Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: törölve

#512864 Előzmény: #512528

A hozzászóló színvonalának érzékeltetésére:

"Minél tovább olvasgatok bele a nagyképű ocsmány hangnemű ömlengéseidbe,annál inkább mélyül el bennem a meggyőződés, hogy ki lehetsz. Egy negyed művelt, kisebbségi komplexusos , tornából felmentett, mosdatlan szájú ,grafomániás tudatlan tanyasi retek gyökér. Iszonyú baromságokat írsz, lekezelően, fontoskodva, óriási ömlengős terjedelemben. Társadalmilag roppant káros jelenség vagy."

Szerk: Én nem olvastam végig, de gondolom tanulságos lehet azok számára, akik véletlenül szimpatizálnának egy ilyen alakkal :) Mellesleg, mielőtt ebből vita lenne: A levéltitok azt jelenti, hogy a levél annak szól, aki kapja, harmadik személy nem olavshat bele - de természetesen nem azt, hogy aki kapja, az nem hozhatja nyilvánosságra, hiszen ő nem vállalt arra kötelezettséget, hogy az abban foglaltakat titokban tartja. Csak hogy újabb példával láttathassam a különbséget a demokrácia és a szólásszabadság, valamint a közönséges proliság között.

Igazi liberálbolsevik gondolkodásmód: A fű alatt, a háttérben keverni a sz*rt, szembe nem mondani, és egyebekben pontosan ordít belőle a diktatúrára való hajlam, az, hogy legszívesebben kiírtaná azon véleményeket, amely nem az ő ideológiájának megfelelő. Pontosan ez szokta csűrhébe verni a liberálbolsevikokat egy forumon, az, hogy az ellenvéleményt el kell lehetetleníteni, a liberálbolsevik értékrendet nem lehet kritizálni, MINDEN MÁST KI KELL ÍRTANI és ha hatalmat kapna a kezébe, akkor az ilyen törpediktátor hajlamú egyének ezt természetesen azonnal meg is tennék, ha másért nem, egyszerű bosszúból.

Pontosan ez az a lincshangulat, ez az a senkiháziakból verődött csűrhék randalírozása, amelynek a leírásáért majdnem Nobel díjat kaptott valaki, mert úgy tudta érzékeltetni ezt a lúzerségből származó, igazán mélyről jövő gyűlöletet, amivel a senki és a senkiháziak akarják pusztítani a normális értékeket, értékrendet, hogy abban tombolva végre a hatalom kizárólagos birtokosai lehessenek.

Hű folytatói és méltó követői szellemi elődeiknek, azaz a Francia Terrornak, Sztálinnak és a bolsevikoknak, és igazából ahogy akkor, most sem várnak másra, csak arra, hogy végre legyen egy karizmatikus Leninjük, vagy Sztálinjuk, akihez igazodva korlátlan hatalomra tehetnek szert. Lelkül mélyén Berija mind, csak kifelé mutaja a kedélyes és jó hangulatú Lenint, aki visszadobta a labdát, pedig le is lőhette volna a gyerekeket.

törölve

#512550 banyaiz Előzmény: #512525

Éppen olyan a topic kicsiben mint a kormányunk politikája nagyban. Minden ellenvéleményt eltörölnek, illetve próbálnak amíg egy kamion át nem megy rajtuk. :)

Már értem miért rajongsz értük.

Re: törölve

#512525 Előzmény: #512513

Ezt miért törölném? Ez egy vélemény a témával kapcsolatban, vagyis pont ON :)

OFF: de ha lehet tényleg utoljára ;)

Csak nézzed vissza: Amit kitörlök, az OFF a témával kapcsolatban, vagy helyből taknyozással indít, rossz hangulat keltése a célja és egyébként is csak liberálbolsevizálás, fikázás, taknyolás, negatív hangulatkeltés, anarchizálás az egész, valamint az a szokásos hisztéria, ami akkor borítja el egy liberálbolsevik agyát, amikor közlik vele, hogy nem kíváncsiak a vallási fanatizmusára, és hogy az adott helyen nem csinálhatja azt, amit csak akar. Ezek a minidiktátor hajlamú egyének már csak ilyenek, azt hiszik, nekik mindent szabad és ezt mindenkinek tűrni kötelessége, utána pedig szokásosan a népre, a többségre, meg minden lózungra puffogtatnak, csak hogy nagyobbnak látszódjon a pofájuk a semmire. Csak az nem tűnik fel nekik, mert azt akarják legjobban palástolni, hogy leginkább a saját mentalitásuk az, amit másokra kennek. Tipikus liberálbolsevik agit propaganda tan.

Aztán persze, a rendrakásba néha olyannak a megszólalása is belecsúszik, akiét nem szívesen veszem ki, de ha következetes akarok lenni, akkor nem tehetek kivételt, főleg azért, mert ebben semmi személyes nincs. Aki a témához szól hozzá normálisan, az szívesen látott ember, aki csak fikázni jön ide, az meg nem.

Egyébként, csak nézd vissza, magamat is kitörlöm ha kell, ez utóbbit csak azért sajnálom, mert eleve kár volt a hozzászólásért is.

Tudod, rájöttem arra, hogy az ilyen jellegű beszólásokra nem szabad válaszolni, rácuppanni, reagálni, mert csak erre várnak, ezeket egyszerűen ki kell vágni a francba, mert nem egyszerűen a lényegük a zavarkeltés, a hangulatrombolás, az emberek kedvének elvétele a normális antiliberálboslevik (liberális) beszélgetéstől, hanem nem is szólnak semmi másról.

Ennyi a céljuk, és ennek itt semmi keresnivalója nincs.

És éppen ezért vágom ki őket rövid úton, magyarázkodás nélkül.

De ezt már olyan sokszor leírtam, pedig csak egyszer szerettem volna ;)

ON

törölve

#512517 nemértem Előzmény: #512513

Én világ életemben ilyen törlő szerettem volna lenni, de valahogy kisiklott az életem.

Mint Örkény Tóth-ék c. művében a félkegyelmű postás. Irányította a világot. A nem kedvére való leveleket kidobta. Kész, a világon rend volt.

Re: törölve

#512513 Rozsdáskilincs Előzmény: #512509

AT úgyis törli de addig hátha sikerül elolvasnod.

A világot pár ember mozdítja előre, mondhatni a többi csak kullog utána. Többnyire jóval lemaradva mögöttük:-)

Re: törölve

#512510 Előzmény: #512496

Köszönöm és nincs ezzel baj én szeretem a kisebbségeket :)

törölve

#512509 nemértem Előzmény: #512496

Ez bizony így van. Sajnálatos , hogy van ebben az országban min. 7 millió ember, aki egészen másképp látja. No, azokat is ki kéne moderálni.

Re: törölve

#512496 Dr. ursi Előzmény: #512369

nagy kedvteléssel olvasgatlak.

sajnos én nem tudom ilyen jól összefoglalni ezeket a meglátásokat, valós összefüggéseket és következtetéseket, valós okokat és valós következményüket, így örülök, hogy van végre valaki, aki ugyanígy lát - és látom van még más is, itt is a pf-n is akad egy-kettő.

szóval nagyon köszönöm, hogy olvashatlak.

mert mindaz, amit leírsz igaz.

de látod a többség csupán ennyire képes ... :o)

törölve

#512458 El Kebir Előzmény: #512452

Gondolat rendőrség? Miért? Nem én cenzúrázom ki még a napot is az égről... felőlem AT ott is azt írhat amit akar, már írtam, hogy nem érdekel mit ír. :) (ilyen kis zsebdiktátor "harca" nem érdekel)

viszont mások hozzászólásai érdekelnek.

törölve

#512449 El Kebir Előzmény: #512397

megnézem mit moderált már megint ez a bolond... (Magyarország Királya címre hajt, abban a témában volt divat az ilyen szintű moderálás....)

törölve

#512400 nemértem Előzmény: #512378

Senkivel szemben nem használtam sértő kifejezést, ellentétben fő fő moderátorral. Szerintem továbbra is ki kell tiltani mindenkit, aki nem tanyasi , nem elvakult. Sok egészséget a mini diktatúrához.

törölve

#512378 Előzmény: #512374

Taknyozás, el sem olvasom. Próbálj normálisan beszélni, ha nem akarod, hogy így járj.

törölve

#512374 nemértem Előzmény: #512369

Rendszerezzük, nem kell annyit fecsegni.

Adó : vannak negatív népnyúzó adók, amit a komcsik vetnek ki, aztán léteznek csak látszatra kellemtelen adók, amik hosszútávon a kis család boldogulását segítik elő ,ez a " árányeső kis családra " csumikázom a monyokádat Viktor, Te szép sudár Magyar barna gyerek felemelkedő adó.

Aztán vannak orvosi műhibák, a rohadt libsi zsizsik felcserekre jellemzően, és vannak kívánatos ,ideje korai kívánatos orvosi támogatással bekövetkezett halálesetek, melyek csökkentik az állam nem kívánatos nyugdíjkiadásait. A fenti esetek kizárólag csak a kormányhoz feltétlenül lojális személyzet felügyelete mellet örvendetesek.

Szóval , ilyesmi szellemben sokkal egyszerűbb lenne minden, bár kb. 1 millió ember agyában

már megvalósult ez a gyermekien letisztult, meghatóan egyszerű gondolkodásmód. Roppant sajnálatos, hogy számuk egyre csak fogy.

Re: törölve

#512369 Előzmény: #512222

OFF, de utoljára ebben a témában.

Megmondtam, hogy öncélú taknyozás, fikázás, Orbánozás, Matolcsyzás nem érdekel, azt vigye mindenki máshová, ezeket törlöm, mert érdektelen fikahangulat keltésen kívül semmire sem jók. Ezt neked külön elmondtam még egyszer, hogy hátha legalább itt meg tudod állni, hogy ne ezt a hangulatot próbáljad meg kelteni.

Egyetlen hozzászólásod sincs kitörölve, amiben bármi érdemi hozzászólás van, azok viszont, ami csak arról szólnak, hogy fújjuk tovább a lufit, adósodjunk és ezt hazudjuk GDP-nek, hogy éljen az IMF, jönnön el bajnai terrorja, az nem érdekel. És a félreértés elkerülése végett nem azért, mert ez egy vélemény, hanem azért, mert nem az. A szocialista agit prop kampányra van éppen elég topic, ez maradjon ki. Ha jobban megnézed, akkor én sem a Fidesz közleményeit, pláne nem Matolcsyt, vagy Orbánt kommentálom, hanem az Inforádió, a Portfolio cikkeit és Magyarország szempontjait nézem, nem pedig a nemzetközi pénzügyi maffiát és az abból hasznot húzókét.

ON.

***

MÁS: csak döbbneten olvasgatom az ingatlandóval való hisztériázást, egyszerűen félelmetes, hogy ha ezt az uzsoráslobbi akarja bevezetni az ingatlan elkobzás érdekében és a pazarlás, adósodás fennmaradásának a finanszírozására, akkor ""mindenki"" úgy tapsikol mint ahogy Ceausescu legszebb álmaiban képzelte, de amikor csak arról van szó, hogy HA az ingatlan értéke megnövekszik, AKKOR lehessen OPCIONÁLISAN települési adót kivetni TÖREDÉK érétkben ÉS EGYSZER, akkor abból olyan hisztériát csinálnak, hogy az félelmetes. Ugyanazok. Egyszer azt mondják, hogy semmi gond az oszkopeh terrorjával, házkutatásával, adókivetésével, mert az rendben van, egyszer meg azt, hogy az a "nagyon bonyolult" számítás, hogy a MINDENKÉPPEN ISMERT eladási ár és a MINDENKÉPPEN ISMERT megszerzési érték közötti rést adóztassák meg pár százalékkal, az a világvége.

Ismét kiderült a lényeg, az, hogy az ingatlanfejelsztők, uzsorások, azok akik seftelnek, azok nehogy már adót fizessenek, de ha az önkormányzat értéknövel, akkor nehogy részesedjen belőle. Vagyis, ország szegényedj, uzsorás gazdagodj...

Most komolyan: Valaki vesz egy telket 10 millióért, ráhúz egy házat 10 millióért, majd ha öt, azaz öt év múlva eladja 50 millióért, az mitől adómentes jövedelemgyarapodás Magyarországon?! Ez az abnormális, nem pedig az, hogy azt mondja mondjuk az önkormányzat, hogy ugyan, abból a 40 millióból mondjuk 2 milliót tejelj már neki is, ha már egyszer oda van vive az összes közmű a fejlesztéshez...

És mint fenn is jeleztem, ez az eset ugye csak ADOTT ingatlan TULAJDONOSVÁLTOZÁSA esetén lép életbe, vagyis mindenképpen ismert adatok és kevés ingatlan esetében, tehát a töredéke egy általános uzsorás ingatlanadónak a mennyiség és a mérték is.

Node, persze fel lehet ezen is háborodni.

De ha komolyan vesszük azt az érvelést, hogy ehhez sincs apparátus, ehhez sincs adatbázis, ez is kezelhetetlen, akkor ezek az uzsoráskiszolgálók mégis hogyan gondolhatják, hogy bár ilyen szerény mennyiségű ingatlannál, ismert adatok esetén ez megoldhatatlan, de az összes(!) ingatlan esetén ez nem gond?

Itt látszik kéremszépen a liberálboslevik állami terrorra törekvés újabb szép példája: Ha az állam terrorizál, akkor az rendben van, mert azt tűrje az a k*rva nép, de ha az uzsorások profitja csökkenne, akkor máris jön a visítás, hogy arról szó sem lehet.

Tényleg elég megnézni az ősi bölcsességet:

Cui Prodest.

törölve

#512222 banyaiz Előzmény: #512218

Szerintem te összetéveszted a realitást a szürrealitással. Amit írsz arról egy Sztálin mondás jut eszembe " Az élet szebb lett, az élet vidámabb lett" JVSZ 193x :) Méghogy bagatell finanszírozási igény atyaég!

Többet nem is mondok mert úgyis kitörlöd, akkor meg minek.

Re: nincs cím

#512218 Előzmény: #512021

Hát nézzétek feleim szümtükhel, a híráradat folytatódik:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/2_szazalek_alatt_a_hiany_brutalis_a_vegtorlesztes_hatasa.167375.html

2% alatt a hiány, csökken az államadósság, nő a lakosság finanszírozóképessége egy állítólag fizetésképtelen, súlyosan eladósodott országnak. Vajon ki nem érzi még a GDP-EU-IMF hazugság lényegét és hogy miért lett volna sürgős MÉG tavaly bedönteni az országot?

Egyébként:

"Hatalmasat törlesztettek a háztartások

Jó hír, hogy háztartások nettó finanszírozási képessége a GDP 5 százaléka felett maradt. Igaz, ebben sokat segíthetett a végtörlesztés: a lakosság egy forintnyi megtakarítás felhasználásával jóval nagyobb hiteltől tudott megszabadulni(SIC!), így a nettó megtakarítási pozíció javulhatott.

[...]

Mindenesetre azt megállapíthatjuk, hogy az államnak és a háztartásoknak együttesen nettó finanszírozási képessége volt a külföld felé, vagyis tovább zajlik a súlyos eladósodás utáni alkalmazkodás.

Figyelemre méltó ugyanakkor, ami a háztartási hitelezésben történt az első negyedévben. A végtörlesztés hatása ugyanis (megerősítve a korábbi, havi adatokban megjelenő tendenciát) egészen óriási: az első negyedévvel záródó utóbbi egy évben több mint 1900 milliárd forintnyi hitelvisszafizetési tranzakció történt a devizahitelek esetében."

Amely szerény becsléseim szerint mintegy 6-7 milliárd EUR-nyi kockázattó szabadította meg az országot.

Namármost, azt tudjuk, hogy a finanszírozási igényünk bagatell, mellényzsebből is teljesíthető, de a lakosság megtakarítási képessége alapján mindenképpen, hiszen az önmagában nagyobb(!), mint a törlesztendő hitel, a hiányadat csak jobb lehet, mint most... és akkor még az eszementen magas devizatartalékról szót sem ejtettünk.

Szóval, egyre inkább erősödik meg, hogy tényleg lehet végre előre és felfelé is menni.

Nem rossz, nem rossz.