Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

https://index.hu/sport/f…

#841669 banyaiz Előzmény: #841653

https://index.hu/sport/futball/2019/03/27/csanyi_mlsz-bizottsag_szemelyes_jelenlet_dardai_low/

Nagy szellemi erőfeszítések mennek. :) Nagyon bonyolult dolog lehet ez a labdarúgás ha ennyit kell matekozni rajta.

Azt nem értem igazán miért nem vesznek az akadémiák olyan szakembereket akik holland, német, belga akadémiákon már letettek valamit . Nagy tapasztalattal egy teljes garnitúrát masszőrtől , a pszichológusig, és a különböző nevelő edzőkig. Oké nem lenne olcsó de ha úgy is dől az állami ingyenpénz + ha egy normális játékost kinevelnek az árából visszajön . Akkor ugyanazt csinálná Felcsúton mint korábban a Bundesliga akadémián a kiválasztástól kezdve. Abban a pillanatban olyan képzés lenne pontosan mint ott. Mellé magyar tanítványokat akik ellesik tőle amit tud és 10 év múlva átveszik , vagy 5 év múlva. Nem tudom mi lehet az a nagy bonyolultság abban hogyan kell focistát nevelni amit ne lehetne lekoppantani 1 évig ha mindent megfigyel.

Egy dolgot nem tud lemásolni az NB1 bundesliga színvonal legyen és oda lehessen betenni a fiatalt edződni. Ez nagy különbség lehet a nevelésben, de minden mást lemásolni nem tűnik nagy atomfizikának, nem kell kitalálni újat csak másolni, és szakembert se kell képezni ha le tudja szerződtetni.

szerintem ami nagyjából …

#841659 matgab Előzmény: #841629

szerintem ami nagyjából Détáriék óta hiányzik a magyar válogatottból, hogy merjenek játszani. Ennek mélypontja a 90-es évek vége volt talán, ahol sokszor az volt az érzése az embernek, hogy minden játékos gyorsan szabadulni akar a labdától és nem megjátszani akarja. És miután elpasszolta a labdát kb 5 méterre lévő játékosnak a lasztit , utána gyorsan el is bújt 2 ellenfél játékos takarásában.

De egy olyan statisztikára kíváncsi lennék, hogy nem 4.-5. kalapos csapatok ellen hány cselkísérletünk és abból hány sikeres cselkísérletünk volt, illetve hány kulcspasszt adtunk.

Szerintem a magyar csapatnak az elmúlt 30 évben tartó vesszőfutásának oka ezekben a mutatókban keresendőek.


És azt gondolom, hogy itt valahol visszaüt a '86-os mexikói kudarc, mert minden edző és játékos fejében azóta is az van, hogy inkább nem akarok rontani, hozom a stabil minimumot, mintsem megpróbáljon három cselt, vagy egy-egy hosszú keresztlabdás indítást, amiből esetleg 1 vagy 2 ne sikerüljön, mert akkor a kudarc után a teljes válogatottat leselejtezték, gyakorlatilag egy rosszul sikerült meccs után. Ez a pszichés gát azóta is mintha mindig a válogatottal lenne, főleg sorsdöntő meccseken (kivétel a magyar norvég -persze ott is teljesen esélyteleneknek voltunk kikiáltva, ergo tét nélkül játszottunk.)

Ezek közül talán egy-két fiatal és anno Gera szokott kilógni (a mostani meccsen is Szoboszlainak volt egy olyan megmozdulása, ahol a szélen csinált egy kis topogást, mintha befele menne és mikor hintába ült a hátvéd szépen meghúzta a bal oldalon), de a fiatalok is könnyen asszimilálódnak.



Teleki Úr is megszólalt:…

#841653 Sumér harcos

Teleki Úr is megszólalt:)

https://infostart.hu/sport/2019/03/25/csanyi-sando...

ugye van egy Urban legend,vagy nem az.

Csányi Sándor beüllt egy étterembe.

Pincér bort ajánlott neki:

-vannak a Teleki Pincészet borai,ezeket nem ajánlom(szerk.valóban tesco alsó polc)

pincér elmegy,kollegák felvilágositása után a pultnál:

-hát nem ismerted fel? -az egész Teleki Pincészet az övé!!!

Pincér vissza asztalhoz következő kanyarral:

-Bocsánatot kérek Teleki Úr,nem úgy gondoltam,nem olyan rosszak azok a borok.(tévedtem,nem ismertem fel.)

:)


Kiskokó téma a videoton…

#841632 banyaiz Előzmény: #841576

Kiskokó téma a videoton kupamenetelését megnézed Pátkainak is, Kokónak is megvolt a fontos szerepe hasznosan játszottak hozzátettek.

Egy bizonyos formáció és taktika esetén ahol az ő szerepük pontosan ki volt dolgozva beépítve a csapatba.

A válogatottban Pátkai amit én láttam belőle a horvát meccs előtt csak vergődött. De ez az ő hibája volt e vagy az egész csapat úgy játszott, hogy részben rajta csapódott le , vagy a formáció olyan volt neki nem volt ideális ? Kokónál ugyanez a kérdés.

Szerintem a keretbe befér és lehet olyan meccs amikor pont ő kell oda . Fizikálisan tényleg van néha olyan hangulata mintha egy gyereket küldtek volna a felnőtt meccsre, de végül is nem erőcsatár poszton van. :) Elvileg a videoton meccseken ezt tudta kezelni és azért ott voltak komoly ellenfelek.

Válogatottba egyelőre ő is inkább vergődik.

Szóval ha csak a horvát …

#841631 banyaiz Előzmény: #841576

Szóval ha csak a horvát meccset kiragadjuk akkor nagyon biztató dolgok voltak védekezésben, és támadásban is egy egy momentum, középpályán is , szélső játékban is.

Ha csak ezt a meccset láttam volna a magyar válogatottól akkor azt mondanám ide nekünk komoly csapatokat megküzdünk velük.

Sajnos több meccset is láttam ennél, így egy kicsit félek nehogy ez az egész abból következett a horvátok szét vannak esve és alibiztek valamit ezen a meccsen. :)

Mindegy olyan szempontból mit csináltak, hogy nekünk ez mindenképp fejlődés, mert még Dárdai alatt volt ilyen stabilnak tűnő védekezésünk mint ezen a meccsen. Az is persze milyen csapatok ellen volt tesztelve nem horvát szintűek ellen.

Erre lehet építeni valamit ha ezt tudjuk hozni majd. Kíváncsi leszek , hogy Wales ellen pl ez menni fog e. Nem egy világverő csapat de nem is egy kutyaütő Wales olyan Svájc kaliberű más stílussal, inkább gyengébb Svájcnál . Vagy a szlovákok ellen majd itthon. Azeriek ellen meg az lesz a nehéz ott nekünk kellene dominálni ami nem nagyon szokott menni ha az ellenfél átengedi a kezdeményezést, nagyon észnél kell lennünk ott, lásd andorrai meccset. :) Persze várjunk még ezzel is mennyire engedik át a kezdeményezést az azeriek, nem vagyok képben annyira mire képesek , valami hozzánk hasonló képességű csapatnak képzelem őket.

Ez a 3 pont a horvátok ellen egy főnyeremény is lehet. Mert ha összekapják magukat és verik a többi csapatot mi szereztük ellenük 3 pontot. Ami baromi nagy előny is lehet ha úgy alakul.

Nagyjából az a helyzet …

#841629 banyaiz Előzmény: #841576

Nagyjából az a helyzet bármilyen a felállásunk 5, 4, vagy 3 védős rendszer nem tudtuk stabilizálni a védelmünket. A támadásainknál pedig az kellene középpályán fölény ami megint csak igen ritka.

Nem csak erre a 2 meccsre hanem úgy hosszú távon.

Támadásban középpályán ritka a fölényünk így ritka az a fajta támadás ahol a csatárt meg tudjuk játszani értelmes módon. Nagyon leegyszerűsítve persze a sportágat. :) A horvát meccsen voltak ilyen pillanatok pl Szalai gólja. Dzsudzsák passza a középpályáról lerázva magáról az emberét 1-1-ben megverte az emberét és egy lapos jóütemű passz a csatárnak. Ez a foci 1x1-e lenne elvileg de ritka az ilyen . Azért ritka mert ha focicsapat ellen játszunk akkor nem nagyon verjük őket középpályán, ha valami gittegylet ellen akkor pedig betömörülnek védekezésben és nincs is lehetőség középpályáról így megjátszani egy kiugratással.

Persze ez nagyon leegyszerűsített duma mert pl az izlandiak tudatosan feladják a középpályát és kézilabdás stílusban betömörülnek viszont ha labdát szereznek akkor nagyon veszélyesek ezzel tudtak elég sok sikert elérni .


A szlovák meccsen más vo…

#841628 banyaiz Előzmény: #841576

A szlovák meccsen más volt a felállásunk is. 5 védővel játszottunk. 5-3-1-1 mondjuk, és támadásnál 3-5-2 -re fejlődik elméletileg , gyakorlatilag az más tészta, 0-0nál .

Szlovákoknak ha az egész meccset nézzük nem volt szerintem nagyon helyzetük . Amiből a gólt rúgták az első félidőben az egy ajándék volt nekik az 5-ös vonalából zavartalanul középre passzolhat a szélről. Ez egy fél 11-es . :) Ezen kívül épkézláb helyzetük ami ki volt dolgozva nem volt az egész félidőben mégis vezettek. Ami egyenlő lett a meccs elvesztésével. Mert alapvetően a taktikánk vsz azon a meccsen a felállásból következtetve biztos védekezés 1 pont volt, és ha mákunk lesz egy rögzített szituból akkor esetleg 3.

Ezért is tűnt vsz úgy nagyon esetleges a támadójátékunk mert 5 védővel nehezen értünk fel.

Horvát meccsen 4-4-2-ben játszottunk miközben a védekezésünk is jobb volt , érdekes módon.

Magyar válogatottnál ezek a taktikai hadrendek sokszor nagyon érdekes következményekkel járnak, védekezésben , támadásban is . Ha legalább egy alsó középkategória az ellenfél.

Szóval nem biztos mindig van értelme elemezni mi miért van a felállásunkból kiindulva. :) Ami elég amatőr beütése a focinknak. Legalábbis az elmúlt 30 év meccseit ha visszapörgetem a fejemben sokszor így volt, szerencsére az emberi agy képes a felejtésre is így sok mindent sikerült belőle elfelejteni. :)


Most látva a szlovák-mag…

#841576 TrendMan Előzmény: #841573

Most látva a szlovák-magyar első félidejét (amiből múltkor kimaradtam), alapvető különbség az, hogy a tótok sokkal gyorsabban és határozottabban mozognak a mi kapunk előtt, mint mi az övék előtt.

Mi ott minden koncepció nélkül botladoztunk.

Különösen szembeszökő az, hogy a mi beadásaink soha nem találtak embert.

Ez nem tudom min múlik, akkor sincs érkező a beadásra, ha vagyunk elegen a 16-os előterében.

Sajnos továbbra is tartom, hogy kis Kokó fizikailag nem elég erős ehhez a sporthoz.

Nemzetközi szinten biztos.

Ha azt ki tudjuk hozni a…

#841574 banyaiz Előzmény: #841547

Ha azt ki tudjuk hozni a walesiek és a szlovákok ellen a 3 visszalévő meccsen nem ajándékozunk gólokat és eljutunk pontrúgásokig amiből becsoroghat, bepattanhat, öngól lehet bármi lehet akkor kihoztuk a maximumot szerintem . + azerieket oda vissza verjük.

Akkor egy adag szerencse kell , hogy a walesi, szlovák meccsen a mi szögletünkből legyen gól, vagy a mi szabadrúgásunkból és ne az övékből. :) Az már az orosz rulett kategória mert ahogy mondod a tegnapi meccsen is ennyi erővel a horvátok is találhattak volna egy 2. gólt egy szögletből.

Akciógól történet az nagyon nehéz ügy. Horvát meccsen jó volt ez a Dzsudzsák indítás Szalainak, és az is, hogy ilyen szögből lőtt meglepte a kapust. De sok ilyen gólt nem várok a látottak alapján ebben a sorozatban.

A védekezésünket sikerül…

#841573 banyaiz Előzmény: #841547

A védekezésünket sikerül stabilizálni akkor nagy lépést tettünk.

Nem tudom ebből a meccsből mit szűrjek le mert a horvátok eléggé enerváltak voltak. Szerintem is úgy álltak ki lazán gurítanak 3 gólt a magyar védelem hibáiból aztán viszlát. :)

Mondhatnám azt is a meccs alapján végre összeállt a védekezésünk , de várok még azért ezzel a kijelentéssel.

Szlovák meccsen kár azért az ajándék első gólért , de összességében stabilabb csapatnak tűnt a szlovák. Bár nem tudom mit fociztak volna ha mi szerzünk valahogy vezetést. Illetve mi lett volna ha ilyen taktikával állunk fel mint a horvát meccsen.

Azeriek jó lenne ha pontokat szereznének 4-5 pontot, csak ne ellenünk mert akkor game over. szlovákoktól és a walesiektől igazán lophatnának 3-3 pontot, vagy legalább 2-2 pontot döntetlennel . De nekünk meg kell vernünk őket idegenben aztán majd itthon is ha az nem sikerül akkor nekünk annyi vsz.

Még a védekezésről ezen a meccsen kellett az is Dzsudzsák is védekezett igaz úgy ahogy de küzdött a védekezésben is, másik szélsőnk is mindkettő mert ott cserélnünk kellett. Ez már hasonlított a csapatvédekezésre amit bemutattunk, Pátkai, és Nagy is jól nyomta.

Ami még pozitív volt nekem, hogy mindkét meccsen hátrányban sem adtuk fel . Jó a küzdőszellem ami alap csak mégis örülök neki mert sokszor volt már az elmúlt 30 évben , hogy kapunk egy gólt aztán feladtuk. Ez a mentalitás tetszik, hogy küzdünk ezt is meg kell tartani minden meccsre.

Igen, én is így látom.Az…

#841567 TrendMan Előzmény: #841547

Igen, én is így látom.

Azért én még megfejelném azzal, hogy az Egervári csapathoz képest - amikor a reporterek azt kódolták kb. 10 évvel ezelőtt, hogy nemsokára majd elkezdenek dőlni az akadémiás tehetségek és akkor majd milyen jó lesz - tehát ahhoz a csapathoz képest is egy nagyságrenddel lejjebb vagyunk jelenleg.

az első 25 percet nem lá…

#841547 matgab Előzmény: #841545

az első 25 percet nem láttam...

De régen láttam ilyen jól játszani a magyar válogatottat. Azt hiszem a horvátok lenyilatkozták udvarisan, hogy ez kemény meccs lesz, de maguk sem hittek benne. Főleg amikor a 13. percben találtak a magyarok ellen egy olyan málé gólt, mint amire mindenki számít a magyarok ellen.

De legalább látszott, hogy tényleg Dzsudzsi is akar és nekem tetszettek Szoboszlai megmozdulásai is. Végülis mindenki erőn felül teljesített és egy kis szerencsével összejött a győzelem.

A kis szerencsét azért írom, mert kidolgozott helyzetünk az az első gólon kívül nem nagyon volt (legalábbis amíg én láttam).

Helyzet nélkül pedig simán maradhatott volna 1-1. De végülis akkor tudunk csak szerencsés gólt rúgni, ha ott vagyunk a horvát kapu előtt...

Pátkai -igen eddig a válogatott meccseken mindig lefelé lógott ki. Most jó volt és Nagy Ádám is megint a régi egykori fradista formáját mutatta.

Ez a csoport baromi kiegyenlített, amiből a horvátok felfele , a magyarok kicsit lefele lógnak ki, de bárkit márki megverhet és az azeriek is biztos vagyok benne , hogy legalább 4-5 pontot fognak szerezni.

A szlovákok elleni meccsre visszatérve: ott sem volt rossz a játékunk nagyon. Két dolog hibádzott nagyon:

1) A legrosszabb az Korhut beálllítása volt. Borzasztóan gyenge volt, az első és a második kapott gólban is kulcsszerepe volt, de volt még kulcshibája, amit nem használt ki az ellenfél. A beadó játékost 5 védő esetén meg kell támadni!

2) a támadójátékban sokkal gyorsabban kellett volna változtatni és Szalai mellé betenni valakit, vagy már az elején Kiskokó mellett kellett volna még egy támadó középpályás...

Lovrencsics jobboldali v…

#841545 banyaiz Előzmény: #841512

Lovrencsics jobboldali védőként nem láttam még így játszani a válogatottban, már szlovákok ellen is jobb volt mint korábbi meccseken. Ha még beadni is tudna. Mert a hajam kihullott volna ha lenne amikor végre szélen felvisszük aztán beíveli a semmibe vagy a kapu mögé többször 1 félidő alatt. :)

Baráth belső védőként hajmeresztő húzásnak tűnt de egészen jó volt, jobb mint a baloldalon. Igaz volt egy meredek húzása az elején mikor luftot rúgott és a horvát csatár 10 méterre a kaputól szerencsére az is annyira meglepődött fölé pattant róla.

Vannak még csodák. :) …

#841542 banyaiz Előzmény: #841512

Vannak még csodák. :) Örülök, hogy versenyben vagyunk így, nagyon szar lett volna 2 meccs után elszállunk szinte, ha kikaptunk volna.

Két játékos akit mindig szidtam Dzsudzsák és Pátkai meccs legjobbjai között voltak. Dzsudzsáknál nem gondoltam ilyen focira képes lesz még az arab ligából 3x évesen. Pátkai eddig minden meccsen lefelé lógott ki , most szinte csak jó megoldásai voltak + gól.

Védekezésben jó volt ez a Kádár balra és Nagy Ádám besegít megoldás, ő is kihúzódott amikor lehetett. Igaz az első gólnál rosszul jött ki becsúszása és ott ragadt így nem volt les, de utána sokszor jól működött.

Ha ki akarunk jutni azerieket oda vissza verni kell, és hazai pályán mindenkit verni kell, akkor összejöhet. Ez elég kemény menetelésnek látszik.

Kádár ismét pályára lépett

#841395 banyaiz Előzmény: #841394

Nem sok esélyt látok a kijutásra. Ez egy nehezebb csoport mint ahonnan kijutottunk legutóbb 3. helyen ott is. É-íreknél és a románoknál is van 3 jobb csapat ebben a csoportban. Így igen nehéznek tűnik a 1-2 helyre odaérni.

Dzsudzsákot jó taktika a 2. félidőben bedobni frissen, 30 percre jó még.

A szélső védők nagyon gyenge pont az látszott már a felkészülési meccseken is.

Azt se értettem az első félidőben minden labdát a jobb oldalunkon hoztunk fel, kicsit egysíkú próbálkozás volt.

Gerát be kellett volna cserélni még elférne a középpályán. :)

A csapatunk legjobbja Orbán volt vsz , védekezésben és támadásban is ami elég meglepő egy belső védőtől ő a legveszélyesebb , neki volt az a nagy gólhelyzete és a másik helyzetünknél ő készítette le Szalainak. Szerencsénk van ezzel az emberrel mert különben nem tudom kit raknánk be belső védőnek . Még sokkal rosszabb lenne a védelmünk. Többet kellene előreküldeni talán ha ilyen gólveszélyes. Mintha Rossi is ezt próbálta volna mert elég sokszor odakeveredett a kapuhoz 2. félidőben pl annál a fejesnél nem tudom mit kószált elől.

Kádár ismét pályára lépett

#841394 TrendMan Előzmény: #841391

Belefáradtam ebbe az egész történetbe.

Olyan, mint egy 'The show must go on' magnószalag, ami megnyúlt és nyávog, de azért lejátsszák újra meg újra.

Kádár ismét pályára lépett

#841391 matgab Előzmény: #841390

Meg összességében olyan Garamis jellegű meccs volt... Jobbak a szlovákok, megpróbáljuk kihúzni döntetlenre, aztán ha nem akkor nyert a jobbik. De bazzeg ehhez legalább 4 jó hátvéd kéne nem kettő...

Kádár ismét pályára lépett

#841390 matgab Előzmény: #840916

Nezem ezt a szlovák magyart...

Hát annyit tettünk hozzá amennyit a szlovákok engedtek. Konkrét kijatszott helyzetünk egy sem volt. Pont rúgásokbol meg nem ment. És volt mellette két kurva gyenge hátvédünk Lang es Korhut. Azért nem értem, h Korcsmart miért nem hívják soha, mert ő mindkettőnél sokkal jobb volt... Oké volt 8-1 a hollandok ellen. De azt azért nem lehetett ravarrni...