Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

azt mondja, hogy .... izé .... khmmm ...

#851765 TrendMan Előzmény: #851764

Én szerencsére csak a meccs jobbik részéből láttam valamit, a gólt éppen:-)

Dörzsöltebbnek tűnő Fradi, kis szerencse és Rebrov egy kis magus.

Ez kellett a győzelemhez, amelyet nem értékelnék túl.

Még, ha idehaza is győznénk, akkor sem sanszos a 2. hely, mert a másik két meccsen is még legalább 4 pont kellene, úgy áll a csoport.

Ignatyenkót nem figyeltem, de majd legközelebb megnézem, felveszi-e Kádárral a versenyt.

azt mondja, hogy .... izé .... khmmm ...

#851764 matgab Előzmény: #851465

Néztem tegnap a CSKA Fradi meccset...

Az első negyed órában szívszédülést kaptam, hogy hogyan lehet ennyi labdát eladni, ellenfélhez passzolni, amennyit a fradi játékosai eladtak... (klasszikusan az Adidas nem ad el negyed óra alatt ennyit, mint a Fradi).

Aztán óriási mázlijaink is voltak, pl. nem tudom elképzelni, hogy tök üresben lévő játékos 16-oson belülről hogyan tud mellégurítani egy ziccert.

De a 2. félidőre egészen magára talált a fradi -Zubkov és a totál alibi játékos :Ignatyenko kivételével.

Mondjuk Sigér ha nem rálövi, hanem a lyukon kiugratja Boli-t a 2. félidőben, az óriási ziccer lett volna.

A mezőny messze legjobban teljesítő embere Dibusz volt, nagyszerűen védett- ezzel a teljesítménnyel simán beférne ő is egy Bundesliga csapatba, szerintem jövőre el is fogják vinni, ha hozza tovább ezt a formáját (nem Bundesligába, de másodosztályba, vagy lengyel/belga/török/görög bajnokságba simán elviszik- akkor talán eljön Gróf ideje is a fradinál).

Az Rebrovtól egy nagyon okos húzás volt -talán tudatos- , hogy a brazil gyereket nem az elejétől vetette be, mert Isael az első félidei moszkvai nyomás alatt felőrlődött volna fizikailag. Így viszont remekül játszott, jól tartotta és játszotta meg a labdákat. Tokmac és Boli meg nagy sprintekre kényszerítették 70 percen keresztül a moszkvai védelmet és a 70. percben ráküldte Isael-t a fáradtabb védőkre. Én Varga Rolit már szintén legkésőbb a 70. percben behoztam volna, inkább Zubkov , mint Tokmac helyére - bár nem tudom Tokmac mennyire fáradt el a védekezéshez, Zubkov a végére egy picit összeszedettebb lett.

Ezt az Ignatyenkot továbbra sem értem, hogy mit keres a fradiban. Egy megye 1-es esetleg egy gyengébb NB3-as csapatba simán beférne. Az ellenfél 16-osától hazaadja a labdát Dibusznak?? Volt két "lövése" is, nagy szerencse, hogy nem repkedett arra egy muslinca, mert ha eltalálta volna, akkor elakadt volna benne mindkét "lövés". Amúgy meg csak pontatlanul vagy hátrafele passzolt, védekezni meg úgy védekezik, hogy véletlen se érjen hozzá az ellenfélhez, de inkább 2-3 méteres sugarán szeret kívül maradni. Lehet látni a védekezésnél, hogy helyette méterekkel messzebbről mentek oda a társai, hogy ne hagyják az ellenfelet. Iszonyat irritáló a csávó. Rebrov meg egy hülye, ha ezt nem látja, vagy nem hülye, de érdeke van abban , hogy ez a csávó pályán legyen.

Az a gyanúm, hogy Wales …

#851226 matgab Előzmény: #851154

Az a gyanúm, hogy Wales fel fogja adni a matek leckét. Kikapunk aztán számolgathatunk, hogy kinek mit kell játszania ahhoz, hogy a nemzetek ligájában mégis bekerüljünk a play off-ba.

Szégyen-gyalázat, hogy i…

#851154 TrendMan

Szégyen-gyalázat, hogy ilyen játékkal még ilyen jól állunk: Még akár tovább is juthatnánk, ha ...

Visszanézve a horvát meccs góljait, elképesztő, hogy ez lement a nemzetközi médiában - Magyar válogatott - cimke alatt:

Amit Kádár művelt, azért a 14 évesek kirekesztik a kortársukat a korosztályos csapatból és nem játszanak vele többet a grundon.

Még Korhut volt a legstabilabb védő, talán ezért is tudott gólt lőni Azer ellen.

És hát Gulácsi kb. az egyetlen játékosunk, akinél érezni lehet, hogy mit tervez a labdával.

A többieknek egy-egy kényszerítőzésen, vagy félresikerült háromszögelésen kívül ötletünk nincs és a 18 évestől várják a megváltást.

Szóval akár tovább is juthatnánk, ha lenne csapatunk, de Bale majd elintézi ezt a dolgot.

Hétfőn közölte az Eurostat, hogy százalékos arányban Magyarország költ az Európai Unióban a legtöbbet a sportra

#851114 matgab Előzmény: #851113

Igen, ha itthon nyertünk volna, akkor a csoport állása úgy nézne ki, hogy

Horváto. 13p

Magyaro. 12p

Szlovákia 7p.

Wales 7p

Azer 1p

Elég lenne Azert megverni és meglenne a szinte behozhatatlan előnyünk 15p-vel.

A szlovákok már nem tudnának beérni és Wales is csak akkor ha megverné a még éles helyzetben lévő horvátokat és minket is azer mellett.

Mennyivel másképp nézne ki a csoport!

Így meg jó eséllyel úgy fordulunk rá az utolsó fordulóra, hogy Wales ellen igyekszünk legalább egy döntetlent kihúzni, hogy ne 4. legyünk. De sanszos a 4. hely.

Hétfőn közölte az Eurostat, hogy százalékos arányban Magyarország költ az Európai Unióban a legtöbbet a sportra

#851113 TrendMan Előzmény: #851106

Nekem már a szlovák meccs után elment a kedvem ettől a meccstől is, plane amikor kiderült, hogy a fiatal salzburgi magyar titan nem is jön a meccsre.

Azért siralmas, hogy egy 18 éves nélkül már csak a saját kapunkra vagyunk veszélyesek.

20 perc után mégis bekapcsoltam, akkor 2 perc múlva máris gólt kaptunk, aztán kikapcsoltam.

Szerintem Orbán zsírozta le, hogy ne legyen 8:0, aztán majd megkapjuk, hogy ő mennyit tett a Magyar fociért.

(Mikor is nyitottak a fociakadémiák?)

Hétfőn közölte az Eurostat, hogy százalékos arányban Magyarország költ az Európai Unióban a legtöbbet a sportra

#851106 matgab Előzmény: #850206

Ilyen lélektelen, szürke , béna , egyhangú játékot a válogatott részéről mint tegnap még nem láttam soha. Kb 35 perc után, miután elfogyott a söröm olyat csináltam , mint eddig még soha: meccs közben inkább bekapcsoltam a FIFA-t és azon játszottam, mert láttam, hogy ha ezek 3 hétig játszanak még, akkor sem fognak nemhogy gólt rúgni, de helyzetet sem kidolgozni.

Már Rossi tegnapi nyilatkozata is gyanús volt -"ki lehet kapni, de legalább mi válasszuk meg hogy hogyan" nagyon hajazott a román-magyar Guzmicsozós meccs előtti Csányi nyilatkozatra.

Oké, hogy voltak hiányzók, de bazzeg már a kezdőrúgásnál azt lehetett látni, hogy 1 hátrapassz után előre ívelték a 8 horvát közé -hogy tessék hozzátok -rúgjatok gólt. Annyi önbizalmuk nem volt, hogy egy kicsit járassák a labdát...

Kleinheissler-t és Korhutot már rég el kellene felejteni a válogatottból, csakúgy, mint Dzsudzsákot. Nem azért mert lennének jobbak, bár hozzáteszem, hogy nem tudom mit csinált Korcsmár anno, amiért nem hívják be soha, de azért mégiscsak egy dán bajnokcsapatban játszik és nem szokott egy fűszálban elcsúszni.

Kádárt meg látjuk, hogy miért nem kellett a Pool-nak anno. Ilyen hibákkal csodálom, hogy Kievből nem küldték még el a frontra aknát szedni...

Középpályán Kleini egyértelműen egy NB3-as szintű játékos tudását és egy óvodás agyi kapacitását hozza (nem megbántva az óvodásokat).

Szalai meg lassú és esetlen, de legalább a Bunádsliga tartalék szintjét képes hozni, amivel sajnos még mindig kiemelkedik a magyar mezőnyből.

Tanácstalan vagyok, mert én sem tudom, hogy kit lehetne játszatni és hogyan lehetne motiválni és erőnlétet adni ezeknek a játékosoknak....


-- a Bologna és a szerb edző --

#849402 matgab Előzmény: #849393

Azért a Ludogorec CSKA 5:1 sem fizethetett rosszul főleg a 0-1-es első félidő után...

-- a Bologna és a szerb edző --

#849393 TrendMan Előzmény: #849391

Ahogy mondod: Az eredmény nem volt rossz ...

Biztos vagy benne, hogy nem fejben lassúak?

Én azt éreztem, hogy a spanyolok hozzá vannak szokva a gyors passzos játékhoz, ami a Fradi szlávjainak teljesen szokatlan.

A legérdekesebb eredmény tegnap ez volt:

Monchengladbach - Weinberger AC 0:4

A kis osztrák csapat -->Gegenpresszinggel eltiporta neves német ellenfelét.

-- a Bologna és a szerb edző --

#849391 matgab Előzmény: #849173

Nem volt rossz eredmény ez az Espanol Fradi 1:1.

Amin viszont mindig meglepődöm, hogy a legnagyobb különbség nem a játékosok technikai tudásában van vagy még nem is a sebességében, hanem az erőnlétében.

Én megértem, hogy a magyar bajnokságot egy harmad erőnléttel végig lehet tolni és meg lehet nyerni. De bazzeg, minden évben készülnek a nemzetközi kupaszereplésre. Ahol tudják, hogy az a kondi ami a magyar bajnokság dobogójára elég, az nem elég a nemzetközi szinten.

Akkor miért nem úgy készülnek fel, hogy olyan kondit szedjenek fel, ami elég.
Igen nem elég napi két rövid edzés. Vagy egy hosszabb.

Tisztán látszott hogy kb. a 35. percig voltak annyira frissek a játékosok, hogy el tudtak mozogni az ellenféltől, vagy épp le tudták támadni az ellenfelet támadása során így megakadályozva az Espanol játékát.


A 60. percig kb. lehetett látni hogy a fradi utolsó erőtartalékait is beveti , de már nem egységes csapatként tudtak együtt mozogni, ezért egy-egy gyors 2-3 embert érintő támadásból vagy inkább pontrúgásból tudták veszélyeztetni az ellenfél kapuját.

Utána viszont a 60. perc után már sem aktívan védekezni nem tudtak, sem labdát megtartani. Az ellenfél csak jött és jött, egymás után dolgozta ki a helyzeteket és csak a szerencsén és az Espanol ügyetlenségén, koncentráció hiányán múlt hogy nem szórták meg a fradit.

Egyszerűen nem értem, hogy a legkönnyebben fejleszthető dolog az erőnlét vonatkozásában a magyar csapatok miért képtelenek felvenni a versenyt az elmúlt 30 évben?!

-- a Bologna és a szerb edző --

#849173 TrendMan

https://index.hu/sport/futball/2019/09/16/mihajlovics_leukemia_bologna_tanacsadas/

Nem tudom ki követi ezt a sztorit, de nem semmi,

Az ilyen edzőt mondják mágusnak.

Az előző idény közeépén simán kiesésre állt a Bologna, aztán jött Mihajlovic és a mezőny első felében végeztek.

Most meg már - ilyen meccsek után, mint az itt leírt -- már a 2, helyen vannak.

Mondjuk Nagy-ot épp innen adták el.

jó és reális írás...http…

#848922 matgab Előzmény: #848852

jó és reális írás...

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/levertek-rajtunk-hibainkat-a-szlovakok-s-innen-mar-nagy-bravur-kell-2721151


A kritikus pillanatban sajnos megint hibáztunk. Ha nyertünk volna, akkor kényelmesen 12 ponttal elég lenne Azert és Wales-t megverni. Így viszont már megint veszett fejsze nyele, matekozunk és meg kellene verni a világbajnoki ezüst érmes mellett Wales-t és Azer-t, hogy legyen esélyünk.

Szóval feladni nem lehet , de innen ez már csodaszámba menne.

És még abban sem vagyok biztos, hogy nem csoport 4.-ként végzünk Wales mögött.

A meccs nem volt rossz, …

#848852 TrendMan Előzmény: #848815

A meccs nem volt rossz, csak a játékunk hagyott sok kívánnivalót maga után.

A bíró nem kedvezett nekünk, de nem is az a dolga:

Látta, hogy túlpörögnénk a helyzetet és ezt akarta megakadályozni a sok sárga lappal.

Dzsudzsák-nak, mint cspk-nak nem az lenne a dolga, hogy 5 méterről berepüljön az ellenfél lábába a 12. percben - miután lenyilatkozza a meccs előtt, hogy újra olyan gyors, mint újkorában.

A művészi pontszám megvolt, cask a technikai pontszámnál bukott el a csapat.

Nem tudom, nekem nem tűn…

#848815 matgab Előzmény: #848754

Nem tudom, nekem nem tűnt rossznak a tegnapi meccs. Így ki lehet kapni,..

Sajnos Lovrencsics kiválása sokat jelentett, mert Bese sajnos kategóriákkal gyengébb játékos. Látni lehetett, hogy a 2. gólnál pont ő lógott be Baráth mögött , ezért nem volt lesen a szlovák játékos, aki a gólt lőtte. És Lovrencsics -szerű kreatív támadó játéka meg nem volt Besének.

Hogy megsérült az sajnos benne van bármikor a pakliban-mint írtam is meccs előtt. Valószínűleg amikor bírkozott a szlovákkal amikor kiengedte a labdát, akkor húzódott meg és amikor sprintelt és lőtt akkor meg rásérült.

A másik döntő tényező a spanyol bíró volt, aki érthetetlen unszimpátiával vezette a magyarokkal szemben a meccset. Amellett, hogy döntő momentumban egy lesgólt engedett meg a szlovákoknak - iszonyatosan és indokolatlanul megszórta a magyarokat sárga lapokkal. És ez két dolog miatt is kiakasztja az embert a ritmusából: 1) természetesen egy sárga után már nem mersz ugyanolyan rössel odalépni az ellenfélnek, mint eddig, hogy nehogy kiállítsanak, másrészt ha érzed, hogy a bíró "utazik" rátok, az ki tudja zökkenteni az embert abból, hogy 100%-ig a focira koncentráljon. És ilyen szinten, főleg amikor az ellenfél jobb erőkből áll ennyi elég, hogy eldöntse a meccset.

Ha a másik irányba támogatott volna ennyit, akkor nem fújta volna be a lesgólt, vagy Sallai megmozdulásánál 2. sárgát adhatott volna a szlovák védőnek, vagy Pátkai megmozdulásánál befújhatta volna a 11-est és máris arról beszéltünk volna, hogy 0-0-lal fordulunk, vagy 10 ember ellen játszhattunk volna egy félidőt, vagy 2-1-re nyertünk volna.

Sajnos a magyar játékosok csak kiegészítő emberek a csapataiknál vagy nem komoly csapatokban játszanak. Ezért mire kiegyenlítettünk el is fáradtak, mert nincs meg a nemzetközi meccsekhez szükséges kondi. Ennek következtében (és Bese helyezkedési hibája miatt) épp amikor pszichikai fölénybe kerülhettünk volna újra hátrányba kerültünk. Így lelkileg megviselt állapotba kerültünk, fizikailag már nem tudtunk megfelelő iramot diktálni ahhoz, hogy a szlovák védelmen átverekedjük magunkat.

Ha pozitívumot kell keresni, akkor Sallai és Szoboszlai nagyon jók voltak, mellettük jó volt még Nagy Ádám is. Sajnos Kleinheisler nem válogatott szintű játékos és Dzsudzsák is már öregszik és szar bajnokságban játszik. Szalai meg továbbra is rettentő lassú és elég esetlen, bár jobbat sajnos nem tudok mondani. Orbán most egy átlagos szintet hozott, Baráth és Bese meg az alattit. Kádár megbízható volt, bár az első gól előtt nem tudom hogyan lehetett a bal szélen az egyik szlovák annyira üresen.

Sajnos ez tényleg kínlód…

#848766 Csusza Előzmény: #848763

Sajnos ez tényleg kínlódásba fulladt.
Én nem tudom, mit kellett volna, mert qrvára nem értek a focihoz, de azt éreztem, hogy ez valamiért nem jó így.
Lehet, hogy nem bírták el a terhet, gondolom mindenképpen győzni akartak, ez az ért nem csak egy focimeccs volt, tudjuk.