Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

Előzmény: #528711

"Szerintem azért inkább ne teszteljük ezt a gazd polt elhúzódó válságos körülmények között."

Érdekes a felvetésed, gondolkozzunk el rajta. Ha visszanézek a múltba, akkor azt látom, hogy valami hasonóval próbálkozott 2000-2002 között is a Fidesz, de akkor volt az, amikor abszolulte nem volt rá vevő sem az ország, sem a világ, egyszerűen azért, mert akkor még látszólag működött (valójában dühöngött) a liberálbolsevik közgazdaságutálattan. Vagyis, egyszerűen nem működött, mert nem működhetett NEM válságos körülmények között ez a gazdaságpolitika, egyszerűen azért, mert nem "értették meg", avagy, ha úgy tetszik, megelőzte a korát, avagy, ha úgy tetszik, olyat erőltettek, aminek AKKORIBAN nem volt értelme. Érdekes ebben a kontextusban az is, hogy még 2010-2011-ben sem volt egészen érthető, avagy világos az, hogy mit és miért csinálnak, sokak számára még most sem, azonban az már látható, hogy pont elhúzódó válságban előbb, vagy utóbb mindenki és minden ország erre az útra fog kerülni.

Vagyis éppen az látható, hogy elhúzódó válságos körülmények között nincs más út, és már a korábbi mainstream liberálboslevik szócsövek is kezdik ezt hangoztatni, azzal karöltve, amit már említettem, hogy fizessenek a gazdagok, csak nehogy nekik kelljen véletlenül dolgozni. Aztán, amikor erre valaki felhívja a figyelmüket, akkor jön az, hogy biztos azért mondja ezt, mert az "Arbeit macht frei"-ben hisz, pedig erről szó sincs. Egyszerűen csak arról van szó, hogy az a közgazdasági lózunggyűjtemény, amibe az elmult időszakban beleringatták a nyugatot, az megbukott. INNEN nézve megint oda jutunk, hogy LEHETSÉGES, hogy ez a gazdaságpolitika nem jó, lehet, hogy nem jó irányba visz, de az azért mára világosan látható, hogy visszaút - az nincs. Nincs hová visszamenni, mert nincs hitelezés, nincs pénz a piacon, nincs olcsó hitel, azaz a kölcsönből GDP építés adósságpiramisjátéka bedőlt.

Magyarán szólva, nem alternatívát tudsz mutatni, hogy mit kellene csinálni, hanem csak annyit tudsz sajnos többnyire te is mantrázni, hogy akkor is működhet a régi út és akkor is a régi világ hatalmainak kell hódolni, amikor már sorban rángatják őket bíróság elé, mert sorban kerül napvilágra az, amit például én már régóta mondogattam: Az, hogy ez egy zárt, manipulált ponzi csalás, amiben mindenkit átvertek és ami arra épült, hogy az egyre újabb belépő hitelesek miatt nyomtatott pénzzel majd kifizetik a korábban beszálltakat.

"Azt nem tudom megígérni , hogy a kérésednek mindig eleget tudok tenni, max törlöd ha úgy érzed. Elragad hév meg a villamos aztán muszáj szidalmaznom a jóembereket , így van ez. :)"

A félreértések elkerülése végett nem az a baj, amikor valaki személyes véleményt mond valakiről, hanem amikor valaki öncélúan, semmihez sem kapcsolódóan mondja fel azt, hogy valakit utál, mert az nem érdekel, nomeg az sem, amikor valaki szabadságharcot akar kezdeni azzal a címszóval, hogy de neki ehhez is joga van. Mert ennek nincs értelme. Neki joga van leírni, mert a forum ezt lehetővé teszi, nekem meg jogom van kitörölni, mert a forum ezt a JOGOT biztosítja a számomra. Ilyen egyszerű dolog ez :)

"A kérdőív témakörét azért tartom silánynak mert kb olyan ez mintha megkérdezném , hogy melyik polgártársunk szeretne 1 milliárd dollárt a számlájára."

Akkor minek nevezed azt, amikor törvénybe iktatják az adócsökkentést a választások előtt, 5%-al lecsökkentik az Áfát, majd nem küldik el Brüsszelbe az országjelentést és azzal kampányolnak, hogy "jobban élünk mint négy éve"?

Lehet, hogy silány a kérdőív, de mégiscsak sokkal minőségibb, mint az eddigi módszertan, ami szembement a néppel. Egyebekben, azért annyira nem hülyeségek ám a kérdések, mint bemutattam, az az igazi érdekesség, hogy ha ezeket BÁRMILYEN körben teszed fel, valójában szignifikánsan ugyanazt az eredményt kapod, legfeljebb az arányok változnak. Mindez pedig azért fontos és érdekes, mert ebből ugye az következik, hogy HA tegyük fel kormányváltás lesz, akkor sem lehet azt mondani, hogy "de privatizáljuk a közműveket", hiszen egy "kvázi népszavazás" már megmutatta, hogy a nép nem ezt akarja.

Vagyis, bár te azt hiszed, és úgy kívánod beállítani ezt a kérdést, mintha ez "utólagos megerősítés lenne", azért azt ne hagyjad figyelmen kívül, hogy nem olyan kérdésekről van szó, amelyek az egyéni gyarapodásról szólnak, sőt mi több, az egyéni gyarapodás MÁSOK KÁRÁRA című kérdésekben egyértelmű az elutasítás, lásd szocpolból auto, vagy nyögdíjasok nyögdíj melletti adómentes, vagy kedvezményes munkája. ÉN tehát sem a kérdéseket, sem a rájuk adott válaszokat azért nem tartom silánynak, mert ez igazából (és minden látszat ellenére) nem a kormánynak kell önigazolásra, hanem az ELLENZÉKNEK fityiszt mutatásra, hogy az, amerre a kormány megy, az az az irány, amerre az ország lakossága szeretne menni.

Innentől például elég nehéz lenne a közüzemi cégek privatizálása mellett érvelni a Parlamentben. Ha pedig ezt nézzük, akkor máris nem silány a kérdőívesdi. Mondjuk példának okáért csak arra gondolj, hogy ha akkora protest hangulat lenne a kormánnyal szemben, akkor máris mindennek az ellenkezőjéről szavaznának az emberek. Vagy csak gondolj vissza az előző nyolc évre, hogy mennyi olyan kérdőív lett volna, amiben a nép támogatta volna azt amit műveltek (egyebekben pont azon kívül, amit felvetettél, hogy KÖLCSÖNBŐL kapjon mindenki egymilliárd dollárt).

Vagyis az a furcsaság áll elő, hogy pontosan ez történt a "jobban élünk mint négy éve" című válaszra, hogy:

"Természetesen nagy lenne a tolongás. Csak azt felejteném el kifejteni a kérdésben, hogy ennek az 1 milliárdnak a feltétele az, hogy 500 méter magasan 100 méter hosszan egy kötélen lépdelve átmenjen mindenféle biztosítás nélkül, miközben a kötelet elkezdik elfűrészelni és a ha nem ér át időben így járt. Így már biztos nem sok jelentkező lenne."

Mert pontosan EZ történt. Elfelejtették elmondani, hogy ennek a "jólétnek" a feltétele az, hogy a többszörösét kell visszafizetni és hogy ezt adósrabszolgaságnak hívják. És most már jól látható, hogy ahogy erre rájönnek az emberek, hogy "nem időben értek át és így jártak", no így már nincs is sok jelentkező erre.

Vagyis, tudod, tényleg az a furcsa, hogy már sokadszorra, megszámlálhatatlanul sokadszorra írod le, hogy milyen aljas és alattomos módszertan a liberálbolsevikok tana, de ennek ellenére szinte mindig mégis amellett agitálsz, hogy azt válasszuk bármi más helyett. Ez több mint furcsa.