Regisztráció Elfelejtett jelszó

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

Ibiza Előzmény: #843303

nem sokat szöszmötöltél azzal amit beírtam. :DD

Az ingatlanpiacot azért mozgatnia kell valaminek..van gy motorja..alapdolgok nem változnak a hozam és a megtérülés.. nálam ezek a számok nem jönnek ki... főleg ha azt nézzük 2018ban már 51% volt a befektetési ingatlanvásárlás.

Ökölszabály 10éves megtérülésig venni 20nál eladni..

Ha azt vesszük alacsonyak a banki kamatok ezért vesznek a népek ingatlant ( és a fenti 51% nem zavar minket) akkor is fura ha nem csökken a lakossági megtakarítás hanem nő.

Persze értem..Budapest cool hely.. eddig prága volt most Bp.. holnap majd Bulgária lesz...stb stb.. és? ez fing a gatyában..jön megy..jönnek az olcsó jánosok pár napra..szétisszák magukat aztán mennek..

Értem a külföldieket..itt biztonság van..kultúra, pezsgő élet.. igazi európaiság.. némi latinos hangulattal.. olaszos lazasággal.. ők is befolyásolják az árakat..de nincs hatalmas vételi hullám..persze jönnek az ukránok..orosz maffia.. építik az egérutat..zsidók akik félnek..tudják fenntarthatatlan a mesterséges államuk.. euból jönnek távmunkás fiatalok..a nyugdíjukért többet kapó öregek..

Én ezektől az új lakások eladását várnám..nem az öreg 100éves vacak beosztású ócska házak lakásárát.

Szóval vannak irányok erővonalak..de egy olyan erős pénz jött az ingatlanpiacba ami félelmetes..és nem pontosan látom honnan..még ha beleveszem a smsz számlákat is. Láttam olyan ingatlan vásárlókat akik egy nap 3 ingatlant foglalóztak..amilyen árat kértek azt fizették.. és boldog volt már csak kevés pénzt kell elkölteni..

Benne voltam pár üzletben..pl 09kerben volt önkoris üzlethelyiség árverés.. Otthoncentrum vette meg mindhármat olyan áron amitől dobtam egy hátast.. 600ezer felett voltak a nm árak..miközben a piacon 450-500ért lehetett venni hasonlókat..2 helyiség olyan kicsi és rossz beosztású, hogy kevés vállalkozásnak lehetne kiadni.. ez kb 1 éve volt üresen állnak a helyiségek.. ez mi?

Ingatlannak van helye a portfólióban.. de ez mi?

Gnúcsorda? vagy tisztánlátók? Mire számítanak? válság? teljes forint bedőlés? akkor vannak likvidebb befektetések..valuta..részvények