Mekkora csavar lenne, ha pluszban zárnánk?
a tegnapi hír után ezzel próbálják nyugtatni a befektetőket? :)
https://bet.hu/newkibdata/128334239/4iG_20191212_R...
talán egy picivel több kellene ide...
Szerintem sok az az 500-700 így ,tsys nélkül. Akkor azért volt annyi, mert már működött a tsys láz.
Lehet, hogy hülyeség, de én 3-400 körüli árat számolgattam így, most, ilyen helyzetben. Q4 vihetné esetleg kicsit feljebb, ha annyira fényes lesz. De én nem értek a számokhoz.
Szerintem hatalmas a bizalomvesztés a kisbüfik részéről. Valami piacnyugtatót tényleg kellene még kommunikálniuk, pöcsök, ha ezt nem teszik meg.
Nem vettem, szerencsére semennyit sem, és ma is adtam, sajnos keveset. Eredeti fullos pakkom harmada maradt meg, de ennek lagalább egész jó a beker átlaga.
Amúgy sokat gondplkoztam, és nem kizárt, hogy holnap veszek, ha olyan árat látok. Kiagyaltam két árat, amik fölött adok, illetve másik alatt veszek.
Mert bár szerintem Hókuszpók nagyon csúnyán általbaszott minket, de a cég él, és van jövője. Nyilván más számokkal. Persze sokkal óvatosabbnak kell lennünk, innentől csak az igaz, ami már megtörtént.
Amúgy ha 100k-s vételt látsz, az lehet, hogy nem én vagyok. :-D
Ja, ezeket a rohadt nagy vételeket én sem értem, ki lehet...
Nem nyugtat annyira meg az h a 4IG lépett vissza, hiszen nem mondtak okot rá.
Az MNB határozat sem jött még meg, az is lehet h volt egy véghatáridő ameddig ki kellett volna fizetni a tsys-t és az MNB határozat hiánya miatt nem merte bevállalni a kockázatot.
Az MNB határozat meg lehet azért nem jött meg, mert lehet, h JG kikerült a NER belső köreiből.
Hogy ha ez így van, akkor el fogják venni tőle a 4IG-t , de nem tudjuk milyen áron- mint ahogy azt sem tudjuk mennyiért jutott hozzá.
De az is lehet, h politikai döntés volt simán.
Olyan szempontból szintén nem örvendetes az, h a 4IG mondott le a deal-rol, mert ilyenkor egy nagy valag kötbért is szokott tartalmazni egy ilyen előzetes adásvételi szerződés. Lehet ez keményen megütheti a Q4-es eredményt is.
A Tsys-nel nemcsak az embereket vette volna meg a 4IG, hanem a know how-t a folyamatokat, a dokumentaciokat, a szellemi termékeket... Ebből lehetett volna 200 milliárdos céget létrehozni 2 éven belül.
Így meg max 50-100 milliárdos tartományban leszünk- ha nem esett ki a 4IG a pixisből.
Az ami extra unprofesszionalis és visszataszító, h itt valószínűleg maga JG vagy strómanjai kezdték el önteni a papírokat a bennfentes infók birtokában, ami az usa-ban egy elég keményen büntetendő kategória- mert ott tudják, h a tőke piacba vetett hit katalizalja a növekedést.
Itthon nem lenne nehéz kivizsgálni, h ezt ki és miért csinálta, ott kellene kezdeni, h kivizsgalna az MNB, h azon a csonka pénteken ki kezdte el vadbarom módjára adni a részvényeket... És miért?
Ha korrekt lenne az MNB, akkor 5 napra felfüggesztené a papír kereskedését, ezalatt megallapithatnak azt hogy vannak-e erre utaló jelek és ha igen, akkor az eladók teljes vagyonát zárolni kellene.
Nem lesz ebből (sem) semmi.
Az is lehet, h kiderült valóban nem csinál annyi nyereséget a Tsys, mint azt Jaszaiek gondolták. De ebben nem hiszek. Ha már volt egy vételár, akkor ott kellett tudják, h abból mennyi a nyeresége és mennyi az intercompany ügylet... Ha meg ezt sem tudták, akkor felelőtlenség volt nyilatkozatot kiadni illetve későbbi nyilatkozatokkal erre ráerősíteni.
Ami gyanús, hogy a Q3 is idő előtt kijött. Csak azért ezek szerint, h a szép eredmények miatti vevők minél magasabb áron vegyek meg a bennfentes pakkokat. És az azt megelőző 750-ig lévő borítás sem volt véletlen. Szondaztak a piacot, h mit bír el. A tegnap bejelentett (hosszú hónapok hallgatása után) nyertes tenderek sem voltak semmi másra jók, csak h még néhány tízezernyi részvénytol még "drágábban" meg tudjanak szabadulni a bennfentesek. Azon sem lepődnék lassan meg, ha a szép Q3 eredményről is kiderülne, h a fele sem volt igaz...
Nem várom optimistán a holnapot, nem tudom mennyi tLong van nyitva és azokat hogyan fogják lezárni egy komolyabb esés esetén. Márpedig a spekik is meg fogják járatni a papírt a tdt short és long ügyletekkel. Szóval holnap az idegek harcát várom. Év elején tsys nélkül 1500- 2000 körül volt az árfolyam , ami ma 500-700. Viszont azóta valóban nőtt a cég. De lehet, h már akkor is a jövőt árazta.
Nem tudom jg miért ma jelentette be, h meghiúsult az ügylet? Hiszen már legalább 1 hete tudták, ezt a vak is látja az árfolyamon.
Talán azért mert innen már nem esik jelentősebben. Talán a bennfentesek már eladták a papirjaikat- ami el akarták adni
Akik velünk együtt nem tudták,hogy egy nagy, jól kitalált átkúrás az egész.
Lesz pánik, biztosan lesz. De 1 hete nézem a kötéseket. De ki a faszom áll be 50-100k-kat venni úgy, hogy azt 10 mp-en belül meg is kapja??? Ezt nem értem, mert azok nem kibüffencsek!
ez ugrott be a mai napról
https://www.youtube.com/watch?v=ag31JHU8LPU
én nem pánikolok, mást nem tudok mondani.
Na akkor itt az oka...
https://www.portfolio.hu/uzlet/20191210/a-4ig-nem-veszi-meg-a-t-systemst-409787
Sejtettem hogy ez lesz, olyan nincs, hogy valaki véletlenül több milliós darabszámmal letolja az árfolyamot teljesen eszetlen módon...
Holnap biztos, hogy pánik lesz...
Nem hiszem el.
Legalabb 10 éve olvassatok a forumot, es csodalkoztok h mi van a 4ig-ben. Itt van minden leirva ebben a topicban. Csak egy szimpla negyszavas mondat: Matgab többmillios hitelbol vett.
Nem fogtatok fel az informacio jelentosseget??? El sem hiszem.
Ez benzin az ego faktorra.
Ma is adják rendesen. Kérdés, közben tartják-e a 750-et.
Ha igen, akkor lehet, hogy igazad van, Matgab.
Kicsit erős hír lenne, de rájuk bizonyítani, h nem is akarták megvenni- na azt nem lehet...
Főleg a baráti ügyészség és bíróság nem fogja.
De azért írtam, h az már extrém kategória
azért nem mondhatjuk, hogy nem volt trükkös, mert ha azt csinálta volna, mint eddig, hogy nap elején felhúzza és onnan elkezdi végiglocsolni a napot, akkor mindenki mint az eszement adta volna már nap elejétől.
Így meg megrántotta egyből öntött , majd 50 millióval megrántva úgy csinált, mintha vége lenne végre az öntésnek, és rohantak a spekik venni még 500 milliót, hogy le ne maradjanak...
hát jól ránk basztak megint 800 milliót...
De vajha , ki ez a szajha?
ez a közkéz hányad csak egy számított közkézhányad számítás a CECE indexnél- ha jól gondolom.
Teóriáim nekem is vannak, hogy ki szórja ennyire a papírokat.
Sőt a legextrémebb verzió az lenne, hogy az egész Tsys full kamu. Mert mi van ha Jászai elhintette a piacon , hogy tárgyalnak a Tsys-szel. Közben tudta, hogy a Tcom vezetése ide fog jönni tárgyalni az 5G miatt a kormánnyal. Ezt belesuttogják a médiába, hogy igazából azért jöttek, hogy a Tsys-t letárgyalják.
Ezzel a pletykával felnyomták az árfolyamot 200 forintról 1100-ig. Közben szépen folyamatosan adogatta a 60-100 ft között megszerzett papírjait és a végén kiszáll az egészből és kiderül, hogy a Tsys nem is eladó.
Ezzel a trükkel simán tudna nyerni 20-30 milliárdot.
De van elképzelésem arról is, hogy az Opus szórja, vagy épp csak ML vagy JG azon strómanjai, akik helyett JG majd a most 1100 és 700 között eldobott részvényeket majd szépen lejegyzi 700-ért 30 milliárd értékben.
Meg még van néhány teóriám...