Regisztráció Elfelejtett jelszó

. pszicho

matgab Előzmény: #848983

Mit vártok a gyj-től?
T-sys még nem lesz benne.
A DKÜ vagy miazisten még csak most indulgat.
Lehet ellenben egy csomó átszervezési , toborzási, üzletszerzési költség.
Emellett persze jönni fog egy tavalyinál jóval nagyobb ábevétel, de eredmények szempontjából én nem várok sokat.
Ez a részvény nem most fog nagyot dobbantani, hanem amikor a központi informatikai fejlesztések/beszerzések valóban itt valósulnak meg.
Mit áraz a piac most?
Kb. 90 milliárdos kapitalizációt.
Az kb. 10-es P/E ráta mellett 10 milliárd nyereség. Ha 10% nyereség hányaddal számolunk, akkor az kb. 50 milliárdos nagyságrendű árbevétel.
Lesz annyi most? Egyáltalán nem. Idénre max 50, de inkább 30.
De ha beindul a DKÜ, SAP meg minden, akkor itt 150-250 milliárdos árbevétel nagyon egyszerűen elképzelhető lesz. Ugyanez 10%-os nyereség hányad mellett 15-25 milliárdos eredmény lesz. Ez meg 10-es P/E ráta mellett 150-250 milliárdos kapitalizációt jelentene, ami kb. 1500-2500 forintos árfolyamot.
Az állami IT költések az több ezer milliárd forint a következő években. Ennek ha piacvezető kormányközeli IT cégként elkapjuk a 20-25%-át akkor simán meglesz ennyi.
És akkor bónuszként jöhet még az 5G meg a nemzetközi terjeszkedés.
Tehát, ha most kijön egy gyengébb gyors annál, mint amit itt sokan elképzelnek, akkor azt semmi másra nem kell használni, mint vételekre.
Én már a babakötvényt is beletettem. Hadd legyen a fiam 18 éves korára lakással, autóval rendelkező ember.