Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

megszűnik az investor

#839800 Koffein

nem is tudtam, hogy az origohoz tartozik... mondhatni normális cikkek voltak rajta, valószínűleg ez volt a gond.. :))

https://www.portfolio.hu…

#839772 banyaiz Előzmény: #839768

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/kabar...

Kutya legyek ha értem mi szükség van az igénybevőknél erre a kutyulásra. Első házas, elvált de még egyszer házasodott, özvegy , és férfi de elvált és a többi. MI van?

Lényegében azt szeretnék ezzel ösztönözni ne legyen ennyi válás, vagy házasságok száma megnőjön az élettársi kapcsolatok helyett? Vagy mi ez az első házas , válás, özvegy kuszaság? :)

Gazdaságélénkítés a fő cél , fő csapásirány pénzt nyomni a lakossághoz, és ezzel élénkíteni a gazdaságot . Másodlagos cél gyerekvállalást ösztönözni. Ez tiszta, akár gazdaságélénkítésben hozhat is eredményt, gyerekvállalásban is nagyon talán valami kis részeredményt . Bár elég meredek az, hogy pár évig tart és utána az átmenet az kemény lehet , ilyen ingyenpénzekről hirtelen ez megszűnik. De minek van így összekeverve az igénybevevők köre és ha valaki kétszer elvált már nem veheti fel, de ha egyszer még igen? Mi köze van ennek a gyerekvállaláshoz, vagy a gazdaságélénkítéshez.

Így bejelenteni egy ilyen programot Mekk Mester se képes rá.

Önkormányzati fenntartás…

#839771 banyaiz Előzmény: #839768

Önkormányzati fenntartású uszoda volt aminek a teteje készült beszakadni, és most a Modern Városokban épül az új mikor készül el azt a jó ég tudja. Eredeti céldátum 2017 volt addig az alapkő letétel se jött össze. De az is 2 évvel az előző bezárása után volt. :) Lassan őrölnek ezek a malmok úgy látszik.

Lehet azért úszni nem arról van szó fősuli uszodájába be lehet férni , vagy ott az az 1,2 méteres mélységű strandon lévő valami is lefedve ponyvával konténerekben lehet öltözni. Bonyhádon is van uszoda az is inkább ilyen kacsaúsztató jellegű de célnak megfelel végül is , van szauna is, strandon is van szauna. Meg lehet azért oldani ha nagyon ki vagy éhezve az úszásra kompromisszumokkal. Nem világvége a helyzet.

Nyáron van bőven itt lehetőség szabadban úszni. Természetben meg lehet oldani. :) Nem úgy nőttem fel a kertben állt az úszómedence és világvége ha kompromisszumot kell kötni. :) Csak ha már Modern Városok meg ígérgetés . Közben ömlik ránk milliárdokért a migráns fekália minden médiumból.

25 medence? Burzsoázia diszkrét bája van ott nálatok. :) Át kell csoportosítani az ilyen szegény környékekre a forrásokat azonnal. :)

Közben az mtv fenntartás…

#839769 banyaiz Előzmény: #839763

Közben az mtv fenntartása évi 90 mrd, propagandacélokra évi 60 mrd ezen felül. Évi 150 mrd Ft a gonosz migránt-soros kampányra leegyszerűsítve. Ha ez normális.

Modern Városok Programban volt talán tavaly olyan 200-300 mrd környéki össz költés a program indulása óta. Annyit költünk az mtv-re ilyen működéssel + propagandára mint a Modern Városok programra vagy többet mert a Modern Városok meghirdetése jónéhány éve volt. :) Hát itt valami félrecsúszott szerintem de rendesen.

Közben várom a megyeszékhelyen legyen egy uszoda, 30.000 embernek. Perczel kastély se dől talán össze a nagy migrántozás közben remélhetőleg. :)

Szóval volna mit csiszolgatni azért a prioritásokon vsz.

csak,hogy ezek általában…

#839768 Sumér harcos Előzmény: #839766

csak,hogy ezek általában ilyen kft-k,még magán is van,vagy félnonprofit kft-k,vizműves kft kapcsolodással,nagyon ritka már az akár önkormányzati kapocs is,talán ott tessék reklamálni:)

ha megmutatnád a pici alakodat,életnagyságban,:)

meghivnálak ide ,ha már szekszárd ilyen xar.

tőlem 2 igazán komoly uszoda közelben,egyikben kb 10medence,másikban vagy 25,xar ez a dunántul mindig mondtam,60-80km utazásod ugyan lenne,de heti 1szer állnám a jegyedet 2019-ben :)

Születési helyemen köny…

#839767 banyaiz Előzmény: #839763

Születési helyemen könyvtár és kollégium céljára egy nemesi család kastélya , és birtoka volt berendezve. Mostanában jött a hír ami időszerű a felújításáról. Ország egyik legszebb vsz könyvtára azzal a parkkal ami körbeveszi van egy hangulata. A kollégium épülete is csudaszép volt valamikor.

Ami miatt mint Pelikán gátőr az árvíz közepén elgondolkodtam egy kicsit, hogy valami nem stimmel az , hogy amikor én tinédzser voltam az épületek nagy része kollégiumként üzemelt , maximális kihasználtsággal. Már jó ideje üresen áll , nincs kollégista . Most szállodaként fog majd továbbüzemelni állítólag felújítás után. Ez úgy szöget ütött a fejemben mert az kolesz csurig volt diákkal és ha van épület ami ideális kollégiumnak az az volt. Üresen áll ki tudja mióta. Legalább nem hagyják összedőlni az is valami , bár a gróf látná mi lett azzal az ősparkkal ami körbevette az egészet hogyan gondozzák sírva fakadna, kommunisták jobban megbecsülték pedig azokat se lopták volna az eszükért. :)

Sétálgattam abban a parkban tavaly nyáron rossz volt visszaemlékezni hogyan nézett az ki 20 évvel korábban.

Modern Városok Program a…

#839766 banyaiz Előzmény: #839763

Modern Városok Program alakulását követem több okból. Ezek közül az egyik ok az uszoda ahová jártam készült összedőlni. Egyik nap még szauna, úszás másik nap szólnak bocs de tilos a bemenet mert a tető készül beomlani. :) Ez 2015 környékén volt. Aztán ígérték 2017-re a modern városokban az új uszodát. 2018-ban meg is volt az alapkő letétel uszoda még mindig nincs. Két helyre lehet menni úszni egy megyeszékhelyen Mo 2019-ben. Egy főiskola uszodája ami 8x25 m-es és és diákcsoportok, vízügyi dolgozok és a tököm tudja még ki a nyitvatartási idő nagy részét lefoglalják. Nem tudsz csak úgy odaugrani komoly szervezés kell milyen időpontban mettől meddig tudsz beférni. Van még egy strandon lefedett "élményfürdő" nevű kacsaúsztató, 1,2m-es mélységgel. Várom , hogy a modern városok életérzés betörjön és végre legyen egy normális uszoda. 4 év telt el eddig mióta az előző gallyra ment. :) Türelmesen várok erre a komoly feladatra épüljön egy uszoda egy megyeszékhelyen. Az se megy a fejembe igazán az előző tönkremenetele egyik napról a másikra hogyan történhetett. Mert gondolom már érett az a helyzet lett volna rákészülési idő egy új építésére. Nem hiszem csak úgy egyik nap életveszélyes lett a tetőszerkezet.

Én nem érzem annak! Ha c…

#839763 Kiss Zoltán Előzmény: #839758

Én nem érzem annak! Ha csak az iskolánkat nézzük, 2002 és 2010 között jött kb. o forint! 2010 és 1019 között a kollégiumra 237 millió, a sportpályára 20 millió, a főépületre most fél milliárd, és úgy néz ki meglesz a kézilabda minta csarnok is az 300 millió, ez összesen 1 milliárd 57 millió forint. Valamivel több mint 2002 és 2010 között!:) A város többi iskolájára cirka 2 milliárd jutott / Ebből egy sport csarnok maga 1 milliárd / 2010 és 2019 között! Ez már 3 milliárd 57 millió forint! Maga az oktatás, na az más kérdés, ott nem látok előrelépést, maradt a poroszos, magolós stílus, sajnos ezen a téren semmi előrelépés!

Másik szempont most mi…

#839606 banyaiz

Másik szempont most mindent elkövetünk azért a lakosságot magyar állampapír felé tereljük. Ezt prémium kamatokkal érjük el. Miközben egy mnyp vagyon ami mostanra 6000 mrd lenne a 3000 mrd helyett egyik fő befektetési területe a magyar állampapír. Mindenféle prémium nélkül.

Mekkora költségvetési kiesés a prémium államkötvények kamatkülönbözete a "normál" kötvényekhez képest amit csont nélkül a nyugdíjpénztárak megvettek volna prémium nélkül is. :)

Szépen arányaiban ez is elhozta volna az államadósság minél nagyobb része legyen a lakosságnál állapotot mindenféle extra kamatprémiumok és állandó ötletelés nélkül mivel tegye vonzóvá a lakosságnak az állampapírt.

Ez ám a sakk és póker. :)

https://www.portfolio.hu…

#839602 banyaiz

https://www.portfolio.hu/gazdasag/szulik-e-a-jovo-...

Amiről beszél mint "öngondoskodás" állami-vállalati-magán lábakon amit össze kellene hozni , tulajdonképpen ez volt az mnyp-önyp rendszer.

Mikor az önyp-be a munkáltató járulékmentesen fizethetett mint vállalati láb, adókedvezmény , és járulékok átcsoportosítása volt az állami láb, és a magán láb pedig az önyp-be befizetett lóvé.

Létező rendszer volt. Ahhoz megvalósuljon amiről beszél annyi reform kellett volna kötelező megtakarítást bizonyos %-ot még a polgár számára is előírni. Illetve a vállalatok számára is kötelezővé tenni bizonyos %-ot nem csak ösztönözni erre őket. Akkor máris megvan ez a 3 láb amiről beszél . Egy hajszálra voltunk tőle.

Az a vicc az egészben ha az öngondoskodás különféle ösztönzései jól működnének akkor amit a jelenlegi rendszerben adókedvezményben az állam erre elköltene az felérne az mnyp rendszer miatti járulékkieséssel sőt meghaladná. :) Ha ez valóban tömeges öngondoskodásra ösztönözne a jelenlegi lehetőségekkel amit az állam támogat ez az új nyugdíjkötvény, és az önyp-s befizetések miatti költségvetési kiesés felérne az mnyp járuléktömeggel. Csak máshogy neveznénk . :) Mivel nem működik jól és nem ösztönöz tömeges öngondoskodásra így nem ér fel vele.

Az Isten állatkertje hatalmas de ez az mnyp szétverés téma ebben is különleges helyen van.

népesség

#839579 banyaiz Előzmény: #839567

Kb ez a helyzet amivel szembe kell nézni. Ezek a jóléti rendszerek fenntarthatóság szempontjából az eltartó eltartott jó arányra, és a gazdasági növekedésre vannak alapozva.

Nincs forgatókönyve a jóléti nyugdíj, egészségügyi rendszernek arra ha egy társadalomban az eltartottak aránya megnő, és /vagy a gazdasági növekedés negatív hosszú távon.

Ez maga az időzített bomba nagy vonalakban. :) Több szempontból.

Olyasmi ez mint az EU -s közös pénz ami úgy jön létre nincs forgatókönyv arra gazdasági válságban a különböző gazdasági állapotú tagállamok közös pénz használattal állnak. Amikor ez bekövetkezik akkor a szakadék szélén a rendszer az első esetre ami nem is túl tartós állapot csak egy ízelítő ebből a lehetőségből. :)

Ezekben a rendszerekben sincs ilyen "válsághelyzetre" forgatókönyv ami fenntarthatóvá teszi tartós rossz körülmények között. Miközben ezeknek a reformja politikusokra van bízva akik a rövid távú népszerűségben érdekeltek. Leginkább ebben érdekeltek minden más szempontot felülírva. Lásd pl mnyp szétverésének folyamata. Több mint időzített bomba ez így.

egyeurós sztori

#839456 Láma Előzmény: #839282

" Gondolod, hogy csak ötletelnek egyet és nincs mögötte meg az, hogy hogyan??"

Szó szerint. Olyan az egész, mintha a vajda ott találta volna ki a mesedélután közben.

"vagy az Államkincstárból kifizetik."

És akkor hipp-hopp feltalálta a szocpolt a géniusz. :) Egy másik rétegnek. :(

Amitől már nem szoc, de pol.

"Aztán elkezdték magyarázni, hogy ez csak közmunka, meg csak statisztika."

Mert nem az? A kényszer(köz)munkások és a külföldön dolgozók nélkül megvan az 1 milla?

egyeurós sztori

#839447 banyaiz Előzmény: #839218

Mármint szakmai értelemben elég amatőr beütése van. Politikai értelemben nagyon is profi lehet az infóknak a folyamatos csepegtetése . Van egy közfigyelem ezen és azt minél tovább elnyújtani a részletek adagolásával.

Ez lehet egy politikai cél és annak akár nagyon profi végrehajtása, de szakmai értelemben egy ilyen részletek nélküli nagy csinnadratta elég silány benyomást kelt. :) Szóval a szokásos hozzáállás.

egyeurós sztori

#839446 banyaiz Előzmény: #839218

Nehéz a kettőt összehasonlítani a gazdaságélénkítő csomagot, a megszorító csomaggal.

Ha "jóság" szempontjából össze akarjuk hasonlítani akkor azt tudom mondani ha ez az élénkítő csomag olyan eredményeket hoz a gazdaságélénkítésben mint a Bokros csomag a költségvetési egyensúlyban akkor az már valami. Ilyen eredményeket azért nem várnék tőle.

Ez az Orbán csomag nem a gyerekvállalás ösztönzését célozza elsősorban arra a hatása szerintem kb annyi lesz mint erdőtűzre a vízipisztolynak, sajnos. A gazdaságélénkítést célozza ebbe a gyerekvállalás témába csomagolva.

Elég silány munka első benyomásaim alapján. :)

Első blikkre még az érintettek köre sem meghatározható . Van egy rakás olyan kritérium és részlet amit tisztázni kell és alapjaiban érinti az egészet. Hűhó körülette az komoly, maga a csomag kidolgozása elég amatőr eddig. Egy ilyen programot így bejelenteni a részletek nélkül.

Miközben az alap koncepció a költségvetési oldalról élénkíteni jó gondolat ebben a helyzetben. Magával a csomaggal nem is lehet részleteiben foglalkozni annyira fércmunka semmi sem ismert igazán a részletekből . De ami nem biztos, hogy a legjobb ötlet megint az ingatalnpiacon keresztül élénkítené a gazdaságot. Kicsit egyhangú élénkítés mindig az ingatlanpiacon keresztül élénkíteni. Sokadik élénkítő csomag az ingatlanpiacra célozva Orbán alatt. Már így is a CSOK komolyan torzítja a piacot . Eléggé fel van pumpálva amúgy is az ingatlanpiac az alacsony kamatok miatt nem biztos még kellene tovább költségvetési oldalról is.