Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

banyaiz Előzmény: #830416

Pogány sorsa Kun Béla 2.rész. Sztálin kivégeztette .

Szamuely ezt a sorsot elkerülte mivel el sem jutott SZU-ig így Sztálin később nem tudta megöletni. :) Tanácsköztársaság bukása után menekülés közben lelőtte magát mikor elfogták volna.

Úgy tudom Tisza gyilkosai máig homály kik voltak. Van mindenféle elmélet . Ami biztos katonák voltak, vagy pontosabban katonai ruhában voltak és többen.

Nagy Imre is hasonló pályát futott be csak annyiban eltérőt őt Sztálin nem végeztette ki, hanem az NKVD beszervezte többi magyar kommunistáról jelentsen. Ezzel összefüggésben sok kivégzés volt . Persze ettől még Sztálin simán megölethette volna őt is, hogy az NKVD beszervezte ez nem volt kizáró ok akkoriban ha komoly ellenfélnek ítéli Sztálin vagy éppen olyan lábbal kelt fel. Ezt megúszta aztán 56 után már nem Sztálin de kivégeztették őt is így nem mint moszkovita kommunista 37-8-ban SZU-ban hanem hazatért mártír miniszterelnökként végezte. Valahol az is egy teljesítmény túlélte sztálini ámokfutást magyar kommunistaként a SZU-ban. Aztán Sztálin halála után sikerül kivégeztetnie magát már Mo-n egy forradalomban. Ez nem volt egy egyszerű mutatvány ezt így összehozni. :) Talán az esete jól mutatja micsoda káosz volt a 2 vesztes világháború és közte és utána.