Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#455896 Sumér harcos Előzmény: #455893

hát nemtom,én igy hogy ültem vti-ben mx-ben is....

a vti azonos körülmények között nagyot verne az mx-re,az nagyon ment...4000fordulat felett elváltozott a hangja és visitott...

3.ban 160-180-ig,ha úgy adódott...8500-on szabályzott,egyszer egy M.sigmát tettem szopokára vele...nem birt megfogni...

a másik örület meg az volt,hogy 220-al jártam vele....

én 3 évesen vettem az enyémet....lehet az előző tulaj belenyúlt a vezérlésbe-velem nem közölte....egy veszprémi maffiozoé volt a gép előttem:)

#455893 KawaBazsy Előzmény: #455883

Kezembe akadt egy '93-as autós újság, benne a 160 lovas Civic 1.6 Vti tesztje. Először elkezdtem ábrándozni, h milyen karaj lenne ez a motor a Mazdában. Aztán rápillantottam az adatokra, s már nem voltam olyan biztos benne.

Honda VTI, 1.6i: 160 ló, 0-100: 8.6s, 1080 kg.

Mazda MX, 1.6i: 110 ló, 0-100: 9.7s, 1090 kg, de nyitott autó!

S ha az előző MX adatát tesszük ide, akkor végkép értelmetlen, az ugye könnyebb, meg csak Eur1 a motor, 5-el több ló: 115 Le, 0-100: 8.8s, 985 kg

A mai 160 lovasé meg (2000-es motor): 7.6s a 0-100..

#455888 _pda_ Előzmény: #455874

mindennek eljön az ideje, van itt elég ember akivel érdemes beszélgetni

esetleg élőben is ;-)

#455886 Ricsi Előzmény: #455875

Szia:)

Igen, láttam, köszi, érdekelt, mit lépett a piac az IMF-re, de aztán mással lebeszéltem, utána meg estig foglalt voltam.

#455883 Sumér harcos Előzmény: #455832

ennek élőben brutális hangja van,vissza sem tudja adni a video...

én közelebről eddig modena 360-at hallgattam csak....

de vhányszor megjelent az utcában remegett minden ház....brutális,nem is gondoltam soha,hogy ilyen gyönyörű hang létezik...

Ha már motorhang. Ez eg…

#455879 banyaiz

Ha már motorhang. Ez egyszerűen gyönyörű, jó hangosan kell hallgatni.:)

#455877 KawaBazsy Előzmény: #455874

Jut eszembe, elképzeltelek a kényelmes buszod után a lapos, szűk kétülésesemben.. majd átmegyek BMW-t próbálni, s cserélünk. :-)

#455869 KawaBazsy Előzmény: #455836

Kommentekben: Malaysia

Engem Thaiföldre, konkrétan Phuketre emlékeztetett. Ott is tök hasonló az út, s ugyanígy verettem a 110ccm-es robogóval, kívül-belül előzve mindenkit. :-)

#455832 KawaBazsy Előzmény: #455592

Hallgass egy kis igazi autóhangot, meg láss némi kanyarképességet, miközben kormosan számolgatod a megtakarított filléreket.. :-)

-like&context=G2b644acALTs-sdQAQAA

#455773 _pda_ Előzmény: #455451

hmmmmm, mindíg a saját nézőpontod szerint sarkítod ki a témákat

senki sem emlegetett s@gg hülye céget

inkább hanyagoljuk egymást, nincs kedvem a tirádáidra válaszolgatni, mert az utolsó szónak mindíg a tiédnek kell lenni

szóval inkább ignorállak ezentúl

további jó szócséplést

#455593 banyaiz Előzmény: #455424

Kézenfekvő javaslat. Erre nem gondoltam, de így vizsgálva tényleg sok értelme nincs belenyúlni. :)

csak hogy a tuning kérdé…

#455505 Longshort Voilattila

csak hogy a tuning kérdésekhez hozzászóljak, egy időben kérdezgettem a taxisokat a gázról meg a csiptuningról és volt egy renaultos egyterűs taxis aki szerint 8 helyett 5 öt evett a kocsi, és még erősebb is lett!

Új korában alakíttatta át, nem törődve a garanciával, és belerakott már 120 ezer kilómétert és kutya baja a kocsinak :) álltalánosságban egyébként tök vegyes volt a kép (gáz, vagy díesel,)mindenki másra esküszik különféle okoknál fogva. A csippes manusz viszont nem volt miért hazudjon dízeles volt egyébként

#455488 Longshort Voilattila Előzmény: #455453

Itt vagyok, csak nem értem rá, még nem lefutott kérdés, de már inogok azért, szemmel akarom látni a két turbót az fog meggyőzni csak. délután beugrok a szerelőhöz, mindig van nála egy két bömös, mert csak azt szerel

#455453 KawaBazsy Előzmény: #455420

A Toyota fogyija télen felment 7-re, így igazából akkor kb a 6.7-es gyári átlagot tartotta. A kocsival minden na mentem kb 150 kilométert, tehát nem volt sok hidegindítás. A fogyi inkább autópályán ment fel, mert 140-nél már 4000-et pörgött, városban jól el lehetett lavírozni a vvti motornak köszönhetően alacsony fordulaton. Az 1.5 dci-nek nyugodtan írnék éves átlagban 5.7-et (vegyesben!), úgyhogy 1 liter a diffi.

S sosem fogadok olyanban, amiben nyerhetsz, Longshort is eltűnt, mint az aranyóra! :-)

#455451 Előzmény: #455442

Mint írtam, a gyári támogatott tuningcég (aki nyilván s@gg hülye, mert nem jár más utakon, mint a világszerte létező tuningcégek) azt mondja, hogy 100ekm felett NEM vállal SEMMILYEN ganarciát. Ebből számomra az következik, hogy még egy gyári támogatott tuning is olyan, ami egyáltalán nem javít egy motor teljesítményén minden szempontból, hanem egy olyan, ami csak arra jó, hogy elhangolja a gyári beállítást más szempontok szerint, azaz például az élettartam rovására növelje a teljesítményt. Ez nyilván nem túl bonyolult, hiszen csak nagyobb terhelést kell engedélyezni, avagy több üzemanyagot bejuttatni, avagy más dúsítást beállítani. Ezt például egy VAG-gal egy programozó is meg tudja csinálni. Csak ez gányolás, ha nincs végigméretezve, végigszámolva, hogy ez összességében mivel jár a motorra nézve.

Természetesen szerintem is egészen más az az eset, amikor például Chiptuningról beszélünk, azaz egyszerűen a gyári tiltások feloldásáról. Hasonlóképpen egészen más az, amikor valaki átépít egy autot tokkal-vonóval, közben persze átalakítva a hozzá tartozó kipufogót, kicserélve a motoron, erőátvitelben számos alkatrészt, mert akkor az igazából már átépítés és nem tuning. Értelemszerűen nem sokat ront egy auton egy optikai tuning sem, hiszen többnyire az sem szól bele az auto fontos paramétereibe.

Számomra az is egy szempont, hogy nem véletlen az a gyári beállítás, ami leginkább a hosszú távú megbízható működésre is tervez, amely egy tuningcégnak például nyilvánvalóan nem célja.

Tudod, én úgy vagyok ezzel, hogy olyan autot kell venni, ami megfelel neked, és nem olyat kell venni, ami nem, hogy majd addig sufnituningoljuk, amig olyan nem lesz. De ízlések és pofonok különbözőek, én is voltam fiatal, én is élveztem azt, hogy "dejólmegyazauto", nem felejtettem el. Csak nekem ma már nem az a szempont, hogy ha valami kis **** VW b*zi felbőgeti a motort mellettem, hogy milyen f*sza, akkor azt egy háztömbön belül kettővel hagyjam le (megelégszem már egy féllel is, öregszem), hanem az, hogy beülök az autoba és az az érzésem legyen, hogy benn ülök a kényelmes nappalimban, és baromi kényelmesen és jól érzem magam, ha pedig benyomom a tempomatot az autopályán, akkor a kormány tekergetésétől eltekintve ne nagyon kelljen mással foglalkoznom.

Egyébként, ha megengeded, a tuningolsásról nekem mindig eszembejut a hifi világa, amiben ez mindig késhegyre menő vitákat eredményezett az óriásölő rendszerekkel, meg a hogyan lehet pár százezerből milliós készülékeket verőket csinálni. Aztán ez is lecsengett idővel és kiderült, hogy ha jobb kell, akkor azt egyszerűen vegyed meg, mert összességében úgyis az az olcsóbb.

Ha meg használt autokról beszélünk, akkor te is tudhatod, hogy már négy éves kor körül úgy összecsúsznak az árak, hogy tényleg azt veszed meg, ami teljesítményben közel áll a szívedhez. Akkor meg miért nem ezt teszed? :)

De mint írtam, ez filozófia, avagy ízlés kérdése, és mint tudod, ízlésekről nem érdemes vitatkozni.

Éppen ezért még egyszer szeretném jelezni, és ezzel részemről ezt a témát lezárni, hogy nekem semmi kifogásom azok ellen, akik tuningolnak és ez élvezetet okoz a számukra - mert ettől szép az élet. De ebből még nem következik az, hogy ez jó lenne, vagy mindenki számára követendő út lenne. Én csak ennek a megértését kérem ;) Köszönöm :)