Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

:)

#832582 tozsdenyul Előzmény: #832570

a házmester világ is vissza lesz hozva, igény van rá az biztos ;)

Egy kis Hofi, csupán 50 évvel ezelötti poénok aktuálisak megint...:

-Nevetsz most még. Várjál csak...Fogod te még mondani, hogy

- hüü, azt hittem a Hofi viccelt!

- én magam is azt hittem egy darabig, tudod?

...

Papír van.

Ceruza van.

Címe van.

Mit csinál a magyar ember?

Följelent!

Kész.

Mert ez a 3 dolog elég hozzá, tudod?

Bige Holding

#832571 banyaiz Előzmény: #832554

Nem ismerem a Csányi -Bige viszony részleteit . De ilyen magas hozamú kötvénnyel finanszírozni egy ekkora céget , és még komoly fejlesztéseket csinálni a 0 kamatkörnyezet időszakában nem tűnik egy életbiztosításnak a cég helyzete, jövője szempontjából.

Ha tételezzük fel az Otp azért mondta fel a hiteleit mert Csányival összeveszett de egyébként nagyon szuper minden akkor 10 másik bank örömmel rácsap erre a lehetőségre még aznap égnek a vonalak Bigénél hadd helyezzünk ki 10 mrd-okat . Valahogy nem ez történt . Hanem időszakosan le kellett állítani a termelést is talán , vagy valami hasonló móka volt finanszírozás hiányában.

Ami arra utal ezzel a 7,5% -os kötvénnyel együtt , hogy elég rizikós ez a cég .

Persze ettől még a háttérben lehet mindenféle küzdelem a cég megszerzésére. Lehet nagyon eladósodott mert gyorsan terjeszkedett és rizikós beruházásokkal akkor elég sebezhető . Főleg ha még a hatóságokat is rászabadítják .

:)

#832570 tozsdenyul

"Csütörtökön felhívás jelent meg a G. Fodor Gábor által szerkesztett, Habony Árpád tulajdonában lévő 888 oldalon, melyben arra kérik az egyetemistákat, hogy ha elegük van az egyetemükön zajló „kéretlen baloldali politizálásból”, akkor egy megadott emailcímen jelentsék fel tanáraikat. "

...

"- Halló, 888? Feljelentést szeretnék tenni!

- Nagyszerű! Baloldali, netán liberális mételyt tapasztalt az egyetemen?
- Nem. A szomszédasszonyom, aki magunk közt szólva egy ocsmány szipirtyó, az ablakában eteti azokat a piszkos galambokat. A galambok pedig direkt odaszarnak a muskátlimra.
- De kérem, ehhez nekünk semmi közünk!
- Miért, az egyetemi oktatáshoz mi a fasz közötök van?!"

Bige Holding

#832554 prfecó Előzmény: #832498

Bige vs Csányi !

Azért ne feledjük Bige strómann volt Csányinak , csak önállosította magát. Most hitelein keresztül akarják bedönteni. Nitrokémia jelenleg 7,5 % kamatos dollárban jegyzett kötvényt bocsátott ki , csak hogy kikerüljön a magyar bankok karmaiból.

Ja és Bige és Csányi a vadászbarátságból sírig tartó ellenségekké váltak..

gdp

#832544 phiona Előzmény: #832445

Persze sehol se tökéletes, de ez nem ok megadóan hátradőlni. Történelmi esély lett elpocskolva és ijesztő amerre tartunk.

A fogyasztásban sok a külföldi és főleg aránytalan, ahogy a megtakarítások is. A narancsosok virítanak miközben tömegek szakadtak le, világviszonylatban is egyedülálló és durva modell az átrendeződésé. A nem kollaboráns polgár életkilátásai ellehetetlenültek. Az eü-re és sokmindenre lett volna pénz ha nem lopják el, nem stadionok és baromságok épülnek és persze lett volna koncepció és bátorság, nem csak a meggazdagodásukhoz. Az egyéni igények, fontossági sorrendek eltérőek, és értem hogy azért szólsz hogy apátiába süllyedés helyett a jót is lássuk meg de vsz minimum középúton van az igazság. Nem is szabad mellre szívni 1 fokon túl, az ember élje és használja örömmel az életét, de azért erkölcsi élhetőségi és anyagi szempontok is vannak, amik erősen bekavarhatnak.

És nyuszi, már miért lenne ellentmondás? Két külön doboz. Már Julius Caesar is letelepítette a harcosait, a hűbérurak is a hűbéreseket, a jóléti állam sem ördögtől való. Aktív, a népével ilyen barátilag konzultáló államtól főleg elvárható a dumán túl a gondoskodás. Kádár népe ami mindent lenyel vazallusi gyökerekkel hogy hát úgyse lesz jobb, kushadjunk. Örüljünk hogy ez is van. Rákóczié pedig aminél ha begyűlik a feszkó robban – amiben a sereget nyilván az egzisztenciális elégedetlenség adja főleg. De nem csak, ma már pusztán szabadságjogokért is utcára lehet vinni embereket ami ha kombózik a reménytelenséggel és eléri az ingerküszöböt tömegessé nőhet. Az eddigi tüntik szervezési bénázásai, tanulságai gyakorlati tapasztalatot is adtak hogyan tehető a spontán ütőssé. Nem forradalom kéne persze, jó lenne ha elég lenne a lehetőségének az érzékelhetősége.

Vigyázzatok magatokra, legyetek jók :-)

nem kell migri, de ezen …

#832490 rbbj11 Előzmény: #832484

nem kell migri, de ezen rugozni és sorosozni éveken át, mint egyetlen kozteman, nem csak bun...egyébként a migrik elkerülhetetlenek, csak szabályozott formában , valóban a jókat kivalogatva kéne őket beenegedni. Azzal a mi országunk is jól járna, és EU-t is meg lehet orizni

jó, de ez amit mondasz v…

#832485 tozsdenyul Előzmény: #832484

jó, de ez amit mondasz valódi napi probléma ami tényleg fontos az embereknek...

Minek nekünk migrik, ha …

#832484 walex

Minek nekünk migrik, ha van egy csomó beilleszkedni képtelen tartalék? Sokkal súlyosabb probléma jelenleg szvsz az, hogy sok vidéki településen este sötétedés után nem ajánlatos kimenni ezek miatt.

gdp

#832483 rbbj11 Előzmény: #832445

vagy a sok migrivel kialakul egy USA -hoz hasonló kevert EU

Azért lefogadom, hogy itt alig van a fórumon valakinek első kezbol és hosszú távú, kiterjedt tapasztalata migrikkel??

re

#832451 tozsdenyul Előzmény: #832446

azért ne beszélj teljesen össze-vissza

Deák ferenc nem lenne Deák ferenc a számodra ha olyan diktátor alá vinne minket akit te utálsz

Dípsztét ellen sem küzdesz putyin nélkül

Kezdem azt érezni hogy nincs valódi koherencia a világképedben. Az ilyen szabadságharc az igazi, ami még zavaros is.

Egy keresztény ember az embertelenségekre sem mondhatja hogy csak a gdp számít. Ezek hitelességi meg koherencia kérdések. Nem véletlen az se hogy a muszlim mém erösebb mint a keresztény, mert hitelesebb...

Nem azért írok hogy reagálj, hanem hogy gondolkodj. Amit néha megteszel, mert olyankor marad el a reakció :)

re

#832446 Spade Előzmény: #832443

nyuszi hiába akarod rám melegíteni putyint én jobban utálom mint te külonosen a krim után csak van agyam veled ellentétben

nyuszi több beírásodra nem reagálok mert te a vita kedvéért tolod itt a hülyeségeket erre pedig nincs időm, ha megnézed Zolinak Kawanak meg Phionának reagáltam de szinte azt is már bucsúképpen

gdp

#832445 Spade Előzmény: #832429

Már nem nagyon akartam ide beírni mert minden lényegest sztem elmondtam. A statisztikák szerint keresünk többet igen, de a módszertant az eu adja és akkor mindenhol csalás van. De nincs mert meg kell nézni az adóbevételeket amik a fizetésekhez kapcsolódnak (tudom vannak fekete jövedelmek is) azok is kb a statisztika szerint nőnek és meg kell nézni a fogyasztási adatokat a boltok zsúfoltságát mind a növekvő keresetekről árulkodnak.

A választási rendszer sztem nem rosszabb mint 2010 előtt volt OV ráadásul abban is 2/3-t szerzett, sőt sztem ebben nehezebb 2/3-t szerezni. Az alrendszerek oktatás eü stb OV előtt is szarok voltak. Nyilvánvaló h javítani csak a többlet jövedelemből lehet ezért is fontos a gdp ha nincs növekedés nincs miről beszélni nem fog javulni igazából semmi mert nincs miből. A megbukó vezetőket az euban is kb mindig perbe vonják ez volt Sárközivel, Berlusconival, kohlal st. stb. és ez lesz sztem Merkellel a balkánról meg ne is beszéljünk horvát/román/szerb/macerdon stb. A szabadság meg már relatív a németeknél már le sem írhatod h migráns mert Angela kérésére kidobnak a fészről meg valszeg a munkahelyedről és ez van a svédeknél is, akkor hol itt a (szólás) szabadság ? pedig ez a legfontosabb szabadságjog mert ha ez nincs akkor semmi nincs a gondolat rendőrség megakadályoz mindent. Nem arről van szó h ne lenne nagy vonalakban igaz amit ov-ről írsz hanem h a világban sincs lényegében máshogy. A dípsztét abban más h durván belenyul az egész eu etnikai összetételbe és ezzel gyakorlattilag szétveri az államokat és állandó zavargások lesznek aminek a végén egy kínai rendszerú vagy orwelli kemény katonai ráadásul MI által kontrollált diktatura fog rendet tenni. Akkor majd visszasírja mindenki az aranykorszakot az ov demokráciát már aki él akit nem írtottak ki a betelepült etnikai és vallási (muzulmán) tisztogatások az átmeneti diktatúra előtti rendszerben. Túl kell tudni nézni az ov rendszeren. Aki ebben nem hisz az nyugodtan ne lásson túl ov-n és segítse hatalomra az ellenzék valamelyik sori által pénzelt pártját és hamar megláthatja megtapogathatja a nagy számú saját migrijeinket abban szinte biztos vagyok

Rákóczi népe

#832444 tozsdenyul Előzmény: #832430

Nem akartam újrázni, de ha erre van igény és szépen kérnek, elöjöhet a genyó :)

Szó:

"Nálunk nagyon rövid volt a polgárosodás kora a monarchikus együttélésben és durva volt a restauráció. Annál mélyebbek voltak a hűbéri gyökerek, amikhez OV visszanyúlt. Nem kádárhoz nyúlt vissza, mélyebbre. "

"Anno a szülők nemzedékében még volt szolgálati lakás, volt biztos állás. "

"Majd ha lesz biztos állás, szolgálati lakás (és nem stróman Garancsi vackait akarja CSOK-ban megvetetni Vikror), majd talán lesz gyerek is."

Ez kádár népe.

És még a levezetésed is stimmel. Nincs polgárosodás.

(Nem is lesz, tesznek róla.)

re

#832443 tozsdenyul Előzmény: #832439

"Ezért nem értem itt a forumon is, Mo-n is meg eu-ban is zajlo nagy oroszon rugózást. "

Nem vagyok meglepve.

Viktor meg te a dípsztét elleni kéretlen harcotokban putyin mellé kötelezted az országot. Ezért téma.

Az ország nem kér a harcodból. Magyarországon a legnagyobb az Eu támogatottsága.

Az ország nem kér putyinból.

Ez lehet hogy szorosabb, de a többség.

Én értem hogy nem érted a rugózást, mert viktoroddal együtt magasról teszel arra hogy mit szeretne a nép. Téged csak a gdp meg a harcod érdekel. A népet leszarjátok. Ahogy jézust is.

A nép békét szeretne. Több eu-t. Jobb egészségügyet. Több jézust.

Valódi szabadságharc elöször ferenced meg ellened lesz, mert rosszabb elnyomók vagytok a magyar ember számára mint a dípsztét.