Hiányoltunk ma.
Ha szigorúan ragaszkodom, hogy C/2 hullámban vagyunk.......
Csak emlékeztetőül: A "B" hullám felment a maximumra, vagyis a 85.4%-os fibo-ra
- ha most Valóban a C/2 hullámban vagyunk, akkor a maximum (a 2. hullámnál is) 85.4%-os fibo vagyis 12.739 a maximum.
Ugye, írtam, hogy mostanában mindent kimaxolnak.
De. hozzá kell tennem, hogy bármikor le is fordulhatnak, mert, már akár az 50-61.8- vagy 76.4-nél is lefordulhattak volna.
Akkor térjünk rá arra, ha most is kimaxolják a lehetőségeket:
3-3-5-ös a-b-c szerkezetet építhet.
Vagyis az a=(a-b-c) A b=(a-b-c) és a c=i-ii-iii-iv-v
Ebben az esetben még lenne mód, hogy felmenjen 12.739 környékére a C/2 hullám.

Sziasztok!
Kaptam egy elég jó laptopot, nem vagyok számítógép guru, nekem elég, ha bekapcsol és tudom használni.
Reggel viszont mielőtt elmentem, nem tudtam használni. Azóta kiderült, hogy valamiféle speciális alvó állapotot vett fel, de egyelőre úgy néz ki, hogy kialudta magát.
Ma eddig 122 pippet sikerült elkapnom. Ha nem zavartak volna meg 2x is akkor jobban is zárhattam volna. Kifejezetten szeretem az ilyen lassú és egyértelmű napokat. Így ez a nap egy ajándék volt és még nincs vége. A zárásra még számítok a hétvége miatt.
Mit sikerült ma összehoznod az egyszerű, de valószínűleg hatékony módszereddel?
1 CFD-nél kisebbel nem tudok kereskedni. A több lépcsőben elhelyezést sajnos eddig nem alkalmaztam, csak nagyon ritkán, pedig tudom, hogy kellene. Lehet, hogy ezen is változtatnom kellene.
Csak 1 példa chart az MA-kkal. A lényeg, hogy a kisebb időtávú merre keresztezi a nagyobb időtávút.
https://invst.ly/rb-zj
Én sajnos kevéssé figyelek a szintekre, a támaszokra és ellenállásokra inkább. De a te módszered is nagyon jó. Nekem is jobban figyelnem kellene a szinteket, nem csak a csatornákat.
Kereskedj fél vagy egy kontival. És több lépcsőben helyezd el a pozicióidat.
MA sem kell csak RSI. Az MA infókat úgyis megelőlegezik a fórumozók. Amúgy én inkább szintkereskedő vagyok. Az ellenállásokban és támaszokban hiszek leginkább. De ha annyi tudásom ismeretem lenne mint Lenthornak, Óóóó, én már multimilliomos lennék.
Én is sok ezer órát néztem már, de hiába látom, a legtöbbször olyan nagy a késlekedésem, hogy ezért nem sikerül pozitívban kereskednem.
Ezt én is megjegyeztem már magamnak. Ezen is fogok változtatni. Szinte elég lenne az MA Cross, MA50, MA200 és az RSI.
Nem egészen. Én nagyon buta (képzetlen) kereskedő vagyok, de több tízezer óra monitorbámulás után a chart mozgásából nagyon jó százalékban tudom, hogy mi fog következni. Ennyi.
Jesszum-papi! Minek ennyi indikátor meg objektum egy charton? Nem látod a fától az erdőt!
https://www.mql5.com/en/charts/12201479/dax30-m1-admiral-markets-group
És most szálltam be shortba. Zárásig hagyni fogom hacsak 20 pippel feljebb ki nem szed a stoppom.
Feltennéd a chartod, hogy te mit is hogy nézel, mi alapján várod a mozgást, irányt most éppen?
Én már tiszta ideg vagyok, ezerrel shortolni akartam, erre a fent jó helyen nyitott shortokat zárom, amint a nyitási szint fölé megy, vagy fent ellen longot nyitok és bent ragadok és nem nyitom-zárom az ellentétes pozikat, pedig ma is mindkét irányt tudtam volna pozitívban zárni. Ehelyett viszem mindkét pozit fel-le szokás szerint, hiába látom minden alapján, hogy hol fordul.
Azt hiszem ma lesz az utolsó nap, hogy 1H, 4H, 1D alatti TF-en próbálok kereskedni.