaiként(!) funkcionáljanak, illetve oda, hogy a hitelezés csak jövedelemteremtés elősegítésére szolgáljon és csak marginálisan létezzen a kölcsönből létrejött előrehozott fogyasztás.

Abban igazad van, ez komplett rendszerátállást igényel, ami olyan, mint a költéltánc. Csakhogy nem csinálhatunk mást.

A másik alternatíva ugyanis a lakosság keresztrefeszítése és kifosztása, méghozzá azon a szinten, amihez képest a tatárdúlás maga lett volna a felszabadítás a rabiga alól. Egyszerűen elfogadhatatlan az az álláspont a számomra, hogy az uzsorásszektor ámokfutását azok fizessék meg, akiknek ehhez pont semmi köze nem volt, vagyis hogy az lenne a megoldás, hogy a "jobban élünk mint négy éve" lózungjának a számláját azok fizessék meg, akik nem adósodtak el nyakig, akik élni akartak és felhalmoztak.

Mert aki azt mondja, hogy mégis ez lenne a normális, az a nettó szabadrablás híve, avagy a kifosztásé, azaz azé, hogy mindegy mi történik, az uzsorások és a FED, valamint az őket kiszolgáló hitelfélretájékoztatók és az Imperaial Monetary Forces maguk az istenek és az isteneket nem lehet megsérteni.

Szerintem meg hamis istenek és le kell velük számolni.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#529128 banyaiz Előzmény: #528938

ezt én kb úgy könyveltem magamban, hogy kötéltánc amit művelünk. Csapásokat kapunk , és közben tartanunk kell a hiánycélt, pol népszerűség pedig korlátos mit bír el. Ebből a kulimászból kidobta a gép a vudu technikát ami egyenlő azzal szedjünk be átmenetileg egy nagyobb summát különböző ágazatokból első helyen bankoktól mert azokért úgysem rajonganak a néptömegek. Szóval ennyi a nagy találmány a kényszerítő körülmények között olyan amilyen, kicsit sok sebből vérzik vsz.

törölve

#529124 banyaiz Előzmény: #528865

Ez a nagy unortodox csodatevő akkora mágus intézhetne egy kiadós esőt, lássuk vmi hasznát is a vuduzásainak, eljárhatná az esőtáncot. :) 28 fok van most nálam, eddig nem hiányzott otthonra klíma de most jó lenne. El kell húzni vmi hegyvidéki terepre , vagy egy barlang , esetleg vízpart, tegnap este elmentünk fürdeni, 10 óra körül sötétben vízparton már egész tűrhető volt, amíg a nap fenn van békák szeme is kisül még ott is. :)

Annyit tudok mondani ha ezek a dolgok ahogy a világ eddig működött végleg megbukott térdre imához, mert az a vihar ami abból lenne, ha helyesen gondolod ezt a kis országot mint a porszemet fújná el, forradalom ide vagy oda, vudu varázsigékkel vagy nélküle.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#528938 Előzmény: #528713

"Nem tudok róla, hogy az mnyp ügyben mi imf-el egyeztettünk volna."

Már elnézést, de te folyamatosan valamiféle "felettes hatóságként" beszélsz az Imperial Monetary Forces-ról, miközben erről nyilvánvalóan szó sincs és szó sem lehet. Nekünk nemhogy egyeztetési, vagy tájékoztatási kötelezettségünk nincs velük szemben, hanem semmiféle beszámolási kötelezettségünk nincs.

"De valóban esélyes, hogy ilyen akciókat nem biztos örömmel fogadtak volna."

Akkor máris tudható, hogy helyes volt a döntés.

"Usá-ra nem vethetünk ki hadisarcot marad a lakosság, vagy a vállalatok és így tovább."

Egészen pontosan: Az USA-ra nem, de azt megtehetjük, hogy csökkentjük a hadisarcot, illetve a ""semlegesség"" mögé bújással kimaradunk az újabb és sokkal hatalmasabb hadisarckörből. Ha pedig nem kifejezetetten az USA érdekeket sértjük, hanem uniós érdekköröket, akkor van esély rá, hogy "megússzuk". Így megoldható az, hogy megosztódjanak a terhek a lakosság, vállalatok, multik, uzsorások és a gyarmattartók hadisarca között. Egyelőre működik a taktika, és szerintem ez önmagában nem semmi.

"Szóval azért nem egy akkora szellemi teljesítmény ez amitől el kell ájulni vsz, és azt feltételezni, hogy ezzel feltaláltuk a spanyolt viaszt és bárki minket koppint."

Hát, a chipsadótól az alkotmánybíróság csorbításán át az elnök lemondatásán keresztül az energiaszektor különadóztatásán át a tranzakciós adóig elég sok olyan dolog kezd mainstream lenni, amibe itt kezdtek bele. Ebben pedig nem az a spanyolviasz, hogy feltaláltuk az igazi orthodox konzervatív gazdaságpolitikát, hanem az, hogy ELKEZDTÜK alkalmazni már akkor, amikor a világ még mindig hitt a liberálbolsevizmusban.