Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG

matgab Előzmény: #852851

Nem nyugtat annyira meg az h a 4IG lépett vissza, hiszen nem mondtak okot rá.

Az MNB határozat sem jött még meg, az is lehet h volt egy véghatáridő ameddig ki kellett volna fizetni a tsys-t és az MNB határozat hiánya miatt nem merte bevállalni a kockázatot.

Az MNB határozat meg lehet azért nem jött meg, mert lehet, h JG kikerült a NER belső köreiből.

Hogy ha ez így van, akkor el fogják venni tőle a 4IG-t , de nem tudjuk milyen áron- mint ahogy azt sem tudjuk mennyiért jutott hozzá.

De az is lehet, h politikai döntés volt simán.

Olyan szempontból szintén nem örvendetes az, h a 4IG mondott le a deal-rol, mert ilyenkor egy nagy valag kötbért is szokott tartalmazni egy ilyen előzetes adásvételi szerződés. Lehet ez keményen megütheti a Q4-es eredményt is.

A Tsys-nel nemcsak az embereket vette volna meg a 4IG, hanem a know how-t a folyamatokat, a dokumentaciokat, a szellemi termékeket... Ebből lehetett volna 200 milliárdos céget létrehozni 2 éven belül.

Így meg max 50-100 milliárdos tartományban leszünk- ha nem esett ki a 4IG a pixisből.

Az ami extra unprofesszionalis és visszataszító, h itt valószínűleg maga JG vagy strómanjai kezdték el önteni a papírokat a bennfentes infók birtokában, ami az usa-ban egy elég keményen büntetendő kategória- mert ott tudják, h a tőke piacba vetett hit katalizalja a növekedést.

Itthon nem lenne nehéz kivizsgálni, h ezt ki és miért csinálta, ott kellene kezdeni, h kivizsgalna az MNB, h azon a csonka pénteken ki kezdte el vadbarom módjára adni a részvényeket... És miért?

Ha korrekt lenne az MNB, akkor 5 napra felfüggesztené a papír kereskedését, ezalatt megallapithatnak azt hogy vannak-e erre utaló jelek és ha igen, akkor az eladók teljes vagyonát zárolni kellene.

Nem lesz ebből (sem) semmi.

Az is lehet, h kiderült valóban nem csinál annyi nyereséget a Tsys, mint azt Jaszaiek gondolták. De ebben nem hiszek. Ha már volt egy vételár, akkor ott kellett tudják, h abból mennyi a nyeresége és mennyi az intercompany ügylet... Ha meg ezt sem tudták, akkor felelőtlenség volt nyilatkozatot kiadni illetve későbbi nyilatkozatokkal erre ráerősíteni.

Ami gyanús, hogy a Q3 is idő előtt kijött. Csak azért ezek szerint, h a szép eredmények miatti vevők minél magasabb áron vegyek meg a bennfentes pakkokat. És az azt megelőző 750-ig lévő borítás sem volt véletlen. Szondaztak a piacot, h mit bír el. A tegnap bejelentett (hosszú hónapok hallgatása után) nyertes tenderek sem voltak semmi másra jók, csak h még néhány tízezernyi részvénytol még "drágábban" meg tudjanak szabadulni a bennfentesek. Azon sem lepődnék lassan meg, ha a szép Q3 eredményről is kiderülne, h a fele sem volt igaz...

Nem várom optimistán a holnapot, nem tudom mennyi tLong van nyitva és azokat hogyan fogják lezárni egy komolyabb esés esetén. Márpedig a spekik is meg fogják járatni a papírt a tdt short és long ügyletekkel. Szóval holnap az idegek harcát várom. Év elején tsys nélkül 1500- 2000 körül volt az árfolyam , ami ma 500-700. Viszont azóta valóban nőtt a cég. De lehet, h már akkor is a jövőt árazta.

Nem tudom jg miért ma jelentette be, h meghiúsult az ügylet? Hiszen már legalább 1 hete tudták, ezt a vak is látja az árfolyamon.

Talán azért mert innen már nem esik jelentősebben. Talán a bennfentesek már eladták a papirjaikat- ami el akarták adni