Re: nincs cím
Előzmény: #455104Most tedd egy pillanatra a szíved a kezedbe. Nézz rá. És mondd azt, hogy másfél éve rá lehetett volna venni az uzsorásokat arra, hogy nagyjából 1000 milliárd forintról mondjanak le. Most nem azért, de tegnap a zsindexen még 200 milliárdos veszteségről siránkozik a bértollnok, ma meg már ott tartunk, amit én vízionáltam, hogy 800 milliárdért is maradnak, csak már nem vágnak hozzá olyan jó pofát.
A javaslatnak ugyanakkor van egy érdekes pontja:
"A végtörlesztési igény a hitelező részéről visszautasítható abban az esetben, ha a bejelentett végtörlesztési igényhez az adós legkésőbb 2012. január 30-áig nem tudja bemutatni a végtörlesztéshez elegendő összegű, más hitelintézet által kiállított kötelező érvényű hitelígérvényt, vagy a végtörlesztéshez szükséges pénzfedezet meglétét a hitelező banknál vezetett bankszámláján."
Mert ez annyit tesz, hogy gyakorlatilag egy hónnappal előre hozták a végtörlesztés határidejét, hiszen hiába jelenti be valaki december 30.-al az igényét, ekkor már nem 60, hanem csak 30 napja lesz a pénz előteremtésére.
Egyebekben, GYŐZTÜNK, lehet örülni :)
Érdemes lenne a topic címét is az általam javasoltra, "a banszövetség áll vesztésre"-re módosítani, hiszen ez következett be :)
Az meg külön vicces a számomra, hogy azok az 1/3-os és 2/3-os számok hangzanak el, amiket én megoldásnak javasoltam hónapokkal ezelőtt is :)