Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Jellinek Dániel - Indotek-csoport

#844169 matgab Előzmény: #844146

Az Indotekhez személyes kapcsolat fűz. Egy igazi gyökér társaság.

Ilyen nem professzionális , töketlen szemét társaságot én még nem láttam.

Bérleti szerződés felmondás után hónapokkal még mindig azon küzdünk, hogy a kauciónkat visszautalják. Szerintem polgári per nélkül nem is fogják vissza adni.


Jellinek Dániel - Indotek-csoport

#844146 Koffein
A mai világban, ha nem vagy barát, akkor ellenség vagy, így biztosan kellenek politikai kapcsolatok ahhoz, hogy valakit ne pörgessenek ki a piacról. Ma egy-egy ingatlanról vagy követelésről úgy tárgyalunk, hogy mindenki elmondja, hogy kit ismer, olyan ez, mint régen lehetett, amikor a vadnyugati kocsmákban a legények kitették a fegyvereiket

https://index.hu/gazdasag/2019/05/28/jellinek_dani...

-- a másik út --

#844072 Koffein Előzmény: #844036

ha nem is ingatlan hitel miatt menekülnek, de a téma érdekes, hogy miként gondolkodik egy egy amcsi..

van aki kamionba lakik, hogy letudja a diákhitelt, van aki elmenekül...

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#844002 Ibiza Előzmény: #843977
"...hullám..persze jönnek az ukránok..orosz maffia.. építik az egérutat..zsidók akik félnek..tudják fenntarthatatlan a mesterséges államuk.. euból jönnek távmunkás fiatalok..a nyugdíjukért többet kapó öregek.."

de, felsoroltam, de nem olyan jelentős mint gondolnád.. 50-100millió Huf nem tétel a pénzmosásban, ők dollárban számolnak..árnyékbankok műkincspiac gyorsabb egyszerűbb.

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#843977 Koffein Előzmény: #843954

kínai, orosz befektetőkre nem gondoltál? pénzmosás stb., nekik semmi sem drága... hévíz és környéke már oroszoké, soproni kisfalvakban is oroszok, nem is titkolják...


-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#843954 Ibiza Előzmény: #843303

nem sokat szöszmötöltél azzal amit beírtam. :DD

Az ingatlanpiacot azért mozgatnia kell valaminek..van gy motorja..alapdolgok nem változnak a hozam és a megtérülés.. nálam ezek a számok nem jönnek ki... főleg ha azt nézzük 2018ban már 51% volt a befektetési ingatlanvásárlás.

Ökölszabály 10éves megtérülésig venni 20nál eladni..

Ha azt vesszük alacsonyak a banki kamatok ezért vesznek a népek ingatlant ( és a fenti 51% nem zavar minket) akkor is fura ha nem csökken a lakossági megtakarítás hanem nő.

Persze értem..Budapest cool hely.. eddig prága volt most Bp.. holnap majd Bulgária lesz...stb stb.. és? ez fing a gatyában..jön megy..jönnek az olcsó jánosok pár napra..szétisszák magukat aztán mennek..

Értem a külföldieket..itt biztonság van..kultúra, pezsgő élet.. igazi európaiság.. némi latinos hangulattal.. olaszos lazasággal.. ők is befolyásolják az árakat..de nincs hatalmas vételi hullám..persze jönnek az ukránok..orosz maffia.. építik az egérutat..zsidók akik félnek..tudják fenntarthatatlan a mesterséges államuk.. euból jönnek távmunkás fiatalok..a nyugdíjukért többet kapó öregek..

Én ezektől az új lakások eladását várnám..nem az öreg 100éves vacak beosztású ócska házak lakásárát.

Szóval vannak irányok erővonalak..de egy olyan erős pénz jött az ingatlanpiacba ami félelmetes..és nem pontosan látom honnan..még ha beleveszem a smsz számlákat is. Láttam olyan ingatlan vásárlókat akik egy nap 3 ingatlant foglalóztak..amilyen árat kértek azt fizették.. és boldog volt már csak kevés pénzt kell elkölteni..

Benne voltam pár üzletben..pl 09kerben volt önkoris üzlethelyiség árverés.. Otthoncentrum vette meg mindhármat olyan áron amitől dobtam egy hátast.. 600ezer felett voltak a nm árak..miközben a piacon 450-500ért lehetett venni hasonlókat..2 helyiség olyan kicsi és rossz beosztású, hogy kevés vállalkozásnak lehetne kiadni.. ez kb 1 éve volt üresen állnak a helyiségek.. ez mi?

Ingatlannak van helye a portfólióban.. de ez mi?

Gnúcsorda? vagy tisztánlátók? Mire számítanak? válság? teljes forint bedőlés? akkor vannak likvidebb befektetések..valuta..részvények





-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#843310 matgab Előzmény: #843297

Hogy miért nem vettek az emberek ingatlanokat 2012-ben 2015-ben?

Mert nagy részük még a devizahitel tartozásából próbált kikecmeregni.

Mert látták, hogy a hitel ördögtől való. Mert látták, hogy míg a részvények ára duplázodott , triplázódott az elmúlt 5 évben, addig az ingatlanok ára csak csökkent.

Mi változott?

Nincs már devizahitel az emberek nyakán, javultak a gazdasági kilátások, nőttek a keresetek, optimisták lettek az emberek a jövőjükkel kapcsolatban (ez baromira fáj az ellenzéknek, mert így megint a 2/3 borítékolható).

A turizmust segítik az olcsó repjegyek és a turisztikai beruházások. Igen most már érdemes Budapestre jönni, fel van újítva a vár a Várkert bazár, rengeteg új bár étterem nyílt (tegnap láttam, hogy már megint milyen tömeg hömpölyög a Raqpartnál is).

Szép lett a Kossuth tér, megszépültek a fővárosi fürdők is. És a vidéki vagy balatoni turizmus is egyre jobban beindul.

Persze, hogy felmennek az árak, nyílnak a szállodák, egyre több embert egyre drágábban alkalmaznak a vendéglátásban (is)!

Emellett a tőzsdei szerencselovagok is óriásiakat kaszáltak a Mészáros és egyéb speki részvényekkel, OTP-vel, MOL-lal is, ezek a tőkék is keresik a helyüket és ingatlanokban is lecsapódnak.

Emellett persze Magyarországon is a nemzetgazdasági pénzhiány a Matolcsy hitelekkel orvosolva lett, ma már van a gazdaságban vérkeringés, ami eddig hiányzott.

Ez persze, hogy mind mind és még sok más pozitív hatás az ingatlanárak elszabadulásához vezetett és vezet továbbra is.

Ezt segíti a nemzetközi pénzpumpálás és az alacsony hozam és hitelkamat környezet is.

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#843303 Spade Előzmény: #843297

A zemberek egyáltalán nem értik a zingatlan piac működését még a zingatlanosok se.Az ingatlan ára ma a globalizációban már nem attól függ h Random Feri napi nyóc órában összezümmőg havi max 400 rugót és mindenki hőbörög h abból nem telik belvárosi kecóra de még albértletre se és ez szörnyűűű. Már miért telne amikor a nagy almában londonban pekingben 100 nm-t a belvárosban 1-4 yardért mérik és az amcsiknak angoloknak kínaiaknak még a felső középosztályban sem telik rá. Nálunk az ár max a tizede pedig Bp jön fel mint a talajvíz a világ legjobb 10 destinációban benne van a világban egy cult hely lett. Nem indokolt ez a különbség és ezt a külföldiek tudják veszik is az ingatlanokat mint a cukrot. Az meg h airbnb felveri az árakat, édes istenem, nem alanyi jog a belvárosban lakni (mint ahogy pl. a parlamentben sem) és nem is egészséges olyan helyen lakjanak ahol jó a közlekedés de a levegő is és sokkal olcsóbbak a telkek és ott kaszálják le a csokot. És ha egy jót akarnak szórakozni akkor airbnb-znek egy vagy 2 napra egy szobát a top helyen és jól kibulizzák magukat ahogy ez már egyre nagyobb szokás még budapestieknél is. A turisták pedig csapassák a belvárosban és költsék a sok pénzt, a Bp-i turizmus még mindig fele a Bécsinek és 2/3-a a prágainak úgyh van hova nőni. A lakás árát pedig nem a beépitett tégla ára határozza meg nem attól fog emelkedni, hanem sokkal inkább a telek exkluzivitása és keresettsége határozza meg

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#843297 Ibiza Előzmény: #841234

Én Budapestet ismerem. igen kb 280-350e /nm a beker ára lakásoknak + telekhányad. Extrém pénzt keresnek a beruházók. Orbánék azt nem értik most pont annyival lett több a lakás mint amennyi támogatást kapnak a népek (vagy pontosan értik). A spekikhez megy a pénz nem a családokhoz. Most nem győzik felhívni a figyelmet csak fix kamatozású hitelt vegyenek fel ( talán nem véletlen)

Én két dolgot nem értek az ingatlanpiacon, egyre nő a megtakarítások mértéke miközben már marinéni is ebbe akar fektetni.

A másik ha most megéri 650ezer/nm venni rossz beosztású 100éves bérházban lakást, akkor miért nem érte meg 2016ban 280-320ezerért venni? 650ezerért veszik a 100éves lakást miközben közel ennyiért már árulják az újakat, ez mi?

Csak egy kis számtan:

80nm-es lakás beker ára a 6-7-8-9 kerben kb 40-45 milka kiadható kb 150ezer/hó ha 100%ban kihasznált, nulla az adó és nulla a felújítás és javítás akkor a megtérülés kb 23év!! ha sima kamatot számolok mint egy bankbetétnél akkor 4-4,5%/év körüli. Ez jó üzlet? Persze értem van a kamat és van az emelkedés de innen merre van nagyobb tér le vagy fel? Mennyire likvid egy ingatlan, (amúgy likvid ha 30%-al olcsóbban adod de akkor?)

Minden emelkedésnek esésnek van egy motorja.

Ingatlanpiacot az alacsony kamatok az olcsó hitelek, az smsz számlákon tisztára mosott pénzek a biztonságot kereső külföldiek az airbnb együtthatása adta a gyúelegyet és persze az a 20 megkent újságíró.

A piacon vannak a spekik akik előre látják megteremtik az üzletet a keresletet (nálam ők a tisztánlátók), a hullámlovasok akik gyorsan rápattannak a spekik farvizére és van a gnúcsorda akik lassan komótosan mennek a folyó felé az elsők még átérnek a középen lévőket tizedelik a krokodilok az utolsókat elviszi a hirtelen jött ár felfalják a keselyűk. Most a gnúcsordák bégetését hallhatjuk.

Dübörög a gazdaság nőnek a bérek, az élelmiszer kb 2x esére nőtt 1-2 év alatt. Azért drága a lakás mert az emberek meg tudják fizetni a magasabb bérleti díjakat vagy a törlesztőrészleteket.

Az építőiparban is megvan a gnúcsordás felosztás, mielőtt elindult az ingatlan boom előtte már csendben felvásárolták a bedőlt ingatlanberuházásokat építési területeket. Utána boldog boldogtalan nekiállt lakást építeni de ennek átfutás minimum 3év ha csúszik akkor 4-5. Egyszerre lesz hatalmas mennyiségű lakás a piacon, ha korlátozzák airbnb-t ahogy a világ sok pontján akkor mi lesz? lesz aki azonnal árat csökken valakik elkezdik..

Ahogy tudom a németeknél osztrákoknál az állam a város és a nyugdíjalapok is építtetnek lakásokat olcsóbban kiadva azokat a piaciaknál igy is kordában tartva az árakat. Sok német városban már 60-150km-ről járnak dolgozni a nagyvárosokba.


-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#841234 banyaiz Előzmény: #841185

Őrület van vsz az ingatlanpiacon összességében és tartok tőle annyira felpumpáljuk összeomlás lesz megint belőle.

...

Bp-en új lakásra várnak rokonok, átvehessék egyszer majd valamikor. Beszálltak kb 2 éve . Közben a lakás még el se készült de már 20 millióval többért mennek mint amikor ők beléptek. De van egy olyan probléma nem készült el határidőre, egy csomó minőségi gond, és amiben laktak azt közben eladták . Rászámoltak egy bizonyos időt nehogy az új még nincs kész és a régiből költözni kell. De most kifutnak az időből és a szerződés úgy szól havi 300 k -ért maradhatnak ha időben nem tudnak költözni.

Azt mondják 60 misi környékén van a lakás ára most de olyan a minősége a kivitelezésnek ami nonszensz 60 millió forintos összegeknél. Izgalmas játék azért ez így főleg ha az előző lakás már el van adva.

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#841232 banyaiz Előzmény: #841185

Nagyon alá van pörkölve az ingatlanpiacnak. Ahogy 2008-9-ben és utána a chf megmentésben minden lefelé nyomta, úgy most minden felfelé.

Nem tudom meddig lehet ezt pörgetni, de itt pl nálunk azt néztem mióta bejelentették ezt a gyermekvédelmi tervet vagy mi a neve ennek élénkítőcsomagnak érezhetően nőttek a hirdetésekben az árak. :) Csak a híre is megmozgatta legalább hirdetés szintjén, persze milyen üzlet lesz belőle az másik kérdés.

CSOK-nak van egy pszichés hatása is amit én pl úgy tapasztaltam egyik szomszédom feldobta áron alul a lakását gyors eladási céllal, hogy megvan amit venne + CSOK és akkor gyorsan kell lépni. Bukik pár milliót a gyors eladás miatt sebaj CSOK + eladási ár kiadja amit venni akar. Kicsit kamikáze módon adta el , el is vitték tőle napokon belül. Ha nincs a CSOK akkor valószínű máshogy jár el.



Kecskeméten az új építés…

#840784 walex

Kecskeméten az új építésűek m2 ára már 540-nél tart az egyik lakópark utolsó ütemében, egy másik 2. üteme a város szélén meg még drágább.

2 év alatt cirka 40%-ot emelkedtek az árak. Kemény.

Fektesd a pénzed nyugdíjasokba

#839916 Koffein

A címet meglátva, arra gondoltam, hogy de jóóóó, itt egy cikk, ami támpontot ad, hogy miként lehet nyerészkedni a nyuggerekből, hisz elöregedő társadalomba élünk stb., de csak érintik a témát és semmi kézzelfogható, azon kívül, hogy tudjuk vannak ilyen ingatlanbefektetések. Szóval itt van egy összefoglaló, hogy mibe lehetne fektetni, de egy tőzsdén lévő cég sincs megnevezve, hogy melyikbe lehetne fektetni https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/fektesd-a-... pfff

Főcsapás: Idősotthonok, Diákszállások, Profi bérbeadók és üzemeltetők


Szerintem ha a befizetet…

#837116 banyaiz Előzmény: #836593

Szerintem ha a befizetett adó stimmel akkor nem. Ezen nem fognak szórakozni, ha szerződésben fele fele bérbeadó van és az adó összege rendben van , hogy egy számlára ment .

De írsz nekik és az írásos választ elrakod , csatolod ha ellenőrzés van az a biztos.

Engem még ilyen ügyben nem ellenőriztek. Van egy olyan ingatlan ahol öcsémmel fele részben vagyunk tulajok és a bérbeadó édesanyám. Ő nem tulaj de írtunk egy papírt lemondunk a bérleti díjról a javára és a szerződésben ő a bérbeadó. Adóbefizetés rendben, szóval nem tartok tőle bírságolnának ezért. De lehet , hogy megkérnének módosítsuk ezt a gyakorlatot ha ellenőriznék.

Az ingatlan bérbeadás adózásnál örülnek annak ha adózik a polgár utána. Rengeteg fekete pénz van ebben. Legalábbis én a helyükben így tennék megbecsülném ha valaki ezt legálisan műveli. :) De ez csak megérzés mert soha nem ellenőriztek ilyen ügyben.

ne valld be...:-)Ha a na…

#836601 matgab Előzmény: #836593

ne valld be...:-)

Ha a nav már ilyen szinten néz át mindened, hogy milyen mozgások voltak a bankszámládon, akkor már megette a fene.

Max, ha cég bérli tőled és elszámolja bérleti díjként, akkor be kell vallani...

Mindkét fél szerepelne b…

#836593 walex

Mindkét fél szerepelne bérbeadóként, de a jövedelem a feleség bankszámlájára menne, mivel a bérlő mindenképpen utalva akar fizetni.

Ha a feleség nevén lévő számlára megy, de a bérbeadó férj és feleség, akkor is fele-fele alapon kell leadózni? Ilyenkor nem kukacoskodik a NAV azzal, hogy akinek a bankszámlájára megy, annak kell leadózni az egészet?