záró alapján úgy látszik hozom a formám...
Remélem a gyereknek, mert eddig az jó vételnek tűnik :)
Mondjuk az egészben az a durva, hogy gyakorlatilag meg is csinálták (akik tudták előre.)
Az a számolás, ahogy levezetted! :-D
Mer' a zélet a zilyen, tudjuk... :-)
Mondjuk az egészben az a durva, hogy elvileg meg is lehetett volna csinálni.
Itt Mikulás rally lesz tsys konkrétumok miatt, én legjobb indulattal se látok semmit, amire addig emelkednie kéne
mondjuk lehet, hogy az ősz miatt, de már én is unom egy kicsit, hogy még mindig nem vagyok milliárdos...
Pedig hányszor elgondolom, hogy ha először vettem volna a Konzumból 57 forinton 10 millióért, amit utána eladtam volna 3000 ft-ért darabját, amit egyből 4IG-re cseréltem volna tavaly tavasszal, amikor még 2500 (50) forint volt a 4IG, akkor most pont 10 milliárdom is lehetne...
Jó lenne már csak hobbiból bejárni dolgozni, vagy inkább csak 4 órában , hogy azért mégiscsak legyen egy struktúrája a napnak...
Bár azért megélhetési gondjaim nem lennének- hiszen kellően spártai életmódot tudok folytatni, de azért mégiscsak jó lenne, ha az ember gyerekeinek /unokáinak is már bebiztosítani a jövőjét...
Nem kell nekem dollár milliárd, de ebből a szaros gyenge forintból, azért na...
ezen most jól felnyerítettem :D nem mondta, hogy de jó fej vagy? :)
979 az árfolyam. Csak a mihez tartás végett...:-)
Asszem pattintok egy sört ebédre! :-)
mondtam is otthon az asszonynak, hogy fel kéne kösse a nadrágját, mert már a 2 hónapos fiam is többet keres naponta, mint ő...:-)
egy két apróság a beszámolóval kapcsolatban:
1) új logo szerepel már rajta!
érdemi:
2) Nagyon pofásan profin összeállított részletes tájékoztatónak tűnik. Kezd már amolyan nagyvállalati szintű beszámoló lenni.
3) Nem is emlékeztem, hogy 2018-ban volt goodwill leírás:
"A számítások alapján 2018. évben a FreeSoft goodwillen 103.000 eFt értékvesztést számolt el a Társaság. "
A goodwill gyakorlatilag már akkor veszteség, amikor kifizetik, az hogy most leírogatják (most jönnek rá, hogy korábban többet fizettek a kelleténél) már nem most felmerülő költség. Kvázi ezzel lehetne is az adott év eredményességét javítani. A másik pozitív, hogy a jelenlegi goodwill a kalkuláció alapján alátámasztott, tehát indokolt volt az "extra pénz" kifizetése a vásárláskor.
4) A tavalyihoz képest baromi erős a cash állománya a cégnek. Ami különösen szívmelengető annak fényében, hogy mekkorát nőtt az üzlet, hiszen ez azt jelenti, hogy nem igényel extra finanszírozást az üzlet növekedése, azaz az ebből eredő finanszírozási kockázat kezelve van.
5) A saját részvények visszavásárlási értéke 92.261 eFt, átlagárfolyama 41 Ft/db. Az időszak tőzsdei záró árfolyama 1.076,- Ft/db, átlagárfolyama 731,- Ft/db volt.
Az, hogy a saját részvények a mérlegben beszerzéskori árfolyamon vannak kimutatva, az azt jelenti, hogy nincs átértékelve, nem volt átkötve a tőzsdén (pedig évente egy átkötést elvileg kellene csinálni). De ez azt jelenti, hogy igazából 2.250e* (1076-41)= 2.328.750 e Ft nyereség nincs még kimutatva, realizálva a beszámolókban. Ha csak 920 forintos árfolyammal számolunk, akkor is közel 2 milliárd forint rejtett nyerő.
Hirtelen ennyi, de nem néztem részletesebben...
Jobb, mint amit vártam. Nagyon odatették magukat a fiúk.
A projekteket még csak most nyerték meg, azok max részben lehetnek csak benne. Tsys és DKÜ még nincs benne. Sap nincs benne, 5g nincs benne. Miből lett ennyi árbevételük és ennyi profitjuk? Öröm, h az állami megrendelések csak a bevételek 60%-at adják. Ezek szerint az ML név nem riasztotta el a piaci szférát sem, vagy ha igen, azt pótolták. Ha semmi üzleti fejlődés nem lenne, akkor azt mondanám h év végéig lesz 30-50 milliárdos bevétel és 3-5 milliárdos profit.
De üzleti fejlődés a küszöbön áll. Ezek a tételek jövőre még nagyságrendileg többszörözhetik az árbevételt és a profitot is.
És a management is nagyon magabiztos, már most ki merik jelenteni, h rekord év vége lesz. Azaz feltették ide a rekordra a minimum elvárást!
Szóval jelenleg nagyon nehéz beárazni, h minek vagyunk részesei és bár az árfolyam előre szaladt, gyakorlatilag még mindig többszöröződhet akár 2-3 éven belül is...
kb ezt vártam https://bet.hu/newkibdata/128299427/4iG_Jelentes_I...
1év múlva lehet reális összehasonlítás, tavaly q2be vették át vagy mi... nem releváns, de így is szembetűnő a változás...
fórumokon nagy a csend a 4igel kapcsolatban... most est a menő, oda megy a telener, meg az mkb, majd a takarék, s a legvégén a forig is... szóval bármi megtörténhet... :))
hosszúra vettem, ez egy pillanatfelvétl a cég életében, meglátjuk, hogy miként gazdálkodnak, használják ki a lehetőségeket... remélem 5-10úv múlva a 4ig lesz kelet eu, vaaagy álmodjunk nagyot, az egész eu salesforce.a vagy oracle.ja, nekem aztán tök mindegy... :P