Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kreatív reklámok

reklámok vicces dolgok

#843746 TrendMan Előzmény: #843744

A fülledt erotikához most nem tudok hozzászólni.

De, ha pusztán rákeresek egy termékre a neten és utána hetekig minden oldalon követ, az nem olyan vicces.

reklámok vicces dolgok

#843744 joepappa

jajj amikor még fiatal voltam és bohó és üdítővel kezdtem foglalkozni, volt egy tök jó tv-reklámunk aminek a megjelenésért, nem kis pénzt perkáltam a tv2-nek, majd a megjelenés napján, felhívtak, hogy nem mehet le, mert túlzottan erotikusan túlfűtött, hát emberrel még nem ordibáltam úgy mint a kedves telefonos droid hölgyel akivel felhivattak, de még aznap visszautalták a lóvét. :)

-- a túlzottan személyre szabott hírdetés --

#843725 TrendMan

Túlzottan célzott hirdetés?

Ha a legálisan szerzett, rendezett hátterű adatok rendelkezésre állnak, akkor sem mindegy, hogyan használjuk fel őket. A Gartner egy friss elemzése több érdekes összefüggésre mutat rá ezzel kapcsolatban. A személyre szabott üzenetek fogadtatása alapvetően pozitív a fogyasztók körében, de nem minden esetben: a fogyasztók 60%-a pozitívan, 10%-a semlegesen, 30%-a negatívan viszonyul a célzott hirdetésekhez. Ugyanakkor a fogyasztók több mint 40% elvárja, hogy egy márka személyre szabottan kommunikáljon vele, és csak 10%-a a fogyasztóknak utasítja ezt el.

Mindeközben a fogyasztók büntetik azokat a márkákat, akik irreleváns vagy dühítő (nem személyre szabott) emaileket küldenek: a fogyasztók 48%-a leiratkozik, és 12% teljesen megszakítja a kapcsolatát az ilyen gyakorlatot követő márkával. De ha egy üzenet már túlzottan személyre szabott, az ijesztővé válik, és nagyobb károkat okoz, mint az irreleváns vagy dühítő emailek: a fogyasztók 57%-a leiratkozik, plusz 38% teljesen megszakítja a kapcsolatát a túlzottan személyre szabott üzenetekkel operáló márkával.

A kutatás azt mutatja, hogy azok az üzenetek, amelyek személyre szabásához 1-4 adatdimenziót használtak fel, jó eséllyel nem ijesztik el a fogyasztót (9% esély); azok az üzenetek, amelyek személyre szabásához használt adatdimenziók száma 4-6, már nagyobb eséllyel ijesztők (22% esély); míg 6 adatdimenzió felett már 31%-os esélye van, hogy a fogyasztó inkább ijesztőnek tartja a személyre szabottság mértékét.

Ráadásul az sem mindegy, milyen adatdimenziót használ a márka a személyre szabáshoz: bizonyos adatok felhasználásával a fogyasztók komfortosabbak (pl. vásárlási előzmények, nem, kor, hely), bizonyos adatok felhasználására azonban kifejezetten érzékenyek (pl. egészségügyi adatok, social media tevékenység, jövedelem).

Még egy érdekes aspektus, hogy mit is jelent a személyre szabás: ha azt a gyakorlatot vizsgálták, amikor a személyre szabás során a márka azt igyekezett bizonyítani, hogy ismeri a fogyasztót, az eredmény 4%-os romlás volt az eredményekben (márkakötődés, vásárlás, újravásárlás, kosárméret). Ezzel szemben a személyre szabásnak az a módja, amikor a márka segíteni próbált (a fogyasztó kérdéseire, igényire reagált, anélkül, hogy bizonyítani próbálná, hogy ismeri a fogyasztót), az eredményekben 16% javulást tapasztaltak. Ha pedig a márka mind a fogyasztó ismeretének, mind pedig a segítség nyújtásának terén személyre szabta az üzenetét, az eredményekben 20% javulás mutatkozott.

hogyan nevezzelek?

#838053 TrendMan Előzmény: #838023

Velem megesett egy hasonló sztori, de ott egy utazótáskával szemeztem. Sokáig állt harmadmagával a kiarkatban ez az igen szép utazótáska.

Nem volt rá szükségem, de nagyon megtetszett.

Sokáig tanakodtam, mi tévő legyek?

Arra számítottam, hogy év elején majd valahogy megveszem.

De erre mi történt:

- Nem hírdettek akciót!

- Nem volt áremelés

- Egyszerre megvették mind a hármat én meg hoppon maradtam.

(na ez egy keresleti történet volt)

---------------

A lakásokra visszatérve nekem az a tapsztalatom, hogy a budapesti lakásokat fiatal párok veszik meg

- két fizetésből

- szülői (nagyszülői?) támogatással

+++ Csok

+++ Hitel

Egy szorgos dolgozó egyedül hiába takarékoskodik akármilyen jól, esélye nincs ezzel a konstrukcióval versenyezni.

(De szerintem befektetéssel együtt sincs!)

hogyan nevezzelek?

#838023 Koffein Előzmény: #838013

ha 2013ba nulla ft-ja volt, és most már 13miskája van, akkor az kiemelkedő teljesítmény és óriási pacsi neki. tökre örülök :D habár lehet ő nem érzi ennyire szerencsésnek magát :)

Gondoljunk bele, 72 hónap alatt 13 miska, ez azt jelenti, hogy havonta átlagba 180e ft-ot tudott félre tenni. Hányan tudnak ekkora összeget félre tenni? Ez nagyon szép teljesítmény.

Az más kérdés, hogy elszálltak az ingatlan árak. Nézd XI ker, te is itt laksz, anno 2012-13 talán 14 körül is a kerületben 8-15miska körül jó kecót lehetett találni. Most ha felénk nézelődöm, az a lakás, ami 10millióért ment el, ma már 30-35millió a kikiáltási ár. Ami 30-35millió volt anno, most meg 80millió. 2ével ezelőtt, szembe lévő társasházba, az eladó 18millióról indult és 32ért adta el. Eszméletlen és még nincs vége, mintha pánik roham volna, vagy mi...

A reklám végén volt a csattanó, hogy a 'pénz értéke naponta változik" itt szerintem az inflációra gondolt a szerző és nem a megnőtt keresletre, amire a hsz író gondolt.

Ha csak nyomdát, vagy zwackot vesz, akkor is lenne max 20millája jó esettel 30 kamatos kamattal, és az is kevés volna a 35millás ingatlanra, ami mára lehet, hogy 40... Szóval ez nehéz ügy, talán a köv válságba tudná megvenni álmai ingatlanját... vagy rosszul gondolom?

hogyan nevezzelek?

#838016 Bendeguz Előzmény: #838013

Magam se tudom mi lenne a jó tanács.

1. Állampapír? Elviheti egy államcsőd, vagy infláció alatti kamat.

2. Kötvény? Az infláció feletti hozam magasabb kockázatot is jelent, láttunk már pl Estarban is kötvényes buktát

3. Részvény? A legjobb hozam talán ebből jöhet ki, de ehhez nem elég a szerencse.

4. Bef. alapok? Másra bízni a pénzt? Ha annyira nem ért hozzá valaki, akkor hogy választ magának alapot, vagy alapkezelőt?

Ezeknek valami jó kombója lehetne nyerő, biztos van róla ezer értekezés, de ha mondjuk magyar fizetésből havonta 50 ezret tudsz eltenni, akkor ez se sokat ér, jó ha az inflációt utoléri, de gyarapodni nehéz belőle.

hogyan nevezzelek?

#838013 TrendMan Előzmény: #837968

Igen, a kiszámoló blogon szép kis vita alakult ki.

Élethelyzettől függően mindenki más-más üzenetet lát bele.

Bennem is ambivalens érzéseket kelt.

A kiszámoló blog üzemeltető hozzászólásai elég arrogánsak voltak.

Mit mondjon az pl, aki beírta, hogy 2013-ben kezdett el középvezetői fizetésből takarékoskodni egy XIII. kerületi lakásra és most van annyi pénze, mint amennyibe akkor került?

(Akkor 13 M most meg 35 M) ???

Egy ilyen reklámnak akkor lenne értelmes üzenete, ha ennek az embernek lehetne értelmes tanácsot adni.

De nem lehet.

Vagy igen?

hogyan nevezzelek?

#837968 Koffein Előzmény: #837963

én a végén megsajnáltam a gyereket :)

szerintem tanulságos, a mondanivalója az lehet, hogy nem elég gyűjteni, mert elértéktelenedhet a pénz, ezért szakikra kellene bízni, mert nap mint nap változik a pénz értéke...

arról ne is beszéljünk, hogy milyen belső vívódáson ment át a gyerek.. aki félreakar tenni, az is ilyen lemondásokon, belső vívódásokon megy át... tehát oktat is, hogy ha elakarod érni a célt, akkor gyűjts, fektesd be, ami infláción felül teljesít... vagyis szerintem.. ahogy átfutottam a hsz-eket, mindenki másként értelmezi :)

hogyan nevezzelek?

#837963 Bendeguz Előzmény: #837961

Még gexibb lett volna, ha a bolt előtt pofára esik, kiszakad a zacskó, a pénze egy része begurul a csatornába, másik részét felszedik a vasott kölykök, és közben lesz drágább a teleszkóp. Tripla tanulság. Ne gyűjts pénzt, ne tarts készpénzt, ne hidd hogy a pénzed biztonságban van.

csiri pöri

#825109 Fornit Előzmény: #825106

:))

"A cég marketingesei láthatóan egyébként nemcsak a magyar nyelv, illetve az ötletesség és kreativitás terén küzdenek kihívásokkal, de a vihart kavart fotón „csiripöri” helyett inkább egy klasszikus sertéspörkölt látható, a jobb alsó sarokban „koviubi” helyett a csemegeuborka tankönyvi mintapéldányával. "

csiri pöri

#825106 Koffein

végem :D

http://hvg.hu/kkv/20180727_SPAR_reklam

annyira jól sikerült, hogy a hvg is megírta, tehát még több emberhez jut el, még több ember tudatába épül be a csiri pöri, meglátja a spar logót, bekapcsol a nyáladzás, pöri kellékek, hétvégi kaja, bemegy, vásárol... zseniális :-P

vegyé GYÖNGYÖT mert az jó :)

#786207 joepappa Előzmény: #786204

mert én jobban ki vagyok gyúrva és az már ciki lett volna :)

a werkfilmen egy pillanatra látszódok egyébként youtobon megtalálod :)