Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Nagyjából az a helyzet …

#841629 banyaiz Előzmény: #841576

Nagyjából az a helyzet bármilyen a felállásunk 5, 4, vagy 3 védős rendszer nem tudtuk stabilizálni a védelmünket. A támadásainknál pedig az kellene középpályán fölény ami megint csak igen ritka.

Nem csak erre a 2 meccsre hanem úgy hosszú távon.

Támadásban középpályán ritka a fölényünk így ritka az a fajta támadás ahol a csatárt meg tudjuk játszani értelmes módon. Nagyon leegyszerűsítve persze a sportágat. :) A horvát meccsen voltak ilyen pillanatok pl Szalai gólja. Dzsudzsák passza a középpályáról lerázva magáról az emberét 1-1-ben megverte az emberét és egy lapos jóütemű passz a csatárnak. Ez a foci 1x1-e lenne elvileg de ritka az ilyen . Azért ritka mert ha focicsapat ellen játszunk akkor nem nagyon verjük őket középpályán, ha valami gittegylet ellen akkor pedig betömörülnek védekezésben és nincs is lehetőség középpályáról így megjátszani egy kiugratással.

Persze ez nagyon leegyszerűsített duma mert pl az izlandiak tudatosan feladják a középpályát és kézilabdás stílusban betömörülnek viszont ha labdát szereznek akkor nagyon veszélyesek ezzel tudtak elég sok sikert elérni .

A szlovák meccsen más vo…

#841628 banyaiz Előzmény: #841576

A szlovák meccsen más volt a felállásunk is. 5 védővel játszottunk. 5-3-1-1 mondjuk, és támadásnál 3-5-2 -re fejlődik elméletileg , gyakorlatilag az más tészta, 0-0nál .

Szlovákoknak ha az egész meccset nézzük nem volt szerintem nagyon helyzetük . Amiből a gólt rúgták az első félidőben az egy ajándék volt nekik az 5-ös vonalából zavartalanul középre passzolhat a szélről. Ez egy fél 11-es . :) Ezen kívül épkézláb helyzetük ami ki volt dolgozva nem volt az egész félidőben mégis vezettek. Ami egyenlő lett a meccs elvesztésével. Mert alapvetően a taktikánk vsz azon a meccsen a felállásból következtetve biztos védekezés 1 pont volt, és ha mákunk lesz egy rögzített szituból akkor esetleg 3.

Ezért is tűnt vsz úgy nagyon esetleges a támadójátékunk mert 5 védővel nehezen értünk fel.

Horvát meccsen 4-4-2-ben játszottunk miközben a védekezésünk is jobb volt , érdekes módon.

Magyar válogatottnál ezek a taktikai hadrendek sokszor nagyon érdekes következményekkel járnak, védekezésben , támadásban is . Ha legalább egy alsó középkategória az ellenfél.

Szóval nem biztos mindig van értelme elemezni mi miért van a felállásunkból kiindulva. :) Ami elég amatőr beütése a focinknak. Legalábbis az elmúlt 30 év meccseit ha visszapörgetem a fejemben sokszor így volt, szerencsére az emberi agy képes a felejtésre is így sok mindent sikerült belőle elfelejteni. :)

Most látva a szlovák-mag…

#841576 TrendMan Előzmény: #841573

Most látva a szlovák-magyar első félidejét (amiből múltkor kimaradtam), alapvető különbség az, hogy a tótok sokkal gyorsabban és határozottabban mozognak a mi kapunk előtt, mint mi az övék előtt.

Mi ott minden koncepció nélkül botladoztunk.

Különösen szembeszökő az, hogy a mi beadásaink soha nem találtak embert.

Ez nem tudom min múlik, akkor sincs érkező a beadásra, ha vagyunk elegen a 16-os előterében.

Sajnos továbbra is tartom, hogy kis Kokó fizikailag nem elég erős ehhez a sporthoz.

Nemzetközi szinten biztos.

Ha azt ki tudjuk hozni a…

#841574 banyaiz Előzmény: #841547

Ha azt ki tudjuk hozni a walesiek és a szlovákok ellen a 3 visszalévő meccsen nem ajándékozunk gólokat és eljutunk pontrúgásokig amiből becsoroghat, bepattanhat, öngól lehet bármi lehet akkor kihoztuk a maximumot szerintem . + azerieket oda vissza verjük.

Akkor egy adag szerencse kell , hogy a walesi, szlovák meccsen a mi szögletünkből legyen gól, vagy a mi szabadrúgásunkból és ne az övékből. :) Az már az orosz rulett kategória mert ahogy mondod a tegnapi meccsen is ennyi erővel a horvátok is találhattak volna egy 2. gólt egy szögletből.

Akciógól történet az nagyon nehéz ügy. Horvát meccsen jó volt ez a Dzsudzsák indítás Szalainak, és az is, hogy ilyen szögből lőtt meglepte a kapust. De sok ilyen gólt nem várok a látottak alapján ebben a sorozatban.

A védekezésünket sikerül…

#841573 banyaiz Előzmény: #841547

A védekezésünket sikerül stabilizálni akkor nagy lépést tettünk.

Nem tudom ebből a meccsből mit szűrjek le mert a horvátok eléggé enerváltak voltak. Szerintem is úgy álltak ki lazán gurítanak 3 gólt a magyar védelem hibáiból aztán viszlát. :)

Mondhatnám azt is a meccs alapján végre összeállt a védekezésünk , de várok még azért ezzel a kijelentéssel.

Szlovák meccsen kár azért az ajándék első gólért , de összességében stabilabb csapatnak tűnt a szlovák. Bár nem tudom mit fociztak volna ha mi szerzünk valahogy vezetést. Illetve mi lett volna ha ilyen taktikával állunk fel mint a horvát meccsen.

Azeriek jó lenne ha pontokat szereznének 4-5 pontot, csak ne ellenünk mert akkor game over. szlovákoktól és a walesiektől igazán lophatnának 3-3 pontot, vagy legalább 2-2 pontot döntetlennel . De nekünk meg kell vernünk őket idegenben aztán majd itthon is ha az nem sikerül akkor nekünk annyi vsz.

Még a védekezésről ezen a meccsen kellett az is Dzsudzsák is védekezett igaz úgy ahogy de küzdött a védekezésben is, másik szélsőnk is mindkettő mert ott cserélnünk kellett. Ez már hasonlított a csapatvédekezésre amit bemutattunk, Pátkai, és Nagy is jól nyomta.

Ami még pozitív volt nekem, hogy mindkét meccsen hátrányban sem adtuk fel . Jó a küzdőszellem ami alap csak mégis örülök neki mert sokszor volt már az elmúlt 30 évben , hogy kapunk egy gólt aztán feladtuk. Ez a mentalitás tetszik, hogy küzdünk ezt is meg kell tartani minden meccsre.

Igen, én is így látom.Az…

#841567 TrendMan Előzmény: #841547

Igen, én is így látom.

Azért én még megfejelném azzal, hogy az Egervári csapathoz képest - amikor a reporterek azt kódolták kb. 10 évvel ezelőtt, hogy nemsokára majd elkezdenek dőlni az akadémiás tehetségek és akkor majd milyen jó lesz - tehát ahhoz a csapathoz képest is egy nagyságrenddel lejjebb vagyunk jelenleg.

az első 25 percet nem lá…

#841547 matgab Előzmény: #841545

az első 25 percet nem láttam...

De régen láttam ilyen jól játszani a magyar válogatottat. Azt hiszem a horvátok lenyilatkozták udvarisan, hogy ez kemény meccs lesz, de maguk sem hittek benne. Főleg amikor a 13. percben találtak a magyarok ellen egy olyan málé gólt, mint amire mindenki számít a magyarok ellen.

De legalább látszott, hogy tényleg Dzsudzsi is akar és nekem tetszettek Szoboszlai megmozdulásai is. Végülis mindenki erőn felül teljesített és egy kis szerencsével összejött a győzelem.

A kis szerencsét azért írom, mert kidolgozott helyzetünk az az első gólon kívül nem nagyon volt (legalábbis amíg én láttam).

Helyzet nélkül pedig simán maradhatott volna 1-1. De végülis akkor tudunk csak szerencsés gólt rúgni, ha ott vagyunk a horvát kapu előtt...

Pátkai -igen eddig a válogatott meccseken mindig lefelé lógott ki. Most jó volt és Nagy Ádám is megint a régi egykori fradista formáját mutatta.

Ez a csoport baromi kiegyenlített, amiből a horvátok felfele , a magyarok kicsit lefele lógnak ki, de bárkit márki megverhet és az azeriek is biztos vagyok benne , hogy legalább 4-5 pontot fognak szerezni.

A szlovákok elleni meccsre visszatérve: ott sem volt rossz a játékunk nagyon. Két dolog hibádzott nagyon:

1) A legrosszabb az Korhut beálllítása volt. Borzasztóan gyenge volt, az első és a második kapott gólban is kulcsszerepe volt, de volt még kulcshibája, amit nem használt ki az ellenfél. A beadó játékost 5 védő esetén meg kell támadni!

2) a támadójátékban sokkal gyorsabban kellett volna változtatni és Szalai mellé betenni valakit, vagy már az elején Kiskokó mellett kellett volna még egy támadó középpályás...

Lovrencsics jobboldali v…

#841545 banyaiz Előzmény: #841512

Lovrencsics jobboldali védőként nem láttam még így játszani a válogatottban, már szlovákok ellen is jobb volt mint korábbi meccseken. Ha még beadni is tudna. Mert a hajam kihullott volna ha lenne amikor végre szélen felvisszük aztán beíveli a semmibe vagy a kapu mögé többször 1 félidő alatt. :)

Baráth belső védőként hajmeresztő húzásnak tűnt de egészen jó volt, jobb mint a baloldalon. Igaz volt egy meredek húzása az elején mikor luftot rúgott és a horvát csatár 10 méterre a kaputól szerencsére az is annyira meglepődött fölé pattant róla.

Vannak még csodák. :) …

#841542 banyaiz Előzmény: #841512

Vannak még csodák. :) Örülök, hogy versenyben vagyunk így, nagyon szar lett volna 2 meccs után elszállunk szinte, ha kikaptunk volna.

Két játékos akit mindig szidtam Dzsudzsák és Pátkai meccs legjobbjai között voltak. Dzsudzsáknál nem gondoltam ilyen focira képes lesz még az arab ligából 3x évesen. Pátkai eddig minden meccsen lefelé lógott ki , most szinte csak jó megoldásai voltak + gól.

Védekezésben jó volt ez a Kádár balra és Nagy Ádám besegít megoldás, ő is kihúzódott amikor lehetett. Igaz az első gólnál rosszul jött ki becsúszása és ott ragadt így nem volt les, de utána sokszor jól működött.

Ha ki akarunk jutni azerieket oda vissza verni kell, és hazai pályán mindenkit verni kell, akkor összejöhet. Ez elég kemény menetelésnek látszik.

Kádár ismét pályára lépett

#841395 banyaiz Előzmény: #841394

Nem sok esélyt látok a kijutásra. Ez egy nehezebb csoport mint ahonnan kijutottunk legutóbb 3. helyen ott is. É-íreknél és a románoknál is van 3 jobb csapat ebben a csoportban. Így igen nehéznek tűnik a 1-2 helyre odaérni.

Dzsudzsákot jó taktika a 2. félidőben bedobni frissen, 30 percre jó még.

A szélső védők nagyon gyenge pont az látszott már a felkészülési meccseken is.

Azt se értettem az első félidőben minden labdát a jobb oldalunkon hoztunk fel, kicsit egysíkú próbálkozás volt.

Gerát be kellett volna cserélni még elférne a középpályán. :)

A csapatunk legjobbja Orbán volt vsz , védekezésben és támadásban is ami elég meglepő egy belső védőtől ő a legveszélyesebb , neki volt az a nagy gólhelyzete és a másik helyzetünknél ő készítette le Szalainak. Szerencsénk van ezzel az emberrel mert különben nem tudom kit raknánk be belső védőnek . Még sokkal rosszabb lenne a védelmünk. Többet kellene előreküldeni talán ha ilyen gólveszélyes. Mintha Rossi is ezt próbálta volna mert elég sokszor odakeveredett a kapuhoz 2. félidőben pl annál a fejesnél nem tudom mit kószált elől.

#841394 TrendMan Előzmény: #841391

Belefáradtam ebbe az egész történetbe.

Olyan, mint egy 'The show must go on' magnószalag, ami megnyúlt és nyávog, de azért lejátsszák újra meg újra.

#841391 matgab Előzmény: #841390

Meg összességében olyan Garamis jellegű meccs volt... Jobbak a szlovákok, megpróbáljuk kihúzni döntetlenre, aztán ha nem akkor nyert a jobbik. De bazzeg ehhez legalább 4 jó hátvéd kéne nem kettő...

#841390 matgab Előzmény: #840916

Nezem ezt a szlovák magyart...

Hát annyit tettünk hozzá amennyit a szlovákok engedtek. Konkrét kijatszott helyzetünk egy sem volt. Pont rúgásokbol meg nem ment. És volt mellette két kurva gyenge hátvédünk Lang es Korhut. Azért nem értem, h Korcsmart miért nem hívják soha, mert ő mindkettőnél sokkal jobb volt... Oké volt 8-1 a hollandok ellen. De azt azért nem lehetett ravarrni...

Mire nem találtak bizonyítékot?

#840779 banyaiz Előzmény: #840738

Talán az is akadályozza a reformokat, hogy jól megy a biznisz így is. Minden változtatás egy hibalehetőség is. Közben dől a pénz a jelenlegi formában is. :) Lassan járj tovább érsz alapon nyomják a változtatásokat.

Viszont a mai Juve Atleticon ha nincs gólvonaltechnika ember legyen aki a 2. gólnál meg tudta volna ítélni bent vagy kint volt e. Döntő szituáció továbbjutás szempontból.

(a meccs kis csalódás volt mert ennél jobb játékot vártam Atleticotól )

#840738 matgab Előzmény: #840711

épp a chiptechnológia segítene abban hogy ne legyen a játék töredezett, sőt az azonnali helyes döntések meggyorsítanák a játékot (hiszen nem lenne helye reklamációnak).

Ha meg magukat a bírókat is levennék a pályáról, az még tovább gyorsítaná, hiszen egyáltalán nem is lehetne reklamálni.

Nem várakozgatni, meg utólag videon elemezni. Ez a hülye FIFA mindig le van maradva 10-20 évvel. 10 -20 éve a videobíró, mint pótmegoldás jó lett volna.

Ma már a mezekbe, testre és labdába épített szenzorok ideje kellene hogy legyen a profi ligákban. Emberi bírók csak segítenének, de nem ők vezetnék a meccset, hanem az AI.

#840711 banyaiz Előzmény: #840576

Attól félnek megtöri a játék lendületét mint az amerikai fociban többet áll a játék mint amennyit megy. igaz ott maga a játék is tördelt nem a videózás tördeli.

+ drága , gólvonaltechnika , videóbírózás megdrágítja ettől is van egy félelem. Akkor más körülmények lesznek olyan meccseken ahol erre nincs lóvé.

Nem hiszem a bírói csalások megőrzése lenne a fő félelem. Bár egy egy vb-n , eb-n a házigazdának kedvezni az jó üzlet szokott lenni. :) De fogadásoknál akkor a bíró kiesik de maradnak a játékosok.

#840576 matgab Előzmény: #840563

Jó a videobíró, még gyerekcipőben van és még lehet, hogy nem elég pontos, de azért az esetek többségében igazságosabbá tette az ítélkezést.

Egy kis AI kell még a rendszernek illetve szenzorokat kellene tenni a labdába és a játékosokra és akkor onnantól fogva egyértelművé válna, hogy bent volt, vagy nem volt, vagy megtörte-e a játékos mozgását a testi kontaktus, vagy csak homorított egyet.

Azt nem értem, hogy minden szakmában a kamionsofőröktől kezdve a call centereseken át a könyvelőkig - mindenhol tudja és elismeri a szakma, hogy ezen emberek munkáját át fogják venni a robotok. A futballbíírók helyett is sokkal pontosabbak és gyorsabbak lesznek a robotbírók, a futball szakma meg úgy tiltakozik az ellen, hogy kivegyék az emberi tévedések faktorát a tárházból , mintha attól tartanának, hogy utána nem tudnának jól tippmixelni, vagy nem lehetne sportpolitikával bizonyos országokat felemelni/tönkretenni...

Mert ugye egy -egy bírói tévedés (lásd 1954 Bern Puskás Öcsi meg nem adott gólja) történelmi eseménysorozatokhoz vezethetnek...

#840565 TrendMan Előzmény: #840563

Emlékszem arra az esetre, Dárdainak akkor alapvetően nem volt igaza.

Sorozatban ítéltek ellenük tizenegyeseket és már nagyon ki volt akadva.