Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Előzmény: #512222

OFF, de utoljára ebben a témában.

Megmondtam, hogy öncélú taknyozás, fikázás, Orbánozás, Matolcsyzás nem érdekel, azt vigye mindenki máshová, ezeket törlöm, mert érdektelen fikahangulat keltésen kívül semmire sem jók. Ezt neked külön elmondtam még egyszer, hogy hátha legalább itt meg tudod állni, hogy ne ezt a hangulatot próbáljad meg kelteni.

Egyetlen hozzászólásod sincs kitörölve, amiben bármi érdemi hozzászólás van, azok viszont, ami csak arról szólnak, hogy fújjuk tovább a lufit, adósodjunk és ezt hazudjuk GDP-nek, hogy éljen az IMF, jönnön el bajnai terrorja, az nem érdekel. És a félreértés elkerülése végett nem azért, mert ez egy vélemény, hanem azért, mert nem az. A szocialista agit prop kampányra van éppen elég topic, ez maradjon ki. Ha jobban megnézed, akkor én sem a Fidesz közleményeit, pláne nem Matolcsyt, vagy Orbánt kommentálom, hanem az Inforádió, a Portfolio cikkeit és Magyarország szempontjait nézem, nem pedig a nemzetközi pénzügyi maffiát és az abból hasznot húzókét.

ON.

***

MÁS: csak döbbneten olvasgatom az ingatlandóval való hisztériázást, egyszerűen félelmetes, hogy ha ezt az uzsoráslobbi akarja bevezetni az ingatlan elkobzás érdekében és a pazarlás, adósodás fennmaradásának a finanszírozására, akkor ""mindenki"" úgy tapsikol mint ahogy Ceausescu legszebb álmaiban képzelte, de amikor csak arról van szó, hogy HA az ingatlan értéke megnövekszik, AKKOR lehessen OPCIONÁLISAN települési adót kivetni TÖREDÉK érétkben ÉS EGYSZER, akkor abból olyan hisztériát csinálnak, hogy az félelmetes. Ugyanazok. Egyszer azt mondják, hogy semmi gond az oszkopeh terrorjával, házkutatásával, adókivetésével, mert az rendben van, egyszer meg azt, hogy az a "nagyon bonyolult" számítás, hogy a MINDENKÉPPEN ISMERT eladási ár és a MINDENKÉPPEN ISMERT megszerzési érték közötti rést adóztassák meg pár százalékkal, az a világvége.

Ismét kiderült a lényeg, az, hogy az ingatlanfejelsztők, uzsorások, azok akik seftelnek, azok nehogy már adót fizessenek, de ha az önkormányzat értéknövel, akkor nehogy részesedjen belőle. Vagyis, ország szegényedj, uzsorás gazdagodj...

Most komolyan: Valaki vesz egy telket 10 millióért, ráhúz egy házat 10 millióért, majd ha öt, azaz öt év múlva eladja 50 millióért, az mitől adómentes jövedelemgyarapodás Magyarországon?! Ez az abnormális, nem pedig az, hogy azt mondja mondjuk az önkormányzat, hogy ugyan, abból a 40 millióból mondjuk 2 milliót tejelj már neki is, ha már egyszer oda van vive az összes közmű a fejlesztéshez...

És mint fenn is jeleztem, ez az eset ugye csak ADOTT ingatlan TULAJDONOSVÁLTOZÁSA esetén lép életbe, vagyis mindenképpen ismert adatok és kevés ingatlan esetében, tehát a töredéke egy általános uzsorás ingatlanadónak a mennyiség és a mérték is.

Node, persze fel lehet ezen is háborodni.

De ha komolyan vesszük azt az érvelést, hogy ehhez sincs apparátus, ehhez sincs adatbázis, ez is kezelhetetlen, akkor ezek az uzsoráskiszolgálók mégis hogyan gondolhatják, hogy bár ilyen szerény mennyiségű ingatlannál, ismert adatok esetén ez megoldhatatlan, de az összes(!) ingatlan esetén ez nem gond?

Itt látszik kéremszépen a liberálboslevik állami terrorra törekvés újabb szép példája: Ha az állam terrorizál, akkor az rendben van, mert azt tűrje az a k*rva nép, de ha az uzsorások profitja csökkenne, akkor máris jön a visítás, hogy arról szó sem lehet.

Tényleg elég megnézni az ősi bölcsességet:

Cui Prodest.