Regisztráció Elfelejtett jelszó

4ig

matgab Előzmény: #841368

Abban biztos vagyok, hogy nem a cég saját részvény eladása volt az ami miatt a kisbefektetők hanyatt homlok eldobálták a részvényeiket.
Az max egy jelzés volt a NER-eseknek, hogy másnap adni kell.
Ha valaki el akart volna szimplán adni, akkor az nem ilyen elefántként rombolta volna le a piacot , hanem szépen meglocsolja volna vele a vevőket és ugyanezt a mennyiséget ami az elmúlt két napi forgalom volt simán el tudta volna adni 2-4 nap alatt 5000-es átlagáron feltűnés nélkül.
Itt nem ez volt a cél.
Egyértelműen az volt a cél, hogy az egekbe szőkő árfolyamot lezúzzák kőkeményen, mindenféle ellenállást arra, hogy esetleg felvigyék az árfolyamot le kellett törni.
Valszeg amikor az elmúlt két hétben elkezdték venni a papírokat (ugye 5+5+0+10+15% emelkedő) óriási forgalom mellett, akkor vehettek egyrészt az alapok másrészt előtte vehettek a benfentesek (2000-ről 3800-ig).
Gyanítom, hogy itt valakik kiszámolták, hogy egy egész jó extra profitot lehet leszakítani azzal, hogy jó drágán megvetetik az alapokkal a részvényeket és utána rájuk borítják. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra, mert kiütik azokat a kisbüfiket is, akik azt hitték, hogy elég csak beszállni ide és világ végéig megy majd szépen fel az árfolyam.
Mert ha beszállnak az alapok és a nagytulajok nem akarnak eladni és a kicsik sem, akkor vagy nem tudnak beszállni az alapok, vagy egekbe megy az árfolyam. Eladni meg gondolom nem akart a nagy tulaj.
Gyakorlatilag zseiniálisan ütöttek két legyet egy csapásra. Sok kis "köcsög" potyautas kicsi kezéből kicsavarni a papírt és elvenni a kedvüket attól , hogy ránézzenek a papírra bármikor is, az alapokat meg szépen megvásároltatták marha drága részvényekkel, amiket a nagytulaj még 2000 és 3000 között vásárolt.
Én is így csináltam volna, ha tudnám, hogy mennyit akarnak vásárolni a nagyok, én irányítanám a piacot és a kicsiktől meg akarnék szabadulni...
Mert a hosszú távú célja a nagynak, az, hogy szinte csak ők legyenek a cégben és boldogan lapátolhassák ki a kifehérített osztalékot az állami mutyi közbeszerzéseken túlárazott projektekből. Ne legyenek illúzióink , ők is csak mindent akarnak maguknak.
A kérdés az, hogy milyen árfolyamra fogják visszatenni?
Hol lesz az ahol már elég kicsit ki tudnak paterolni, esetleg a nagyokat is elbizonytalanítani?
Mert az biztos, hogy csak a fórum beírásokon is lehetett látni, hogy egyre többen vagyunk. Pedig itt mi csak a részvényesek egy része vagyunk, akik aktívan írogatnak. De egy csomóan csak olvasnak minket, vagy nincsenek is itt...