Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: nincs cím

#510098 Előzmény: #510092

"ne tunjon fel h OK SOKKAL JOBBAN EL VANNAK ADOSODVA A SAJAT!!!!! BANKJUKNAK mint az EU.... lllooooooolll"

És ez ugye pontosan tudod mit jelent?

Azt, hogy ők nincsenek eladósodva, hiszen az ő adósságuk valóban virtuális, ezzel szemben a nekik tartozó Európa adóssága nagyon is valóságos. Ezért nem tűnik fel nekik hiszen tisztában vannak ezzel. Az ő adósságuk mindkét oldalon ugyanoda van könyvelve, kivéve az ehhez tartozó osztalékot, amelyet természetesen a megfelelő érdekkörök (őket szokták hibásan lezsidózni, lebilderbergezni a szélsőségesek) zsebébe landol. Hogy úgy mondjam, jutalékot, sápot szednek, de az adósságnak valójában NINCS alapja, mert nincs kinek visszafizetni és nincs mit visszafizetni, már csak azért sem, mert az senkinek sem az érdeke - hiszen ha a semmit visszafizetik, akkor semmi sem történik, de semmiféle osztalékot nem lehet ezért a továbbiakban szedni.

Vagyis, bár látszólag el vannak adósodva, valójában nekik van mindenki eladósodva. Erről szól a FED és a QEn sorozat, különösen az, amivel most "a befektetők pénzét védik", avagy "amivel Európát védik". Hiszen most cserélik át a semmit valamire, az eddig akár meg is tagadható adósságot az IMF irányításra és uralkodásra a mindenképpen megfizetnedő adósrabszolgasággal.

Hiszen valójában a FED-ben az amerikai állam is tulajdonos, tehát valójában saját magának tartoznak és saját maguknak fizetnek ők is kamatot, azaz valójában az amerikai lakosságot ugyanúgy megsápolja a FED, csak ez sem tűnik fel nekik, mivel ez még csak "birkanyírás" nem pedig "disznóvágás". Ha pedig ezért cserébe az egész világot lehet kizsákmányolni, akkor ezt nevezhetjük az ottani "pályázatírási pénznek", avagy "Strabag jutalékrendszernek".

Arrafelé így finanszírozzák a magántőkét az államból, nem pedig az errefelé gyakoroltatott kótyavetyével, meg egyéb lehúzásokkal. Sokkal tisztább, kevésbé látható, szárazabb érzés.

az Usa egyebkent az EU-r…

#510092 Coldplay

az Usa egyebkent az EU-ra keni a szart ezt a gazdasagi tarsulast akarja szetb...ni csak azert h a sajat birka nepenek ne tunjon fel h OK SOKKAL JOBBAN EL VANNAK ADOSODVA A SAJAT!!!!! BANKJUKNAK mint az EU.... lllooooooolll

de gaz van mert a nepek ebredeznek es a jegybankarok almat (vilagkormany) osszetorik....

jo lenne sztem ha a gorogok kilepnenek es az euzona penze az euro is megszunne....

mi lenne?? ezek az allamok az euro elott is megeltek.. legfeljebb ujra szabadsagot nyernenek a sajat gazdasaguk felett....

AT! latom kened vagod …

#510090 Coldplay

AT!

latom kened vagod a temat.... :)

sokmindennel egyetertek amit irsz.....

valo igaz -szoktam is mondogatni- gazdasagi haboru zajlik. es az usa (IMF)mint vmi ehes orias zabal be minden gazdasagot.meg a sajat nepuket is eladositjak... meg ilyet...... :O)

igen, nem kellenek a fegyverek... mara megvaltoztak a szabalyok...... minek rombolni mikor jatekpenzert fel lehet vasarolni mindent??????

ezt egy blogbol szedtem ki:

"Az igazi uraid láthatatlanok. Minden fronton harc folyik. Akár hiszed akár nem, akár észleled akár nem. Ez a harc, a legtöbb ember számára láthatatlan, láthatatlanok a hadszínterek, láthatatlanok a résztvevők, az ellenfelek. Az igazi ellenfél, valójában te vagy. Mert szerintük te, pótolható vagy. Leginkább felesleges. Lényegtelen, jelentéktelen. Legfőképpen pedig képtelen arra, hogy rájöjj kik az igazi, láthatatlan ellenfelek. Ameddig azt hiszed hogy szabad vagy, ameddig tényleg azt hiszed hogy ez a szabadság, addig nincs mitől tartaniuk. Addig te vagy a legszánalmasabb rab. Addig te vagy saját magad ellenfele."

Re: törölve

#510082 Előzmény: #510067

"Az is érdekes, hogy USA, IMF hogy ugranak rá Németországra, a franciák közreműködésével."

II. világháború valódi okai reloaded: Cionista embargó Németország ellen, ami lehetetlenné tette a háború elkerülését, hiszen akkor sem történt más csak az, hogy fel akarták számolni Németország befolyását a pénzpiacokra. Most ugyanez van, csak más módon.

"Ezek a dolgok elég fenyegetően hangozhatnak Merkel számára: "

A liberálbolsevikok valójában úgy énekelnek mint a fülemüle, de úgy vetik rá magukat mindenre, mint a héják és úgy tépnek szét mindent mint a keselyűk. Ez valójában egész Európa számára fenyegető, mert az egyetlen még működőképes gazdaság legyengítése nem az erőviszonyok kiegyenlítődéséhez, hanem az európai értékrend felszámolásához vezetne.

"Most először a Nemzetközi Valutaalap is nyíltan követeli, hogy a németek az eddiginél vállaljanak nagyobb kötelezettséget a válság leküzdésében. Az egyik e héten közzétett országjelentés szerint ugyanis a valutaunió legnagyobb gazdaságának "kulcsszerepet kell vállalnia a válság által támasztott kihívások leküzdésében."

Magyarán pont az történik, amit levezettem: Megkavarják a sz*rt, teleszórnak mindent értéktelen, semmiből teremtett pénzzel, majd azt követelik, hogy ezért cserébe értéket adjon át az, akinek van.

"A lap idézi a szakértőket, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy Németország aránytalanul profitált az euró bevezetéséből."

Az ilyen """szakértőknek""" meg karóba szeretném huzatni a felnégyelés előtt, de legalábbis négy lóval széttépni, mert ők voltak akik annak idején ehhez a hülyeséghez a leghangosabban tapsikoltak. Németország azért profitált aránytalanul sokat, mert beruházott, a többiek meg ész nélkül költötték a pénzt. Most semmi más nem derült ki, csak az, amit mindig is mondogatok: A fogyasztás értékCSÖKKENÉS, a fogyasztás nem GDP növelő, hanem csökkentő tétel. Ami most kiderült, az csak ennyi. Annyi, hogy az eddigi NEM német GDP nem volt más, mint a növekvő FOGYASZTÁS, ami egyrészt nyilván nem nőhet az égig, másrészt nyilvánvaló, hogy annak megszűnése teljes egészében GDP-t csökkent, hiszen ha nincs fogyasztás, akkor ez a tétel kiesik ebből a hazug számításból.

Arról viszont talán mégsem Németország tehet, hogy máshol csak pocsékoltak, feléltek, meg a semmiből akartak pénzt teremteni, ahelyett, hogy dolgoztak volna és nem fogyasztással turbózott GDP-t mutattak volna ki.

"Mint Martin Wolf, a Financial Times vezető gazdasági szakírója hangsúlyozza, a többi tagállamban tapasztalható hitelboomból adódó fellendülés, valamint a közös valuta együttesen óriásit dobott az exportvezérelt német gazdaságon."

Aminek nyilván nem az EUR volt az oka, hiszen ez akkor is így történt volna, ha Németország megtartja a német márkát, sőt mi több, megkockáztatom, hogy abban az esetben ez méginkább így történt volna. A probléma ugyanis nem az, hogy milyen devizanemben van nyilvántartva az adósság, hanem az, hogy az egyátlalán létezik. Ez a hülyegyerek meg azt nem akarja érteni, hogy attól, hogy a görögök hitelt vettek fel VALAKITŐL (nem szükségszerűen a németektől, sőt), és abból fogyasztottak, attól azt még a német ipar előállította, és náluk is csak a profit maradt, hiszen az alapnyagot nekik is meg kellett venni és a terméket elő kellett állítani. Tehát az, hogy a német ipar profitált, az egyszerűen egy undorító liberálbolsevik metódus, amivel már majdnem a náciázásnál járunk.

Hiszen valójában, hogy is mondhatja egy fogyasztáspárti és a liberálbolsevizmusban hívő hülyegyerek azt, hogy aki többet termel, az fizessen többet? Hiszen ezen az alapon például miképpen lenne kritizálható az új típusu magyarországi adókivetési gyakorlat? Az a probléma, hogy nem a nácik, akarom mondani a németek hódítottak, hanem csak éltek azzal a lehetőséggel, hogy a benyomott ingyenpénzből vásároltak a görögök (is): tehát ugyanoda érkezünk, való igaz, hogy Németország az ingyenpénz nélkül nem termelhetett és exportálhatott volna ennyit, de nem Németország terjesztette el az ingyenpénzt, tehát a felelőség nem őket terheli.

Ez megint csak a liberálbolsevik rendszer mosodája, amiben már megint a náci..., izé Németországot akarják felelőssé tenni és már megint ellene összefogni.

"Wolff ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy a valutaunió első évtizedében Írország és a Földközi-tenger menti országok erősen növelték hitelfelvételeiket."

Nézzed már, és nyilván ezért is Németország a felelős, nem a liberálbolsevizmus, á, nem... hiszen pont ma értekeztem erről is, arról, hogy a farka csóválta kutya rendszerben elterjesztik az ingyenpénzt, majd azért valódi értéket akarnak visszakapni. Ebben a kontextusban tehát a náci Németorászág az ellenség, hiszen ők beleszólnak ebbe az érdekkörbe azzal, hogy képesek a saját termékeiket teríteni a pénzjegynyomdásokhoz tartozó vállalkozások termékei helyett. Skandallum. De hiába, ilyen ez a "szabad piac", ha valaki él vele, azt rögtön el is akarják nyomni. Tökéletesen illik a világképbe.

"A valutaunióba történt belépésükkel pedig ezen országok jelentős kamatcsökkentést éltek meg, olcsó pénzhez jutottak hozzá, amelyet természetesen Németországból származó importjavakra is költötték, például autókra, gépekre vagy ipari berendezésekre."

Mik vannak :) Hányszor, de hányszor leírtam ezt, hogy és ez náluk GDP növekedésben manifesztálódott termelés növelés nélkül, azaz a valós GDP profit Németországba került, ott meg csak az adósság maradt. Node miért is Németország lenne ezért a felelős? Ha nem német terméket vesznek, akkor vettek volna franciát, amerikait, IMF pénzből jövőt... ja hogy most ők állnak össze az ősellenség náci Németországgal szemben a szocialista alapon? Semmit sem változott a világ.

"Az egyensúlyhiány leküzdésének egyik eszköze - erre az IMF is utal - a német fizetések növelése. Németország ugyanis az exportboomot versenyképes munkaerőköltségek révén érte el."

ROTFLMAO. Mint az köztudott, Németországban jól keresnek az emberek, azaz pont nem versenyképes a munkaerőköltsége például Magyarországhoz képest. Egyebekben meg itt látható a liberálbolsevizmus magát felfalásának egyik tökéletes példája: Ezúttal már skandallum az is, ha a náci Németország éppen versenyképesen működik és ezzel piacot szerez! Ezt csak a liberálbolsevik nagyhatalmaknak lehet, és az ő termékeiket lehet teríteni, a náciknak ezt nem szabad, erről szó nem lehet, azonnal fel kell lépni ez ellen a piactorzító aljas hitleri diktatórikus állammal szemben!

"A szerény fizetések és az ily módon lehetővé vált növekedés természetesen az újraegyesítés óta elért legalacsonyabb munkanélküliséget (5,6 százalék) tette lehetővé az ország számára."

Ez a hülyegyerek hol él? Holdon? "SZERÉNY FIZETÉSEK"? Tessék megkérdezni a magyarokat, hogy lemennek-e a német mukaerő szerény fizetésének a szintjére... tegye fel a kezét, aki nem. Jól látom? Senki, akkor ez a f*szkalap megbukott, leülhet, elégtelen.

"Tehát inflációgerjesztést a fizetések emelésén keresztül és egyúttal a versenyképesség csökkentését (magasabb munkaerőköltségek) kérik most Németországtól."

Namármost, a gyöngébbek kedvéért (erre a s*ggfejre értem) elmondanám, hogy a versenyképesség CSÖKKENTÉSE olyan a kapitalizmusban, mint a szocializmusban a templombajárás követelése. Egyszerűen olyan szinten értelmetlen és értelmezhetetlen, amely pontosan mutatja, hogy ennek a rendszernek a KAPITALIZMUSHOZ semmi köze nincs, ez egyszerűen a liberálbolsevik imperializmus világa, amiben annak kell érvényesülnie, amit ez az ideológia tanít. Nem mellesleg, miért kellene többet fizetni egy országban a munkásoknak? Node, tegyük fel, így történik. Mit is jelentene ez, ha tényleg megtörténne? Paradox módon azt, hogy mivel német árukra költenék a pénzt, méginkább meglódulna a német gazdaság (->ott az erős belső termelés és fogyasztás miatt van haszna ennek a növelésének), vagyis még olcsóbban termelhetnének még többet, vagyis kifelé még olcsóbban terítenének még többet. Ez pedig pont inflációcsökkenést jelentene, nem mellesleg pedig Németország helyből nem tud inflálni, hiszen nincs saját pénze, az EUR inflálása pont úgy hat rá, mint a többi országra, aki azt a pénznemet használja.

Ez akkora közgazdasági alaptan, hogy csak egy teljesen elvakult és pénzétől megfosztott liberálbolsevik nem láthatja át.

"Nekem úgy tűnik, hogy a francia "baloldali" fordulattal, a nagyvad Németország és ezáltal az Unió lett. És még csak fegyverek sem kellenek hozzá, elég a pénz és a politikai nyomásgyakorlás, a német gazdaság megbuktatására."

Az a helyzet, hogy Európában momentán egyedül Németország az életképes, és azok, akik szorosan együttműködnek vele, hiszen egyszerűen nincs más valódi önellátó és méretes gazdaság, természetesen és szokásosan Angliát most nem említve. Azok a törésvonalak, amelyeket el akartak simítani, most erősebbek, mint valaha.

Nem Németországtól kell várni a csodát, hanem ha le akarja egy ország értékelni a devizáját, akkor ki kell lépnie az EUR zónából. Hogy úgy mondjam, ha ezt a kócerájt még egyben akarják tartani pénzügyileg, akkor most már nem nagyon lesz más választás, csak az EUR zóna kettébontása a működőképes és a lúzer országok között, megszűntetve ezt a pénzügyi kényszerzubbonyt.

Re: nincs cím

#510072 Előzmény: #510060

Azért furcsa ám az élet, pont az előbb vezettem le valamit, ami általánosságban igaz, oszt most mégis hoz egy példát amolyan fricskaként, ami ugyan nem cáfolja azt amit írtam, de megint megmutatta, hogy az fínomításra szorul.

Mert ez a hír szerintem sokkal rosszabb annál, mint amire te gondolsz. Ez nem középkori, meg jóléti gondolkodás, hanem ez valójában nyílt zsarolás, amelyben azt mondják, hogy akkor kilépnek az EUR-ból és EU-ból, kinyalhatják a s*ggüket, semmit sem fizetnek vissza, és a Szovjetúnió új tagállama, akarom mondani Oroszország fennhatósága alá helyezik magukat, hiszen a görögkeleti vallás úgyis arrafelé, az Ortodox egyház felé tendálna. Mekkora zsarolás wazze...

Ha Görögország "átáll", akkor Európa esélytelen, hiszen Moszkva gazdasági és ezúttal fegyverei hátterével esélytelen lenne Görögországgal szemben, Moszkvának viszont játékpénz lenne a Földközi tenger partjának megszerzése és mellesleg Törökország elszigetelése, és Európától való elvágása, vagyis a saját befolyási övezetébe való bevonása. Ezzel pedig már nem egyszerűen arról lenne szó, hogy Görögország megy, vagy marad, hanem arról, hogy Európa koncepciója kezd összeomlani, mert lezárulna a keleti irányba való független kereskedelem, hiszen innentől kezdve nagyon kellemetlenné válna az EU-Afrika közötti "beltengeren" való osztozás az oroszokkal.

Bazi nagy sakk Európának... még a végén felteszik az Ebayre licitre, hogy "Görögország feletti irányítás 30 évre eladó, irányár 300 milliárd EUR", és mondjuk az araboktól a Kínaiakon át az oroszokig licitálhatnának rá...

Kizárt dolog, hogy ez ne egy zsarolás legyen, amit "megszellőztetnek", hogy teszteljék a hangulatot, és teljesen kizárt, hogy ettől Brüsszelben ne rosáljanak be. Mert azért ez, meg az egész magyar "ügy" úgy aránylik egymáshoz, mint az amerikai kivégzések és az örmény népírtás. Lehet, hogy a mi csípéseink fájtak, de most szó szerint övön alul csapták az EU-t egy méretes acélpöröllyel.

Eddig az volt a kérdés, hogy benn marad-e Görögország az EU-ban, most már az a kérdés, hogy elengedhető-e egyáltalán. Híjnye.

Re: törölve

#510067 prospero Előzmény: #510050

Az is érdekes, hogy USA, IMF hogy ugranak rá Németországra, a franciák közreműködésével.

Franciaországot azzal a programmal, amivel Hollande nyert legyengítik (hasonlóan Magyarországhoz), ezt pedig már Németország sem fogja tudni finanszírozni. Végülis lehet, hogy a végső cél Németország és az Unió bedöntése magukat baloldalinak beállító körökben, egészen addig, amíg nem a magukat baloldalinak mondók fogják irányítani Európát. Ezek a dolgok elég fenyegetően hangozhatnak Merkel számára:

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/turniuk-kell-az-imf-noveli-a-nyomast-nemetorszagon-374884

"Most először a Nemzetközi Valutaalap is nyíltan követeli, hogy a németek az eddiginél vállaljanak nagyobb kötelezettséget a válság leküzdésében. Az egyik e héten közzétett országjelentés szerint ugyanis a valutaunió legnagyobb gazdaságának "kulcsszerepet kell vállalnia a válság által támasztott kihívások leküzdésében."

"Az, hogy ez miként történjen, az IMF szakértői többé-kevésbé egyértelműen meghatározzák: egyrészt készséget kell mutatnia a nagyobb növekedés ösztönzésére, például az Európai Beruházási Bank pénzeszközeinek feltöltése formájában, másrészt nagyobb toleranciára van szükség az infláció terén. Az országjelentés kifejezetten értésre adja, hogy Németországnak átmenetileg magasabb inflációt kell lenyelnie. "

"A lap idézi a szakértőket, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy Németország aránytalanul profitált az euró bevezetéséből. Mint Martin Wolf, a Financial Times vezető gazdasági szakírója hangsúlyozza, a többi tagállamban tapasztalható hitelboomból adódó fellendülés, valamint a közös valuta együttesen óriásit dobott az exportvezérelt német gazdaságon. Wolff ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy a valutaunió első évtizedében Írország és a Földközi-tenger menti országok erősen növelték hitelfelvételeiket. A valutaunióba történt belépésükkel pedig ezen országok jelentős kamatcsökkentést éltek meg, olcsó pénzhez jutottak hozzá, amelyet természetesen Németországból származó importjavakra is költötték, például autókra, gépekre vagy ipari berendezésekre. "

"Az egyensúlyhiány leküzdésének egyik eszköze - erre az IMF is utal - a német fizetések növelése. Németország ugyanis az exportboomot versenyképes munkaerőköltségek révén érte el. A szerény fizetések és az ily módon lehetővé vált növekedés természetesen az újraegyesítés óta elért legalacsonyabb munkanélküliséget (5,6 százalék) tette lehetővé az ország számára."

Tehát inflációgerjesztést a fizetések emelésén keresztül és egyúttal a versenyképesség csökkentését (magasabb munkaerőköltségek) kérik most Németországtól.

Nekem úgy tűnik, hogy a francia "baloldali" fordulattal, a nagyvad Németország és ezáltal az Unió lett. És még csak fegyverek sem kellenek hozzá, elég a pénz és a politikai nyomásgyakorlás, a német gazdaság megbuktatására.

(Attól függetlenül sajnálnám, ha így alakulna, ahogy Magyarországgal bánt Merkel az utóbbi 2 évben.)

"A radikális baloldal fé…

#510060 TrendMan

"A radikális baloldal félelmetesen megnövekedett számú híve az oroszokban reménykedik. Milliónyi görög él abban a hitben, hogy ha Nyugat-Európa cserben hagyná Görögországot, akkor majd a roppant gazdagnak hitt Oroszország lép a helyébe és a végén az oroszok mentik meg a görög hazát” – mondta az alapblognak Ηarálambosz Cardanídisz, az athéni Institute for International Economic Relations igazgatója."

Nem semmi.

Ennél értelmesebbnek gondoltam a görög átlagembert.

Tulajdonképpen semmi nem légyeges neki, csak a saját jóléte.

Amig a nemzeti korrupció és mérleghamisitás müködött, addig minden szép volt.

Most itt a baj, nem tudni ők mit tesznek.

Annyit tudni, hogy a megmentőre várnak, ha nem Ny.Európa, akkor majd a gazdag oroszok?

Szinte középkori gondolkodás:-(

Re: törölve

#510050 Előzmény: #510034

Na akkor most egy hózzászólás erejéig megpróbállak tisztába tenni ezzel kapcsolatban :)

Kissé nem jól látod az okot és az okozatot. Egyszerűen nem veszed észre, hogy Montecuccoli híres mondása: "A háborúhoz három dolog kell, pénz, pénz és pénz" alapjaiban megváltozott. Ő ugyanis ezt a kifejezést abban az értelemben használta, hogy a fegyverek megvásárlása, a tényleges hadviselés egyszerűen pénz kérdése, ugyanakkor nem vette észre azt, hogy ennek a mondásnak van egy egészen más, de ugyanakkor sokkal egyszerűbb olvasata: A háborúhoz elég a pénz, de valójában nem szükségesek a fegyverek. Sőt mi több, ez már egészen egyszerűen Szun Ce féle színvonallá válik ebben a pillanatban, hiszen a pénzzel úgy verheted meg az ellenfelet, hogy fel sem vonulsz ellene ténylegesen fegyverekkel. Tulajdonképpen biztonságosabb, egyszerűbb, nagyobb profitot és HATALMAT jelentő eset az, amikor valaki nem a fegyvereket, hanem annak a finanszírozását birtokolja.

Nem véletlen egyes uzsorásházak felemelkedése a történelem folyamán, az hogy számos esetben kerültek a királyok, pápák fölébe, sőt egyesen ők adták azokat, akik pozícióba kerültek, hiszen a valódi hatalom az ő kezükben volt.

Mert a hatalom==pénz. Nem véletlen, hogy ma sokan ennyire vágyják, csak éppen nem értik, hogy az a pénz, amihez hozzáférhetnek, az nem, és soha nem lesz hatalom, ma ugyanis nem a pénz az érték, hanem a pénz feletti uralom, azaz a pénzteremtés joga, amely ugyebár elég korlátozott számú hatalom és hatalmasság kezében összpontosul, és egyebekben pont ebből származódik a katonai potenciál is - és nem megfordítva.

Vagyis a katonai erőre a mai világban valójában nemhogy szükség sincs, de semmire sem tudod használni - ezt már az amerikai hadviselés is évekkel ezelőtt felismerte, amikor rájött, hogy hatalmas szárazföldi csapatokkal egyszerűen nincs ki ellen harcolni, a kisebb gerillajellegű támadások egészen más harcmodort kívánnak. Nem véletlen, hogy a szárazföldi haderőben a megszokott harckocsikat könnyebb, de sokkal jobban védett egységekkel váltják sorozatban és egészen más fegyvereket és harcmodort kezdenek alkalmazni. Rájöttek, hogy a nagy, pusztító úthenger semmit sem ér, ha az ellenség a föld alatt röhög rajtuk.

Innentől kezdve talán már értheted: Egy Kína vs. Tajvan, vagy Pakisztán vs. India szinten még van értelme katonai csetepatéról beszélni, de ezek felett tulajdonképpen lejárt az idő, ha egyáltalán kitör valami konfliktus, akkor abból pont olyan barbár népírtás lesz, mint ami Jugoszláviát szétvetette.

Mindebből tehát az következik, hogy az USA katonai ereje valójában jelentéktelen ebben a pénzügyi háborúban, azt legfeljebb azért húzza elő, hogy nyomatékosítsa az akaratát, illetve, hogy lezúzza azokat az országokat, amelyek nem akarják az "amerikai álmot" megvalósítani. Ugyanakkor pont ennek a limitációja is látható: Iránnal már nem mernek ujjat húzni, mert nem tudják, hogy mi lenne a következménye, Észak Koreát meg hagyják a fenébe, mert nem "piac". Ha piac van, ha rabolni lehet a szabad piac égisze alatt, akkor mennek. Nem az olaj a szempont, hanem az olajon realizálható profit, csak hogy ez is leessen annak, aki azt hiszi, hogy az USA az olajért háborúzik. Egy frászt, azért, hogy megnyissa a piacot, ahol egyeduralkodó lehet a semmiből teremtett pénzzel, és üveggyöngyért viheti haza az érdeket.

Az imperializmus csúcsa, az oszd meg és uralkodj mintaképe.

Mindebből egyébként pont az következik, hogy a fegyver ma már a pénz. Csak a pénz, nem pedig az ezen vehető fegyverek. A pénzzel sokkal többet árthatsz, pusztíthatsz, mint fegyverekkel, ráadásul még a kezed is tiszta marad. Pénzügyi hadviselés és terror folyik, pontosan megtervezett haditervvel, nincs ebben semmi meglepő, ami meglepő, hogy mennyire elszámították magukat ezúttal is, túlságosan elengedték a lufit, mert annyira bíztak abban, hogy mehet tovább exponenciálisan, valójában beledőltek a saját kardjukba.

"Ugyanígy gazdasági erő nem éppen ugyanaz ha pl Usa mond vmit gazdasági szempontból, vagy tesz, vagy mondjuk Tolcsy stb."

Az egyszerűség kedvéért ha Tolcsy mondaná az USA-ban azt, amit, akkor annak jelentősége lenne, ha Buffet mondaná Magyarország minisztereként (ebben a státuszban), akkor annak meg nem. Ugyanakkor pont azt érdemes megfigyelned, hogy az európai rendszerben, amiben azért a vétójoga még meg van az államoknak, abban Magyarországnak most már szava van és oda is figyelnek rá.

Ha úgy tetszik, ez nem az erősebb kutya izél, hanem az, hogy tudni kell, hogy hol van a helyünk, és hogy mit szabad nekünk és mit nem. Mi nem képzelhetjük azt, hogy az USA vagyunk, hogy azt csinálunk amit akarunk (katonai potenciáltól függetlenül), ugyanakkor tudni kell, hogy igenis vannak jogaink és lehetőségeink, amelyekkel akkor is élhetünk, ha az európai nagykutyáknak az nem tetszik. Csak ésszel kell csinálni. Ezért is mondtam anno, hogy az, amit csinálunk, azt pont jó időben csináljuk, mert az EU recseg-ropog és ebben a helyzetben egyszerűen sem ereje, sem lehetősége nincs Magyarországgal szembeszállni és erőt gyakorolni, merthogy gyenge, nagyon gyenge és az összeroppanás határán van.

De csak gondolj bele abba, hogy hogy jönnének itt szóba a fegyverek? Mert az rendben van, hogy nyilván nevetséges lenne, hogy a magyar haderő szállja meg Brüsszelt, de szerinted mégis hogyan történhetne meg az, hogy FEGYVERREL kényszeríti ránk az akaratát az USA, vagy az EU?! Ezt nyilván nem gondolhatod komolyan, csak bele sem gondoltál, hogy ma már ennek mennyire nincs sem jelentősége, sem értelme.

Mondhatni, inkább van most marionett haderőnk, mint komoly hadászatunk, de ha még jobban belegondolsz - az EU-nak valójában egyáltalán nincs sem hadserege, sem hadereje, de még csak egy nyomorult közös rendfenntartó része sem. Mégis erős, mégis világhatalom.

Mert pénzt tud teremteni.

Ennyit talán a fizikai fegyverekről.

Re: törölve

#510034 banyaiz Előzmény: #510033

Mondok neked valós példát is , mondjuk mikor nem is olyan rég a ruszkik a megszállták fél európát, köztük minket is. Vagy pl mikor a németek tankkal mentek Párizsba egy kis városnézésre nem történt nagyon régen 72 éve.

Katonai erő az csak egy dolog , de fontos lehet ha a végső érvekre kerül a sor ebben a durva világban ami van itt a bolygón. Pl most is mennyire tiltakoznak az oroszok az amcsi radarrendszer miatt amit lengyeleknél telepítenek. Szerencsénk van, hogy mi ebből a szempontból viszonylag békés helyen és időpontban vagyunk most, nagyszülők tudnának mesélni.

Ugyanígy gazdasági erő nem éppen ugyanaz ha pl Usa mond vmit gazdasági szempontból, vagy tesz, vagy mondjuk Tolcsy stb.

Re: törölve

#510033 Előzmény: #510032

Elképzeltem és kaptál rá egy pacifista választ :)

Ilyen egyszerű valójában a megoldás, ha nem az erőszak jut mindenről az eszedbe.

törölve

#510032 banyaiz Előzmény: #510025

mondok én neked egy nagyon egyszerű példát de liberálbolsevikozol stb nálam pedig egy csőre töltött 375-ös holland and holland magnum puska van, kinek lesz "igaza" a végén. :)

Na ugyanezt képzeld el nagyban és akkor megérted miről beszélek, a puskát ne értsd szó szerint.

Re: nincs cím

#510025 Előzmény: #509991

"Teljesen egyértelmű például ez Észak Korea esetében, de még Irán is idesorolható, és ugye azért, mert időnként Pakisztán, vagy India háborúzik egy picit, attól még nem túlságosan valószínű, hogy kifelé terjeszkedésre akarják használni az atombombát."

Ezt most érdemes egy picit tovább gondolva ellenőrzést végezni: Valójában az a félelem ezen fegyverekkel kapcsolatban, HA EGY ERŐS állam kezében vannak? NEM! A félelem az, hogy az erős állam megbukik, gyenge állam lesz, vagy éppen az államhatalom szétesése után "liberálbolsevik" módra az teszi rá a kezét, aki éppen erős kutya lesz, és akkor ki tudja, hogy mire akarják felhasználni?

Vagyis pontosan az derül ki, hogy az erős államok, az erős ideológiával rendelkező államok esetében a komolyabb fegyverek valójában nem jelentenek fenyegetést, ezzel szemben a fenyegetést pont a gyengeség jelenti, azaz azon idológia, hogy az állam rossz és épüljön le, ne legyen erős, az még pont ezekben az esetekben sem áll meg, sőt, csúfosan leszerepel ezen esetekben is.

Vagyis a béke feltétele is az erős államok egyensúlya, amelyet jelen esetben az atombomba testesít meg, amely kölcsönösen garantálja azt, hogy semmi értelme egy komolyabb egymásnak feszülésnek. Ennek persze vannak olyan hátrányos következményei, amikor mondjuk Szíriában nem tudnak beavatkozni, vagy máshol nem lehet mit tenni az egyik atomhatalom vétója miatt, ámde ha jobban belegondolunk, ennek az alterntívája nem az lenne, hogy ennek hiányában megoldás lenne, hanem az, hogy kitörne a világháború, mert nem lenne semmi, ami ettől visszatartaná a feleket, és tulajdonképpen minden ilyen eset maga lenne a Casus Belli.

Ha pedig ezt megnézzük, akkor megint az jön ki, hogy hiába erős a kutya, ha sok erős kutya van egy csárdában, mert akkor egyik sem tud b*szni, mert nem tudnak benne megállapodni. Ha pedig ebbe jobban belegondolsz, akkor talán az a legjobb, amikor csak a kiskutyák b*szogatják időnként egymást a saját óljukban és pont az a jó, ha a nagyobbak kimaradnak belőle.

Márpedig ha így nézed, akkor megint az jön ki, hogy az a jó, ha olyan szabályok vannak, amelyek legalábbis "súlycsoportba" osztják például a cégeket és csak azon belül van verseny (ez ugye az összes ilyen jellegű sportban természetes, ámde ha jobban belegondolsz, a férfi-női különválasztás önmagában teljesen általános), az pedig nem verseny és nem normális, ha ezeket engedik össze.

Vagyis még a hatalmak és a nagyhatalmak is inkább attól elfelé tendálnak, ami szerinted volt, van és lesz ;) Ezért is írom, ha jobban belegondolsz, talán példát sem tudsz rá mondani, ahol ez - egészen egyedi esetektől, vagy lokális konfliktustól eltekintve - egyáltalán igaz lehetne.

Re: nincs cím

#510017 Előzmény: #509975

A jelenlegi pénzügyi rendszer olyan, mint egy luftballon, aminek a GDP-vel mindig csak az átmérőjét mérik, mert ezzel akarják illusztrálni annak a nagyságát. Magyarán szólva, ha a gazdaság a lufi anyaga, akkor a hitel a belefújt levegő. Minél nagyobbra fújják, annál nagyobb lesz, ugyanakkor természetesen maga az "anyag", maga a tényleges gazdaság valójában minden szinten elvékonyodik, és elgyengül, amely természetesen az szétrobbanás előtti pillanatban tűnik a legnagyobbnak és a legfeszesebbnek, aztán pedig jön a csoda a szétrobbanás.

Egy normális pénzpiacban és gazdaságban van egy optimális lufiméret, amely egyensúlyi pont körül kellene mindig lennie az átmérőnek, azaz pont nem a növekedés lenne a lényeg, hanem annak, hogy a lufi mindig biztonságos nagyságú legyen, mert így, adott esetben egy átszúrásnak is ellent tud állni, a szivárgást el lehet zárni, illetve ettől még nem durran ki a lufi.

Térjünk akkor vissza a lufiGDP-re: Pont akkor kezdődnek a problémák, amikor már nem visel el semmiféle behatást, mert a szélsőértékre van felfújva, ez ugyanis fenntarthatlan állapot, hiszen tovább fúni nem lehet, vagyis a GDP növeléssel való adósságleírás nem lehetséges, ugyanakkor kiengedni sem lehet, mert az meg csökkenő méretet jelez. Vagyis, bármennyire is furcsa, valójában csak azzal lehetne rendbehozni a rendszert, ha kivennénk belőle a felesleges levegőt.

Node ez történik? Nemhogy ez, hanem annak az ellenkezője, QE1, QE2, QEn szerint még levegő is fújódik bele, amitől egészségesebbnek látszik a rendszer, pedig valójában már csak levegő van benne, ami bármikor kidurranhat, egyebekben mind a gazdaságot, mind a pénzügyeket magával rántva.

Vizsgáljuk meg azonban a pénzügyi adósságokat: Meglepő dolgot fogunk találni, azt, hogy valójában a semmiből teremtődött fizetőeszköz ellenértékét várják olyanok, akik semmit sem tettek bele a rendszderbe. Tehát még egyszer: Itt szó sincs arról, hogy a befektetők pénzével játszanának, hogy arról beszélnénk, itt egyszerűen arról van szó, hogy szép sorban a pénzjegynyomdák és játékpénz gyártók átveszik a levegő helyét, kiszorítják a megtakarítással rendelkezőket, vagyis pont velük iratják le azt a veszteséget, aminek a helyére utána ők belépnek. Ennek a rendszernek az lesz az eredménye, hogy szép lassan a valódi befektetések, befektetők pénzeit lecserélik a játékpénzre és a játékgyárosok fognak mindent irányítani, mivel ők természetesen azonnal valódi értékre (->részvényekre, tulajdonra, földre) cserélik azokat. Ennek megfelelően amig ők valamiből bevásárolnak, addig annak a fundamentumnak az ára felfelé megy (->pénz nem számít, hiszen nem pénzért, hanem ingyen szerzik meg), amikor bevásároltak, akkor meg zuhanni fog annak az ára, és ugye ők így is hülyére keresik magukat, hiszen ekkor meg megint begyűjtik a befektetők pénzét azzal, hogy eladják az ingyen vett fundamentumot a valódi pénz és értékek ellenében.

Én erre szoktam azt mondani, hogy mi lenne, mi történne akkor, ha ez a "bizalmi játékpénz" egyszercsak nullára íródna. Természetesen a mai bankrendszer azonnal összeomlana, de a félreértések elkerülése végett, ehhez nem az kell, hogy megtagadják az adósságszolgálatot, beszűntessük a pénzt, hanem egyszerűen csak az, hogy még egy picit fújják tovább a lufit és az eldurranjon.

Egyszerűen ki kellene vonni a pénzt az uzsorázásból és egy időre az uzsorásoknak hátra kellene dőlnie, hogy nem fognak tudni (annyi) profitot termelni, vagyis szépen, lassan le kellene engedni a lufit, ami például azzal járna, hogy az EKB-nak és a FED-nek BE KELLENE VONNIA a pénzt, ahelyett, hogy kifelé engedné, mert ennek most már nincs értelme -> a gyarmatok már nem tudják fizetni ennek ellenértékét, tehát most már hiába fűtik fel a saját gazdaságukat a MÁSOKNAK(!) adott köcsönökkel, hogy abból fogyasszanak, ez egyszerűen elveszítette az egyensúlyát, a rendszer nem fenntarthatóvá vált, ha pedig tovább fújják, akkor az tényleg összeomláshoz vezethet.

Ha tehát most szépen befejeznék az uzsorázást, beszűntetnék a növekedés hajszolását és egy stagnálás közeli állapotot feltételeznénk, akkor pontosan azt kellene tenni, hogy olyan rendszert csinálni, amiben az pénzgyárak baromi drágán adnának ki pénzt, ugyanakkor maximalizálnák a betéti kamatokat és az ennek alapján kihelyezhető pénzek hozamát. Ez pont azt tenné lehetővé, hogy a pénzgyárak visszavonják a felesleges és érték nélküli pénzt a piacokról, ami látszólag brutális gazdasági visszaesést jelentene, de valójában csak az igazság kimondását.

Ha úgy tetszik, ezt már megtették Görögországgal, megteszik a PIIGS-el, szép lassan Franciország is felkerül a listára, tehát már csak a "nagyoknak" kellene beismernie, hogy ami történik, az nem azért történik, mert ezek az országok rosszul csináltak valamit, hanem azért, mert az egész rendszert elqrták.

Az elqráás lényege ugyanis az, hogy eddig a farok csóválta a kutyát. Vagyis semmi más nem történt, csak annyi, hogy a fogyasztást növelték meg (->lufifújás a lufi anyagának erősítése helyett), és ez növelte meg a gyártást, a gyártókapacitást, vagyis "természetellenesen" a semmiből jött fogyasztás csak a semmiből jött pénzből volt finanszírozható, és természetesen ha nem fújják tovább a lufit, akkor nem az történik, hogy megáll a kiáramlás, hanem az, hogy az egész összeszakad, hiszen a semmiből felvásárolt termékek tovább nem vásárlása természetesen az erre kiépített ipar összeomlását is eredményezi, amely azonban a semmiből jövő termékek és pénzekkel szemben valódi értékek összedőlését jelenti, amely annyit tesz, hogy nem arra a szintre megy vissza a termelés és gyártás, ami még fenntartható, hanem valójában teljes összeomláshoz vezet(het), hiszen semmi sem fogja meg a fogyasztás összezuhanását akkor, ha UZSORAKAMATOKKAL kérik vissza az ingyenpénzt, a semmiből jött pénzt, az ugyanis annyit tesz, hogy jóval többet kell visszafizetni, mintha soha nem lettek volna ezek a pénzek kihelyezve, vagyis még csak az a színvonal sem tartható fenn, amely a piramisépítés és lufifújás előtt létezett. Ez az igazi dráma, nem az, hogy kiderült a valóság, mert ezt a drámát adósságleírással sem lehet megoldani, ezt csak azzal lehet megoldani, ha a semmiből jött pénzeket elkezdik szépen, lassan, folyamatosan kivonni a rendszerből.

Csakhogy ez azoknak, akik ezzel élnek, azoknak nem érdekük, mivel még most is képesek sokan "valamit" adni a "semmiért", illetve talán még többen, akik a semmit akarják még nagyobb semminek bemutatni. Elinflálni nincs mit, a nemzetek feletti hatalom átvétele sem igazán segíthet, az összeomlás meg senkinek sem az érdeke.

Ebből pedig vegetálás lesz, és ha ennek fényében nézzük meg most Magyarországot, akkor egyáltalán nem rossz a helyzetünk, mert mi valójában nem voltunk annyira eladósodva, és az utolsó pillanatban álltunk meg a végzetes spirálban. Mi most ott tartunk, hogy mi az adósságunkat vissza tudjuk fizetni, de ami ennél is fontosabb: Tudjuk finanszírozni. Azaz, ellentétben Európa nagy részével most már Magyarország bedönthetetlen, de ettől még a lufi leeresztését, azaz az életszínvonal FENNTARTHATÓ szintre csökkentését nekünk is el kell viselni.

Egyszerűen fel kell fogni, hogy most nem azért kell adókat emelni, vagy átalakítani, mert rossz amit csinálunk, hanem azért, mert mindenképpen ezt kellett volna csinálnunk, és nem arról van szó, hogy most csökken az életszínvonal, pedig korábban milyen jó volt, hanem arról, hogy most csökken oda, ahol eddig is lehetett volna, vagyis nem most rossz, hanem az akkori volt a hazugság.

És ezt a PIIGS agóniájánál legalábbis értékelünk kellene, de érteni mindenképpen kellene.

törölve

#509997 El Kebir Előzmény: #509989

na megint játszik a dedós gyerek... érts már meg, hogy neked itt nincs moderálási jogod, csak egy áljogod van, ami arra jó, hogy nevetségessé tedd magad. (látom élsz ezzel a jogoddal! :D)

http://web.t-online.hu/elkebir/forum.jpg

látod? :)

szerk.: most látom, hogy még a törölt is visszahozható, nem kell előre válaszolni rá :D

Re: nincs cím

#509991 Előzmény: #509965

"Nem értem, hogy jöttek ide a liberálbolsevikok?"

Egyszerűen: Ők tanítják azt az ideológiát is, amit a kérdésben felhoztál. Az ugyanis valójában csak akkor működik - és érthető! - ha egy kocsmában mondja az apa a fiának, hogy ne menjen már neki a benga állatnak. Node a világgal kapcsolatban pont nem működik, így annak az előhozása arra nézve, hogy hogyan működött, vagy hogyan fog működni pont tárgyi tévedést takar, én pedig ennek az eredetére kívántam rávilágítani.

"Vagy engem annak tartasz mert néhanapján kritizálom az eszement kormányunk gazdasági egyéb dolgait ?"

Nem kívánok egy ideje aktuálpolitizálni, ahogy a téma címe is mutatja, nem is akarom, ha az ide bejönne. Ha úgy tetszik, stílusosan rájöttem, a politikában teljesen értelmetlen daytrade-elni, egyszerűen azért, mert kiszámíthatatlan, és mert úgysincs semmi értelme így nézni. Ha úgy tetszik, csak hosszú távon érdemes nézni a folyamatokat, rendszerben, mert az érthető lesz.

Ennek alapján pedig egy remek megfigyelés az, hogy mi is volt a különbség a kormányok között a rendszerváltás óta és előtt, mert akkor máris láthatóvá válik az az ideológia, ami mentén tevékenykednek és így már ideológiákról lehet beszélni és nem pitiáner napi teendőkről.

"Erősebb kutya baszik ezt képletesen értettem nyilván nem olyan értelemben, hogy annak lesz nemi élete aki a legnagyobb bicepszel rendelkezik. "

Én pedig pont erről beszéltem, hogy ez nem igaz, és valójában soha nem is volt igaz. És pont arról, hogy teljesen felesleges ezt erőltetni, mert ez vezet a fogyasztáshoz, pénzmániához, az értékek elpusztulásához, és annyi emberi drámához és tragédiához, mert ezt tényleg el is hiszik az emberek, holott ha van valami, amit nem lenne szabad elhinni, az éppen ez az ideológia, már csak azért, mert a civilizáció éppen arról szól, hogy ezt kordában tartsa és lehetőleg el is tűntesse a színről. Éppen ez a különbség például a vadnyugat és a vadkapitalizmus, avagy a kapitalizmus és a szocializmus és a kommunizmus között, hiszen nyilvánvaló, hogy akár a szocializmus (->nem szovjet rendszer), akár a kapitalizmus (->nem vadnyugat, bekerítés, gyarmatosítás) teljesen jól működhet, de a legjobban akkor működhet, ha ezek párhuzamba vannak állítva és nem egymás ellenségeinek bemutatva, lásd skandináv jóléti államok.

Aki tehát a vadkapitalizmust, liberálbolsevizmust tagadja, az egyáltalán nem a szovjet minta híve, hiszen valójában azok pont nem ellenségei, pláne nem ellentettjei egymásnak, hanem ugyanazok. Aki ezeket tagadja, az mondjuk egy svéd, svájci modellt tud elképzelni, amelyek pont ezek egyensúlyi állapota környékén mozognak. Az egyensúly ugyanis a jóléti szociáldemokrácia, az azzal ellentétes pólus pedig a szélsőséges hatalomkoncentráció, akár jobbról (->vadkapitalizmus, bekerítés, multik, monsterek kizárólagossá tétele), akár balról (->államszocializmus, kommunizmus, állami vállalatok kizárólagossá tétele), hiszen ez utóbbiak mind az egyén és az egyéni kezdeményezés ellen hatnak és annak a megszűntetése, felszámolása a céljuk. Az, hogy látszólag más irányba mennek az csak a felszín, valójában egy kör mentén haladnak az átmérő ellenkező végpontjának az irányba. Ez persze sokakat megtéveszt, ezért lenne érdemes észrevenni, hogy pont az irány a rossz, mert mindenképpen rosszra vezet, és csak a megfordulás vezethet a pozitív éclra, a semleges részre, amikor az ember és állam szövetsége egyensúlyban van, amikor egyik sem a másik rovására akar gazdagodni és hatalmat gyakorolni.

"Arra gondoltam egész pontosan, hogy ha megnézed az emberi történelmet az őskortól kb akkor azt a folyamatot láthatod, hogy a régi időkben vkinek nem tetszett az arcberendezése az erősebb agyonverte egy bunkósbottal, innen eljutottunk a gazdasági, és katonai hatalom idejéig, és persze van szellemi erő is."

Itt pontosan ketté kell választani a társadalmi és hatalmi szempontokat az egyéni szempontoktól. Ha jobban megnézed az EGYÉN szintjén, akkor éppen azt láthatod, hogy a kezdeti egyszerű erőszaktól azért szép folyamatosan ment át az erőszakmentességbe a világ, egyre komolyabb törvényeket hoztak, ahogy egyre fejlettebbé vált a világ, vagyis pontosan az a tendencia látható, hogy az egyének EGYMÁS KÖZÖTTI(!) viszonyát egyre jobban és széleskörűbben szabályozták le.

ETTŐL egészen független kérdés az, hogy az EGYÉN ÉS ÁLLAM viszonyát hogyan szabályozták le, azonban az is látható, hogy akkor volt erős minden állam és hatalom, amikor ezen szabályok erősek és világosak voltak és pont akkor volt gyenge egy állam, amikor ezen szabályok gyengék voltak, azaz az állam is gyenge volt, vagyis megindult a visszalépés az ősközösségi irányba. Az erős állam valójában mindig jobb volt az egyén számára, a gyenge pedig mindig rossz. Az, hogy ehhez milyen környezet és világ tartozott, az egy másik kérdés.

"De azért nehéz lenne vitatni vsz ezt az erősebb dolgot elég megnézned a XX. sz-ot Világháborúkat, vagy pl most az afganisztáni , iraki stb eseményeket, az űrfegyverkezést, atombombát, és akkor még gazdasági egyéb vonatkozásokról nem is beszéltünk."

És ha ezeket jobban megnézed, akkor pont az látszik, hogy nem úgy működtek a dolgok, ahogy leírod. Pont a finnek bizonyították be, hogy nem a méret a lényeg, avagy a mudzsahedinek azt, hogy se a szovjet se az amerikai csapatok nem tudják őket megtörni, irakban pedig éppen az volt a szemmel látható, hogy a látszólag erős kutyát simán lesöpörték a színről. Az űrfegyver, atombomba, és egyebek valójában már csak a becsontosodást szolgálják, azaz azt, hogy a meglévő hatalmak között most már status quo jöjjön létre, ezek már nem hódító, hanem hatalom megtartó ambíciót jelentenek. Teljesen egyértelmű például ez Észak Korea esetében, de még Irán is idesorolható, és ugye azért, mert időnként Pakisztán, vagy India háborúzik egy picit, attól még nem túlságosan valószínű, hogy kifelé terjeszkedésre akarják használni az atombombát. Pont az látszik, hogy a gyenge-erős megszűnőfélben van, és a gyenge tudja adott esetben az erős életét megkeseríteni, lásd Al Qaida, amely ugye minden szempontból gyengébb, mint az USA, de mégis tudja a fülét ráncigálni. A hagyomásnyos erőviszonyok egészen megváltoznak, a média és a befolyásolás egészen más szintekre és módszerekre hagyatkozik.

törölve

#509986 El Kebir Előzmény: #509982

Igen, én egy "libsibolsi" vagyok, hiszen a fideszre szavaztam. (nem csak az előző választáson, hanem eddig mindig... cucialista rendszerben még nem szavazhattam)

De igyekszem megváltozni, ebben segít nekem a kormány tevékenysége. (nagyon nem ezt vártam, hogy marad minden a régiben, a pazarlás & korrupció, marad a következmények nélküli ország jelző, megfejelve hülyeséggel)

(de nehogy azt hidd, hogy elolvasom a hozzászólásaid, már régen nem érdekel, hogy mit írsz, mert nálam leírtad magad)

Re: nincs cím

#509982 Előzmény: #509953

Igen, ilyen a tipikus liberálbolsevik mentalitás, ahogy már korábban is említettem.

Fogalma sincs a fogalmakról, azok jelentéséről és értelméről, de a saját és ideológiájának tökéletességére és felsőbbrendűségének, valamint annak bizonyítására, hogy ő bármit megtehet, a másiknak tűrnie kell állandóan bedobja. Újabb jó példa - köszönöm - annak az erőszakos liberálbolsevik mentalitásnak a bemutatására, amiből egyértelmű lesz, hogy ennek a mentalitásnak a liberalizmushoz (azaz a szabadsághoz) semmi köze nincs.

Tehát: kommunista időkben a cenzor egészen mást jelentett, mint amit hiszel, hiszen a kommunista időkben a nyugaton is igen élénk volt a cenzúra, tehát ez sem a kommunizmus mellékhatása, hanem egyebekben megint egy teljesen normális feladatkör, amit jobb időkben "szerkesztőnek" szokás hívni. Merthogy, bár nyilván fogalmad sincs erről, bizony a sajtószabadság nem azt jelenti, hogy minden hülye nyikhaj mindenbe belepofázhat, hanem azt jelenti, hogy a sajtó szabadon jelentethet meg azt, amit akar és ebbe az ÁLLAM(!) nem szól bele, vagyis pont nem azt jelenti, hogy bárki beleszólhat abba, hogy egy adott forum/topicban mi jelenjen meg, hanem azt, hogy SENKI nem szólhat bele abba, hogy egy magántulajdonú forumon, egy valaki által szerkesztett topicban mi jelenhet meg, avagy sem.

Sőt mi több, csak hogy megkapaszkodj a kerekesszékedben, törvényi kötelesség vonatkozik a sajtóorgánumokra (-> és ebbe már egy ideje szerencsére a netes tartalom is beletartozik), hogy felelőséget vállaljanak az ott megjelent írásokért, véleményekért, egyebekben pontosan azért, hogy ezzel ne lehessen kíbújni a felelőség alól. Magyarán szólva, a cenzorkodás kötelezettség a mai napig, csak manapság ezt mondjuk moderálásnak hívják.

Még magyarabbul, a cenzúra azt jelentené, hogy valaki mondjuk rád száll és SEHOL nem engedi megjelentetni a véleményedet, vagyis nemhogy ebben a topicban, nemhogy ezen a forumon, hanem máshol sem. Az viszont, pont ebből következően, hogy én nem vagyok kíváncsi rád, az nem cenzúra, hanem egyszerűen annak a nyílt kimondása, hogy bunkó vagy, mert ezeken a beszólásokon kívül semmire sem tellik tőled. Ezzel meg felőlem telef*shatod az összes többi topicot, kicsinyes kiábrándult szerelmesként te is végigböfögheted a humortól a többit, hogy én milyen vagyok, ezek engem egyrszét nem hatnak meg, másrészt a legkevésbé sem érdekelnek.

Viszont mindaddig, amig a forum tulajdonosa biztosítja azt a lehetőséget, hogy az általam indított topicból az offtopic jópofit kitöröljem, addig ezt meg is fogom tenni. Hasonlóképpen - és természetesen - amikor egy topic gazdája kér meg, hogy hagyjam a topicát, akkor én liberálisként és tulajdontisztelőként ezt megteszem (több példa is volt rá), és ez számomra semmiféle lelki problémát nem okoz. Viszont az, hogy senkiházi felkapaszkodott liberálbolsi önkéntes rendőrök és cenzorok akarják nekem megmondani, hogy mit csináljak a saját, vagy más topicában, azt soha nem fogom elfogadni, mert akinek nem tetszik a rendszer, az csináljon jobbat és ne másét akarja kisajátítani.

Tudod a demokrácia nem arról ismerkszik meg, hogy bitorolhatod más tulajdonát, a sajtószabadság pedig nem arról, hogy beböföghetsz, hanem a demokrácia és sajtószabadság arról ismerkszik meg, hogy csinálhatsz MAGADNAK és saját erődből például a neten egy oldalt, amire azt írsz, amit akarsz. Amely esetben egyébként - ha véletlenül megtennéd, mint igazhívő liberálbolseviknak - egyből alkalmaznád is a cenzúrát, a terrort, a kizárást, bármit, ami esetleg téged, vagy a ""művedet"" kritizálja, hiszen azt meg természetesnek vennéd, hogy ott azt tobzódhatsz, úgy recskázhatsz, ahogy csak akarsz, mert az a tiéd.

Ebből pedig pontosan látható az éned, az hogy nem tiszteled sem mások tulajdonságát, sem mások jogait, mert azt hiszed, hogy te azok felett állsz, rád a kötelességek nem vonatkoznak és mások jogait sem kell tiszteletbentartanod, mert a vallásod feljogosít arra, hogy bárkit eltaposs.

Ez a liberálbolsevik mentalitás és kizárólag ezért nem dobtam ki a hozzászólást, mert ezt is le kellett egyszer írni. Egyebekben meg, pont az az oldal érdekessége, hogy el lehet olvasni a kimoderált hozzászólásokat, hát mit mondjak, ha valaki megnézi, nem én fogok amiatt égni, hogy ki lettek moderálva, hanem azok, akik ezt művelik. Aztán persze, lehet, hogy egy idő után elunom azt ebben az esetben is, hogy több lesz a topicra élvezés, mint az értelmes hozzászólás, hiszen ez a mentalitás pont ezt a célt szolgálja (elvenni az érzelmesek, normálisak kedvét a hozzászólástól, a lejáratás tipikus liberálbolsevik szokás és agit propaganda), de akkor meg továbblépek, mert számomra éppen az a lényeg, hogy megosszam a gondolataimat, nem az, hogy lemenjek az ilyen senkiháziak szintjére bunkzóni és egymás f*szát méregetni.

Ne haragudj, de ez nem az én színvonalam, szóval, ezért nem kívánok ezekre a primitív és undorító beszólásokra reagálni, és ezért fogom őket kimoderálni, mert szerintem sem nekem, sem azoknak, akik szívesen olvassák azt, amit írok nem hiányoznak. Oly sok topic van errefelé, hogy csak egy bosszúálló liberálbolsevik lehet olyan, hogy ha rácuppan az ideológiai ellenfélre, akkor nem tud róla lecuppanni, mert képtelen elfogadni, hogy nem ő uralkodhat, diktálhat. Ilyenkor jön általában a hirtelen egymásra találó slepp, amely csapatban kezdi a taknyot öntögetni, és tudod, ebben engem nem az zavar, hogy rám próbálod, mert kevés vagy hozzá, hanem az, hogy mások szórakozását rontod el ezzel.

Szerintem még te is találhatsz annál jobb szórakozást, mint hogy kövessed a fenekem illatát és állandóan megpróbálj valami okosat mondani, hogy szeressenek és hogy a falka befogadjon. Ha nem, akkor engem nem fog zavarni, ha kimoderállak sorozatban, csak tudod, olyan végtelenül szánalmasnak tartom. Ám ha neked ez így örömet okoz, csináljad, legyen meg a te élvezeted is :)

Azért egy dolgot tanulj meg: Amit elvárnál, hogy veled kapcsolatban tiszteletben tartsanak, azt te is tartsad tiszteletben másoknál is. Ha elvárod, elvárnád, hogy egy általad indított topicba ne írjak bele, akkor ezt magadra nézve is tartsad irányadónak. Kezdetnek mondjuk nem lenne rossz ébredés a liberálbolsevizmusból a demokratizmus liberalizmus irányába. Mert tudod, annak az egyik legjobb definíciója az, hogy vagy a lord és a koldus is aludhat a Temze hídja alatt, vagy egyik sem. Próbáljad meg megérezni ennek a mondatnak a zsenialitását és ennek alapján értelmezni a sajtószabadságot, a szólásszabadságot, és moderálást. Nem olyan nehéz, ha tényleg komolyan elgondolkodsz rajta, mert csak annyi kell hozzá, hogy mit várnál el magaddal szemben, illetve, hogy mit szeretnél ha rád vonatkozna. És most tegyél így a másikkal is :)