Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #512021

Hát nézzétek feleim szümtükhel, a híráradat folytatódik:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/2_szazalek_alatt_a_hiany_brutalis_a_vegtorlesztes_hatasa.167375.html

2% alatt a hiány, csökken az államadósság, nő a lakosság finanszírozóképessége egy állítólag fizetésképtelen, súlyosan eladósodott országnak. Vajon ki nem érzi még a GDP-EU-IMF hazugság lényegét és hogy miért lett volna sürgős MÉG tavaly bedönteni az országot?

Egyébként:

"Hatalmasat törlesztettek a háztartások

Jó hír, hogy háztartások nettó finanszírozási képessége a GDP 5 százaléka felett maradt. Igaz, ebben sokat segíthetett a végtörlesztés: a lakosság egy forintnyi megtakarítás felhasználásával jóval nagyobb hiteltől tudott megszabadulni(SIC!), így a nettó megtakarítási pozíció javulhatott.

[...]

Mindenesetre azt megállapíthatjuk, hogy az államnak és a háztartásoknak együttesen nettó finanszírozási képessége volt a külföld felé, vagyis tovább zajlik a súlyos eladósodás utáni alkalmazkodás.

Figyelemre méltó ugyanakkor, ami a háztartási hitelezésben történt az első negyedévben. A végtörlesztés hatása ugyanis (megerősítve a korábbi, havi adatokban megjelenő tendenciát) egészen óriási: az első negyedévvel záródó utóbbi egy évben több mint 1900 milliárd forintnyi hitelvisszafizetési tranzakció történt a devizahitelek esetében."

Amely szerény becsléseim szerint mintegy 6-7 milliárd EUR-nyi kockázattó szabadította meg az országot.

Namármost, azt tudjuk, hogy a finanszírozási igényünk bagatell, mellényzsebből is teljesíthető, de a lakosság megtakarítási képessége alapján mindenképpen, hiszen az önmagában nagyobb(!), mint a törlesztendő hitel, a hiányadat csak jobb lehet, mint most... és akkor még az eszementen magas devizatartalékról szót sem ejtettünk.

Szóval, egyre inkább erősödik meg, hogy tényleg lehet végre előre és felfelé is menni.

Nem rossz, nem rossz.