Regisztráció Elfelejtett jelszó

Deviza

matgab Előzmény: #831166

Lakástámogatások terén:

1) 90-es években 20%-40%-os kamatok mellett esélytelen volt lakást szereznie egy fiatalnak, főleg a 95-ös tőzsdeválság utáni lakásárrobbanáskor.

2) a Szoclibek létrehozták a Fundamentát, ami semmi másról nem szólt, minthogy a teljes állami támogatást gyakorlatilag lenyúlta az a Fundamenta, ami egyedül tudott megfelelni a törvény előírásainak.

3) Ezután nagyon jól jött az , hogy a Fidesz letörte az inflációt és 2002-ben kamattámogatott hitelstruktúrát ajánlott fel (okés, hogy voltak jelentős hiányosságok, amiket nem tudtak korrigálni, mert leváltották őket).

Ezen valszeg megszedték magukat a bankok, az ingatlantulajdonosok (lakosság) és jól jártak a lakást vásárolni szándékozók is, hiszen az addigi állapotokhoz képest megfizethető áron tudtak hitelhez jutni.

4) Itt a szocik először megszüntették azt, hogy a fizetett kamat összegét 240k ft erejéig beszámíthasd az SZJA-ba, majd megszüntették magát a ft alapú kamattámogatott hitelt és deviza hitelekbe "kényszerítették" bele a magyar lakosságot, aminek a fő haszonélvezői a bankok voltak.

5) Elszállt a CHF a lakoság is szívott meg a bankok is. Erre a fidesz ezt a szocik által okozott válságot megoldotta úgy, hogy lehető legkisebb mértékben fájjon ez a devizahiteleseknek és a bankoknak is, eszközkezelővel, konvertálással feltétel szigorítással, felelőssebb banki viselkedés kikényszerítésével.

6) A beinduló gazdasági folyamatokkal, csökkenő kamatlábakal ismét lendületet adott az országnak, a CSOK és egyéb kedvezmények kiterjesztésével (kedvezményes ÁFA, NOK stb) újra lendületet adott a már kivéreztetett építőiparnak és a lakossági vásárlásoknak. Akinek volt lakása jól járt , mert felment az értéke, aki lakást szeretett volna venni, az jól járt mert kedvező kondiciókat kapott, aki építőiparban dolgozott jól járt, mert jól keresett, a banki szektor meg szintén dörzsöli a tenyerét, mert a tisztességesebb profit magasabb , mint a korábbi extraprofit.

Megint mindenki jól járt.

Persze vannak mindig a későn ébredők, akik végignézték az egész folyamatot és most akarnának lakást vásárolni, amikor meglátták, hogy ezeknek milyen szépen nő az értéke, de nincs elég pénze rá, meg a rohadt melós is aranyáron akar dolgozni és nyűglődnek, hogy micsoda szemét ez a fidesz, hogy csak a társadalom 80%-nak tette jobbá az életét (Ez visszaköszön a választási eredményekben is, mert 2/3 rájuk szavaz, plusz van 15%, aki akkor sem szavazna rájuk, ha kacsalábon forgó palotát tolnának a segge alá, kívnáságteljesítő aranyhalakkal teli medencével).