Zlatan és Brady beszélgetnek, hogy milyen a csúcson, hogyan kezdték, a nyomásról...
Zlatan és Brady beszélgetnek, hogy milyen a csúcson, hogyan kezdték, a nyomásról...
A FIFA következő újítása az lesz, hogy minden mérkőzés minden gólját vissza lehet nézni Messi szemszögéből ;-)
Elmentem kajálni, mire visszaértem nyertek az Argentinok. Durva :)
Sajnos az argentin tipped már későn érkezett, nem tudom elfogadni.
Csodálkoznék a jelen játék alapján, ha az argentinok címet tudnának védeni.
Most még vicces.
Ráadásul Grönlandtól nincs is olyan messze, legalábbis innen nézve.
És akkor ki tudja,a Manneken-pisből mi lesz?
Összességében nagyon örülök, hogy tegnapi tippjeim nem jöttek be.
Nagyon gusztustalannak tartottam volna, ha az USA és Portugália jut tovább. Főleg ha az USA.
Így megnyugodott kis szívem hogy azért mindent nem lehet elcsalni.
Akkor 4 közé a spanyolokat, a franciákat , az argentínokat és a norvégokat várom.
Mai tippem :
Argentína -Egyiptom: 1:1 (De Argentín továbjutás)
Svájc Kolumbia 2:1
megtámadta belgiumot, azzal a felkiáltással ha belgium 51-ik állama lesz, akkor visszajutnak a világbajnokságra :))
Ez már április 12-én eldőlt.
Nem lesz, nemhogy a CL-ben nem lesz magyar csapat, de az EL-ben és a konferencia Ligában sem. Augusztusra csapataink el fognak vérezni.
Minden magyar csapat jogosan fél, hogy az eddigi finanszírozási rendszerük most kidurrant.
Az összes külföldi, aki magasabb pénzért itt volt, az most el lesz engedve. Visszazöttyenünk egy 15-20 évet hirtelen. És azok fognak most játszani, akik eddig be sem fértek a csapatba. Ezek sem magyarok lesznek nagyrészt, ne izguljon senki, max azok a magyarok, akik még az orszták 3. osztályba sem tudnak eligazolni.
Jöhet megint az a korszak, amikor nagy elvárásokkal indulunk és aztán a bosnyák , albán, finn, máltai csapatok fogják magyar csapatainkba beletörölni a cipőiket.
Persze lehet majd örülni, hogy végre nem a focisták lopják el a TAO-t (hanem mások) és a kisfiúk válogatott/Fradi mezek helyett újra csak Barca, Reál , Liverpool mezekre fognak vágyni.
A marketing értéke és a nemzetközi szereplésre jutó pénz a teljesítmények és a nívó romlása miatt tovább csökken, még kevesebb pénz marad a sportra. De nem baj, majd elköltjük ezt a pénzt a túlsúlyos meg cukorbeteg gyerekek kezelésére. Hajrá Magyarország, merjünk ismét kicsik lenni.
https://index.hu/sport/futball/2026/07/07/bajnokok...
Lehet idén nem lesz magyar résztvevő a CL-ben?
Idén sem? Vagy én vagyok negatív ?!
Trump ma odaszolt Infantinonak és a tegnapi meccsek végeredményét törölték, tovabbjutottak 3-0-as vegeredmennyel a portugálok és az usa is.
:D
A tegnapi húzásaim bejöttek!
Egy gólos spanyol győzelemre tippeltem és az utolsó percben bejött.
És az utolsó percben átírtam az USA - Belgium 2:1-es tippet 1:2-re!
Sőt gondolkodtam 1:3-on vagy 1:5-ön is.
Amikor Klopp azt mondta, hogy ez a mi játékunk már sejtettem, hogy a belgák itt amolyan európai öntudattal lépnek fel.
Ezt megkönnyítette az unfair FIFA döntés, ráadásul ha egy csapat a csodával határos módon él túl egy kiesést, mint legutóbb a belgák, az utána újult erővel lát munkához! :-)
Most Trump dupla erővel fogja gyűlölni Brüsszelt és újabb vámokat vet ki?
Hát még Neymar mennyire nem volt szerencsés.
Ancelotti tartogatja, tartogatja, mintha ő lenne az aduász, aztán amikor jön, akkor egyből megy is.
Én úgy látom a brazilok már önbizalmi problémát is építettek maguknak.
Az USA - Belgium érdekes, mert ha a kiállított játékos játszik, azért gáz, ha meg nem játszik, akkor azért. Ráadásul Belgium csodával határos módon menekült meg legutóbb, szerintem most igen nagy ellenállást fognak tanúsítani.
A tegnapi tippek nem jöttek be.
Norvégia Haaland által 2 gólt is szerzett, Brazilia pedig szintén szerzett a végén 11-esből gólt.
A brazil védelem gyenge volt ahhoz, hogy Haaland-ot megállítsák, a támadó soruk meg most nem volt elég szerencsés.
Mexikó Anglia esetében bár 50 percig emberelőnyben játszott Mexikó, nem sikerült térdre kényszeríteniük Angliát.
Annyit néztem el, hogy Mexikóban már nem lesz több meccs, tehát innen lehet, hogy Mexikó valóban nem volt érdekes, hogy továbbjut-e.
Mai tippek:
Ma eldől számomra, hogy akar-e a FIFA egy CR7- Messi szuperdöntőt... Ha nem , akkor sztem a spanyolok el fogják ütni Portugáliát.
Ha a VAR a spnyolok ellen is meg fogja védeni Portugáliát, akkor az isten sem mossa le róluk a feltételezésem, hogy CR7- Messi döntőt akarnak.
Tippem:
Spanyolo. Portugália 1:2
USA-t biztos , hogy nyomni fogja a VAR ezerrrel, ez már csak a piros lapos büntetés eltörlésén is látni.
USA- Belgium 1:0
A tegnapi tippjeimet kevésbé jónak ítélem meg.
Bár szerintem ezek a mérkőzések egyre inkább bármilyen irányba eldőlhetnek, ergo a tippelés egyre nehezebb lesz.
xxx
https://index.hu/sport/futball/2026/vb/2026/07/06/...
"Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn kiadott egy kommünikét, amiben keményen bírálta a nemzetközi szövetséget (FIFA), és annak vezetőjét Gianni Infantinót, miután a szervezet úgy határozott, a bosnyákok ellen kapott piros lapja ellenére Folarin Balogun ott lehet a társrendező amerikai labdarúgó-válogatottban a belgák elleni világbajnoki nyolcaddöntőben.
„A tegnapi döntés, miszerint egy évre felfüggesztik Folarin Balogun kiállítással járó eltiltását, átlépett egy vörös vonalat. A labdarúgás, mint minden más sportág, szabályokra épül, amelyek a tisztességes, becsületes és átlátható verseny alapját képezik. A szabályok néha értelmezésre szorulnak. Ebben az esetben azonban ez nem indokolt. Amikor a szabályok biztonságát már nem garantálják azok őrei, a játék integritása kerül veszélybe, és így az adott sportesemény hitelessége is csorbul” – olvasható a közlemény elején."
"Finoman szólva sincs elragadtatva Jürgen Klopp, a német válogatott leendő szövetségi kapitánya attól, hogy a FIFA egy évre felfüggesztette Folarin Balogun piros lapját, így a társrendező amerikai válogatott játékosa pályára léphet a Belgium elleni nyolcaddöntőn.
Ez nem egy olyan eset, amelyről valaki így, valaki úgy gondolkodhat. Semmi sem indokolja azt, hogy akár csak felmerülhetne a piros lap felfüggesztése. Ha valóban úgy volt, hogy Trump és Infantino ezt egymás között elrendezték, akkor ez őrültség. Ez a mi játékunk, nem az övék!
– mondta indulatosan Jürgen Klopp a Magneta TV-nek adott interjújában."
tegnapi tippjeim jónak ítélem meg.
Marokkó a vége előtt 20mp-cel rúgta meg a túlságosan kapkodó kanadaiak elleni 3. gólját.
A franciakban meg bőven benne lett volna még a gól, főleg ha a bíró és a VAR nem vakulnak meg ideiglenesen és megadtak volna Paraguay-nak a jogosan járó pirosokat...
igen, ezen a videón is látni, h hiányzik a második hullám a portugál sokkal erősebb valóban látható érintése miatt. Ezt hogyan magyarázza a FIFA?
Ez a Paraguay gusztustalanul játszott. Miért, mert rajottek, h a VAR nem bántja őket. Csak az osszefoglalokat láttam, de legalább 2-3 piros lap maradt el.
Mit csinált a VAR?
Ez nekem azt jelzi előre, h a döntőben mégiscsak CR7-Messi döntőt akar a FIFA. Igazi eladhato drámát, egy korszak végét adnák (el) az embereknek.
A franciákat ki akarja ejteni a FIFA úgy látszik. Pedig ők tűnnek a legjobbnak egyelőre. Persze mi magyarok tudjuk 54 óta, h ha hagyják, h egy csapat kulcsfigurajat lerugjak, az később visszaüt.
Nos mai tippjeim (amiket a játékban már megtettem :
Brazil-Norveg 0:0
Mexiko Anglia 2:1
Az első meccs lenyegtelenebb, úgyse nyer egyik sem. Még final fourba sem kerülnek be.
Mexikó viszont meglepetésre meg fogja verni Angliát, még van egy meccs Mexikóban, majd ott fog elbucsuzni a tornatol a mexikói válogatott.