Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

tanulságokat-kat-kat-kat (Levonás lesz -e?)

#877267 TrendMan Előzmény: #877263

Ahogy a szakértő is mondta:

"Most már aztán a tanulságokat most már aztán most már aztán a tanulságokat katt katt tanulságokat-katt-katt-kat-kat."

Szép volt fiúk az újabb …

#877263 walex

Szép volt fiúk az újabb zakó!

1000 milliárdot toltak bele 2011 óta tokkal, vonóval, nemrég volt egy cikk erről.

Minek?

Inkább adtak volna minden embernek 100 ezret, jobban járt volna az ország.

Hány pofon kell még, hogy végre befejezzék ennek a nyomorult focinak az agyontámogatását?!

Inkább azon sportágakba kellene tolni a lóvét, ahol van eredmény. Ebbe tök felesleges. Ha rajtam múlna, azonnali drasztikus fizetéscsökkentéssel kezdeném. Erre a teljesítményre nem havi milliós gázsit adnék, de még minimálbért se.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877249 Koffein Előzmény: #877242

milyen érzékenyek lettek ezek a focisták... nem is olyan régen, a játék volt a lényeg, leszarták, hogy dobálnak, vagy fújolnak, vagy fütyülnek, vagy huhognak... most meg már sérti az önérzetüket...

https://444.hu/foci/2021/09/04/gareth-bale-szerint...

Hamiltont, amikor kifütyülik, senki nem kéri a szurkolók kitiltását, Boris Johnson sem twittelget... fura egy világot élünk manapság...

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877242 TrendMan Előzmény: #877240

:-)

Reméljük ezzel lehet érvelni a FIFA-nál és az illetékesek elég élelmesek lesznek, hogy megtegyék.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877240 matgab Előzmény: #877235

Szerintem csak néhány szerencsétlen dadogós emberre próbálják ráfogni , hogy huhogtak, pedig csak azt akarták kiabálni, hogy Ria, Ria Hu(huhuhu)ngária!

3 angol és 1 jamaikai gó…

#877237 Fornit

3 angol és 1 jamaikai gól. A végeredmény 0-4 és nem volt öngól.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877235 TrendMan Előzmény: #877213

Szerintem ezeken a hazai magyar meccseken akkor is hallanak (hallanának) huhogást, ha nem lenne.

Már csak úgy megszokásból.

Az meg egy hatvanezres tömegben megítélhetetlen, hogy ketten vagy huszonketten adnak-e ki bizonyos hangokat.

És akár provokátorok is lehetnek.

És akár a Hajrá! is érthető Huhogásként, ha akarom.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877213 Tapasz Előzmény: #877193

Megnéztem az indexen a Sky videóját. Én csak 2 embert latok huhogni. A fiam kint volt a meccsen, (az ultrak között) de nem hallotta. Mindenesetre tényleg orbán ellen mjndent bevetnek nyugaton. Kiváncsi leszek, hogy mi előbb kapunk-e büntit ezért, mint az angolok az EB miatt

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877195 TrendMan Előzmény: #877193

Végülis mindegy, hogy az első meccsen kapunk ki így a legjobb csapat ellen a legjobb játékosokkal (de most pl. Nagy Ádám, ha jól értem a következőn már visszatérhet az eltiltásból ?) vagy az utolsón kicsit gyengébb játékosokkal.

Az EB azt mutatta, hogy ha összeszokik a csapat, akkor mi is tudunk játékosokat helyettesíteni, ha megvan a szisztéma.

Tegnap én a zavart láttam, nem a szisztémát:

Védekeztek egy félidőt, aztán vagy edzői utasításra vagy belső késztetésre megpróbáltak kijönni és egyből gólokat kaptak.

Szalai az EB-n jól együttműködött Sallaival.

Egyébként meg pszichésen nem ugyanaz egy ilyen hármas sorozatban rögtön az elején kapni egy ilyen pofont vagy a végén kapni egyet.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877193 matgab Előzmény: #877188

Azt meg nem is értem, hogy a riporter a meccs végén milyen rasszizmus miatt érdeklődött a játékosoknál vagy az edzőnél. Az, hogy Sterlinget megdobálták a gól után, az nem rasszizmus, mert a franciák az EB-n ugyanúgy dobálták az EB-n és nem azért dobálták mert fekete, hanem azért ,mert gólt rúgott, vagy mert 11-est akart kiharcolni egy önfeldobással.

Hacsak nem az volt a magyar riporter trükkje, hogy azonnal kimondassa a játékosokkal és edzővel, hogy ők bizony nem hallottak rasszista hangokat (de akkor nem úgy kellett volna kérdezni, hogy mit szólnak a felhangzott rasszista szólamokhoz, hanem megkérdezni, hogy hallottak -e ilyet.)!

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877188 matgab Előzmény: #877187

A tegnapi meccs borzasztó kínszenvedésnek tűnt az elmúlt évek válogatott teljesítményének egyik mélypontja.

Ennyi eladott labdát nem is emlékszem, hogy láttam-e már valaha?!

A támadásaink 85%-a már a védelem és a középpálya között elhalt, a maradék 15% meg a támadó szektor és a középpálya között lett eladva.

Azt gondolom , hogy bár Nagy Ádámmal sem tudtuk volna legyőzni az angolokat - de most volt igazán szembetűnő, hogy az ő labdajáratásai, kritikus helyzetből történő jó passzai mennyire fontosak és mennyire nem csinálja ezt rajta kívül senki a válogatottban. Talán egyedül Schafer-nek volt egy két hasonló labdája, de elenyészően kevés ilyen volt összességében.

Emiatt folyamatosan védekezni kényszerültünk , emiatt többet kellett futnunk emiatt elfáradtunk, emiatt egyértelmű volt a 2. félidei összeomlás.

Szalai Ádámot egyáltalán nem értem továbbra sem, hogy mit keres még a válogatottban. De hogy az angolok ellen mit keresett taktikailag azt meg végképp nem értem. A taktika az lehetett volna, hogy az angolok beszorítanak minket és egy előre baszott labdával kiugrik egy gyors játékos (Sallai , Sallói vagy Varga K.) és azzal benyargalunk. De mondjuk ez nem rajta múlt.

A labda eladásokban az egyik döntő szerepe volt szerintem a magyar jobboldali védelemnek. Ez a Kecskés szörnyű gyenge volt, csak a haza gurításai mentek magyar játékoshoz, gyakorlatilag egy előre vagy oldalra irányuló passza sem volt pontos és mellette Bolla sem volt egy fél fokkal sem jobb. Az angoloknak egy dolga volt, úgy tolódni, hogy mi a jobb oldalunkon indítsuk a támadást és 5 mp-en belül már övék is volt a labda, még küzdeniük sem kellett érte. Nagyon hiányzott Botka és Nego. (Visszatérve, arra, hogy őket nem tudtuk pótolni hasonló minőségű játékossal, ezért próbáltunk elsőnek játszani az angolokkal).


angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877187 matgab Előzmény: #877177

A koncepció azt pont a magyar sport diplomácia erősségét mutatja.

Azért van, hogy mindig az első meccsen játszunk a legerősebbel, mert az esetlegesen kidőlő embereinket mi pótoljuk a legnehezebben. Ha mondjuk Andorra ellen megsérülne megint valaki - mondjuk Szoboszlai, akkor őt hogy pótolnánk? Egy Cseri vs Szoboszlai az nálunk nyilván sokkal rosszabb, mint az angoloknál, ha a középpályán az első számú játékosuk helyett (aki mondjuk 120 millió fontot ér, játszik egy csak 80 millió fontot érő játékos.


angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877177 TrendMan Előzmény: #877160

Itt a mosolygós rész kb. véget is ért. :(

Nekem az szúrt szemet, hogy ebben a hármas meccs-sorozatban, és az előzőben is (ahol a lengyelek elleni 3:3 volt) rögtön az első meccsen játszottunk a legerősebb csapat ellen és játszottunk a leggyengébben.

Viszont a játékosoknak össze kell szokniuk, ha ennyi ideig nem játsszanak együtt.

Ezt mutatta az EB is, ahol a portugálok ellen (első meccs) hasonlóan omlottak össze a végén, mint most a 2. félidőben.

Utána viszont a rákövetkező 2 meccsen más sokkal stabilabban álltak.

Meglátásom szerint a meccsek leszervezésénél a magyar sportdiplomácia igen gyengén teljesített.

Rossi a meccs előtt

#877160 TrendMan

Reporter:

- Érzi már a hangulatot?

- Érzem! Éreztem! Érezni is fogom!

:-)

Kinek van jobb négere?

#876828 TrendMan Előzmény: #876817

Érdekes volt az az érvelés a meccs előtt - azt hiszem Fradi nagyöreg Juhász nevezetű - miszerint a Fradinak jobb az erőnléte, ezért ők jutnak tovább.

Ez megint amolyan Index kamu mézesmadzag hír volt.

Kinek van jobb négere?

#876817 matgab Előzmény: #876800

Igazából azon mindig csodálkozom, hogy olyan játékosok, akik profik , akik hetente több millió forintnyi értékű pénzt kapnak, azok, hogyan lehet hogy nincs annyi agyuk , önkontrolljuk, hogy ne toporzékoljanak, ne dühöngjenek, ne anyázzák a bírót, ne rúgják el a sípszó után a labdát, ne rántsák le magukról a mezt gólörömükben??

Ez a barom Laiduni így kiállíttatta magát, mert dühöngött egy olyan bírónál, akinél mindenki tudja, hogy minden megkérdőjelezést személyes sértésnek fog fel.

És emiatt az idiótaság miatt behozhatatlan hátrányba került a Fradi. A másik amit nem értek,hogy mindkét félidő első 10 percében csak ténferegtek a Fradi játékosok, mint akik nincsenek maguknál... Ezen a szinten ennyi eladott labdából gólokat kapunk- ez egyértelmű. Márpedig mind Laiduni viselkedése, mind a koncentrációs problémák a meccs elején felvetik nekem Ströger felelősségét. Illetve Laiduni esetében is látszott, hogy már nagyon fárad, emiatt volt dekoncentrált. Az első buta sárga után le kellett volna cserélni.

Mindazonáltal ez a párbaj nem tegnap ment el, hanem Svájcban. Ott még ha nem is rúgjuk be a 11-est- mert ilyen van- akkor is 2 védekező középpályás mellett nem lett volna szabad 3 gólt kapni 10 ember ellen (65. percig)!

És jóval korábban át kellett volna állni támadó felfogásba Mak-kal vagy akárkivel. Szépen játszani körbe körbe a labdával (gyorsan), amíg nem hibázik az ellenfél. De láthatóan és zavaróan nem tudott mit kezdeni a Fradi kint az emberelőnyével. Pedig 1995-ben ugye pont a Grasshoppers ellen nyert 3-0ra a Fradi, méghozzá úgy, hogy ember előnybe kerültek.

Ez a Young Boys sokkal gyengébb csapat volt , mint a Praha. Azt gondolom, hogy egy rebrovi fegyelmezettséggel simán ki lehetett volna ütni. Kár érte.

Ami még rossz - ha a rebrovi csapattal hasonlítjuk össze - hogy nem lehetett látni, hogy mit is akar pontosan játszani a csapat. Illetve, ha a Praha ellen nem lett volna iszonyatos mákunk itthon és idegenben is, akkor ott simán kiestünk volna. A Young boys ellen meg kettős vereség. Rebrov idején a Celtic és a Zagreb páros szerintem erősebb ellenfelek voltak, mint a Praha+ YB, ott mégis továbbmentünk, itt meg elakadtunk.

Rebrov klasszis edző volt, valami ilyen kemény konok, következetes szigorú edzőre van szüksége a magyar csapatoknak.