Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

prospero Előzmény: #510050

Az is érdekes, hogy USA, IMF hogy ugranak rá Németországra, a franciák közreműködésével.

Franciaországot azzal a programmal, amivel Hollande nyert legyengítik (hasonlóan Magyarországhoz), ezt pedig már Németország sem fogja tudni finanszírozni. Végülis lehet, hogy a végső cél Németország és az Unió bedöntése magukat baloldalinak beállító körökben, egészen addig, amíg nem a magukat baloldalinak mondók fogják irányítani Európát. Ezek a dolgok elég fenyegetően hangozhatnak Merkel számára:

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/turniuk-kell-az-imf-noveli-a-nyomast-nemetorszagon-374884

"Most először a Nemzetközi Valutaalap is nyíltan követeli, hogy a németek az eddiginél vállaljanak nagyobb kötelezettséget a válság leküzdésében. Az egyik e héten közzétett országjelentés szerint ugyanis a valutaunió legnagyobb gazdaságának "kulcsszerepet kell vállalnia a válság által támasztott kihívások leküzdésében."

"Az, hogy ez miként történjen, az IMF szakértői többé-kevésbé egyértelműen meghatározzák: egyrészt készséget kell mutatnia a nagyobb növekedés ösztönzésére, például az Európai Beruházási Bank pénzeszközeinek feltöltése formájában, másrészt nagyobb toleranciára van szükség az infláció terén. Az országjelentés kifejezetten értésre adja, hogy Németországnak átmenetileg magasabb inflációt kell lenyelnie. "

"A lap idézi a szakértőket, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy Németország aránytalanul profitált az euró bevezetéséből. Mint Martin Wolf, a Financial Times vezető gazdasági szakírója hangsúlyozza, a többi tagállamban tapasztalható hitelboomból adódó fellendülés, valamint a közös valuta együttesen óriásit dobott az exportvezérelt német gazdaságon. Wolff ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy a valutaunió első évtizedében Írország és a Földközi-tenger menti országok erősen növelték hitelfelvételeiket. A valutaunióba történt belépésükkel pedig ezen országok jelentős kamatcsökkentést éltek meg, olcsó pénzhez jutottak hozzá, amelyet természetesen Németországból származó importjavakra is költötték, például autókra, gépekre vagy ipari berendezésekre. "

"Az egyensúlyhiány leküzdésének egyik eszköze - erre az IMF is utal - a német fizetések növelése. Németország ugyanis az exportboomot versenyképes munkaerőköltségek révén érte el. A szerény fizetések és az ily módon lehetővé vált növekedés természetesen az újraegyesítés óta elért legalacsonyabb munkanélküliséget (5,6 százalék) tette lehetővé az ország számára."

Tehát inflációgerjesztést a fizetések emelésén keresztül és egyúttal a versenyképesség csökkentését (magasabb munkaerőköltségek) kérik most Németországtól.

Nekem úgy tűnik, hogy a francia "baloldali" fordulattal, a nagyvad Németország és ezáltal az Unió lett. És még csak fegyverek sem kellenek hozzá, elég a pénz és a politikai nyomásgyakorlás, a német gazdaság megbuktatására.

(Attól függetlenül sajnálnám, ha így alakulna, ahogy Magyarországgal bánt Merkel az utóbbi 2 évben.)