Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

4ig

#841373 matgab Előzmény: #841372

Ettől még tudjuk , hogy ezek a folyamatok vannak, léteznek. Nem kell meglepődni az emberiség a Föld rákos sejtje, a saját fajtársaival és a Föld többi élőlényével szemben is maga a sátán... Egy két kivételtől eltekintve (és itt csak néhány bennszülött módon éldegélő emberre gondolok, akik nem szennyezik a Földet).

4ig

#841372 matgab Előzmény: #841369

Bűncselekmény volt napalmmal bombázni a vietnami civil lakosokat? Bűncselekmény volt Szaddamot lerohanni a vegyi fegyverei miatt- amik mint kiderült nem is léteztek?

Bűncselekmény volt '56-ot leverni?

Bűncselekmény volt ahogy Trump megnyerte a választást?

Zuckenberg bűncselekményt követett el, amikor kiadja és gyűjti az adatokat engedély nélkül? Nem. Ki követetett el bűncselekményt? Snowden, baszki aki ezt (is) kiszivárogtatta!

4ig

#841371 matgab Előzmény: #841369

Tudod mi a bűncselekmény? Az amit a kicsik csinálnak...

Bűncselekmény volt az atombombát ledobni Hiroshimára? Bűncselekmény volt 100 millió embert eltenni láb alól a kommunizmus alatt?

Ezek nem.

Albert Speer birodalmi építészt viszont elítélték Nürnbergben... Pedig ő talán egy pisztolyt nem sütött el az egész háború alatt...

Ezek amiket leírtam nem bűncselekmények, ha leszakítasz egy hóvirágot a saját kertedben és odaadod a kislányodnak- na látod , az bűncselekmény...

4ig

#841370 matgab Előzmény: #841368

Abban biztos vagyok, hogy nem a cég saját részvény eladása volt az ami miatt a kisbefektetők hanyatt homlok eldobálták a részvényeiket.
Az max egy jelzés volt a NER-eseknek, hogy másnap adni kell.
Ha valaki el akart volna szimplán adni, akkor az nem ilyen elefántként rombolta volna le a piacot , hanem szépen meglocsolja volna vele a vevőket és ugyanezt a mennyiséget ami az elmúlt két napi forgalom volt simán el tudta volna adni 2-4 nap alatt 5000-es átlagáron feltűnés nélkül.
Itt nem ez volt a cél.
Egyértelműen az volt a cél, hogy az egekbe szőkő árfolyamot lezúzzák kőkeményen, mindenféle ellenállást arra, hogy esetleg felvigyék az árfolyamot le kellett törni.
Valszeg amikor az elmúlt két hétben elkezdték venni a papírokat (ugye 5+5+0+10+15% emelkedő) óriási forgalom mellett, akkor vehettek egyrészt az alapok másrészt előtte vehettek a benfentesek (2000-ről 3800-ig).
Gyanítom, hogy itt valakik kiszámolták, hogy egy egész jó extra profitot lehet leszakítani azzal, hogy jó drágán megvetetik az alapokkal a részvényeket és utána rájuk borítják. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra, mert kiütik azokat a kisbüfiket is, akik azt hitték, hogy elég csak beszállni ide és világ végéig megy majd szépen fel az árfolyam.
Mert ha beszállnak az alapok és a nagytulajok nem akarnak eladni és a kicsik sem, akkor vagy nem tudnak beszállni az alapok, vagy egekbe megy az árfolyam. Eladni meg gondolom nem akart a nagy tulaj.
Gyakorlatilag zseiniálisan ütöttek két legyet egy csapásra. Sok kis "köcsög" potyautas kicsi kezéből kicsavarni a papírt és elvenni a kedvüket attól , hogy ránézzenek a papírra bármikor is, az alapokat meg szépen megvásároltatták marha drága részvényekkel, amiket a nagytulaj még 2000 és 3000 között vásárolt.
Én is így csináltam volna, ha tudnám, hogy mennyit akarnak vásárolni a nagyok, én irányítanám a piacot és a kicsiktől meg akarnék szabadulni...
Mert a hosszú távú célja a nagynak, az, hogy szinte csak ők legyenek a cégben és boldogan lapátolhassák ki a kifehérített osztalékot az állami mutyi közbeszerzéseken túlárazott projektekből. Ne legyenek illúzióink , ők is csak mindent akarnak maguknak.
A kérdés az, hogy milyen árfolyamra fogják visszatenni?
Hol lesz az ahol már elég kicsit ki tudnak paterolni, esetleg a nagyokat is elbizonytalanítani?
Mert az biztos, hogy csak a fórum beírásokon is lehetett látni, hogy egyre többen vagyunk. Pedig itt mi csak a részvényesek egy része vagyunk, akik aktívan írogatnak. De egy csomóan csak olvasnak minket, vagy nincsenek is itt...

4ig

#841367 matgab Előzmény: #841356

hát nem volt szép ez a nap, jobb lett volna alsó limiten nyitni és onnan már pattanni...

Azon gondolkozom, hogy 2015 óta hogyan lehet az, hogy itt egyszercsak baromi nagy pénzekkel megjelennek a tőzsdén, nevenincs részvényeket turbóznak fel az egekig és utána ugyanolyan koncentrált módon tolják le az árfolyamot. Majd hirtelen megint az egekbe és megint az aljára.

Kifejezetten nem blue chip-ekről van szó, hanem small-mid cap részvényekről de azok közül majdnem mindet megjáratták már.

Konzum, Opus, Futuraqua, CIG , Appenin, Enefi, BIF, SET group, Estmédia, Takarékjelzálogbank, Akko, Plotinus, Altera, Alteo, Autowallis, Kpack, BIF, Ott1, Ormester és természetesen 4IG.

Ráadásul valamilyen szinten mindegyik politikailag többé kevésbé erősen kötődnek a kormánypártokhoz.

Ellenben a kormánypártokhoz nem kapcsolódó részévnyek dögledeznek vagy legalábbis a fenitekhez képest különösebb életjelet nem mutatnak évek óta, pedig ezek mindegyike komolyabb cég, mint a fentiek: Rába, Émász, Elmü, Graphipark, ANY, Forrás, Masterplast Waberer. Itt nemhogy húszszorozások nincsenek , de még értelmezhető forgalom sem...


A fenti részvények meg egy csomószor egyszerre indulnak fel vagy le, óriási pénzek megmozgatásával.

Szóval ezt csak úgy tudom elképzelni , hogy valami államháztartáson kívüli hatalmas lóvék parkolnak valahol egy-egy kézben és azokkal tolják az extra profitokat.

3 elképzelésem van:

1) Kötvény business-ből és egyéb korrupciós pénzekből a fidesz létrehozott egy pénzügyi alapot, ami itt rohangászik a tőzsdén és a tőzsdén elért nyereségből fizet "osztalékot" a hű NER-eseknek. Minden hónap végén a fidesz business-ekből származó pénzeket be kell fizetni az Alapba és ezért az Alap pénze folyamatosan pulzálódik -okozva ezeket a heltikus tőzsdei mozgásokat.

2) Valahogy az MNB ingyen hitelei kerültek egy kézbe és ez a pénz mozog itt jobbra balra a tőzsdén.

3) Az államadósság finanszírozására szolgáló pénzeket futtatják itt meg hosszabb rövidebb ideig és ez okoz ilyen méretű pulzálódásokat.


Szerintem az 1) a legvalószínűbb...

4ig

#841355 matgab Előzmény: #841349

az semmi Csusza! Én már 250-nél vettem és 5100-on eladtam és be is shortoltam 5000-től vissza, amikor láttam , hogy esik!

Nem sokkal, csak 100e darabbal! :-)

4ig

#841353 tozsdenyul Előzmény: #841344

benéztem az elözményt...amúgy nem írtam volna

A kicsivel 1000 feletti adást is beírtam, az meg hülyeség utólag, de sosem árfolyamokról szól a dolog, nem azon kell rágódni, hanem a pszichén.

Pont azért adtam és annyit 1000 után, mert akkor vagyok még normál pszichén, amivel utána is rendesen tudok trédelni, és nem pszichés zavarban. Tök mindegy mennyi az ár. A lényeg hogy sikeresen trédeljünk.

Ha az megy, akkor minden évben akármilyen szektorban lesz siker, és nem egy sztorin áll vagy bukik majd minden.

Nem az árfolyamot és a nagy profitot kell kergetni, hanem a sikeres pszichés állapotot.


4ig

#841349 Csusza Előzmény: #841343

Én 5100-on adtam el a full tőkés pakkomat és zártam a lombardos 5x-ös áttételes longomat. Beker átlag 278 forint volt.
Én sem akartam a kedélyeket borzolni, csak emiatt írom most.

Coach hiányában erre és …

#841345 picirigo Előzmény: #841342

Coach hiányában erre és a jövő hétre befejeztem :)))! Gép, webbroki kikapcsol!

További jó szurkolást mindenkinek!

Ne nézd, ti valami perve…

#841342 Kissherceg Előzmény: #841341

Ne nézd, ti valami perverz vágytól hajtva figyelitek a bolondériát miközben osztalekrol beszéltek. Nem mindegy mi történik? Menjetek moziba ha nézni akartok valamit. Idén még így is duplázott.... Több magabiztosságot és önuralmat. A topik ingyenes coacholása véget ért, offline leszek a jövőben.