Regisztráció Elfelejtett jelszó

4ig

matgab Előzmény: #841356

hát nem volt szép ez a nap, jobb lett volna alsó limiten nyitni és onnan már pattanni...

Azon gondolkozom, hogy 2015 óta hogyan lehet az, hogy itt egyszercsak baromi nagy pénzekkel megjelennek a tőzsdén, nevenincs részvényeket turbóznak fel az egekig és utána ugyanolyan koncentrált módon tolják le az árfolyamot. Majd hirtelen megint az egekbe és megint az aljára.

Kifejezetten nem blue chip-ekről van szó, hanem small-mid cap részvényekről de azok közül majdnem mindet megjáratták már.

Konzum, Opus, Futuraqua, CIG , Appenin, Enefi, BIF, SET group, Estmédia, Takarékjelzálogbank, Akko, Plotinus, Altera, Alteo, Autowallis, Kpack, BIF, Ott1, Ormester és természetesen 4IG.

Ráadásul valamilyen szinten mindegyik politikailag többé kevésbé erősen kötődnek a kormánypártokhoz.

Ellenben a kormánypártokhoz nem kapcsolódó részévnyek dögledeznek vagy legalábbis a fenitekhez képest különösebb életjelet nem mutatnak évek óta, pedig ezek mindegyike komolyabb cég, mint a fentiek: Rába, Émász, Elmü, Graphipark, ANY, Forrás, Masterplast Waberer. Itt nemhogy húszszorozások nincsenek , de még értelmezhető forgalom sem...


A fenti részvények meg egy csomószor egyszerre indulnak fel vagy le, óriási pénzek megmozgatásával.

Szóval ezt csak úgy tudom elképzelni , hogy valami államháztartáson kívüli hatalmas lóvék parkolnak valahol egy-egy kézben és azokkal tolják az extra profitokat.

3 elképzelésem van:

1) Kötvény business-ből és egyéb korrupciós pénzekből a fidesz létrehozott egy pénzügyi alapot, ami itt rohangászik a tőzsdén és a tőzsdén elért nyereségből fizet "osztalékot" a hű NER-eseknek. Minden hónap végén a fidesz business-ekből származó pénzeket be kell fizetni az Alapba és ezért az Alap pénze folyamatosan pulzálódik -okozva ezeket a heltikus tőzsdei mozgásokat.

2) Valahogy az MNB ingyen hitelei kerültek egy kézbe és ez a pénz mozog itt jobbra balra a tőzsdén.

3) Az államadósság finanszírozására szolgáló pénzeket futtatják itt meg hosszabb rövidebb ideig és ez okoz ilyen méretű pulzálódásokat.


Szerintem az 1) a legvalószínűbb...