A tavaly év végén megjelent Befektetések klasszikusai első kötete az Intelligens Befektető című könyv volt. A sorozat folytatása, a Közönséges részvények - rendkívüli profitok, idén ősszel került a boltok polcaira.

Philip A. Fisher: Közönséges részvények - rendkívüli profitok 4300 Ft

"Érdeklődéssel olvasom Phil minden gondolatát, és Önöknek is csak ezt ezt tudom javasolni" - Warren Buffett

"A nagyközönség által kevéssé ismert, ritkán interjúvolt és csak néhány ügyfelet elvállalató Philip Fishert a legmegfontoltabb és legkörültekintőbb befektetési szakemberek olvassák és tanulmányozzák… a Fisher által közreadott befektetési elvek mérlegeléséből bárki profitálhat, ahogy ezt Warren Buffett is tette" - James W. Michaels, a Forbes szerkesztője

A Forbes magazin által „a modern befektetési gondolkodás egyik legeredetibb alakjaként” méltatott, a sztárbefektető, Warren Buffett által pedig „óriásnak” nevezett Philip Fisher minden idők egyik legbefolyásosabb befektetője. Piaci sikerei mellett megalapozott befektetési filozófiájáért is széles körben tisztelik. Filozófiájára, amely több mint ötven év próbáját kiállta, korunk befektetői is „szentírásként” tekintenek. Befektetési elveit és elméletét Fisher a Közönséges részvények - rendkívüli profitok című írásában tette közzé.

Az eredetileg 1958-ban megjelent kötetet a mai napig a sikeres befektetés felbecsülhetetlen értékű referenciakönyveként említik. Ez az időtlen klasszikus Fisher két másik kiváló írásával együtt kerül a magyar olvasó kezébe: A konzervatív befektetők nyugodt álma és az Egy befektetési filozófia kialakulása című műveiben befektetési bölcsességeit és meglátásait ismerteti a szerző. Mindkét mű közelebb hozza e kiváló befektető bölcsességét. Ezek a mind a mai napig alapműnek számító klasszikus írások megmutatják az utat a befektetők által áhított befektetési sikerekhez.

Fisher, aki elsőként értékelte a részvényeket a piaci trendek és abszolút értékük helyett a potenciális növekedési lehetőségeik alapján, számos napjainkban népszerű befektetési elmélet alapját rakta le. A hosszú távú növekedési részvények kiválasztására vonatkozó elveit, illetve az ilyen befektetések rövid távú kereskedéssel szembeni előnyeit korunk vezető pénzügyi szakemberei is tanulmányozzák és alkalmazzák. A Közönséges részvények - rendkívüli profitokban Fisher megosztja az olvasóval filozófiáját, és megismerhetjük a szerzőnek a részvénybefektetések legfontosabb szempontjaival kapcsolatos, rendkívül értékes meglátásait. Megalapozott irányelveket kapunk arról, mikor és mit vegyünk, milyen okok miatt adjunk el, illetve elolvashatjuk a szerzőnek a haszonkulcsokkal és az osztalékokkal kapcsolatos véleményét.

alt

A szerző Philip A. Fisher (1907 - 2004)

A széles körben ismert és elismert Philip Fisher minden idők legbefolyásosabb befektetői közé tartozik. Értékpapír-elemzőként kezdte karrierjét 1928-ban, majd három évvel később megalapította saját befektetési tanácsadó cégét, a Fisher&Companyt. A modern befektetéselmélet egyik úttörőjeként tartják számon, akinek több mint ötven éve napvilágot látott befektetési filozófiáját korunk pénzügyi szakemberei nemcsak tanulmányozzák és alkalmazzák, hanem sokan közülük „szentírásnak” is tekintik. Befektetési elveit Fisher a Közönséges részvények - rendkívüli profitok című könyvében vetette papírra, amelyet 1958-as megjelenésekor felbecsülhetetlen értékű olvasmánynak tartottak, és amely mind a mai napig kihagyhatatlan alapműnek számít.

Rendelési és szállítási információk