979 az árfolyam. Csak a mihez tartás végett...:-)
Asszem pattintok egy sört ebédre! :-)
979 az árfolyam. Csak a mihez tartás végett...:-)
Asszem pattintok egy sört ebédre! :-)
mondtam is otthon az asszonynak, hogy fel kéne kösse a nadrágját, mert már a 2 hónapos fiam is többet keres naponta, mint ő...:-)
egy két apróság a beszámolóval kapcsolatban:
1) új logo szerepel már rajta!
érdemi:
2) Nagyon pofásan profin összeállított részletes tájékoztatónak tűnik. Kezd már amolyan nagyvállalati szintű beszámoló lenni.
3) Nem is emlékeztem, hogy 2018-ban volt goodwill leírás:
"A számítások alapján 2018. évben a FreeSoft goodwillen 103.000 eFt értékvesztést számolt el a Társaság. "
A goodwill gyakorlatilag már akkor veszteség, amikor kifizetik, az hogy most leírogatják (most jönnek rá, hogy korábban többet fizettek a kelleténél) már nem most felmerülő költség. Kvázi ezzel lehetne is az adott év eredményességét javítani. A másik pozitív, hogy a jelenlegi goodwill a kalkuláció alapján alátámasztott, tehát indokolt volt az "extra pénz" kifizetése a vásárláskor.
4) A tavalyihoz képest baromi erős a cash állománya a cégnek. Ami különösen szívmelengető annak fényében, hogy mekkorát nőtt az üzlet, hiszen ez azt jelenti, hogy nem igényel extra finanszírozást az üzlet növekedése, azaz az ebből eredő finanszírozási kockázat kezelve van.
5) A saját részvények visszavásárlási értéke 92.261 eFt, átlagárfolyama 41 Ft/db. Az időszak tőzsdei záró árfolyama 1.076,- Ft/db, átlagárfolyama 731,- Ft/db volt.
Az, hogy a saját részvények a mérlegben beszerzéskori árfolyamon vannak kimutatva, az azt jelenti, hogy nincs átértékelve, nem volt átkötve a tőzsdén (pedig évente egy átkötést elvileg kellene csinálni). De ez azt jelenti, hogy igazából 2.250e* (1076-41)= 2.328.750 e Ft nyereség nincs még kimutatva, realizálva a beszámolókban. Ha csak 920 forintos árfolyammal számolunk, akkor is közel 2 milliárd forint rejtett nyerő.
Hirtelen ennyi, de nem néztem részletesebben...
Jobb, mint amit vártam. Nagyon odatették magukat a fiúk.
A projekteket még csak most nyerték meg, azok max részben lehetnek csak benne. Tsys és DKÜ még nincs benne. Sap nincs benne, 5g nincs benne. Miből lett ennyi árbevételük és ennyi profitjuk? Öröm, h az állami megrendelések csak a bevételek 60%-at adják. Ezek szerint az ML név nem riasztotta el a piaci szférát sem, vagy ha igen, azt pótolták. Ha semmi üzleti fejlődés nem lenne, akkor azt mondanám h év végéig lesz 30-50 milliárdos bevétel és 3-5 milliárdos profit.
De üzleti fejlődés a küszöbön áll. Ezek a tételek jövőre még nagyságrendileg többszörözhetik az árbevételt és a profitot is.
És a management is nagyon magabiztos, már most ki merik jelenteni, h rekord év vége lesz. Azaz feltették ide a rekordra a minimum elvárást!
Szóval jelenleg nagyon nehéz beárazni, h minek vagyunk részesei és bár az árfolyam előre szaladt, gyakorlatilag még mindig többszöröződhet akár 2-3 éven belül is...
kb ezt vártam https://bet.hu/newkibdata/128299427/4iG_Jelentes_I...
1év múlva lehet reális összehasonlítás, tavaly q2be vették át vagy mi... nem releváns, de így is szembetűnő a változás...
fórumokon nagy a csend a 4igel kapcsolatban... most est a menő, oda megy a telener, meg az mkb, majd a takarék, s a legvégén a forig is... szóval bármi megtörténhet... :))
hosszúra vettem, ez egy pillanatfelvétl a cég életében, meglátjuk, hogy miként gazdálkodnak, használják ki a lehetőségeket... remélem 5-10úv múlva a 4ig lesz kelet eu, vaaagy álmodjunk nagyot, az egész eu salesforce.a vagy oracle.ja, nekem aztán tök mindegy... :P
hagyjálmár a hülyeségeddel Bendegúz!
Egyszer 1 millióra várod az árfolyamot, aztán másnap 20 ft-ra.
Nulla speki felhuzas jelentés előtt, a nagy eladó tovább adagol, itt holnap alsó limit lesz, jó ha jövőre márciusban újra 1000 fölé megy. Ennek részletek rövid távon. Még szerencse, hogy van időm a Tbsz-ekkel kívárni
Mit vártok a gyj-től?
T-sys még nem lesz benne.
A DKÜ vagy miazisten még csak most indulgat.
Lehet ellenben egy csomó átszervezési , toborzási, üzletszerzési költség.
Emellett persze jönni fog egy tavalyinál jóval nagyobb ábevétel, de eredmények szempontjából én nem várok sokat.
Ez a részvény nem most fog nagyot dobbantani, hanem amikor a központi informatikai fejlesztések/beszerzések valóban itt valósulnak meg.
Mit áraz a piac most?
Kb. 90 milliárdos kapitalizációt.
Az kb. 10-es P/E ráta mellett 10 milliárd nyereség. Ha 10% nyereség hányaddal számolunk, akkor az kb. 50 milliárdos nagyságrendű árbevétel.
Lesz annyi most? Egyáltalán nem. Idénre max 50, de inkább 30.
De ha beindul a DKÜ, SAP meg minden, akkor itt 150-250 milliárdos árbevétel nagyon egyszerűen elképzelhető lesz. Ugyanez 10%-os nyereség hányad mellett 15-25 milliárdos eredmény lesz. Ez meg 10-es P/E ráta mellett 150-250 milliárdos kapitalizációt jelentene, ami kb. 1500-2500 forintos árfolyamot.
Az állami IT költések az több ezer milliárd forint a következő években. Ennek ha piacvezető kormányközeli IT cégként elkapjuk a 20-25%-át akkor simán meglesz ennyi.
És akkor bónuszként jöhet még az 5G meg a nemzetközi terjeszkedés.
Tehát, ha most kijön egy gyengébb gyors annál, mint amit itt sokan elképzelnek, akkor azt semmi másra nem kell használni, mint vételekre.
Én már a babakötvényt is beletettem. Hadd legyen a fiam 18 éves korára lakással, autóval rendelkező ember.
holnap felspekizik 940-re, este megjönnek mindenhova a trollok, kiszámolják q2-ből FY19-et és kijön, hogy legjobb esetben se ér többet jelenleg 450 Ft-nál, a fórumban mindenki egymásnak esik, pénteken leszúrás 900 alá, majd 1000 körül zár.
Holnap jön a gyj.
Két eset lehet: nem lesz annyira jó a jelentés, mint amennyire jelenleg a piac gondolja (előre van árazva a részvény) és egy kis visszaesés jön (kb. 900-ig). Ebben az esetben venni kell és utána örülni.
Vagy már most jó lesz a jelentés és kilő az árfolyam- akkor vétel nélkül kell önmagában örülni.
szerintem ez egy olyan cég, amit erre alapítottak.
SAP-hoz odament kopogtatni egy olyan ember, akit már ismertek. Létrehozott egy céget, ahol a SAP nem gyanakodhatott (vagy a SAP mondta, hogy hozzanak létre egy céget, hogy ne kerüljenek botrányba, hogy egy Orbán holdudvarába tartozó cégnek adnak licence-t. Mert ők adtak egy licence-t egy cégnek, amit megvásároltak- hát ők erről nem tehetnek.
A SAP nem fogja felmondani a licence-t , hiszen itt kva nagy pénzről van szó. A kérdés csak az volt, hogy ki csinálja meg. És arra ugye meg ott a 4IG.
Szerintem ha a 4IG lesz a királyi SAP beszállító -önkormányzatok, MÁV, Volán, BKV , Honvédség, egyéb állami szervezetek- akkor itt nagyon nagy pénzekről fogunk beszélni.
bátor :))
amúgy mit lehet tudni erről az újonnan vásárólt cégről? céginfó alapján 1éves cég 1munkavállalóval? ezek szerint csak az sap miatt vették meg?
szóval 20x-ozik 1 év alatt? 200 millió alatt csak szart kapsz :D