Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Hírcsárda :)

#831240 tozsdenyul

hírcsárda :)

"az európai kultúrkör egyik szép hajtása a magyar kultúra, amely ötvöződve a belső-ázsiai kultúrkörrel, olyan hagyományokat teremtett, mint a megértés, a tolerancia, a menekülők és a rászorulók segítése."

enyhén para, hogy a 4ig …

#830908 Koffein Előzmény: #830905

enyhén para, hogy a 4ig jutott erről eszembe, hogy az infrastruktúrát biztosíthatják... :)

Engedély nélkül telepíte…

#830498 walex

Engedély nélkül telepített gyümölcsös tulajdonosok készülhetnek a legújabb bírságra, ha nem jelentik be ezt a NER kormánynak.

Vannak ám bajok. Huszadrendű dolgokkal foglalkoznak valós problémák helyett. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora lesz a mellényük, amikor kifutnak az EU-s pénzek és kiderül, hogy a király meztelen.

www.kuruc.info/r/2/191623/

www.kuruc.info/r/2/19158…

#830458 walex

www.kuruc.info/r/2/191583/

Módosítanák a behívhatósági korhatárt 50 évre, nyilván megszavazzák, kellenek a golyófogók. Ezzel a technikai háttérrel hány perc alatt lehetne elfoglalni az országot?

10?

Esetleg 1 óra?

Legyen inkább 80 év a korhatár és a nyugdíjprobléma is megoldódik. Sőt! A járókeretet még akár fegyverként is lehetne használni. Aztán jöhetne egy x+1. propaganda kampány, esetleg egy nagynemzeti konzultáció, hogy aki igazán nagymagyar, az megvédi a "rendszerváltó", ügynöklista takargató komcsikat.


Persze a semmirekellő, megélhetési ellenzék kussol az egészről.

re

#830455 TrendMan Előzmény: #830452

Az arisztokraták egymás között hazasodtak, talán ez is hozzájárult egy idő után az általános társadalmi romláshoz.

Engem az önéletrajzában inkább az fogott meg, hogy a I. vh. kitörése a leírtak alapján elkerülhetetlennek tűnik.

Szinte minden szereplő úgy gondolta, hogy szükségszerű.

Ez valahol döbbenetes és lehet, hogy a történelem bugyraiban olyan összefüggések vannak, amelyeket máig nem ismertünk fel.

re

#830453 Sumér harcos Előzmény: #830452

Tény,Gróf Tisza István ,Tisza Ilonát vette feleségül,aki az apja testvérének a lánya,azaz 1unokatestvére.

Két gyermekük is született.Juliska azért nem Gróf,mert a cimet néhány évvel leánya halála után nagybátyjátol örökölte,kinek Ferencz József császár adományozta.

Tisza Juliska 1889. sept. 13. – 1894. jan. 19.

ifjabb gróf Tisza István 1886. aug. 28. – 1918. nov. 5.

re

#830451 banyaiz Előzmény: #830448

Friedrich pl szintén nem akármilyen sors. Miniszterelnök , gyanúsított a Tisza perben aztán a végén Rákosi börtönében halt meg. Ha benne volt a Tisza ügyben akkor bumeráng itt is visszajött később .

...

Trendman:

Igen valami hasonló őrült felfordulás mint a francia forradalom előtt közben után. Királygyilkosságtól forradalomtól terrortól háborúkig minden. Nagy idők voltak.

re

#830448 Sumér harcos Előzmény: #830444

Pogány Ausztriába szökött,mikor forro lett a talaj,Bécsben élt egy ideig,utána SZU.

Őt Ausztria nem adta ki vmiért. Később SZU sem.

Kérit(Krammer) tudtommal elcserélték SZU-val, kint raboskodó fontos foglyokra,azért került ki.

Pogány ráadásul bizonyithatoan vmi árulást vagy jelentős harci -eszköz,ágyurongálást is végzett a Magyar hadsereg rovására,mintha vmelyik fronton ,pontos dátumot most nem tudok mikor ,de ez érdekel is,utána nézek.

re

#830447 banyaiz Előzmény: #830438

Érdekes egyébként Bethlen aki akkor miniszterelnök volt és kezdeményezője a pereknek végül a SZU-ban halt meg börtönben , már a II. Vh után hurcolták oda.

A másik oldalról Pogány pl szintén a SZU-ban halt meg börtönben kivégezték pontosabban.

Viszont Kéri elmenekült a SZU-ból is még időben felismerte Sztálin dolgait lelécelt mielőtt késő lett volna. Németországba ahonnan szintén lelépett mikor nácik kezdtek eldurvulni, még időben. Aztán Párizsból még szintén időben lelépett mielőtt megszállták volna németek. Usa-ban halt meg idős korban. Ő volt az egyetlen akit a Tisza perben halálra ítéltek (persze ha nem számítjuk azokat akiket vallatás közben agyonvertek) aztán némileg érthetetlen módon elengedték a SZU-ba. :) Nagy túlélő volt a csóka .

Ezekből az emberi sorsokból nagyjából látszik mennyire zűrzavaros idők voltak ezek. Viszont ha valóban ezek követték el a Tisza gyilkosságot akkor a legnagyobb igazságszolgáltató Sztálin lett, mert ő aztán válogatás nélkül mindenkit legyilkoltatott. Persze más szempontok miatt nem a Tisza ügyben mi volt a szerepe. :) Lezárta az aktákat.

Ezekről az időkről kellene forgatni egy jó magyar filmet. Kitalálni se lehetne izgalmasabbat. Milyen történelmi filmet lehetne ebből csinálni , világon nincs párja. De ha olyat mint a Kincsem pl akkor inkább ne. :) Vagy mint a Szabadság szerelem. Nagy vállalkozás lenne ezt hitelesen visszaadni egy filmben. Szomjas György filmet pl megnéznék róla.

re

#830444 banyaiz Előzmény: #830438

Elég kusza ez még a mai napig kik is tették. Halála után közvetlenül forradalom volt, aztán jött a Tanácsköztársaság érdemi nyomozás nem volt. Lezárták azzal hőzöngő vagy elvadult katonák végeztek vele mert miatta volt a világháború.

Aztán Horthyék azonnal vizsgálat és perek az ügyben. Amik elég furcsán zárultak. Olyasmi volt a felesége és a lánya két szemtanú nem ismerte fel ezeket az embereket akik állítólag megölték. Volt olyan aki bevallotta ők ölték meg viszont kérdéses hogyan szedték ki belőle a vallomást pl volt olyan szereplő is aki a börtönben meghalt eközben. :) Aztán voltak pl Pogány aki állítólag az egyik főkolompos volt ő már a SZU-ban volt. Kérték adják ki persze nem adták aztán megszüntették ellene az eljárást. Károlyihoz közeli szál volt Kéri akit először halálra ítéltek aztán engedték SZU-ba távozni.

Persze valószínű a politikai szál az ügyben, de ebben Károlyi felelősségét, vagy más megbízók felelősségét és a konkrét gyilkosok személyét nem igazán sikerült tisztázni. Egy két szerencsétlen mellékszereplőt lecsuktak , vagy belehalt a vallatásokba de a vallomásaik alapján nem vitték végig az ügyet.


re

#830438 Sumér harcos Előzmény: #830425

Tisza István kapcsán valóban jol irja Spade,nincs ott nagy homály,két hiteles szemtanú is volt,nevezetesen Tisza Ilona és Almásy Denise Grófnő,Zilahy Lajos ért oda először.Végeztünk.Pont.

Ezek az elkövető nevek mind ott voltak ,(dobó,pogánysvarc,horvtáth stbstb)nem is kérdés,inkább abban kabaréztak,hogy melyik hol állt,ki lőtt, mit csinált?

Azonkivűl a csendőr -testőrség szó nélkül bexarva megadta magát ellenállás nélkül,ennek a mindenféle csürhének.

Azóta az is bizonyitást nyert hogy az állando 8-12fős testőrségét előtte nap leváltották,lecserélték és tök idegeneket tettek a helyükre,vajh miért?

egy kis adalék a villárol is:

http://pestbuda.hu/cikk/20171031_a_roheim_villa_ti...


Képtalálat a következőre: „róheim villa”

re

#830425 banyaiz Előzmény: #830416

Pogány sorsa Kun Béla 2.rész. Sztálin kivégeztette .

Szamuely ezt a sorsot elkerülte mivel el sem jutott SZU-ig így Sztálin később nem tudta megöletni. :) Tanácsköztársaság bukása után menekülés közben lelőtte magát mikor elfogták volna.

Úgy tudom Tisza gyilkosai máig homály kik voltak. Van mindenféle elmélet . Ami biztos katonák voltak, vagy pontosabban katonai ruhában voltak és többen.

Nagy Imre is hasonló pályát futott be csak annyiban eltérőt őt Sztálin nem végeztette ki, hanem az NKVD beszervezte többi magyar kommunistáról jelentsen. Ezzel összefüggésben sok kivégzés volt . Persze ettől még Sztálin simán megölethette volna őt is, hogy az NKVD beszervezte ez nem volt kizáró ok akkoriban ha komoly ellenfélnek ítéli Sztálin vagy éppen olyan lábbal kelt fel. Ezt megúszta aztán 56 után már nem Sztálin de kivégeztették őt is így nem mint moszkovita kommunista 37-8-ban SZU-ban hanem hazatért mártír miniszterelnökként végezte. Valahol az is egy teljesítmény túlélte sztálini ámokfutást magyar kommunistaként a SZU-ban. Aztán Sztálin halála után sikerül kivégeztetnie magát már Mo-n egy forradalomban. Ez nem volt egy egyszerű mutatvány ezt így összehozni. :) Talán az esete jól mutatja micsoda káosz volt a 2 vesztes világháború és közte és utána.

re

#830424 banyaiz Előzmény: #830396

Azért egy kicsit bonyolultabb volt ennél a történet. Az I. Világháború azért eléggé felfokozta az amúgy sem kicsi feszültségeket.

Gyakorlatilag egy vesztes világháború Monarchia szétesése és teljes káosz.

Legnagyobb erő a frontról puskával hazajövő katonák lásd orosz polgárháború. Az a kettősség kellene a hadsereg egyben maradjon és harcoljon területvesztés ellen szemben azzal 4 év világháború után a katonák közül sokan arra lőttek volna először aki azt mondja harcoljatok tovább. :) Erre azt próbálták leszerelni őket minél előbb kisebb erő legyen ez , viszont így nem volt komoly hadsereg aki harcoljon és akkor ebből jött Trianon nagyjából.