Az a kérdés ezeknek a költségeknek az ismeretében is így jársz e el?
Ha igen akkor tulajdonképpen nem ért kár ez miatt, mert egyébként is megkötöd, és így kötöd stb.
Ahová állami támogatás megy ott minden szereplő ceruzája egy kicsit vastagabban fog. Vagy kurzorja vagy egere nem tudom minek hívjuk már ezt manapság. :)
Állami támogatás hoz egy élénkülést termékben, szolgáltatásban és az összes szereplő amin a folyamat végigfut kicsit megnyomja a ceruzát.
Pénzügyi területen nézd meg tbsz-t . Most kötöttem egyet ahol úgy kalkuláltam 5 évre ha állampapírban átlagos éves hozamom lesz 5%. 25% + kamatos kamatok = sacc 30% környéki hozam. Kamatadó lenne tőkére vetítve 4,5% a hozam után tbsz nélkül. Tbsz-el ezt megspórolom. Viszont a tbsz fenntartási költsége elvisz 0,5%-ot kb. :) Így is megkötöm mert megéri, de lecsípnek belőle .
De bármilyen állami támogatással érintett területen ez van nem csak a pénzügyin. Építőipar pl , vagy a bútorasztalos aki neked konyhabútort csinálta az ltp-s pénzedért stb. Élénkíti a rendelésállományt ahol lecsapódik kicsit a ceruzát is megnyomják ha már dől a lé. Vagy CSOK hatása arra mennyiért vállal egy festést, vagy falazást, vagy bármit .
Pl földbérletek, jön az EU-s támogatás azért a bérleti díjak piacára az is kihat.
Viszont összességében szerintem ez az ltp neked így is megérte ha a támogatást nézed a költségekhez.
Mondjuk azt én sem szeretem ha utólag derül bármilyen költség az bosszantó tud lenni.