Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Re: nincs cím

#455216 banyaiz Előzmény: #455200

Nem vagy könnyű eset. Figyelj ha te ebben a témában ebben a topikban folytatott beszélgetéseinkből ennyit szűrtél le a véleményemből amit most írsz, az csak egyféleképpen lehetséges, vagy nő vagy, vagy az előző életeid egyikében nő voltál.

Csak azért mert velem általában csajokkal szokott előfordulni, hogy felhozok észérveket, de ők csak mondják a magukét tovább. Mit tehet ilyenkor a férfiember idővel rájuk hagyja, hogy ok rendben bébi igazad van, magadban pedig káromkodsz kettőt. :)

Ez jutott most eszembe.

Amúgy amit írsz végtörlesztésről még lehet belőle akármi is mondjuk x év múlva az EU-ban, pl az, hogy az állam áll helyt a belőle származó károkért ezt most még nem láthatjuk, de vsz ennél kicsit bonyolultabban közelítettem meg a témát, illetve próbáltam, lehet nem ment át. :)

...

#455200 Előzmény: #455194

Miért van most nehéz helyzetben az ország? :o Éppen sokkal jobb helyzetben van. Nyertünk, győztünk, csak te ennek nem tudsz örülni, mert nem lett igazad, nem meszelték el a végtörlesztést, nem lesz belőle per, és úgy egyáltalán, semmi sem lett igaz abból, amit drámaként vízionáltál, hogy majd mennyit kell visszafizetnie az államnak, amikor jól elveszíti a pört.

Node az, hogy még most is arról akarsz arról meggyőzni, hogy tulajdonképpen igazad volt, az azért csúcs :) Tudod mit? Erről inkább tényleg ne próbáljál meggyőzni és ezen próbálkozásokat ne csak csak ideiglenesen adjad fel ;)

[Szegény zsindex, erre futotta tőlük, "Mentik a devizahiteleseket és 320 milliárdot szorítanak jövőre". Ugye nem nekik dolgozol? Rajtuk kívül senkinek se ennyire savanyú a szőlő... és most már tényleg magukra irányíthatják a zsindex mellett a legeslegalja.hu-t is. És bár most is csak azért néztem rá ezekre, mert kíváncsi voltam a megnyúlt arcukra, de így is megviselt ez az undorítóság, úgyhogy ezzel be is befejeztem a kíváncsiskodást. Kár beléjük.]

#455194 banyaiz Előzmény: #455182

Olyan ez a devizahiteles téma a szememben mint a róka fogta csuka. Túlzott lépésekkel lehet kimenteni devizahiteleseket, és mellette az országot nehéz helyzetbe hozni. Ezt remélem belátod.

Nem könnyű téged meggyőzni valamiről. Most időlegesen feladom a dolgot. :)

...

#455182 Előzmény: #455171

Szemmel látható, hogy nem a kormánynak volt sürgős a megállapodás, kicsit olyan ez, mintha az IMF megállapodás is inkább az uzsorások érdeke lenne, mint a kormányé. Értem, hogy nem szereted a kormányt, de ettől még bejött a taktika, és - ha már forradalom -, akkor gyakorlatilag feltétel nélküli megadást ajánlottunk, amit elfogadtak, mert belátták a totális vereséget - erre mi nagyvonalúan engedtük őket méltósággal elvonulni.

Nem tudom úgy nézni, ahogy te szeretnéd, mert bár a korábbi lépéseket, tetteket lehet vitatni, de pont a győzelmet és a teljeskörű diadalt éppen nem. Te meg még mindig ezt próbálod kisebbíteni, és a másik oldal érdemeit hangsúlyozni.

Mi értelme van ennek? Tényleg nem értem...

#455171 banyaiz Előzmény: #455163

Egy egyezség úgy indul, hogy mindkét fél nagyot mond aztán közelednek az álláspontok. Na ez ebben az ügyben kicsit forradalmárosra sikerült ha az elmúlt másfél évet megnézed. :)

Ha azt mondod, hogy a kormányon nem volt kompromisszumkényszer vsz tévedsz, elég gondolnod a közelgő IMF tárgyalásokra, nemzetközi helyzetre, ország, Ft sérülékenységére stb.

Azt véletlenül sem mondanám, hogy kormány=józan ész, ahhoz ezt mondjam a következő években évtizedben még **** sok mindent le kell tenni az asztalra, de lehetőleg nem ebben a forradalmáros lelkiállapotban, ilyen gőzgép többet erővel, mint ésszel stílusban mint eddig sikerült. :)

#455163 Előzmény: #455153

"Gondolom lesz erről egy kormányrendelet legalább ami szabályozza, annak a pontos szövegét szeretném látni, ami elhangzott az bizakodásra ad okot."

Kormányrendelet biztosan lesz, de szvsz törvénymódosítás nem.

"Bankok szemszögéből átgondolod, és azt figyelembe veszed mi folyt ebben a témában elmúlt másfél évben."

Igen, indultak a széles nagy pofával, hogy ilyet nem lehet, most meg megszívták a fogukat és azt mondták, hogy legyen. Mondhatni, belátták, hogy hol van a helyük. Illetve, hogy egyáltalán hol lehet helyük ebben az országban. Még a végén lehet, hogy bankként fognak viselkedni.

"Az én véleményem szerint a kormány is komromisszum kényszerbe került főként IMF ügyek miatt."

Miért akarod mindenáron úgy beállítani, hogy meg kellett alkudni, amikor szemmel látható, hogy erről szó sincs. Értem én, hogy te nem hitted el, hogy le fogjuk őket verni, de most még miért erőlteted azt, hogy ez lehetetlen? Nemhogy lehetséges, hanem meg is történt. Amennyiben nem így véled, ugyan mutassad már meg a "kompromisszumot"? Én - egyelőre - nem látok ilyet, és amilyen gyors és nagyszájú volt eddig a zsindex+uzsorsklán, nagy valószínűséggel nincs is ilyen, hiszen már azzal kürtölték volna tele a médiát, hogy a kormány hazudik, mert nem is igaz, amit írnak. De a zsindexnél teljes a döbbenet, és méla csend van, hogy most mit írjanak... szóhoz sem jutnak. Inkább sunnyognak és csöndben vannak. Elég sokat mondó reakció ez a talpnyaló bértollnokoktól. Egyszerűen szóhoz sem jutnak.

"Ha úgy összességében vizsgálom egy zavaros forradalmi helyzetből, és sokkal tisztább helyzetbe kerülünk aminek legnagyobb nyertese a magyar gazdaság lehet."

+1000 milliárd? :) Megrendszabályozott uzsorások, akik kénytelenek lesznek bankként viselkedni és hitelezni, dolgozni, ha meg akarnak élni errefelé? Tök jó, és már csak azt kell belátni, hogy az a bizonyos forradalmi helyzet egyáltalán nem volt pejoratív, hanem sikeres volt. Legalább innentől ne úgy tekints már vissza, mint valami zavaros rebellióra ;)

"Jó ez az a lényeg. Ha akarod mondhatod azt is győzött a kormány. Szerintem győzött a józan ész."

Hűha :) Ezek szerint azt akarod mondani, hogy kormány==józan ész? :) Ezt nem gondoltam volna rólad ;)

#455153 banyaiz Előzmény: #455148

Megint hátulról kezdve. Gondolom lesz erről egy kormányrendelet legalább ami szabályozza, annak a pontos szövegét szeretném látni, ami elhangzott az bizakodásra ad okot.

Bankok szemszögéből átgondolod, és azt figyelembe veszed mi folyt ebben a témában elmúlt másfél évben. Plusz azt, hogy a bankoknak alapvetően egy érdeke van legyen egy nyugodt üzleti környezet, kiszámítható jogi környezet stb, akkor megérted miért mondom jó ez nekik is.

Az én véleményem szerint a kormány is komromisszum kényszerbe került főként IMF ügyek miatt.

Ha úgy összességében vizsgálom egy zavaros forradalmi helyzetből, egy sokkal tisztább helyzetbe kerülünk aminek legnagyobb nyertese a magyar gazdaság lehet.

Jó ez a megállapodás az a lényeg. Ha akarod mondhatod azt is győzött a kormány. Szerintem győzött a józan ész. :)

#455148 Előzmény: #455142

"A kormány folyamatosan arról beszélt, hogy 3 fél teherviselése. Viszont a saját felükről valahogy mindig elfeledkeztek."

Az a helyzet, hogy a kormány teherviselése==az adósok teherviselése, legfeljebb más körben és más módon szétterítve. A kormány teherviselése ebben az esetben legfeljebb személyes felelőség címén lenne értelmezhető kártérítés formájában, de ezt szerintem ne erőltessük.

"Most viszont olyan piaci viszonyok alakultak ki , hogy egyszerűen ez nem ment tovább. Imf-el sem lehetett volna így megállapodni. Bankoknak sem volt jó üzletileg ez a bizonytalanság. Devizahitelesekről nem is beszélve. Ez így most jónak tűnik, és ami fő kompromisszum."

Hö? Sokkal jobb a megállapodás, mint ami előzetesen az álmokban is várható lett volna. Ezt egyszerűen nem értem miért akarod így interpretálni, amikor nyivánvaló, hogy egyszerűen a másik oldal bedobta a törölközőt. Még csak kompromisszum sincs, igazából az lett, amit akartunk. Az, hogy nem megalázzuk a másikat és némi engedményt is teszünk, azt nem kompromisszumnak, hanem nagylelkűségnek szokták hívni.

Egyszerűen nem értem, hogy miért akarod menteni az uzsorások becsületét, amikor éppen a porba hullott. Vagy netán szánod őket, sajnálod? Miért?

"Devizahitelesek kapnak 5 év haladékot arra, hogy 180-on törlesszenek, 5 év múlva kérdés milyen svájci frank árfolyam lesz."

Ez különösen annak fényében nagy eredmény, hogy egyebekben a végtörlesztés megy tovább, és nyilvánvalóan része a megegyezésnek, hogy az uzsorások már az előkészület közben is ejtik, vagy visszavonatják az összes ügyet, amit az ország ellen indítottak.

"Plusz ezzel elhárul annak a veszélye, hogy a forradalmárok ötletelnek, és sündörögnek a téma körül, ami úgy összességében a magyar gazdaságnak jó hír."

Nem akarlak elkeseríteni, ezzel pont alájuk tették a fehér lovat, hogy ÍGY KELL tárgyalni és nem kell besz*ri módon hajbókolni a régi rend megtrottyosodott urainak, mert fogatlan oroszlánok immár. Nem kizárt, hogy éppen az utolsó ötletelések miatt dobták be a törölközöt, hogy addig egyeznek meg, amig tényleg nem fordul veszteségbe az uzsorázás.

"Szóval ez a jó egyezség amikor mindenki örül. Azért egy-két részlet még nem teljesen tiszta, várjuk meg a törvényt."

Törvényt? :o Ez egy megállapodás. Milyen törvényt kellene módosítani, vagy milyen újat kellene létrehozni? Eddig erről nem olvastam. Mire gondolsz?

[ZÁRÓJEL: pauvre, pauvre zsindex, még mindig nem jutnak szóhoz sem :) Wááááh :)]

#455142 banyaiz Előzmény: #455135

:) Örülök a megállapodásnak ez komoly előrelépés.

Ne firtassuk ezt mikor lehetett volna már meghozni. A kormány folyamatosan arról beszélt, hogy 3 fél teherviselése. Viszont a saját felükről valahogy mindig elfeledkeztek.

Most viszont olyan piaci viszonyok alakultak ki , hogy egyszerűen ez nem ment tovább. Imf-el sem lehetett volna így megállapodni. Bankoknak sem volt jó üzletileg ez a bizonytalanság. Devizahitelesekről nem is beszélve. Ez így most jónak tűnik, és ami fő kompromisszum.

Arról, hogy lehetett volna korábban így megegyezni, vagy sem, csak annyit mondok másfél éve hol volt 250-nél a chf? Kb volt valahol 180-200 között. Szóval véleményem szerint éppen lehetett volna megegyezni egy hármas teherviselésben, lehet nem éppen ezekkel a paraméterekkel. De ez már mindegy is.

Devizahitelesek kapnak 5 év haladékot arra, hogy 180-on törlesszenek, 5 év múlva kérdés milyen svájci frank árfolyam lesz. Viszont az addig esetleg felhalmozódó különbözet kamatát a bankok átvállalják, azzal a megkötéssel , hogy maximum a veszteségek harmadát leírhatják a bankadóból. Jónak tűnik ez, főként ha figyelembe veszem, hogy 5 év nagy idő, elképzelhető kedvező világgazdi események miatt, hogy az 5. év végén nem is lesz ez olyan jelentős summa.

Plusz ezzel elhárul annak a veszélye, hogy a forradalmárok ötletelnek, és sündörögnek a téma körül, ami úgy összességében a magyar gazdaságnak jó hír.

Szóval ez a jó egyezség amikor mindenki örül. Azért egy-két részlet még nem teljesen tiszta, várjuk meg a törvényt.

#455135 Előzmény: #455121

Nem, nem erről beszéltünk. Te azt állítottad, hogy így nem lehet, én meg azt, hogy csak így lehet.

Egyébként, ez is eszembejut erről:

Pauvre, pauvre zsindex, szóhoz és betűhöz sem jutnak, mert egy szót nem birnak kinyögni a döbbenettől WÁÁÁÁÁÁ, csodás! :)

"Csak sikerült nem ment könnyen."

Gyűztünk, wazze, győztünk! Kit érdekel, hogy nem ment könnyen? Térdre kényszerítettük az oligarchiát, győztünk, még akkor is, ha ennek lesznek következményei - de megérte :)

"Mert a bankok is ajánlgatták korábban, hogy legyen egy verzió amiben leírhatók részben a veszteségek a bankadóból, de ettől mereven elzárkózott a kormány."

:LOL: Ahhoz képest, hogy eddig arról volt szó, hogy megszűnik a bankadó, most megengedtük, hogy fennmaradjon és ebből leírhassák ezt a tételt ROTFLMAO :)

"Ez az első olyan kormányzati lépés a témakörben amire azt mondom szép munka. Csak így tovább most már minden témában. :)"

Én meg erre mondtam, hogy ki kell várni a végét, hogy megegyezni akarnak, vagy bénák. És nyertem, nem bénák, TUDTÁK, hogy MIKOR KELL MEGÁLLNI. Hála Istennek nem pokereztek, vagy a világ legjobb módján, és a legjobbkor blöfföltek.

Nagy küzdelem volt, de kiütéssel győzött: MMAgyarorszááááááááááááááááááááááááááááág!

#455131 holnor Előzmény: #455119

másfél éve nyilván nm köttetett vna meg egy ilyen megállapodás.

a teljes tervezetet jó lenne látni, mert egyelőre elég sok a kérdőjel.

#455121 banyaiz Előzmény: #455119

Erről beszéltünk itt ki tudja mennyit, hogy egy ilyen konszenzus kell. Ezzel kellett volna kezdeni.

Ez tényleg segítség a hiteleseknek, és végre tiszta víz kerül ebbe a devizahiteles témába.

Csak sikerült nem ment könnyen. Minden fél engedett valamit. Mert a bankok is ajánlgatták korábban, hogy legyen egy verzió amiben leírhatók részben a veszteségek a bankadóból, de ettől mereven elzárkózott a kormány.

A banki veszteségeket a témán akkor lehet felmérni, ha látjuk majd azt a következő években hogyan alakul a chf/huf. Viszont ezzel a megállapodással legalább tiszta viszonyok lesznek.

Ez az első olyan kormányzati lépés a témakörben amire azt mondom szép munka. Csak így tovább most már minden témában. :)

#455119 Előzmény: #455104

Most tedd egy pillanatra a szíved a kezedbe. Nézz rá. És mondd azt, hogy másfél éve rá lehetett volna venni az uzsorásokat arra, hogy nagyjából 1000 milliárd forintról mondjanak le. Most nem azért, de tegnap a zsindexen még 200 milliárdos veszteségről siránkozik a bértollnok, ma meg már ott tartunk, amit én vízionáltam, hogy 800 milliárdért is maradnak, csak már nem vágnak hozzá olyan jó pofát.

A javaslatnak ugyanakkor van egy érdekes pontja:

"A végtörlesztési igény a hitelező részéről visszautasítható abban az esetben, ha a bejelentett végtörlesztési igényhez az adós legkésőbb 2012. január 30-áig nem tudja bemutatni a végtörlesztéshez elegendő összegű, más hitelintézet által kiállított kötelező érvényű hitelígérvényt, vagy a végtörlesztéshez szükséges pénzfedezet meglétét a hitelező banknál vezetett bankszámláján."

Mert ez annyit tesz, hogy gyakorlatilag egy hónnappal előre hozták a végtörlesztés határidejét, hiszen hiába jelenti be valaki december 30.-al az igényét, ekkor már nem 60, hanem csak 30 napja lesz a pénz előteremtésére.

Egyebekben, GYŐZTÜNK, lehet örülni :)

Érdemes lenne a topic címét is az általam javasoltra, "a banszövetség áll vesztésre"-re módosítani, hiszen ez következett be :)

Az meg külön vicces a számomra, hogy azok az 1/3-os és 2/3-os számok hangzanak el, amiket én megoldásnak javasoltam hónapokkal ezelőtt is :)

#455104 banyaiz Előzmény: #453681

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/itt_a_devizahiteles_csomag_900_milliardos_teherkonnyites_jon.160032.html

Végre! Megállapodás, és ez tehermegosztáson alapul. Komoly leírásokat vállalnak a bankok ha az árfolyam rosszul alakul de 5 évre elosztva, egy részét bankadóból leírva. Ft-ra átváltások stb. Nagyon jó így első blikkre, és végre érdemben kezelheti a problémát. És ami fontos egyezséggel. Ez az IMF ügynek is jót tehet. Ezzel kellett volna kezdeni másfél éve. :)

#453681 Előzmény: #453467

Már megint egy feltűnési viszketegséges... de ez legalább leírta a lényeget:

"– Ha [...] a szerződés semmis, és a két félnek el kell számolnia egymással."

AZONNAL.

Nemzethalál.

Re: Makkos Albert jegyzete a Devizahitelezésről

#452354 banyaiz Előzmény: #452214

Az időtáv a lényeges, plusz ez így kalkulálható. A vudu nem tervezhető, az csak lesújt egyszer, és tör zúz pusztít, nyomorba dönt. :) Ez lényeges különbség. Az is fontos, hogy 2014-ig még a chf/huf billenhet abba az irányba ami csökkentheti ezt a veszteséget, de ez egy kb plafon érték veszteségben, ami megint csak jobb mint a bizonytalanság, hogy mikor ül össze a Párt frakciója, hogy döntsön a Kristályéjszakáról, vagy a deportálásról. :) Nekem szimpatikus ez a tervezet, már ami kiszivárgott belőle, de vannak aggályaim, hogy az állami rész honnan fog előkerülni, 2012-es költségvetés már amúgy is valószínű felül van tervezve 1,5 gdp növekedéssel.

#452214 Előzmény: #452169

Szerintem meg az a feltűnő, hogy kétszer annyit engednének (ezek szerint van miből?!), mint amennyi szerintük bedöntené a bankrendszert.

Ettől függetlenül, egyetértek, hogy ezt az ajánlatot komolyan kell venni és meg kell egyezni.

#452169 banyaiz Előzmény: #452119

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/devizahiteles_mentocsomag_400-500_milliardot_vallalnak_at_a_bankok.159590.html

Korrekt ajánlat vsz. Túl szép lenne a forradalmárok el is fogadnák csont nélkül. Úgy kellene mint egy falat kenyér egy ilyen egyezség amit persze be is tartanak. Ez egyébként megítélésem szerint jobb megoldás a hiteleseknek mint a Ft hitelre történő mostani átváltás, úgyhogy fel van adva a lecke aki most Ft-ra akar váltani mit lépjen.