Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

revolut

#847624 Fornit Előzmény: #847585

Egy referal linkre visz a "regisztrálj itt", mlm gyanú, jutalékot fizetnek a másokat beszervezőknek is ezek szerint.


(Nekem volt angol prepaid kártyám, még tizenéve, ha jól emlékszem 3-3,5% volt a jutalék a vásárlások után. Csak netcafeból bonyolított pár fontos megabus jegyek vásárlására használtam)

deviza

#842912 Bendeguz Előzmény: #842908

sajnálom, hogy így járt, de ő legalább nem lett hajléktalan, két lakás kiadásából tud bérelni egy komolyabbat magának.

Deviza

#842207 matgab Előzmény: #842205

Dehogynem, ha drágábban tudod eladni, mint amennyiért vetted, akkor megéri...

Viccet félretéve, most nem éri meg semmi mást venni, csak 4IG-t...:-)

Deviza

#842202 Koffein Előzmény: #842200

évek óta szólogatnak kifele :) ez üzenet értékű is lehet, hogy külföldiek ne nagyon akarják a budapest bankot megvenni.. :)

Deviza

#842200 Bendeguz Előzmény: #834492

Marci az mnb-bol kiszolt, hogy elég lesz 6db bank az országban. OTP, nerbank, meg még 4. Kbc vajon maradhat?

Deviza

#842199 matgab Előzmény: #834492

Felhív egy ismeretlen szám. Azt mondja, hogy a számlavezető bankom megbízásából keres és azonosítsam be magam.

Mondom mivel kapcsolatban keres? Azt mondja csak azután mondhatja meg, hogy beazonosítottam magam...

Valószínűnek tartom, hogy valóban a bank nevében kerestek, de könyörgöm milyen adatbiztonsági inétzkedések vannak a mai magyar bankrendszerben, amikor -gondolom egy marketing kampányuk keretében meghirdetett akció során- ismeretlen számról érkező hívásnál azt gondolják, hogy én kiadom az adataimat?

És ki az a hülye, aki valóban bárkinek kiadja az adatait, aki felhívja, mondván, hogy a bank nevében kéri az adatait???

Deviza

#834492 banyaiz Előzmény: #834418

Ezekkel az állami támogatásokkal való kiszámíthatlan bánásmód ami problémás általában nálunk vsz.

Mire gondolok, pl mikor sakk és pókert hajtok végre és kiszámolom hogyan a legjobb megkötni családtagokra életbiztosításokat 10 éves időtáv , az adókedvezményekkel számolva hogyan ideális. Kötünk x db biztosítást matek stimmel . Nem sokáig mert megemelik a kedvezményt , rá rövid időre ahogy volt eltörlik. Mondom fasza ez aztán a tervezhető támogatás. :) Akkor ez csak egy biztosítás .

De ez az ltp megszüntetés is elefánt a porcelánboltban vsz.

Olyan támogatást kell bevezetni ami fenntartható , nem össze vissza gépészkedni.

Mint az otp osztalékpolitika emelhetnék 300 -ra is de azért nem teszik vsz mert annak a fenntarthatósága kérdés. Ugrálhatnának úgy is egyik évben 500 Ft a másikban 150 . De nem, gondolom ilyen megfontolásból ne egy összevisszaság legyen. Az államnak százszor inkább oda kellene figyelni.

Deviza

#834488 banyaiz Előzmény: #834418

Az a kérdés ezeknek a költségeknek az ismeretében is így jársz e el?

Ha igen akkor tulajdonképpen nem ért kár ez miatt, mert egyébként is megkötöd, és így kötöd stb.

Ahová állami támogatás megy ott minden szereplő ceruzája egy kicsit vastagabban fog. Vagy kurzorja vagy egere nem tudom minek hívjuk már ezt manapság. :)

Állami támogatás hoz egy élénkülést termékben, szolgáltatásban és az összes szereplő amin a folyamat végigfut kicsit megnyomja a ceruzát.

Pénzügyi területen nézd meg tbsz-t . Most kötöttem egyet ahol úgy kalkuláltam 5 évre ha állampapírban átlagos éves hozamom lesz 5%. 25% + kamatos kamatok = sacc 30% környéki hozam. Kamatadó lenne tőkére vetítve 4,5% a hozam után tbsz nélkül. Tbsz-el ezt megspórolom. Viszont a tbsz fenntartási költsége elvisz 0,5%-ot kb. :) Így is megkötöm mert megéri, de lecsípnek belőle .

De bármilyen állami támogatással érintett területen ez van nem csak a pénzügyin. Építőipar pl , vagy a bútorasztalos aki neked konyhabútort csinálta az ltp-s pénzedért stb. Élénkíti a rendelésállományt ahol lecsapódik kicsit a ceruzát is megnyomják ha már dől a lé. Vagy CSOK hatása arra mennyiért vállal egy festést, vagy falazást, vagy bármit .

Pl földbérletek, jön az EU-s támogatás azért a bérleti díjak piacára az is kihat.

Viszont összességében szerintem ez az ltp neked így is megérte ha a támogatást nézed a költségekhez.

Mondjuk azt én sem szeretem ha utólag derül bármilyen költség az bosszantó tud lenni.

Deviza

#834433 tozsdenyul Előzmény: #834428

ha nem elérhetö információ, tájékoztatás, (szerzödés) formájában a díj jogalapja, akkor perelhetsz, és símán nyersz.

Ha nem így van, akkor te voltál a hülye.

Erre a megoldásra fogadnék nagy tétben , tekintettel a reakciódra is :)

Én tudom, hogy nehéz szembesülni a hülyeségeiddel, de bármennyire is utálsz ezért, attól hogy én szembesítelek rendszeresen ilyesmivel, nem én tehetek róla.

Söt, a megoldás is ott van a szövegemben: alaposan utána kell járni egy sokéves, sokmilliós szerzödésnek, megkötés elött. Meg közben is . A hözöngés után.

Ha egy autónál meg tudod tenni (vannak azért kételyeim) akkor egy ltp-nél is meg tudnád.

(Tapasztalatból mondom, az emberek több idöt fordítanak egy tv vagy telefon kiválasztására, mint egy házéra, vagy ltp-ére.)

A Fundamenta a legrosszabb, leglenyúlósabb ltp, aki öket választotta, az magára vessen, hülye volt. Lehet belöle tanulni is, vagy lehet dühöngeni céltalanul.

De aki a saját hülyesége miatt beszántatná az én ltp-met, amit körültekintöen kiválasztottam, az menjen a kurva anyjába, mert nemcsak hülye, de egy geci is.

Legyél körültekintöbb. Nem kell mindenkivel kiszúrni pluszba.

Akár javadra is fordíthatnád a téged irritáló hozzászólásokat. Pont az a lényegük, hogy olyan információkat tartalmaznak, amivel a saját közegedben (echo chamber) nem találkozol.

Deviza

#834428 matgab Előzmény: #834420

Meg is lepődtem volna, ha a Hold /Marsutazás, a politikai történelmi ismeretek és minden más mellett nem lettek volna teljes körű ismereteid Fundamenta témakörben is...

Ez egy hosszabbítás volt, miután rákérdeztem, hogy milyen plusz költségek vannak és a tanácsadó azt mondta, hogy nem lesz, ezek után nem feltételeztem, hogy lenyúlnak 90e forintot.

Amúgy meg nagyon nem érdekel, azon kívül, hogy a pofátlanságuk és hazugságuk melletti politikai rinyálásuk idegesítő.

Én még egy akkora MNB büntetést is kinyomatnék rájuk, amiből csődbe is megy az egész...

Deviza

#834420 tozsdenyul Előzmény: #834418

én szerzödéskötés elött átnéztem minden elérhetö információt, díjtételeket, söt, egyéb visszajelzéseket, apróbetüt is.

Utána nem a Fundamenta mellett döntöttem, hanem másik pénztár mellett.

Lehet úgy is hogy elöre tájékozódsz, nem utólag anyázol.

Tudom, mondom a hülyeségeket a témához, de hát nem járhat mindenki olyan okosul, mint a nagyok :)

A megoldás a te hülyeségedre nyilván az, hogy szántsák be, még azt is akinél én vagyok...

Deviza

#834418 matgab Előzmény: #834383

nem kapsz egy kimutatást, pont ez volt nekem is a bajom.

El szoktam olvasni amit aláírok, de azért a teljes apró betűs ÁSZF-et nem szoktam átmazsolázni.

Úgy gondolom, hogy egy business akkor működik hosszú távon sikeresen, ha

1) sok baleknak sikerül eladni a terméket/szolgáltatást

2) ha mindkét fél jól jár.

De ezek után azt mondom, hogy menjen a Fundamenta az anyjába és szántsák be az egészet a g...ibe...

Megint 100%-ban egyet kell, hogy értsek a Fidesz döntésével, hogy ennek a sz@rnak az adóelőnyét becsukták. Egy nagy szoci állami csecsszopás volt 20 éven keresztül.

Deviza

#834385 banyaiz Előzmény: #834317

Múltkor én egy úgynevezett gázkazánszerelővel találkoztam. Úgy nézett mint egy gázkazánszerelő ránézésre de kiderült trükkös srác.

Kombi kazánomon se kép se hang kihívom , vezérlőpanel megadta magát. Mennyi? 70-120 között majd ha megrendelte és a németek leszámlázzák akkor tudja pontosan. Mi van? Oké legyen komplett kazáncsere 500 -tól indul utánanéztem. Viszonylag új kazán ahhoz kidobjuk, cseréljük az alkatrészt , rendeljük meg. Megjön az alkatrész kicseréli még mindig nem megy kazán. Belefúj a ventillátor csövébe elindul a kazán.

Most jön a csavar azt mondja nekem miközben végignéztem a műveletet, hogy ezek szerint a panel hibáján kívül valami piszok kerülhetett a ventillátor csőbe is. Jó , de biztos rossz ez a panel? Hát ezt csak úgy tudjuk megállapítani ha a régit visszarakom. Mondom én is erre tippeltem , tedd vissza és kiderül. Visszarakja a régi panellel is megy. :) Ő úgy gondolta akkora madár vagyok végignézem a szerelést, látom , hogy valószínű nem a panel volt a rossz és kifizetek neki 100 k-t egy olyan alkatrészcserére amire nem is volt szükség. Nézegettem is a hátam tollak nőnek e már valahol vagy mi van:)

Ha nem vagyok ott simán leszámlázza a cserét de még így is megpróbálta ezt elsütni hátha ekkora balekra talált.

Deviza

#834383 banyaiz Előzmény: #834317

A díjakról a tanácsadójuknak is kellene tájékoztatnia. Nagy valószínűséggel az történt Matgab ami igen gyakori az úgynevezett tanácsadó úgy gondolkodott minek terheljen téged mindenféle költségről szóló tájékoztatással. Aminek a következménye esetleg nem lesz üzlet. Ami egyenlő a számára nincs jutalék. Esemény után viszont már nincs mit tenni. Ez viszonylag gyakori az úgynevezett tanácsadóknál. :) Nem is tudom melyik úgynevezett politikusunk mondta nem hazudott csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. :) Ez is ilyesmi.

Ezt úgy tudod kivédeni átböngészed a Fundamenta díjtételeit esemény előtt, minek mik a költségei, gondolom a honlapjukon ez részletesen megvan.

Mondjuk az furcsa ha ezekről nem kapsz kimutatást amikor levonták menet közben, évente egy részletes kimutatást. Befizetésekről, levonásokról.

A számlanyitási díjkülönbözetet akkor szokták felszámolni ha emeled a szerződött összeget menet közben. Erről két körben kell értesülnöd elméletileg. A Fundamenta ltp-s szabályzatából, és a tanácsadójuktól mikor módosítasz.